HWSW Informatikai Kerekasztal: SuSE Linux - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (73 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

SuSE Linux SuSE Linux Értékeld a témát: -----

#1061 Felhasználó inaktív   ahha 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 07. 12:17

Idézet: Macskajancsi - Dátum: 2006. szept. 7., csütörtök - 11:07

1. A suse 9.1 már nem támogatott rendszer, tehát SEMMILYEN biztonsági frissítéshez már nem jutsz hozzá.
Javaslat: 9.3, 10.0 vagy 10.1. (A 9.2 is még támogatott - 2007 január 15-ig.)
2. Ha beteszed a telepítőlemezt, és a 'Telepített rendszer indítása" pontot választod, el kellene indulnia. A yast - rendszer - rendszertöltő menüpontban megnézheted a rendszertöltő beállítasait, ott valami nem jó.

De ezen fölösleges molyolni, tölts le egy újabbat, és azt tedd fel.
Egyébként mit akarsz a partition magic-kel?

Szia!

1. köszi, ezt nem tudtam... a 10.0-ásat fogom felrakni, állítólag a 10.1-ben sok még a hiba.
2. sajna nem indul el "Telepített rendszer indítása" innen se - lefagy az egész.

A pm-kel annyit akartam,hogy letöröljem a gépről a 9.1-et - vagy ez így túl 1xű lenne?
Hogy tudom letörölni másképp? asszem a telepítőlemezen van ilyen funkció, mindjárt kipróbálom.

Köszi!
Ahha
Te is fiam, Bluetooth!

#1062 Felhasználó inaktív   ahha 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 07. 12:29

... szóval nincs törlési lehetőség... hja.
akkor hogy szedjem le?
ja és a telepített rendszer frissítése/viszaállítása se műxik.

:respect: 
Te is fiam, Bluetooth!

#1063 Felhasználó inaktív   Macskajancsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 07. 12:46

Idézet: ahha - Dátum: 2006. szept. 7., csütörtök - 13:29

... szóval nincs törlési lehetőség... hja.
akkor hogy szedjem le?
ja és a telepített rendszer frissítése/viszaállítása se műxik.

:respect:

Win alól simán le lehet törölni, nem kell ahhoz a PM, de ne vacakolj vele.
Egyrészt helyre kellene állítanod az MBR-t, mert így nem fog a géped elindulni, (nem nagy ügy persze)
másrészt a 10.0-t felteheted ennek a helyére - csak arra vigyázz, hogy ami itt a / (root) partíció volt, azt a telepítő automatikája otthagyja, ezért mindenképpen kézzel kell majd partícionálni. Ha végignézed majd a 'szakértői' lehetőségeket, nem fog gondot okozni.
Ha netán mégis, akkor szólj.

#1064 Felhasználó inaktív   Gab3c 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 09. 07. 18:55

Valoszinuleg en vagyok nagyon lama, de a kovetkezo tortent velem:
(config ASUS A8V, A64 3200+, 2x512DDR, 160GB ATA,...)

Felraktam a 10.1 x86_64 DVD-t. Ment is a rsz jol,  mignem ugy gondoltam, hogy mivel eppen a tty2-n vagyok a gepet egy "shutdown -r now"-val inditom ujra, nem maszok at csak azert az X-re. Ujraindulas utan a linux szepen all fel, de egyszer csak hallom hogy ujraindul a gep magatol. Ujra bootol a gep, most mar figyelem mit ir nekem. Irja hogy eljut a consolig, varja a login-t, de azonnal automatikusan elindul a shutdown mielott akar csak egy 'r' betut is uthetnek.

Mivel eppen ideges voltam es a rsz. is eleg friss volt inkabb ujrahuztam hamarjaban az egeszet. A jovore valo tekintettel kerdezem csupan van vkinek tippe mi csinalta ossze magat? (vagy mit baltaztam el?)
Sony VAIO Type G

#1065 Felhasználó inaktív   Gab3c 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 09. 07. 20:08

Volt egy kis idom gondolkozni a dolgon es azt hiszem rajottem mit baltaztam el. Meg joval korabban (de ujrainditas elott) matattam a gepen mikor bejottek hozzam dumalni en pedig eppen akkor irtam at az inittab-ot. Bar nem emlekszem a dologra,de szerintem figyelmetlensegbol az 5 helyett 6 lett belole :Đ  :Đ

En :lama: :D
Sony VAIO Type G

#1066 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 07. 20:15

kdesu -val szeretnék futtatni egy programot (mindegy mit akár mi lehet a lényeg hogy földobja az ablakot ami kéri a root jelszót) és azt szeretném, hogy közben a konzolban lássam hogy fut az egész, szóval közben írja mit csinál... remélem érthető mit szeretnék, van egy ilyen parancs tuti, csak nem emlékszem rá.. :(
tehát: kdesu -c ls  és még ide kell valami, tudtok ebben segíteni mi ez a parancs?

#1067 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 08. 11:28

Idézet: Szolti - Dátum: 2006. szept. 7., csütörtök - 20:15

kdesu -val szeretnék futtatni egy programot (mindegy mit akár mi lehet a lényeg hogy földobja az ablakot ami kéri a root jelszót) és azt szeretném, hogy közben a konzolban lássam hogy fut az egész, szóval közben írja mit csinál... remélem érthető mit szeretnék, van egy ilyen parancs tuti, csak nem emlékszem rá.. :(
tehát: kdesu -c ls  és még ide kell valami, tudtok ebben segíteni mi ez a parancs?

:) megvan, a strace parancs az amit kerestem

#1068 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 08. 12:08

Idézet: Szolti - Dátum: 2006. szept. 8., péntek - 12:28

:) megvan, a strace parancs az amit kerestem

Huh, na ez le nem esett volna :D
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#1069 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 08. 12:26

Idézet: kroozo - Dátum: 2006. szept. 8., péntek - 12:08

Huh, na ez le nem esett volna :D

Ismerd el, jól körbe magyaráztam  :D

#1070 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 17. 20:42

Sziasztok!

Ekkis segítségre lenne szükségem. Letöltöttem a Suse Linux 10.1 LiveDVD-t, az iso fájlt kicsomagoltam, majd bootdvd-ként megírtam. Eztán bebootoltam vele, egy darabig szépen haladt is, majd egy "a" meghajtós prompt-nál megállt. Normális ez, ill. ha igen, hogyan tovább? UHU LiveCd-vel már próbálkoztam korábban, az nem állt le parancssornál, hanem szépen felállt az oprendszer grafikus felülettel.

A segítséget köszönöm. :)
Weblap: Terragen Images

#1071 Felhasználó inaktív   Macskajancsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 17. 22:08

Idézet: tempjoel - Dátum: 2006. szept. 17., vasárnap - 21:42

Sziasztok!

Ekkis segítségre lenne szükségem. Letöltöttem a Suse Linux 10.1 LiveDVD-t, az iso fájlt kicsomagoltam, majd bootdvd-ként megírtam. Eztán bebootoltam vele, egy darabig szépen haladt is, majd egy "a" meghajtós prompt-nál megállt. Normális ez, ill. ha igen, hogyan tovább? UHU LiveCd-vel már próbálkoztam korábban, az nem állt le parancssornál, hanem szépen felállt az oprendszer grafikus felülettel.

A segítséget köszönöm. :)

Hát nem tudom, mit írhattál arra a dvd-re. Én még nem láttam linux alatt a: meghajtót.
Miért is csomagoltad ki az iso-t? Egész egyszerűen az 'írás képmásfájlból' vagy inglisül 'burn image' opcióval kell a lemezt megpörkölni. Természetesen az iso fájlt kell az elérési útban megadni.

#1072 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 17. 22:37

Idézet: Macskajancsi - Dátum: 2006. szept. 17., vasárnap - 23:08

Hát nem tudom, mit írhattál arra a dvd-re. Én még nem láttam linux alatt a: meghajtót.
Miért is csomagoltad ki az iso-t? Egész egyszerűen az 'írás képmásfájlból' vagy inglisül 'burn image' opcióval kell a lemezt megpörkölni. Természetesen az iso fájlt kell az elérési útban megadni.

Az iso kicsomagolásával nincs semmi probléma. Isobusterrel kicsomagoltam, és így írtam meg Neroval, mint bootdvd-t. Ennek jónak kell lennie, és jó is, különben nem bootolna. Bootol, ha jól emlékszem valamilyen DR-DOS-t is kiír, és eljut az "a" meghajtós promptig. Teljesen olyan az egész, mint amikor Startup-floppyról indítom a Windowst. Miért nem áll föl a grafikus felület? :confused:

#1073 Felhasználó inaktív   Macskajancsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 17. 23:01

Idézet: tempjoel - Dátum: 2006. szept. 17., vasárnap - 23:37

Az iso kicsomagolásával nincs semmi probléma. Isobusterrel kicsomagoltam, és így írtam meg Neroval, mint bootdvd-t. Ennek jónak kell lennie, és jó is, különben nem bootolna. Bootol, ha jól emlékszem valamilyen DR-DOS-t is kiír, és eljut az "a" meghajtós promptig. Teljesen olyan az egész, mint amikor Startup-floppyról indítom a Windowst. Miért nem áll föl a grafikus felület? :confused:

Akkor még egyszer mondom, l a s s a n.
NEM JÓ.
Ne csomagold ki, hanem írd ki a 'burn image' opcióval.

Most meddig győzködjelek? Vagy linkeljem be azt a néhány ezer topikot, ami erről szól?  ;)

#1074 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 17. 23:12

Idézet: tempjoel - Dátum: 2006. szept. 17., vasárnap - 23:37

Az iso kicsomagolásával nincs semmi probléma. Isobusterrel kicsomagoltam, és így írtam meg Neroval, mint bootdvd-t.

Az a probléma, hogy az az ISO már eleve bootolhatóra van megcsinálva, csak ki kell írni, mindek csomagolod ki??

Idézet egy másik fórumról hasonló DR DOS témában:

"Okay sussed it I was burning a boot disc but not an image disc, stupid me and thanks fro the help
Will install SUSE and be back "

"Be sure when you burn the CDs that you burn each ISO file to the CD as an image (this should yield multiple files on the CD) and don't make them bootable. The image burning process takes care of that for you. Making the CDs bootable yourself can cause the DR-DOS issue."
-ZsOlTi-

#1075 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 18. 13:09

Való igaz, probléma megoldva. Köszi

#1076 Felhasználó inaktív   bubika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 20. 19:18

Hi all.
Van egy problémám aza dott op rendszerell.
A net nálam egy ruter utána AP és gép.
Beállitom Statikus IP-t Maszkot alapértelmezett átjárot és nincs net Win nél elég ennyi. :confused:
az Ap-t is és a rutert is el tudom érni. mi lehet a baj mit kell mág álitani ebben az esetben?

#1077 Felhasználó inaktív   Macskajancsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 20. 19:32

Idézet: bubika - Dátum: 2006. szept. 20., szerda - 20:18

Hi all.
Van egy problémám aza dott op rendszerell.
A net nálam egy ruter utána AP és gép.
Beállitom Statikus IP-t Maszkot alapértelmezett átjárot és nincs net Win nél elég ennyi. :confused:
az Ap-t is és a rutert is el tudom érni. mi lehet a baj mit kell mág álitani ebben az esetben?

dns?

#1078 Felhasználó inaktív   bubika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 20. 19:35

Idézet: Macskajancsi - Dátum: 2006. szept. 20., szerda - 19:32

dns?

hol találom?
És mit álitsak ott?

Megvan müköd :)

Szerkesztette: bubika 2006. 09. 20. 19:48 -kor

#1079 Felhasználó inaktív   Keem1 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 23. 21:36

Halihó!

Na, úgy látom, ebbe a topicba is írnom kell..
Úgy esett, hogy feltelepítettem a SuSE 10.1-et, minden szép és, jó, a kezdeti nehézségek (pl. szoftvertelepítés) leküzdése után újabb és újabb problémák elé kerülök.
Alapvetően optimista vagyok, és érdekel is a Linux, úgyhogy nem adom fel, de ha baj lesz, hozzátok fordulok...  :)

Na, máris lenne két dolog:
1.) Eddig csak elméleti szinten tanultam a Linux/Unix működését, igazán még 1-2 napon túl (újságos CD változatot) nem használtam. Jó választás-e a SuSE 10.1? Tehát értem itt ez alatt, h eléggé felhasználóbarát-e ahhoz, h könnyen elsajátítsam, de elég jó is, hogy ha már profi leszek, akkor is jó legyen?

2.) Tudnátok javasolni valami Total Commanderhez hasonló fájlkezelőt? Esetleg egy, az MSN-re megszólalásig hasonló messengert? Most az aMSN-t használom, de elég fapadosnak tűnik... Nem kezeli a partnereim saját hangulatjeleit (tehát nem tudom átvenni)...

Hát egyelőre ennyi, megköszönném az építő jellegű, segítőkész válaszokat
Samsung Galaxy S7 edge | Nexus 7 (2013)
Dropbox regisztráció Mindketten +500 MB-ot kapunk. Te is, én is.

#1080 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 24. 08:06

Idézet: Keem1 - Dátum: 2006. szept. 23., szombat - 21:36

Jó választás-e a SuSE 10.1? Tehát értem itt ez alatt, h eléggé felhasználóbarát-e ahhoz, h könnyen elsajátítsam, de elég jó is, hogy ha már profi leszek, akkor is jó legyen?

Tiszteletteljes javaslatom, hogy inkább a 10.0-t tedd fel helyette.
Van egy pár olyan nyűg a 10.1-ben, amik miatt kiábrándulsz a linukszozásból.

Persze ha majd profi leszel, akkor ezekkel is együtt tudsz élni, és lesz módszered a hibák kikerülésére.
Amíg "az MSN-re megszólalásig hasonló messengert" keresel, addig nem javaslom neked a 10.1-et.
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

Téma megosztása:

• (73 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »