HWSW Informatikai Kerekasztal: SuSE Linux - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (73 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

SuSE Linux SuSE Linux Értékeld a témát: -----

#1401 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 10. 07:47

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2008. okt. 10., péntek - 0:35

Valószínűleg akkor csak én vagyok elfogult, mert rossz tapasztalataim voltak. Engen nagyon érdekelt a linux és ezek közül a SuSE leginkább, mer ők azt írták, hogy a céljaik
- a legkönnyebben használható disztribúció létrhozása
- a legjobb linux disztibúció létrehozása a világon ami egyaránt használható kezdőként és haladóként.

Gondoltam, miért ne, jöjjön a SuSE. Vágytam egy Windowsnál stabilabb és biztonságosabb rendszerre. Ez volt a cél. A 10.3-nak örültem és eddig az ment a legjobban, de aztán a hibák sorozata a 11-es felrakásával, majd más disztrók kipróbálásával folytatódott és azt a jól beharangozott stabilitást egyáltalán nem kaptam meg. Na ezért vagyok csalódott és írok negatív hangnemben a SuSE-ről.
Szerettem volna váltani, mert érdekelt a dolog, de túl sok problémába ütköztem. Még mindig itt van a gépemen a Windows mellett és remélem az update-ekkel majd egyre jobb lesz.

A netbook témában, meg aki szerint a Novell-t nem érdekli, hogy hány márka használja a SuSE-t annak ajánlom EZT a cikket.

Hat ez a cikk eleg rizsa, de az van benne amit mondtam: nem szarjuk le, segitunk, de az sehol nincs benne, hogy ez hatarozna meg barmit is nalunk. En tovabbra is azt mondom, hogy ezer elsosorban az asus a hunyo, ha olyan hulyek voltak, hogy linuxszal kerhas hardvert tettek bele.

A tobbire meg. A problemakat ertjuk. :) Vannak, ja. Meg akkor is, ha azok egy reszet magad generalod azaltal, hogy ,,gyakorlott windows felhasznalokent'' mindenkeppen a kalapccsal akarod beverni a tiplit a falba, mert windowsban szogelni kell. Az is biztos, hogy a problemak masik resze frusztralobb mint mondjuk nekem, mert te nem tudod hova kellene nyulni, ezert minden aprosaggal tobbet kell pocsolni, ugyanis gyakorlott linux felhasznalo viszont nem vagy. Ha erdekel, sajna kell tanulni, ezt nem lehet meguszni. De mint emlitettuk, nem kotelezo :) (Bar hogy egy netbookon tenyleg megis mi a redvas fenet szamit, ha egyebkent a hwk mennek, azt nem tudom. Ugyis firefoxot vagy operat nezel rajta folyamatban, az meg windowson is pont ugyanolyan.

Stabilitas: hat, ezt nem ertem. Mastol is hallottam mar ilyet, pedig en linuxot, hat nem mondom hogy sose lattam fagyni, elofordult azert egy parszor, de az gyakorlatilag mindig valami szar driver miatt volt. Hozzatennem, a windows stabilitasarol (mondjuk kb xp sp1 ota, ami azert nem ma volt) a velemenyem annyiban kulonbozik, hogy a fenti mondat ugy kezdodik hogy ,,en windows, hat nem mondom...'' ;) Jo, egy dolog van, tapasztalataim szerint egy epp doglodo alkalmazas a linuxot kevesbe rakja szinten agonizalo allapotba a haldoklas idejere, mint a windowst.

Ja, meg meg az eredeti felveteshez: szep ez a mondas, hogy 4x annyi linuxosat visznek vissza, de azert a kisordog megkerdezne bennem szivesen, hogy konkretan melyik ket szam hanyadosa az a 4. Mert nagyon nem mindegy, hogy mondjuk 4% es 1% vagy 0.004% es 0.001% szazalek, csak valaki csinalt egy hatasvadasz cikket a nagy budos semmirol ;)
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#1402 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 10. 09:55

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2008. okt. 10., péntek - 0:35

mer ők azt írták, hogy a céljaik
- a legkönnyebben használható disztribúció létrhozása
- a legjobb linux disztibúció létrehozása a világon ami egyaránt használható kezdőként és haladóként.
ok, de honnan veszed azt, hogy ezt ugy lehetne elerni, hogy minel windows szerubb legyen? raadasul ott az a franya "haladokent is". azoknak biztos, hogy nem windows szeruseg kell! (raadasul a kezdok szamara egy windows is tulbonyolitott... ugye hogy ne megyertelmu, hogy a "kezdo" az mire utal? kezdo szamitogephasznalo, aki windowst sem latott mondjuk?)

Idézet

Vágytam egy Windowsnál stabilabb és biztonságosabb rendszerre. Ez volt a cél. A 10.3-nak örültem és eddig az ment a legjobban, de aztán a hibák sorozata a 11-es felrakásával, majd más disztrók kipróbálásával folytatódott és azt a jól beharangozott stabilitást egyáltalán nem kaptam meg.
nana! azok nem stabilitasi vagy biztonsagi, hanem telepitesi es driver hibak voltak Nalad! a linux bizonyara atomstabil volt, csak nem hozta szamodra azt a bizonyos "felhasznaloi elmenyt" :Đ
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1403 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 10. 11:29

Egyébként az én notim is ASUS  :D , de ez nem netbook, hanem egy fasza sub noti. A lefagyások meg nyilván a driverek hibájából volt, mivel XP-re stabil driverek vannak az ASUS által és nem emlékszem mikor fagyott le a rendszer utoljára. SuSE alá meg nyilván nem csak erre a notira kifejlesztett driverek vannak.
Egyébként feladom, ti győztetek.  :D ...csak a rossz élmények. DE fogok még jót is írni!  :D

#1404 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 10. 11:58

a rossz elmenyek igazabol termeszetesek: nem feltetlenul lesznek egy windows-hoz szokott embernek jo elmenyei. a kerdes igazabol az, hogy kell-e ezen csodalkozni. szerintunk nem. es kell-e ezen valtoztatni ugy, hogy windows szerubb legyen. szerintunk erre is nem a valasz! :D
a forum ma:

#1405 Felhasználó inaktív   -STALKY- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 25. 10:18

Hello! Lenne egy kérdésem, mégpedig, hogy egy laptopban lévő "picimaci"  internet vezérlőt hogy lehetne életre kelteni? Olyan mint, ha egyáltalán nem kapna áramot, vagy nem is tudom. Semmi visszajelzés nincsen. Legújabb Suse van feltelepítve. Elvileg a kártyát a control centerben felismeri a gép.

#1406 Felhasználó inaktív   -STALKY- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 25. 13:35

Idézet: -STALKY- - Dátum: 2008. okt. 25., szombat - 11:18

Hello! Lenne egy kérdésem, mégpedig, hogy egy laptopban lévő "picimaci"  internet vezérlőt hogy lehetne életre kelteni? Olyan mint, ha egyáltalán nem kapna áramot, vagy nem is tudom. Semmi visszajelzés nincsen. Legújabb Suse van feltelepítve. Elvileg a kártyát a control centerben felismeri a gép.

Semmi, már nem aktuális. :)

#1407 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 09. 10:05

Segítsetek! Sikerült eltüntetnem azt a területet a tálcáról, ahol az óra is van és ahová pl. a Skype, automatikus frissítések kis méretben futnak. Mit tegyek hogy meglegyen újra? Suse 11.0.

Előre is köszönöm! :)

Nah, rájöttem. Kisalkalmazás hozzáadása, Rendszertálca.

Szerkesztette: Indy 2008. 11. 09. 10:15 -kor

"All the way up to six if I have to... Maybe even faster than you."

#1408 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 22. 17:24

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2008. okt. 8., szerda - 0:22

MSI: a linuxos netbookokat nem szeretik a vásárlók
Nem szeretik az előre telepített SUSE-t. Nem csodálom. Aki most ismerkedik a sz.gépekkel, tuti hülyét kap a Linuxtól. Én mint gyakorlott Windows felhasználó is sokszor kivagyok egyes megoldásokon.

Nos:  ASUS CEO Reveals Eee PC Sales Numbers, Plans for Touch Eee PCs and More Eee Family Products

Idézet: Jerry Shen (Asus CEO)

I think the return rate for the Eee PCs are low but I believe the Linux and Windows have similar return rates. We really separate the products into different user groups. A lot of users like the Windows XP, but in Europe a lot of people want the Linux option.

#1409 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 11. 09:41

Egy hét múlva itt a 11.1-es. Eddig még nem jártam utána, hogy mik változnak abban, de gondolom leginkább hiba javítások lehetnek. Persze, hogy felrakom majd, talán nem kell majd kanosszát járnom a monitor beállításokhoz és akkor tudom majd használni a KDE 4-et. Ahogy fórumokat végig néztem nem én voltam az egyetlen ilyen jellegű problémával, szóval talán ezt is javították.

#1410 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 18. 09:18

SuSE alol hogyan tudom megnyitni azt a Windows particiot ami elozoleg hibernalva volt a Win XP altal? Tortent, hogy az XP hibernalva volt, de sosem eledt ujra, probalnam SuSE-val lementeni a cuccokat, de nem latok semmit a C meghajton, se a D-n.

#1411 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 18. 09:51

kozben megoldottuk: vicces lett a megoldas, valojaban csak azt mutatja, hogy a linux milyen okos! nem engedte a nem rendesen leallitott ntfs particiot rw-ben mountolni, ugyhogy kezzel kellett ro-ba mountolni, ez lett a megoldas.

csak hat persze ez konzolon derult csak ki, a grafika szepen elfedte a user elol ezeket. ;)
a forum ma:

#1412 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 18. 14:32

Köszi mégegyszer!  :respect:  :D Sikeült lementenem mindent. Holnap szép délelőttöm lesz, újra kell telepítenem az XP-t.

Mellesleg meg egy óra múlva már tölthető a SuSE 11.1, szóval lehet két oprendszert is telepítek holnap.  :Đ

#1413 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2008. 12. 18. 14:47

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2008. dec. 18., csütörtök - 15:32

Köszi mégegyszer!  :respect:  :D Sikeült lementenem mindent. Holnap szép délelőttöm lesz, újra kell telepítenem az XP-t.

Mellesleg meg egy óra múlva már tölthető a SuSE 11.1, szóval lehet két oprendszert is telepítek holnap.  :Đ

Mi is arra várunk, hogy kiadják ;)

#1414 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 18. 22:57

Tegnap fent is volt éjfél körül, gondoltam majd az éjszaka alatt leszedi. Erre olyat láttam amit még itthon sosem. A letöltés 800KB/s és 1MB/s között mozgott és kicsit több mint egy óráig tartott leszedni.  :eek: Ilyen sebességet én még itthon nem tapasztaltam. Nem tudom én honnan szedtem azt az ISO fájlt, de lehet a server az utca másik végében van.  :Đ

#1415 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 19. 08:25

hiaba, no, a p2p megosztas ilyen csodakra kepes! ;)
a forum ma:

#1416 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 19. 08:32

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. dec. 19., péntek - 9:25

A közösség ereje.

Rám fújtak 1 időben, amikor torrenten szedtem a linuxokat. Aszitték, csak illegal dolgokat lehet torrenten szedni... Pedig a sávszélt sokkal jobban kihasználja. Más kérdés, hogy manapság ezt nem "szeretik" a szolgáltatók.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1417 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 19. 10:09

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. dec. 19., péntek - 8:25

nem tudom, nekem ez pont azon nem akart normálisan jönni, csak 30-50k-val...
nyilván azon múlik, az egyéb letöltők/megosztók közül kikkel sikerül éppen kapcsolódni: ha ADSL-esekkel, akkor nem csoda ha lassú

közvetlenül a Suse-tól viszont valóban a kapcsolatom maximumával, 460k körül jön

(de mintha BoGyesz is "szervveről", és nem p2p-ról beszélt volna...)

Szerkesztette: Degeczi 2008. 12. 19. 10:10 -kor

#1418 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 19. 10:28

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. dec. 19., péntek - 8:25

A vicc az, hogy nem a P2P opciót választottam hanem a Standard(ftop or http)-t.  :eek:  :respect:

#1419 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 19. 11:23

Idézet: Degeczi - Dátum: 2008. dec. 19., péntek - 11:09

nem tudom, nekem ez pont azon nem akart normálisan jönni, csak 30-50k-val...

A p2p akkor működik "jól", ha elég sok peer van, abban az esetben teljesen kihasználja a sávot, nagy örömére a szolgáltatóknak.

Azért mégsem flashget, ahol 1 fájlt egy helyről töltesz x szálon (bár ma már tud az is mirrorozni), hanem sok-sok helyről jön akár sok pici sebességű anyag... Ez végső soron valamelyik nagyobb "keresztmetszetű csövön" okoz majd problémát, nem a felhasználónál. Olyankor bukik be a szolgáltató. :) Mint pár éve az Axel, ha jól emlékszem. Extrém letöltők, meg minden. Aztán ma már alapból fújnak néhol a p2p-re... Meg lassan nem lehet majd venni fekete házat sem, mert sátánista is lehet, vagy akármi... :D
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1420 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 19. 12:19

ez így szép elmélet, de ha a gyakorlatban olyan peer-eket fogsz ki, akiknél a fölfelé szál lassú, eldugult, akkor gyakran lehet erősen limitált letöltést tapasztalni - hiába vannak egyébként akár több ezren...
(pár tucatnál többel nem fogsz egyszerre kapcsolódni, általában 50-re van limitálva a Torrent kliensben - de nyilván értelme sem lenne többel tartani a kapcsolatot)

ha most próbálom, 30 peer-t ír 2300-ból, és 150-200k között ingadozik a sebesség - szemben a nálam 460k-s maximumot folyamatosan elérő szerverrel

Téma megosztása:

• (73 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.