HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a GPS navigációról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a GPS navigációról (hátha nem csak én küszködök...)

#1121 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 01. 28. 17:54

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 17:50

Nekem ez is tökéletesen megfelel: autóba, akár utastérbe, az autó teteje nem "számít".

Ott nekem is valami őskövület soros GPS van. Pontos, mindig működik, meg a többi. Az új chipnek fele marketing, főleg ha a lassan haladást nem látja, vagy egy helyben állva is mászik ide-oda a pozíció.

Nekem ez a kövületem bőven megfelel.
Make love not Wor.

#1122 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 28. 17:56

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 17:53

Russa

Jaja, nagyon állat progi, ingyenes és a térképek is azok hozzá. Garmin meg egyből eszi a térképeket, így nem kellett szórakozni :cool:

#1123 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 18:02

Idézet: debaj - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 17:33

Persze, mindkettőnek az a feladata, hogy a szoftveres utasításokat a CPU utasításkészletére konvertálja, kiossza a memóriát, meg a szoftverek számára elérhetővé tegye az egyéb hardvereket.

Más általános érvényű alapelvet most nem tudnék felhozni.

Oké. De azon van a hangsúly, hogy a RAM bővítés drága, a háttértár meg olcsó. Ha ugyanannyiba kerül bővíteni a memóriát, mint virtuális memóriát alkalmazni, akkor nem fognak virtuális memóriázni, mert felesleges szopás, meg hibalehetőség.

RAM-ról volt szó, nem ROM-ról. A memória (RAM) bővítése nagyságrendileg hasonló áron lenne, mint további RAM beépítése pagefileként, a sebesség nagyságrendileg ugyanakkora. A nem felejtő RAM (NVRAM) pedig nem ugyanaz, mint a ROM.

Csak egy harmincezres telefonba nem feltétlenül éri meg ugyanolyan minőségű hangchipet belerakni, mint egy ugyanennyibe kerülő MP3 lejátszóba. (A 6230-ast meg nem kell bemutatni, egy igényesebb lejátszóhoz képest kifejezetten bóvli hangja van. Tudom, volt nekem is.)

Mert mondjuk sokat zabál, a beépített antenna alig látja a holdakat, két perc alatt éled, satöbbi. Lásd az előző fejtegetést. A SirfStarIII egy szabvány, nem a modul minőségét jelenti.

Na itt álljunk meg egy pillanatra. "szoftveres utasításokat a CPU utasításkészletére konvertálja" ??
A PDA-kban Virtuális gép fut??
Mert ha nem, akkor nem konvertálgat semmit sem, ha igen, akkor meg jókora teljesítményt megzabál.

Idézet

Más általános érvényű alapelvet most nem tudnék felhozni.

Pedig nyugodt lehetsz, van még. :)
Elég ha csak olyan absztrakt dolgokra gondolunk, mint Verem, Sor, Prioritásos-sor, stb.

Idézet

Oké. De azon van a hangsúly, hogy a RAM bővítés drága, a háttértár meg olcsó. Ha ugyanannyiba kerül bővíteni a memóriát, mint virtuális memóriát alkalmazni, akkor nem fognak virtuális memóriázni, mert felesleges szopás, meg hibalehetőség.

Nyilván. Viszont nem Virtuális Memória, hanem PageFile, azaz Lapozófile! Gondolom erre gondoltál. Nem ugyan az! Virtuális Memória akkor is van, ha épp nincs PageFile. (legalábbis asztalin, a mai oprendszerek többségében)
... Már bocs, hogy kekeckedek, de sztem törekedjünk a pontosságra.

Idézet

RAM beépítése pagefileként

???

Idézet

Csak egy harmincezres telefonba nem feltétlenül éri meg ugyanolyan minőségű hangchipet belerakni, mint egy ugyanennyibe kerülő MP3 lejátszóba.

És egy kb 140e Ft értékű telefonba?

Idézet

Mert mondjuk sokat zabál, a beépített antenna alig látja a holdakat

A zabálás nem fog számítani a bicikli aksi miatt, a Glofiish V900-nak meg még jó, hogy van kihúzható antennája. :D
Najó, biciklin nem valószínű, hogy azt ki fogom húzni, meg valszeg azt az antennát a GPS nem is használja. :)

#1124 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 18:03

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 17:37

Nos, kipróbáltam a windows media playert s az iGo8-at. Simán megy minden, semmi lassulás. Mio P360.

Szuper!
Köszi!!
Ez bíztató a Glofiish V900-ra nézve.

#1125 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 18:05

Idézet: Fenyő - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 18:02

És egy kb 140e Ft értékű telefonba?

Ami okostelefon, fényképező, GPS, meg a minden egyben?
Make love not Wor.

#1126 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 18:08

Idézet: Tiga - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 17:48

Akkor most megkavarlak kicsit :cool:

1. város + túra = pda + iGO + Russo (turistautak.hu-ról térképek) kombo
2. város + túra = pda + Garmin (turistautak.hu térképekkel) - hopp itt máris kiesett egy app, dejó :D

Vazz, már rég meggyőztetek(nagyjából), de ettől még úgyis ki fogom próbálni az iGO-t is, meg a Garmin-t is,(Meg ezt a russia-t is meg amit még találok) hogy legyen tapasztalatom, és elég valószínű, hogy a Garmint fogom választani.

Szerkesztette: Fenyő 2009. 01. 28. 18:13 -kor

#1127 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 18:08

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 17:49

Biciklin ok. Erdőben gyalog nem a legjobb. Bicajon meg húzzál rá kotont, jó is lesz.

:D
Tényleg, lehet nem is rossz ötlet. :D

#1128 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 18:09

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 18:52

Várd meg míg a következő szelvényt tölti, akkor bedadog az mp3. ...

Nekem nincs gond semmi. Bekapcsoltam a 3d-s megjelenítésben a házakat, tereptárgyak láthatóságát "távol"-ra (azaz távolról is látsszanak). Adtam a szájának kb. 45 kilométeres utat Párizs városán keresztül. Betervezte, s berepültettem vele, természetesen "gyors" módban. A tervezés kb. 10 másodperc volt, a berepülés kb. 10 perc (megy folyamatosan). A media player még az iGo előtt lett beindítva. Az iGo néha rendesen lassult, mint a gyurmafilm. De az mp3 egyszer sem akadt.

Lehet, hogy a belső RAM az oka, kilőttem minden más alkalmazást, csak a wmp és az iGo futott.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1129 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 18:13

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 18:05

Ami okostelefon, fényképező, GPS, meg a minden egyben?

Jah.
De nézd meg, kamerából se a legócskábbat tették bele.
De én úgy vagyok vele, ha a hangja legalább olyan lesz, mint a 6230-asomé, akkor nekem az már jó.

#1130 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 18:17

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 18:09

Nekem nincs gond semmi. Bekapcsoltam a 3d-s megjelenítésben a házakat, tereptárgyak láthatóságát "távol"-ra (azaz távolról is látsszanak). Adtam a szájának kb. 45 kilométeres utat Párizs városán keresztül. Betervezte, s berepültettem vele, természetesen "gyors" módban. A tervezés kb. 10 másodperc volt, a berepülés kb. 10 perc (megy folyamatosan). A media player még az iGo előtt lett beindítva. Az iGo néha rendesen lassult, mint a gyurmafilm. De az mp3 egyszer sem akadt.

Na, itt a lényeg, ez nekem már bőven tökéletes!

Idézet

Lehet, hogy a belső RAM az oka, kilőttem minden más alkalmazást, csak a wmp és az iGo futott.

Pedig a Glofiish amit kinéztem még több RAM-ja is van, meg a CPU órajele is magasabb.

#1131 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 18:21

Idézet: Fenyő - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 19:17

...

Szerintem ebből nem következik, hogy máshol is így fut, akár gyorsabb procikon s több rammal is futhat "rosszabbul". Azért ennyire nem determinisztikus. De tény, hogy a belső RAM sokat számít.
A teszt nálam ezt produkálta, máshol mást. De lehet, hogy nálam is mást fog produkálni pl. 1 fél év múlva egy frissített iGo, ami mondjuk jobb lesz, mint a mostani. Úgyhogy a válasz: nem lehet tudni.

Szerkesztette: Warrior 2009. 01. 28. 18:23 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1132 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 18:23

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 18:21

Szerintem ebből nem következik, hogy máshol is így fut, akár gyorsabb procikon s több rammal is futhat "rosszabbul". Azért ennyire nem determinisztikus. De tény, hogy a belső RAM sokat számít.

Ja ez igaz. Tényleg nem garancia, de akkor is bíztató. (azért is írtam így)

Amúgy a V900-as adatlapján azt írták, hogy RAM: 128 MB(79 MB szabad).

#1133 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 18:24

Idézet: Fenyő - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 19:23

Ja ez igaz. Tényleg nem garancia, de akkor is bíztató. (azért is írtam így)

Amúgy a V900-as adatlapján azt írták, hogy RAM: 128 MB(79 MB szabad).

Most elégnek tűnik, de nem tudni, mi kellhet majd nemsokára... :)

ps.: ezek nem valósidejű rendszerek, nem garantálható pl. az mp3 folyamatossága. Még akkor sem, ha esetleg jóval több az erőforrás. Egyszerűen nem ez a lényeg.

Szerkesztette: Warrior 2009. 01. 28. 18:31 -kor

#1134 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 18:26

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 18:24

Most elégnek tűnik, de nem tudni, mi kellhet majd nemsokára... :)

Hát, lehet, de erdőben MP3+GPS-en túl mást nemigazán akarok majd, szal ez a része nem igazán fog változni. Meg akkor majd úgyis fejlesztek, veszek mégjobbat, de ez sztem sok-sok év múlva lesz legföljebb.

Idézet

ps.: ezek nem valósidejű rendszerek, nem garantálható pl. az mp3 folyamatossága. Még akkor sem, ha esetleg jóval több az erőforrás. Egyszerűen nem ez a lényeg.

Ha csak olyan átlag 1 órában 1x akad meg kb, az még belefér.

Szerkesztette: Fenyő 2009. 01. 28. 19:09 -kor

#1135 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 02. 18:17

Hehh, mit találtam.

Találtam egy Windows Mobile emulator nevű cuccot, amivel XP alatt szimulálni lehet a WinMo-t. :D
Frankón műxik is, és szereztem egy Garmin Mobile XT-t, amit felraktam rá, megy is szépen, a GPS-t persze nem találja, de amúgy lehet használni. Csak sajnos amint a beállítások/térképek -re nyomok, Read Access -el elszáll. Meg még egy pár másik menüpontra is. Garmin Mobile XT-ben ha jól sejtem a beállítások/térképek -ben kéne betölteni a térképet, amin mászkálhatnék.
Remélhetőleg igazi PDA-n igazi WinMo-val nem szállna el ugyanígy. :)

Ja, ami amúgy a Glofiish V900 hangminőségét és hangerejét illeti:
LINK: "Volume is high enough to deliver adequate sound and the quality is OK too."
LINK2: "...Again the sound quality is excellent."

Szerkesztette: Fenyő 2009. 02. 02. 18:23 -kor

#1136 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 03. 09:36

Sőt, iGo8 van PC-re is, asszem nem hivatalos. Egyszer láttam. Kilépegetett, de használni lehetett, tervezni, etc.

#1137 Felhasználó inaktív   caratyuska 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 03. 14:32

Sziasztok

Azt szeretném kérdezni, hogy ha veszek egy Nokia N82-t amiben van gps (valami a-gps) (hogy miért ez a készülék nemtudom, főnökömnek ez kell) és mondjuk az ingyenes google maps-ot felrakom neki hozzá, akkor ha gps-ezik felhasznál nekem a szolgáltató valami plusz díjat?

----atyuska----

#1138 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 03. 14:34

Idézet: caratyuska - Dátum: 2009. febr. 3., kedd - 14:32

Azt szeretném kérdezni, hogy ha veszek egy Nokia N82-t amiben van gps (valami a-gps) (hogy miért ez a készülék nemtudom, főnökömnek ez kell)

GPRS/3G forgalom. De főnöknek inkább PNA a kocsiba.
Make love not Wor.

#1139 Felhasználó inaktív   caratyuska 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 03. 14:40

thx

----atyuska----

#1140 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 03. 14:53

Viszont van Tomtom és Garmin Mobile XT is Symbianra, ha mindenképpen azon akar navigálni, és semmiképpen sem lehet róla lebeszélni.

Téma megosztása:

• (79 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.