HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a GPS navigációról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a GPS navigációról (hátha nem csak én küszködök...)

#641 Felhasználó inaktív   eszement24 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 08. 20:57

Köszönöm a  manualt, de ez alapján csináltam.Odáig eljutottam, hogy felismeri, de párositáskor mikor a jelszót kéne beirni akkor irja ki ezt amit idéztem.Gondoltam rá, hogy szoft frissités kéne neki, de azzal sem boldogulok.Itt a leírás:N311 frissités
A dativus se nagyon tudott mit kezdeni vele.Nagyon megköszönném ha valaki leforditaná vagy segitene, hogy kéne megcsinálni, mert Hétfőn utazom el és addigra szeretném használni.Minden segítséget köszönök.

#642 Felhasználó inaktív   eszement24 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 08. 21:50

Közben rájöttem..sajnos a frissités sem oldotta meg, a hiba továbbra is fenntáll..lehet, hogy nem kezeli az MTK chipsetet?

#643 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 08. 22:45

Idézet: eszement24 - Dátum: 2007. szept. 8., szombat - 22:50

Közben rájöttem..sajnos a frissités sem oldotta meg, a hiba továbbra is fenntáll..lehet, hogy nem kezeli az MTK chipsetet?

Ez nem függ a chipsettől (az lehet Nemerix, Sirf, MTK, tökmindegy), a bluetooth GPS eszközök szabványos SPP-t (serial port profile) használva kapcsolódnak a PDA-hoz. Esetedben a PDA bluetooth stack-je és a GPS is támogatja ezt, meg kellene próbálni egy másik PDA-val hogy kiderüljön ki a hunyó.
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#644 Felhasználó inaktív   eszement24 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 08. 23:00

Ha ez számit, 2 mobil is gond nélkül felismerte a gps-t és kapcsolódótt is vele.A mobilommal meg pár különbözővel meg a pda kapcsolódótt..szintén gond nélkül.Nem tudom ez segített-e valamit.

#645 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 08. 23:14

Idézet: eszement24 - Dátum: 2007. szept. 9., vasárnap - 0:00

Ha ez számit, 2 mobil is gond nélkül felismerte a gps-t és kapcsolódótt is vele.A mobilommal meg pár különbözővel meg a pda kapcsolódótt..szintén gond nélkül.Nem tudom ez segített-e valamit.

Hát nem tudom, de a telefon nem az a tipikus SPP (slave) eszköz, nem is ezt a profilt használva kapcsolódik a PDA-hoz, szóval szerintem ez még kevés.
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#646 Felhasználó inaktív   eszement24 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 08. 23:23

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2007. szept. 8., szombat - 23:14

Hát nem tudom, de a telefon nem az a tipikus SPP (slave) eszköz, nem is ezt a profilt használva kapcsolódik a PDA-hoz, szóval szerintem ez még kevés.

Létezik, hogy ujjonan hibás lenne a Pda?2napja vettem én bontottam ki a csomagból.

#647 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 08. 23:41

Idézet: eszement24 - Dátum: 2007. szept. 9., vasárnap - 0:23

Létezik, hogy ujjonan hibás lenne a Pda?2napja vettem én bontottam ki a csomagból.

Elképzelhető, de biztosan nem lehet kijelenteni. 1-2 esetben futottunk bele bluetooth eszközök közötti inkompatibilitási problémába, de PDA és GPS között még nem tapasztaltam ilyet.

#648 Felhasználó inaktív   eszement24 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 09. 08:08

Esetleg Pesti vagy és ráérsz ma?Gondolom neked is van pda-d neadj isten gpsed is..kilehetne próbálni mi a rossz..ha tudsz segiteni azt nagyon köszönöm, hétfőn már utaznék el..

#649 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 09. 10:50

Idézet: eszement24 - Dátum: 2007. szept. 9., vasárnap - 9:08

Esetleg Pesti vagy és ráérsz ma?Gondolom neked is van pda-d neadj isten gpsed is..kilehetne próbálni mi a rossz..ha tudsz segiteni azt nagyon köszönöm, hétfőn már utaznék el..

Sajna vidéki vagyok, a többi stimmel. Ha más sem jön ösze érdemes egy vasárnap is nyitva tartó üzeletet megcélozni ahol tartanak PDA-t/GPS-t, ha jó fejek egy próba összejöhet.

#650 Felhasználó inaktív   ptoth79 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 09. 15:16

Idézet: pilath - Dátum: 2007. aug. 15., szerda - 5:58

Kérdésem lenne: Adott egy Wayteq n350 GPS, ami nem akar csatlakozni PC-re usb-n keresztül XP-hez.

Szia!

Itt találsz drivert a Wayteq N350-hez:

Wayteq N350 driver

A driver aláíratlan. Ha XP-t használsz zongorázd végig az összes USB csatit és egyesével telepítsd fel a drivert, míg tudod merre talál a .inf, meg a .sys fájl. Sajnos én már jártam úgy, ilyen aláíratlan cuccal, hogy később keresgetnem kellett, hogy melyikre raktam fel...:)

üdv,
Peti

#651 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 27. 21:30

Több mint két éve vettem meg a GPS-t amit használok, egy Garmin 60CS. Úgy vettem meg a boltban, hogy túrázáshoz kell majd szélsőséges trópusi körülmények között. Ezt ajánlotta az eladó, mivel ennek van küls antennája, vízálló és a kosz sem tud bele menni. A vicces csak az, hogy ezt a Garmin tényleg kifejezetten túrázóknak ajánlja, ennek ellenére már a legelső túrán sem tudott bizonyítani.  :D Szegényt, először Lengyelországban próbáltam ki egy fenyőerdőben, ahol esélye sem volt műholdat találni a húsz méteres fák alatt. Az éles bevetés, amiért tulajdonképpen vettem, trópusi erdő, dzsungel volt, ahol még nekem is gondot okozott az eget látni a sűrű lombkoronától, nemhogy még szerencsétlen GPS-nek.  :rolleyes: Nem tudom, akkor miért ajánlották túrázáshoz, pedig elmondtam a faszinak mire kell.
Mióta nem túrázom autóban volt használva, de az látszik, hogy nem city navigátor, mivel a kis képernyőn néha nem kivehető, hogy merre is kéne menni, mondjuk egy nagyobb csomópontban, de összességében meg vagyok vele elégedve. Mióta viszont motoron is használom, külön örülök neki, hogy ezt vettem, mivel tudok vele esőben is menni, plusz nem megy tele piszokkal.

#652 Felhasználó inaktív   Lancelot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 28. 07:37

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2007. szept. 27., csütörtök - 21:30

Több mint két éve vettem meg a GPS-t amit használok, egy Garmin 60CS. Úgy vettem meg a boltban, hogy túrázáshoz kell majd szélsőséges trópusi körülmények között. Ezt ajánlotta az eladó, mivel ennek van küls antennája, vízálló és a kosz sem tud bele menni. A vicces csak az, hogy ezt a Garmin tényleg kifejezetten túrázóknak ajánlja, ennek ellenére már a legelső túrán sem tudott bizonyítani.  :D Szegényt, először Lengyelországban próbáltam ki egy fenyőerdőben, ahol esélye sem volt műholdat találni a húsz méteres fák alatt. Az éles bevetés, amiért tulajdonképpen vettem, trópusi erdő, dzsungel volt, ahol még nekem is gondot okozott az eget látni a sűrű lombkoronától, nemhogy még szerencsétlen GPS-nek.  :rolleyes: Nem tudom, akkor miért ajánlották túrázáshoz, pedig elmondtam a faszinak mire kell.
Mióta nem túrázom autóban volt használva, de az látszik, hogy nem city navigátor, mivel a kis képernyőn néha nem kivehető, hogy merre is kéne menni, mondjuk egy nagyobb csomópontban, de összességében meg vagyok vele elégedve. Mióta viszont motoron is használom, külön örülök neki, hogy ezt vettem, mivel tudok vele esőben is menni, plusz nem megy tele piszokkal.

Nemrég láttam valami Bruce Willis filmet, amelyikben a dzsungelben
is gond nélkül működött nekik a GPS.
Persze lehet, hogy az nem ugyanez az árkategória vagy csak filmes kamu volt.

#653 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 09. 28. 09:05

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2007. szept. 27., csütörtök - 22:30

Nem tudom, akkor miért ajánlották túrázáshoz, pedig elmondtam a faszinak mire kell.

Dzsungelt is mondtad? Mert összes GPS-es geoláda kereső szokta írni a típusoknál, mikor ifjon kérdez, hogy melyik ami sűrűbb fák közt kilát, melyik ami nem. Aztán akkor még hazai viszonyokról beszélünk.
Make love not Wor.

#654 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 28. 22:23

Nedves növényzet árnyékol rendesen. Még a sub-méteres külső antennás kütyüknek is problémás lehet.

#655 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 28. 22:44

Túrázás és túrázás között is van különbség...  Azért tényleg nem mindegy, hogy valaki őserdőbe megy, vagy hegyekbe, egy gerinctúrára.  Szerintem az eladó nem volt kellően tájékozott, és/vagy nem jutott el rendesen a tudatáig, hogy te rendes trópusi erdőbe akarsz vele menni.

Viszont a 60cs-re lehet külső antennát is csatlakoztatni.  Egy megfelelő külső antennával talán őserdőben is működhetne.  Azért kíváncsi lennék, hogy egy ilyen antenna mekkora és mennyibe kerülne.

Mióta viszont motoron is használom, külön örülök neki, hogy ezt vettem, mivel tudok vele esőben is menni, plusz nem megy tele piszokkal.

Két éve nyáron bringatúrán kapott el egy akkora eső, amiből másnapra Nyugat-Közép-Európa szerte árvizek lettek.  Annyira ömlött a víz a készüléken, hogy alig lehetett már látni, mit mutat, de zokszó nélkül tűrte.

#656 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 04. 22:56

openmaps.eu

A project céljai

Projektünk egy non-profit szerveződés, melynek célja, hogy

* GPS-útvonalrögzítések segítségével olyan digitális térképeket állítson elő Közép-Európa országairól, amelyek egyaránt alkalmasak túrázásra és autós navigációra is
      Szeretnénk ha térképeink tartalmaznának:
          o minden közforgalmú utat
          o minden jelzett turistautat
          o egyéb utakat, ösvényeket
          o érdekes pontokat "POI"-kat (településeket, turista látványosságokat, épületeket stb.)
          o felszín adatokat (városok körvonala, erdők, folyók stb. - CLC2000 adatbázis alapján)
          o domborzati adatokat (SRTM adatok alapján)
    * ezek a térképek legyenek ingyen hozzáférhetők nem üzleti célú felhasználásra
    * minél több GPS készülékre, PDA és egyéb számítógépre készült programok számára értelmezhető formátumokat tegyen letölthetővé
    * wikipedia-szerűen egy internetes közösségbe gyűjtse azokat az embereket, akik szívesen részt vennének a fenti tevékenységben, mindezt egy többnyelvű weblapon
    * más, nem-üzleti célú felhasználásra térkép-alapanyagot biztosítson

Ezen kívül azt is el szeretnénk érni, hogy térképeink megtekinthetők legyenek online módon, valamint Google Earth-on keresztül is (másodlagos célokként).

#657 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 05. 21:37

Garmin City Navigator térképet használok és eddig nem is követett el nagyon nagy marhaságot, de múltkor azért kicsit kiborított. Megyünk este, olyan nyolc óra felé és kezd levinni a főútvonalról, pedig gyanús volt mert úgy gondoltam, hogy a híd még odébb van, ahol át kell mennünk. Fáradt voltam és foglalmam sem volt merre vagyunk csak követtem, erre tényleg levitt egy sötét erdei kis útra majd megállít a vízparton és közli, hogy hajtsak fel a kompra.  :D  :omg:  :reklamacio: persze este nyolckor úgy be volt zárva a kompállomás ahogy kell, és  könyörgöm miért akar kompozni, amikor onnan három kilóméterre volt a híd?!?! Bosszankodva elindulok a híd felé, de ez a szerencsétlen csak magyaráz, hogy forduljak vissza, menjek komppal.  :D már a hídon voltunk mikor feladta és a jó útvonalat mutatta.

#658 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 10. 05. 21:42

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2007. okt. 5., péntek - 22:37

erre tényleg levitt egy sötét erdei kis útra majd megállít a vízparton és közli, hogy hajtsak fel a kompra.  :D  :omg:  :reklamacio: persze este nyolckor úgy be volt zárva a kompállomás ahogy kell, és  könyörgöm miért akar kompozni, amikor onnan három kilóméterre volt a híd?!?!

Be volt lőve a legrövidebb útvonal, ami a komp, meg ugye a fizetősök is bekapcsolva. Ha tudjuk, hogy nincs arrafelé autópálya, akkor fizetős kikapcs, különben Szelevény Vác, Dunakeszi magasságában lehet szopolni miatta.
Make love not Wor.

#659 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 05. 22:09

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. okt. 5., péntek - 22:42

Be volt lőve a legrövidebb útvonal, ami a komp, meg ugye a fizetősök is bekapcsolva. Ha tudjuk, hogy nincs arrafelé autópálya, akkor fizetős kikapcs, különben Szelevény Vác, Dunakeszi magasságában lehet szopolni miatta.

Alapbeállítás a leggyorsabb, nem a legrövidebb útvonal. (egyébként nem Magyarországon történt az eset)

#660 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 05. 22:17

Kérdés hogy a kompátkelés részidejét mennyire saccolta. Lehet hogy rövidebbre mint amennyi időbe telik a hídon áthajtani. Akkor talán érthető lenne, de ez nem valószínű... :)

Téma megosztása:

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.