HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a GPS navigációról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a GPS navigációról (hátha nem csak én küszködök...)

#381 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 11. 23:25

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. aug. 11., péntek - 14:23

Egyelőre semmilyen gyári navigációban nincs magyar. Tavasszal őszt ígérnek, ősszel meg "majd jövő év elején". Tokaj benne van, meg pár nagyobb út, fél Pest. Ennyi.

Arról nem is beszélve, hogy lassan olcsóbb egy komplett PDA+GPS+szoftver, mint amibe egy térkép cd vagy dvd az autóhoz kerül. És azt ráadásul oda viszi az ember, ahova akarja, nem csak a kocsiban működik.

http://www.pdamania.hu/shop/shop.php3?do=2...3&prod_id=35303
http://www.pdamania.hu/shop/shop.php3?do=2...3&prod_id=35304

vagy:
PDA-k 55-65eFt-ért + Térképek 20-25eFt-ért
http://www.pdamania....1&catalog_id=61
http://www.pdamania.hu/shop/shop.php3?do=1...me&x=24&pda=&q=

Szerkesztette: MisterY 2006. 08. 11. 23:34 -kor

#382 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 11. 23:30

Idézet: Yoisten - Dátum: 2006. aug. 11., péntek - 14:05

Egy autóba épített navi azért nem egy kategória egy pda-s térképpel. Integrált, szép meg ilyenek. Ennek megfelelően drága és tudtommal nincs semmiben magyar térkép. A legegyszerűbb egyébként rákérdezni. A frissítéssel meg lehetnek gondok, ugyanis tuti nem úgy működik, hogy felmész egy honlapra, letöltöd és felrakod.
Egy 150-200k értékű pda+igo európa szerintem verhetetlen, ha nem gáz, hogy kütyü és nem integrált. Ha még európára sincs szükséged, akkor még olcsóbb.

Autós GPS (szerintem):
- integrált: olyan helyen van, hogy még véletlen sem kényelmes a sofőrnek.
- "szép": bármelyik PDA-s térkép veri a fapados felületüket.
- meg ilyenek: magyarország nincs, egyéb frissítés is csak ritkán, viszont drágán.

Nézd meg a fenti linkjeimet! Már 100eFt alatt megvehető PDA+GPS+Térkép.

#383 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 08. 11. 23:31

Idézet: MisterY - Dátum: 2006. aug. 12., szombat - 0:25

Arról nem is beszélve, hogy lassan olcsóbb egy komplett PDA+GPS+szoftver, mint amibe egy térkép cd vagy dvd az autóhoz kerül.

Indexen moszt pont az ellenkezőjéről győzködnek. Mert szélvédőre vetít, meg balesetkor mentőt hív, meg olyan featurék, amit csak a legvadabb marketingben hallok. Persze, jó drágán, magyar térkép nélkül  :D
Make love not Wor.

#384 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 11. 23:33

Idézet: MisterY - Dátum: 2006. aug. 12., szombat - 0:30

- "szép": bármelyik PDA-s térkép veri a fapados felületüket.

Naja, nekem egy szintig kell a csicsa, de elvagyok fapadossal is, Garmin GPS5 pld. kifejezetten tetszett. Csak a kevés memória, meg lassú proci ne lett volna...
Make love not Wor.

#385 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 11. 23:37

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. aug. 12., szombat - 0:31

Indexen moszt pont az ellenkezőjéről győzködnek. Mert szélvédőre vetít, meg balesetkor mentőt hív, meg olyan featurék, amit csak a legvadabb marketingben hallok. Persze, jó drágán, magyar térkép nélkül  :D

Én ilyet éjjellátóval először kb '95-ben láttam technikai bemutatóként a tévében. Azóta eltelt 10 év, de nyomokban sem láttam még ilyet sehol.

#386 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 11. 23:43

Idézet: MisterY - Dátum: 2006. aug. 12., szombat - 0:37

Én ilyet éjjellátóval először kb '95-ben láttam technikai bemutatóként a tévében. Azóta eltelt 10 év, de nyomokban sem láttam még ilyet sehol.

Idézek másik topikról:

"kormanyrol tudod taviranyitani, alagutban is navigal, hangvezerelten lehet neki megadni a celt, nem kell ranezni a displayre, mert annyira pontosak a hangutasitasok, karambol eseten mentot hiv a fedelzeti telefonon, vezerli a CD-valtot es a tolatoradart, nem razodnak ki a csatlakozoi, nem fagy a windows, lezerrel a szelvedore tudja vetiteni a nyilszimbolikat (HUD), automatikusan sebessegfuggoen szabalyozza az MP3ak hangerejet, hivasokat kezdemenyez es fogad, tudsz vele elektronikusan autopalyadijat fizetni (ETC), tudja iranyitani a klimat, force feedback-es, minimalis ranezessel kezelheto ergocommandere van, 2 RDS tunert tud kezelni (diversity), 10 masodpercen belul uzemkesz, nem rohadnak el benne az alkatreszek 20 ev alatt, eros napfenyben is le tudod olvasni a displayt, es meg sorolhatnam estig, de ezen a ponton szvsz abbahagyhatjuk."
Make love not Wor.

#387 Felhasználó inaktív   JJ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 12. 08:00

Olvasgattam az oldalt és lenne néhány észrevételem :)

A tévedések elkerülése végett a két oprendszer között nincs eget verő különbség, a wm5 alatt is fut minden navigációs szoft és nagyon kevés az a progi ami nem.

A yakumo termékek a nagyon alsó kategóriába sorolhatók, nem sokkal többért jobb gépeket lehet venni.

Navigációs térképekkel kapcsolatos összefoglalót pedig az oldalamon olvashattok (talán a legátfogóbb ami eddig készült, legalábbis igyekeztünk).
Ide nagyon keveset járok, de az ottani fórumomon szívesen segítek ha tudok :D
Azóta vagyok ilyen szerény, mióta tökéletes lettem! PDA, Navigáció, GPS: http://www.pdacafe.hu , 24 óra szórakozás:
http://www.bulimania.hu

#388 Felhasználó inaktív   r2r 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 13. 20:35

Idézet: Harlequin - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 16:08

Ahol lakom ott pl, egyáltalán nem talál jelet első indításkor, utána amint kiérek egy kereszteződésbe vagy térre, akkor indul meg. IGO beállításainál a felső kettő csíkban észlelek először aktivitást, aztán szép lassan jön a többi is.
Azt a linket megnéztem, és át is lőttem a cuccot SirfIII-ra, de hiába. Ja az indítás ennek függvényében 5perc minimum.

Mellyiket vetted végülis mennyiért?
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   
r2r   ty

#389 Felhasználó inaktív   r2r 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 13. 21:15

Idézet: JJ - Dátum: 2006. aug. 12., szombat - 9:00

A yakumo termékek a nagyon alsó kategóriába sorolhatók, nem sokkal többért jobb gépeket lehet venni.

Melyikek vannak közvetlen felette? Mivel tudnak többet?

Ilyen eszközön megy pl. az I-GO 2006 ?
??????????????????[COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue][COLOR=blue]

Szerkesztette: r2r 2006. 08. 13. 21:23 -kor

(\__/)
(='.'=)
(")_(")   
r2r   ty

#390 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 13. 21:28

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. aug. 12., szombat - 0:43

"alagutban is navigal, vezerli a CD-valtot es a tolatoradart, force feedback-es, "

Alagútban az is eldobja a jelet, legfeljebb a korábbi sebességed alapján "megtippeli", hol is tartasz éppen. TOMTOM is tud ilyet.

Tolatóradaron mit kell vezérelni? Ha a tolatólámpa bekapcsol, bekapcsol a radar, oszt' sípol, ha nekitolatsz valaminek...

Az FF-en először jót röhögtem, de lehet, hogy tudatlan vagyok, és felvilágosításra szorulok. :) Mi lehet egy GPS-ben force feedback-es? :D

#391 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 13. 21:37

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. aug. 13., vasárnap - 22:28

Alagútban az is eldobja a jelet, legfeljebb a korábbi sebességed alapján "megtippeli", hol is tartasz éppen. TOMTOM is tud ilyet.

Azért ennél tényleg komolyabb, giroszkópos cucc van benne, meg kocsi komjúterével összemadzagolva tudja a pontos sebességet, meg a kormánymozdulatok alapján az irányt is.

De a többi szvsz baromság, főleg ha 1millióért nincs magyar térképem :-)
Make love not Wor.

#392 Felhasználó inaktív   r2r 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 13. 22:36

IGO Európában benne van Magyarország?
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   
r2r   ty

#393 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 13. 22:49

Idézet: r2r - Dátum: 2006. aug. 13., vasárnap - 23:36

IGO Európában benne van Magyarország?

A 75ezer pénzes verziójában igen. De van csak nyugat, meg külön kelet verzió is...
Make love not Wor.

#394 Felhasználó inaktív   r2r 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 13. 23:29

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. aug. 13., vasárnap - 23:49

A 75ezer pénzes verziójában igen. De van csak nyugat, meg külön kelet verzió is...

Ugyanúgy hanggal navigáló, tervezhető?
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   
r2r   ty

#395 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 13. 23:34

Idézet: r2r - Dátum: 2006. aug. 14., hétfő - 0:29

Ugyanúgy hanggal navigáló, tervezhető?

Igen, de ez a lényege, ettől navigációs cucc. Mondjuk ilyen alap kérdésekre fény derül a saját weboldalán is  :cool:
Make love not Wor.

#396 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 13. 23:49

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. aug. 11., péntek - 23:43

Idézek másik topikról:

"kormanyrol tudod taviranyitani, alagutban is navigal, hangvezerelten lehet neki megadni a celt, nem kell ranezni a displayre, mert annyira pontosak a hangutasitasok, karambol eseten mentot hiv a fedelzeti telefonon, vezerli a CD-valtot es a tolatoradart, nem razodnak ki a csatlakozoi, nem fagy a windows, lezerrel a szelvedore tudja vetiteni a nyilszimbolikat (HUD), automatikusan sebessegfuggoen szabalyozza az MP3ak hangerejet, hivasokat kezdemenyez es fogad, tudsz vele elektronikusan autopalyadijat fizetni (ETC), tudja iranyitani a klimat, force feedback-es, minimalis ranezessel kezelheto ergocommandere van, 2 RDS tunert tud kezelni (diversity), 10 masodpercen belul uzemkesz, nem rohadnak el benne az alkatreszek 20 ev alatt, eros napfenyben is le tudod olvasni a displayt, es meg sorolhatnam estig, de ezen a ponton szvsz abbahagyhatjuk."

nehezen hihető. pláne kezdjük azzal, hogy hangvezérlés - ez mamég nagyon nem megy, ill. csak úgy hogy kb 100 órát tanítgatod mire a saját hangoddal úgy-ahogy alacsony hibaszázalékkal dolgozik.

A másik. A HUD (head-up display)  nem vetít a szélvédőre semmit, és kb az összes többi is erős technoblalbálnak látszik...

Szerkesztette: SFIJ 2006. 08. 13. 23:54 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#397 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 13. 23:52

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. aug. 14., hétfő - 0:49

nehezen hihető. pláne kezdjük azzal, hogy hangvezérlés - ez mamég nagyon nem megy,

Azt írja a tag, hogy ha nem érti, akkor le lehet betűzni. Mert mi is értetlenkedtünk, miszerint egy tősgyökeres amerikai miképpen mondja ki a cuccnak, hogy "Gyenesdiás" meg társai, esetleg fordítva, esetleg Francia vagy olasz városnevekkel, vagy némettel oda-vissza...

Szerintem ez már simán varázslás lenne, ha működne  :D
Make love not Wor.

#398 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 13. 23:58

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. aug. 13., vasárnap - 23:52

Azt írja a tag, hogy ha nem érti, akkor le lehet betűzni. Mert mi is értetlenkedtünk, miszerint egy tősgyökeres amerikai miképpen mondja ki a cuccnak, hogy "Gyenesdiás" meg társai, esetleg fordítva, esetleg Francia vagy olasz városnevekkel, vagy némettel oda-vissza...

Szerintem ez már simán varázslás lenne, ha működne  :D

namost itt példának hoznám, hogy hogyan sült fel a microsoft prezentőre a vista új speech rec. "engine"-ével. Aki kicsit foglakozott beszédfelismeréssel az sacc/kb tudja hogy az egyetlen kommerciálisan elérhető és valóban működő megoldás az IBM féle viavoice és ez utóbbi is kötött szótáras és hosszasan tanítgatni kelll... ja és bocs a viavoice-hoz sépci headset kell :D

Szerkesztette: SFIJ 2006. 08. 14. 00:10 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#399 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 14. 00:01

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. aug. 14., hétfő - 0:58

namost itt példának hoznám, hogy hogyan sült fel a microsoft prezentőre a vista új speech rec. "engine"-ével.

Nekem is ez jutott eszmbe, mert ha lenne működőképe smegoldás, akkor az MS simán licenszelné, vagy megvenné. Ha máshogy nem, akkor felvásárolná a céget akár a városával együtt  :D

Szóval ha Vistában nincs még angolul sem, akkor min is erőlködünk? Inkább betapizom a kijelzőn, azt 10 másodperc ordzággal együtt, mint lebetűzzem a gépmarcsának sokszor, angolul.
Make love not Wor.

#400 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 16. 13:42

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. aug. 14., hétfő - 0:58

namost itt példának hoznám, hogy hogyan sült fel a microsoft prezentőre a vista új speech rec. "engine"-ével. ...

Tényleg van még mit fejleszteni rajta :lol: :)

Szerkesztette: Sipi- 2006. 08. 16. 13:44 -kor

Téma megosztása:

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.