Sziasztok!
Előre is elnézést kérek - mert tudom,h senki sem szereti - ha ez a próbléma már felmerült és válaszra lelt,de 2 napja szenvedek vele, így bevallom,h idegi alapon már nincs türlemem utána olvasni..szal sorry
Évekkel ezelőtt tettem fel SUSE Linuxot előszőr a gépemre, azóta csak ezt a diszt. használom (mellette win is van). Most úgy döntöttem,h kipróbálom a SLED-et. Leszedtem a DVD image-t is illetve az 5 cd-s verziót is. Gondoltam biztonság kedvéért nem árt ha megvan mindkettő.
Nagy várakozással neki ültem,h felrakom és ekkor indultak az érdekes dolgok: mind a DVD mind a CD verzióban elindul a bootolás (tehát az első cd van bent, dvd alapból csak 1 van).bootscreen rendben..Instalálás.ellenőrzi a hardware-t, az usb-t, az iee1394-et. majd a következő sor után : "Searching for info file" át megy konzolból grafikusba (telepítő) és azt az üzit dobja ki,h "Győződjön meg arról,h az első cd van e bent". hiába az "ok" hiába bármi ezt írja ki. Erről a képernyőről csak "Back"-el tudok lelépni akkor ott "telepítés megkezdése/rendszerinditás" forrás kiválasztása: CD-ROM és kiírja,h nem tudja csatlakoztatni a CD-ROM-ot és innentől kész is..se előre,se hátra..ennyit csinál. Meglepő számomra..nagyon is

Ami a legfurcsább,h nem csak a SLED hanem a SUSE 10.1 is ezt csinálja (ez OpenSUSE kiadás) a SLED novelles.
Próbáltam,h forrásként merevlemezt adok meg (felraktam egy ntfs particióra a cd-ket) egyetlen egyszer sikerült,h elindult maga a telepítő (akkor is merevlemezes forrásról) de ekkor két dolog is fura volt számomra,ahol megakadt:
1. kiírta,h a hda1 és a hdb1 (két vinyó van most csak a gépben) raidre van kötve (az üzenetben még szerepelt,h nem fizikai hanem szoftveres raid) és ezt nem támogatja ez a kernel, majd a következő lépésnél "Merevlemezek érzékelésénél" kifagyott. Eddig jutok vele sajnos
Ez a fentebbi kifagyás SLED install-nál volt.
A 10.1-et már kínomban próbáltam meg a SLED helyett (elsősorban ezt szeretném felrakni) legelőszőr nettől akartam telepíteni ezért csak a mini iso-t töltöttem le és írtam ki. Ezzel csak annyi volt a gondom,h meg kellene adni az NFS szerver ip címét és a forráskönyvtárat de ezt sehol sem találtam meg neten (valószinüleg saját magam hibájából)
Leginkább a SLED érdekelne.
Ha tud vki mondani vmi 5letet esetleg vki másnak is volt ilyen gondja ezzel kérem segítsen.
Előre is köszönök minden segítséget
Zsolti1982
UI: bocsánat a hosszúságért