HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a GPS navigációról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a GPS navigációról (hátha nem csak én küszködök...)

#1021 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 22. 00:48

Nekem is van régi 2006-os kütyüm, a my navngo oldalon keresztül szépen tudom frissíteni, akár a content managerrel, akár direkt letöltve a térképet, a mai napig.
Nemrég jött ki a friss 2008 Q3-as magyar térkép, ingyen elérhető, csak ezért nem éri meg IGO8-at hekkelni a vasra.

Csatolt fájl:

"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#1022 Felhasználó inaktív   hadur2002 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 01. 12:17

Sziasztok! Az uj IGO8 nal van egy automatikus kikapcsolas ha leveszed a toltorol. Nem tudja valaki ezt hogy lehet kikapcsolni?
Újszerű, kiállítási darab notebookok garanciával!! Érdeklödj priviben! Országos házhozszállítás ingyen! :)

#1023 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 01. 14:50

Idézet: hadur2002 - Dátum: 2009. jan. 1., csütörtök - 12:17

Sziasztok! Az uj IGO8 nal van egy automatikus kikapcsolas ha leveszed a toltorol. Nem tudja valaki ezt hogy lehet kikapcsolni?

Eszköz(beállítások)/Energiagazdálkodás menüben mi van beállítva?
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#1024 Felhasználó inaktív   Feco 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 02. 12:11

Idézet: hadur2002 - Dátum: 2009. jan. 1., csütörtök - 12:17

sys.txt
[interface]
Shutdown_time=0
IBM ThinkPad 390E l 256 MB RAM l Intel PRO/Wireless 2200 BG Mini-PCI
IBM X60 1706-8AG l 4 GB RAM l Kingston SNM225-S2B/160GB (Intel SSDSA2M160G2GC) l X6 UltraBase l Plextor PX-608CU
ThinkPad X301
Netgear WNDR3700, iPhone 3G, HTC TyTN II, Plantronics Voyager 510

#1025 Felhasználó inaktív   hadur2002 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 03. 20:08

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2009. jan. 1., csütörtök - 15:50

Eszköz(beállítások)/Energiagazdálkodás menüben mi van beállítva?

folyamatos hattervilagitas.
Újszerű, kiállítási darab notebookok garanciával!! Érdeklödj priviben! Országos házhozszállítás ingyen! :)

#1026 Felhasználó inaktív   hadur2002 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 03. 20:26

Idézet: Feco - Dátum: 2009. jan. 2., péntek - 13:11

sys.txt
[interface]
Shutdown_time=0

Pont erre vártam!!
Koszonom.

#1027 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 03. 22:17

Ha poi frissítésben jártas valaki, annak köszönöm a segítséget.
Igo 8-ban, (mio-n, és óccsó kategóriás gépen) Mobelienavigatorban a poi-k *.poi nevű fájlokban tárolódnak, köszönik, jól működnek, csak -gondolom- avulnak.
A poiplaza oldaláról letölthető fájlok meg minden, csak nem az amire nekem szükségem van, pl. kml, vagy csv kiterjesztésűek.
Hogy tudnék a gépek számára értelmezhető adatot konvertálni bármelyikből is?
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#1028 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 04. 14:09

Idézet: csozsi - Dátum: 2009. jan. 3., szombat - 22:17

Ha poi frissítésben jártas valaki, annak köszönöm a segítséget.
Igo 8-ban, (mio-n, és óccsó kategóriás gépen) Mobelienavigatorban a poi-k *.poi nevű fájlokban tárolódnak, köszönik, jól működnek, csak -gondolom- avulnak.
A poiplaza oldaláról letölthető fájlok meg minden, csak nem az amire nekem szükségem van, pl. kml, vagy csv kiterjesztésűek.
Hogy tudnék a gépek számára értelmezhető adatot konvertálni bármelyikből is?

IGO8 esetében a \\iGO8\content\userdata\poi\ könyvtárba beletéve a KML fájlt, annak tartalma megjelenik a POI-k között...

#1029 Felhasználó inaktív   hoffmagdi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 05. 22:49

Sziasztok!
Tud nekem valaki segíteni?
Nagyon kezdő vagyok :rolleyes:
Wayteq N 710B navigátorom van. Nincs hozzá használati utasítás, valaki küldene?
Hogyan kell számítógépről rátenni fotókat, zenét.
Köszi annak aki segít  :respect:
Magdi

#1030 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 06. 07:59

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2009. jan. 4., vasárnap - 14:09

IGO8 esetében a \\iGO8\content\userdata\poi\ könyvtárba beletéve a KML fájlt, annak tartalma megjelenik a POI-k között...

Igen, ezt írja pár hely a neten. Ha ez így lenne, akkor nem tettem volna fel a kérdést.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#1031 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 01. 06. 09:00

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2009. jan. 4., vasárnap - 14:09

Nem ilyen egyszerű, konvertálgatni kell mindenféle irányba.
Make love not Wor.

#1032 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 06. 09:46

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. jan. 6., kedd - 9:00

Nem ilyen egyszerű, konvertálgatni kell mindenféle irányba.

Nap mint nap használom, pl GoogleEarth-ból KML-be mentem ki a pontokat, majd bemásolom, fingom sincs hogy mi nem működhet ezen nálad, meg hogy miért is kellene bármit konvertálni...

#1033 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 06. 09:59

Egy kollégám pedig ezt használja igen sűrűn: http://blog.sancho.h...8offlinetmc.htm
Az elv itt is ugyanez...

#1034 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 25. 20:45

Hi.

Kicsit új még nekem is a téma, ezért nézzétek el pls ha hülyeséget kérdezek.

Kinéztem egy PDA-t, és asszem iGO 8-t szeretnék rá tenni, viszont lenne néhány kérdésem.
Ha PDA háttérben mp3-t játszik le(remélem a háttérben lejátszást alapból tudja mindegyik PDA, elvégre is multitasking oprencerek vannak már ezeken is vagymi nem?), mellette mehet az iGO minden gond nélkül, nem állítja le az mp3 lejátszást ugye?
Ugye lehet "kussoló" üzemmódra állítani az iGO-t? (ne pofázzon bele az MP3-ba, ha egyáltalán ezt tenné)

Főleg biciklin használnám, városba közlekedéshez, meg túrázgatáshoz.
Úgy tartják, h túrázásra a Garmin való, de valaki elmondaná nekem, hogy mi az igazán lényegi különbség a Garmin és az iGO 8 között? Ugyan miért is ne lehetne alkalmas az iGO 8 is túrázáshoz?

iGO -ra van valahol valami bicikliúthálózat térkép kiegészítés/frissítés?
iGO-ban lehet olyat, hogy amerre megyek, megjegyezze, mutassa a vonalat, és el lehessen menteni mint valami új útvonalat? Pld erdei ösvényeken végigmegyek, és felvihetem ezáltal, és mutatni fogja később. Szal új utakat tanítanék neki.

Az iGO-t ha egyszer megveszem, akkor az örökérvényű licensz, azaz onnantól örökre ingyen megkapom az összes térképfrissítést?
Más ország (pld dél-amerikában) térképét le lehet szedni ingyen hozzá?

#1035 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 25. 20:59

Idézet: Fenyő - Dátum: 2009. jan. 25., vasárnap - 20:45

Úgy tartják, h túrázásra a Garmin való, de valaki elmondaná nekem, hogy mi az igazán lényegi különbség a Garmin és az iGO 8 között? Ugyan miért is ne lehetne alkalmas az iGO 8 is túrázáshoz?

Igon nincsenek tereptérképek. Általában PDA-n fut, ami ugye túrázásnál már nem bírja ki az egész időt, hamar lemerül. Cserébe sérülékeny, leejted, megázik, satöbbi.

Garmin esetleg tereptérképes, ütés/vízálló, kibírja a komplett túrát, ha lemerül akkor meg csak beletolod az akkukat a zsebedből.
Make love not Wor.

#1036 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 25. 23:12

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. jan. 25., vasárnap - 20:59

Igon nincsenek tereptérképek. Általában PDA-n fut, ami ugye túrázásnál már nem bírja ki az egész időt, hamar lemerül. Cserébe sérülékeny, leejted, megázik, satöbbi.

Garmin esetleg tereptérképes, ütés/vízálló, kibírja a komplett túrát, ha lemerül akkor meg csak beletolod az akkukat a zsebedből.

Viszont a Garmin az csak GPS, nem lehet telefonálni se semmit mást se csinálni. (ha jól emléxem)

A PDA amit kinéztem az 1530 mAh-s, a Garmin az mennyi?
Amúgy biciklin mind1 az aksi mérete, mert a bicómon úgyis lesz egy központi 22aH-s aksi(világításhoz), amire rá tudom majd kapcsolni a PDA-t is. :)

"ha lemerül akkor meg csak beletolod az akkukat a zsebedből"
Ez amúgy a PDA-kra is igaz. :)

Remélem a következő iGo verzió már tereptérképeket is tartalmaz majd...

Szerkesztette: Fenyő 2009. 01. 25. 23:17 -kor

#1037 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 25. 23:17

Idézet: Fenyő - Dátum: 2009. jan. 25., vasárnap - 23:12

Viszont a Garmin az csak GPS, nem lehet telefonálni se semmit mást se csinálni. (ha jól emléxem)

A PDA amit kinéztem az 1530 mAh-s, a Garmin az mennyi?

Így van. Cserébe GPSnek jó, azt tudja amit leírtam. Ha telefonosat veszel még szarabb lesz a helyzet, menni fog vagy 2 órát, oszt csoki. Amúgy meg teljesen jó, pld. GPS-t beteszed a zsebedbe, teljesen jól rögzíti a Velncei tavi korcsolyázást, meg a komplett túraútvonalat odahaza  térképre, aztán lehet mindenfélét nézegetni, útközben pontot felvenni, átlagot számolni, estébé. PDA/igoval ezek elég érdekesek lennének, főleg ha terepen mész, aztán a semmi közepén történik a semmi.

Garminból attól függ melyik mennyi, 10 órát simán mennek egyhuzamban. Esetleg van benne magasságmérő, meg a mittomén. Mérlegeld, hogy melyik kell jobban, nézd végig a funkciókat, aztán meglátod.
Make love not Wor.

#1038 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 25. 23:18

Idézet: Fenyő - Dátum: 2009. jan. 25., vasárnap - 23:12

"ha lemerül akkor meg csak beletolod az akkukat a zsebedből"
Ez amúgy a PDA-kra is igaz. :)

Persze, PDAhoz cipeljük a 10ezer pénzes pótakkukat, ami aztán odahaza állásában lemerül, meg kisül, amortizálódik. Aztán 2 garnitúra akkuval ott állsz terepen, ha felhívnak akkor még jobban merül.
Make love not Wor.

#1039 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 25. 23:22

Hm.
Azért picit most elbizonytalanítottál. :)

Na akkor megpróbálom meggyőzni magamat:
Túrázásnál szinte mindig a biciklire lesz kötve, ami mondható "végtelen" energiaforrásnak. (22aH sokra elég ám)

"teljesen jól rögzíti a Velncei tavi korcsolyázást, meg a komplett túraútvonalat odahaza  térképre, aztán lehet mindenfélét nézegetni, útközben pontot felvenni, átlagot számolni, estébé"
- Ezeket mindet tudja az iGo 8 is ha jól tudom.

A terep, meg a magasság az mondjuk tényleg hiány az iGo 8-nál, kérdés, h biciklinél meg úgy általában mennyire számít.

+: iGo esetében csak egyetlen készülékem van, nem kell külön töltögetni mást, és nem vagyok teleszerelve kütyükkel. (pld: 1 mobiltelefon + 1 mp3 lejátszó + GPS; helyette 1 készülék, amit töltök, és nincs az, hogy: jajj, elfelejtettem töltőre tenni a GPS-t is, csak a mobilt töltöttem fel. Én MP3 lejátszóval jártam így soxor, mobilt meg alapból töltőre teszem amint hazaérek, és most nagy könyebbség, hogy csak mobilt kell töltenem, mert azzal MP3-azok is)

+2:
Hopp, most nézem, azért nem teljesen nulla az iGo domborzat-ismerete!
LINK:
"A 2D térkép viszont egyből város/városrész magasságba repít. Ehhez választhatjuk a klasszikus megjelenítés mellett a földrajzatlasz hangulatot is, ami egy grafikus domborzati textúrát feszít a teljes térképre, így láthatjuk, hogy az illető környék síkság-e vagy hegygerinc."

+3:
Vázz, most nézem, ezek a Garmin cuccok 2 AA-s elemet használnak, amik ráadásul csak NiMH-k lehetnek, amit utálok, mert szar, memória hatás miatt. Ráadásul cserélgethetem az elemeket, nem pedig csak simán rádugom a töltőre.

Szerkesztette: Fenyő 2009. 01. 25. 23:39 -kor

#1040 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 25. 23:43

Idézet: Fenyő - Dátum: 2009. jan. 25., vasárnap - 23:22

Én MP3 lejátszóval jártam így soxor, mobilt meg alapból töltőre teszem amint hazaérek, és most nagy könyebbség, hogy csak mobilt kell töltenem, mert azzal MP3-azok is)

mp3-at meg GPS-t nagyon nem fogja együtt bírni. Akadozni is fog, meg belehülyülsz a taskváltásba, energiagazdálkodásba, meg a többibe. Egyik lekapcsolja a fényerőt, másik vissza, majd jól akadozni fog. Előző telóm igo közben ha csörgött, akkor néha ki sem írta a hívást, csörgés után nyom gomb, még csörög egyet, vársz 2 secet, akkor lehet hallózni. Aztán dob egy out of memory errort  :Đ
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.