HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a GPS navigációról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a GPS navigációról (hátha nem csak én küszködök...)

#1001 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 03. 22:28

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2008. dec. 3., szerda - 22:11

Köszi, az árakat böngészem, mondjuk a Közép-Európa térképest eddig nem láttam 50 ezernél olcsóbban, az meg sok most nekem. Amúgy tényleg jónak tűnik. :up:

Igazad van, nem tudom hogyan mentek így el az árak, de a TMC nélküli CEU-s modell november elején 30ért volt a MediaMarkt-ban, több ismerősöm is vett akkoriban. A MM oldalán már új szórólap van, de anno tényleg ennyi volt: http://www.mobilport...ort.php?r=16042
Lehet érdemes megnézni hogy most mi a helyzet.
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#1002 Felhasználó inaktív   klaca78 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 04. 22:42

üdv! végre elindult  a moov200-on az igo8 csak nem látja a gps-t. Próbáltam a sys.txt ben a gps részhet portokat irni de nem segített. Ehhez kellene vaalmi segítség! köszi előre is!!

#1003 Felhasználó inaktív   zozzzi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 05. 23:18

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2008. dec. 3., szerda - 12:58

A gép biztosan legális, viszont lehet hogy csak a City Navigator Europe-pal lett vásárolva, ehhez külön kell a Naviguide Magyarországot beszerezni, ha részletes magyar térképet szeretne használni. Sok helyen eleve így is lehet a készüléket megvásárolni, azaz a készüléken csak egy City Navigator Europe van, SD kártyán mellette pedig a Naviguide Magyarország, és ezt lehet a weboldalon keresztül frissíteni. http://www.garmin.hu...kek/nuevi-255-t
Ha nincs hozzá az SD-kártyás magyar térkép akkor frissíteni sem lehet, ezért kéri a 25-jegyű nyitókódot.

Sikerült felrakni az 5.1-es verziót. Csak hát nem vok nagyon megelégedve vele. Pl Békéscsabán a Luther utca nincs benne. De ez csak egy a sok közül... Azt hittem ennél jobb egy Garmin. Most sikerült megszereznem a Garmin City Navigator NT 2009-et. Ezt hogy tudnám megoldani, hogy a memóriakártyáról beolvassa a térképet, ugyania belső memóra nem fér fel.
Intel E6600 2.40@3.24 GHz; Gigabyte GA-P35-DS4; 4x1024 MB Kingmax DDRII 800 memória, Gainward ATI 4850, 1xWD 36GB sata Raptor, 1xSamsung 200GB sata, 1xSamsung 250GB sata, NEC 7173S sata, ASUS DRW-1814BLT sata DVD RW, Samsung 22"TFT (226CW), Logitech MX5500, Coolermaster Elite+Chieftec CFT-650-A-12B

#1004 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 05. 23:40

Idézet: zozzzi - Dátum: 2008. dec. 5., péntek - 23:18

Sikerült felrakni az 5.1-es verziót. Csak hát nem vok nagyon megelégedve vele. Pl Békéscsabán a Luther utca nincs benne. De ez csak egy a sok közül... Azt hittem ennél jobb egy Garmin. Most sikerült megszereznem a Garmin City Navigator NT 2009-et. Ezt hogy tudnám megoldani, hogy a memóriakártyáról beolvassa a térképet, ugyania belső memóra nem fér fel.

Hát akkor mégsem sikerült, mert a Luther utca már a 4-es térképen rajta van (régebbit nem találtam), és természetesen az 5.0 ill 5.1-es verziókon is. Ez amúgy nem (csak) a Garminon múlik, hanem a térképszállítón, ami magyar térképek esetén a TopMap (aki az IGO8-hoz is szállít, és egy ideje már a Nav'n Go tulajdonolja).
A City Navigator 2009-ről bővebben itt: http://pdaplus.hu/content/view/2946/1/
Ha nem 1 img-ben van a "szerzett" térkép, akkor a PC-n futó MapSource szoftver segítségével csak a szükséges országtérképeket lehet a készülékre tölteni.
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#1005 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 15. 22:01

Na én közben EZT találtam.Szigorúan csak Magyarország térképpel kell, a fateré lesz, ő meg megfogadta, hogy külföldre többet nem megy. :) Szerintetek?
Illetve van az IconX G300.Az létezik csak Mo térképpel?
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#1006 Felhasználó inaktív   Ballage83 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 16. 17:50

Sziasztok!
A segítségeteket kérném! Most karácsony előtt tervezzük az autóba gps vásárlását! Mit ajánlotok? Több verzió érdekel, esetleg több árkategóriában is. Fontos lenne, hogy folyamatosan tudjuk frissíteni rajta a szoftvert és a térképet.
Előre is köcce!

#1007 Felhasználó inaktív   Ear01 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 17. 07:37

Idézet: Ballage83 - Dátum: 2008. dec. 16., kedd - 18:50

Sziasztok!
A segítségeteket kérném! Most karácsony előtt tervezzük az autóba gps vásárlását! Mit ajánlotok? Több verzió érdekel, esetleg több árkategóriában is. Fontos lenne, hogy folyamatosan tudjuk frissíteni rajta a szoftvert és a térképet.
Előre is köcce!

Merre jársz majd legtöbbet? Csak autós használat?

#1008 Felhasználó inaktív   Duncan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 17. 12:44

Sziasztok!
Autós használatra szeretnék GPS-t vásárolni. A boltban két eszközt javasoltak:
-Dreim GO 210
-Navon N 450

Melyiket lenne érdemesebb? Ha valaki rendelkezik valamelyik készülékkel, kérem írja le a tapasztalatait. Egyéb terméket is javasolhattok. Full EU-s térképpel érdekelne, és lehetőleg 4.3''. A válaszokat előre is köszönöm

#1009 Felhasználó inaktív   Ear01 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 17. 13:47

Idézet: Duncan - Dátum: 2008. dec. 17., szerda - 13:44

Sziasztok!
Autós használatra szeretnék GPS-t vásárolni. A boltban két eszközt javasoltak:
-Dreim GO 210
-Navon N 450

Melyiket lenne érdemesebb? Ha valaki rendelkezik valamelyik készülékkel, kérem írja le a tapasztalatait. Egyéb terméket is javasolhattok. Full EU-s térképpel érdekelne, és lehetőleg 4.3''. A válaszokat előre is köszönöm

Mindegy. Mind a kettő olcsó kínai tucattermék, iGo8 háttérrel. Talán a Navon azért jobb választás, mert azt már most is támogatja a www.naviextras.com , az iGo annyira nehezen megszületett frissítő oldala.

#1010 Felhasználó inaktív   Ballage83 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 17. 16:26

Melyik az ugymond ár kategória győztes szerintetek amit csak autóhoz és melyik az amit pl túrázáshoz is lehetne használni?

#1011 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 17. 18:07

Idézet: Ballage83 - Dátum: 2008. dec. 17., szerda - 16:26

Melyik az ugymond ár kategória győztes szerintetek amit csak autóhoz és melyik az amit pl túrázáshoz is lehetne használni?

Normális módon megoldott autós és túrázós öszvérterméke jelenleg az iconx-nek van.

#1012 Felhasználó inaktív   Ear01 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 17. 20:26

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2008. dec. 17., szerda - 19:07

Normális módon megoldott autós és túrázós öszvérterméke jelenleg az iconx-nek van.

Melyik lenne az? Hogy az iconX-re felmegy a GisRussa, még nem teszi a készüléket akkuról hosszú ideig működővé, ceruzaelemmel is használhatóvá, és főleg időjárásállóvá, ami egy túrázáshoz kell. Ilyen készülékei manapság csak a Garminnak vannak, lásd Coloradok, esetleg Nüvi 550, azokra is fel lehet tölteni domborzati térkpeket.

#1013 Felhasználó inaktív   Ear01 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 17. 20:28

Idézet: Ballage83 - Dátum: 2008. dec. 17., szerda - 17:26

Túrázásra lásd feljebb, végig kell nézni a Garminokat. Autóba pedig valamelyik iGo8-at futtató, éppen most nagyon akciós kütyü, ha lehet azért 4" feletti kijelzővel és TMC-vel. Ezek árai naponta változnak, most éppen az egyik legnagyobb forgalmazó, az LCP jelentett be raktársöprést. Ja, és Mio-t ne, csak akkor, ha iGo8 fut rajta, nem a saját térképe. Vagy még azzal se, a macerás frissítés miatt.

#1014 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 17. 22:58

Idézet: Ear01 - Dátum: 2008. dec. 17., szerda - 20:26

Melyik lenne az? Hogy az iconX-re felmegy a GisRussa, még nem teszi a készüléket akkuról hosszú ideig működővé, ceruzaelemmel is használhatóvá, és főleg időjárásállóvá, ami egy túrázáshoz kell. Ilyen készülékei manapság csak a Garminnak vannak, lásd Coloradok, esetleg Nüvi 550, azokra is fel lehet tölteni domborzati térkpeket.

Éppen nem GisRussa, hanem Navitel (ami megeszi a garmin .img fájlokat is), és legálisan kapod a készülékhez. Az egyéb túrázáshoz szabott feltételekkel természetesen egyet értek, jómagam is egy 60CSx-et használok erre, viszont ha valakinek mindkét célra (ha kompromisszumokkal is) de használható kütyü kell, szerintem vállalható...

#1015 Felhasználó inaktív   Ear01 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 18. 08:42

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2008. dec. 17., szerda - 23:58

Éppen nem GisRussa, hanem Navitel (ami megeszi a garmin .img fájlokat is), és legálisan kapod a készülékhez.

Ez érdekes. A nálam járt példányon GisRussa futott. Nálad mi volt?

#1016 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 18. 12:09

Idézet: Ear01 - Dátum: 2008. dec. 18., csütörtök - 8:42

Ez érdekes. A nálam járt példányon GisRussa futott. Nálad mi volt?

G300 és G400 is járt a kezemben, Outdoor néven mindkettőn előtelepített Navitel (3.2) volt, készülék regisztráció után lehetett őket aktiválni. Bővebben pl ITT..

#1017 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 12. 21. 12:40

Üdv Urak!

Van egy Cute GPS4303-as PNA készülékem. Anno iGo 2006-tal vettem, de most a sok változás miatt szerettem volna frissíteni. Különböző forrásokból már van 6 változatát szereztem be a 8.3-as verziónak, de mindig megáll, leginkább az INIT API-nál.
- Mi lehet a hiba oka?
- Tud-e valaki leírást/útmutatót küldeni, hogyan is kellene a programot rávarázsolni a kütyüre?

Előre is köszönöm!
Az analfabétáknak ugyanúgy ízlik a betűtésztával készült leves?

#1018 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 12. 21. 13:29

Idézet: Tron65 - Dátum: 2008. dec. 21., vasárnap - 12:40

Anno iGo 2006-tal vettem, de most a sok változás miatt szerettem volna frissíteni.

Kártyád tedd be kártyaolvasóba, aztán gépen van autoupdate funkciója. Ott tkiböngészheted a szoftvre részét is, meg külön a térképeket.
Make love not Wor.

#1019 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 12. 21. 15:17

Ha a Naviextras programra gondolsz, akkor nemjó.
Se a kártyaolvasót, se a PNA-t nem érzékeli, hogy be lenne dugva.
Ezt is letöltöttem, mert eredetileg nem kaptam semmiféle progit hozzá.
Az analfabétáknak ugyanúgy ízlik a betűtésztával készült leves?

#1020 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 12. 21. 15:23

Idézet: Tron65 - Dátum: 2008. dec. 21., vasárnap - 15:17

Ha a Naviextras programra gondolsz, akkor nemjó.

Nekem van egy igoupdate, azt mondjuk PNAval még nem próbáltam, de vagy PDAval indítom el, vagy kártyaolvasóba, aztán működik. Így ha nem férnek ki a térképek a memkártyára, akkor egy nagyot frissítek, felmásolom a PCre, letörlöm, aztán jöhet a többi frissítés, mert 1 gigába éppen cipókanállal férek bele.

igo.hu aztán a letöltések menüpontban ott van, hogy hol merre mit kell nyomni. Termék licenszkódját beírod, aztán megy is minden magától.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.