Elküldve: 2005. 12. 02. 13:32
Hi!
Nekem nagyon tetszik. Hangulat, sztori OK. Szép, nem is zabál gépet (Sempron 2500+, 9600XT, megy szépen, igaz, árnyékok nélkül).
A harcrendszer egyáltalán nem gáz.
Az AI tényleg nem használ se skill strike-ot, se spirit strike-ot, és ez nem bénaság a részirül, hanem mert ezt a poént meghagyja Neked. Arra akar ösztönözni, hogy váltogass a karakterek között, a skill strike-okat is használd minél változatosabban. Nem véletlenül van a sztoriban mind a 4 karakternek magányos bossfight...
Én a két melee arcot attack-ra állítottam, a két ranged-et meg defense-re, és általában nem kerül senki szarba, akkor sem, ha nem figyelek. Aztán váltogatok kedvemre, mikor mi esik jól. Olyan skill strike-okat szeretek, amik az én karaktereimnek adnak bónuszt, az egész bandának (pl. Ailish gyógyítása, Elco dupla damage-es nanoizéje, Tal 70%-os pajzsa). Egy rakás olyan szörny van, akikről lepereg minden méreg, átok vagy lassítás, az egyszeri támadás jellegű skill strike-ok meg nem sokkal jobbak egy kombónál.
Az FPS-szerű irányítás nekem speciel bejött, nem érzem, hogy ellentétben állna a játék többi részével (nemrég játszottam a Zanzarah-val), technikailag inkább a gyengusz fizikával van gondom, pl. rettenet rossz a collision detection, ős-konzolos múltat idéz.
Mondjuk volt, amin megborultam, az az NPC kissrác volt az egyetemen, aki antropológiát hallgat, és csak idióta hinteket mond, amikor szakmáról kérdezem; ez az NPC pl. erős sztorielem lehetett volna, csomó háttérinfót adhatott volna, ez így egy kicsit túl egyszerű lett. Hasonlóan bugyuta az egyetemen a "vizsga".
Amikor megtudtam, hogy eljutok az egyetemre, azt hittem, hogy kicsit elmélyül a sztori, lesz kis történelem, magyaráznak a világ kialakulásáról, a sajátos természeti törvényekről, de semmi.
Mindent összevetve nálam 9 pont a 10-ből, és nagyon örülök, hogy kijött GS DVD-n (szvsz. a GS legjobb teljes játéka eddig). Több ilyesmi kéne.
nd