HWSW Informatikai Kerekasztal: SuSE Linux - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (73 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

SuSE Linux SuSE Linux Értékeld a témát: -----

#561 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 16. 13:45

Sziasztok! Nem tudtok véletlen valami floppy -ról működő partíció javító programot suse -hoz?
Valami superblock gondja van. és nem férek hozzá  a géphez. reinstallt meg nem szeretnék, ha nem muszály.

#562 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 16. 14:51

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. febr. 16., csütörtök - 12:59

nincs beleforgatva a kernelbe (vagy berakva a modul) az iso9660!

Nem ismerem ugyan a süsüt, de ezt róla nehezen tudnám alapesetben elképzelni...
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#563 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 16. 18:31

pedig konkretan ezt mondja...

e-lias: tedd be a telepitocd-jet, azon bizonyara van rescue opcio, amivel be tudsz bootolni es kiadni az e2fsck-t.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#564 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 16. 18:59

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. febr. 16., csütörtök - 18:31

pedig konkretan ezt mondja...

e-lias: tedd be a telepitocd-jet, azon bizonyara van rescue opcio, amivel be tudsz bootolni es kiadni az e2fsck-t.

Hát... Szerintem azt mondja, hogy nem nyert az fstype, aminek lehet az is az oka, hogy nincs betöltve talán... De tényleg nem hiszem, hogy egy desktopdistro kernelében ne lenne benne... Ettől még meg lehet nézni...

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#565 Felhasználó inaktív   ErőVarázsló 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 16. 20:53

Üdv emberek szeretnék kérni ha van valakinek nem rég vettem egy Suse-t DVD és olyan az alja mintha anyaghibás lenne (az is sajnos).tud valaki egy linket ahonnan letudom húzni a cuccot?
vagy ha ír valaki egy mail megdobom egy ftp címmel is...
There Are 10 Types Of People In the World;
Those That Understand BINARY And Those That Don't...

#566 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 17. 08:11

Idézet: kroozo - Dátum: 2006. febr. 16., csütörtök - 18:59

Hát... Szerintem azt mondja, hogy nem nyert az fstype, aminek lehet az is az oka, hogy nincs betöltve talán... De tényleg nem hiszem, hogy egy desktopdistro kernelében ne lenne benne... Ettől még meg lehet nézni...

Hát, nem pont dektop distro volt, server volt a drágám. De elhalálozott. Nagynehezen hozzáfértünk a winyóhoz eszter alól, és hiába javíttatgattuk a partícióka fsck -val, csak read only volt a file system. Szóval reinstall lesz belőle. Bár nem SuSe lesz rajta, hanem Debian.

#567 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 17. 08:23

kozben ugye a kernel messages-eket is nezitek, meg tesztelitek a winyot hardware hibara? mert csak ugy magatol ritkan csinal ilyet..

kroozo: "lehet az is az oka, hogy nincs betöltve talán" miert en mit irtam? ;)
a forum ma:

#568 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 17. 08:29

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. febr. 17., péntek - 8:23

kozben ugye a kernel messages-eket is nezitek, meg tesztelitek a winyot hardware hibara? mert csak ugy magatol ritkan csinal ilyet..

Igen, néztük. A baja valószínűleg egy elég nagy áramszünet sorozat volt. Tudom, szünetmentes kéne alá, de nincs.

#569 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 17. 08:46

ha nincs baja a winchesternek (tuti??? nagyon furcsa a hiba, olyankor szokott lenni!), akkor miert nem masoljatok le a file-okat, formazzatok le ujbol a particiot, es masoljatok vissza a file-okat? ez is megoldhatja.. egyebkent raid.. ;) es ugye journaling file rendszer?
a forum ma:

#570 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 17. 08:53

Idézet: ErőVarázsló - Dátum: 2006. febr. 16., csütörtök - 20:53

Üdv emberek szeretnék kérni ha van valakinek nem rég vettem egy Suse-t DVD és olyan az alja mintha anyaghibás lenne (az is sajnos).tud valaki egy linket ahonnan letudom húzni a cuccot?
vagy ha ír valaki egy mail megdobom egy ftp címmel is...

http://en.opensuse.org/Download

Ha meg retail, akkor vidd vissza oda, ahol vetted, és ki fogják cserélni....

#571 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 17. 08:53

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. febr. 17., péntek - 8:23

ezt, csak lehet, is, és talán nélkül ;)

#572 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 17. 08:56

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. febr. 17., péntek - 8:46

ha nincs baja a winchesternek (tuti??? nagyon furcsa a hiba, olyankor szokott lenni!), akkor miert nem masoljatok le a file-okat, formazzatok le ujbol a particiot, es masoljatok vissza a file-okat? ez is megoldhatja.. egyebkent raid.. ;) es ugye journaling file rendszer?

A vinyóra ír olvas, számol :D sérült a fájlrendszer. a a boot, meg a root is azt hiszem, a home partíción nincs gond. Fájlmásolás lesz. Annyira nem értek a linux -hoz, a supportom mondta, hogy jobban járok, ha újrahúzzuk. És hétvégén az lesz a program. 1 wincsi van benne, IDE, és 1 winyón nincs értelme a raid -nek. Szerintem legalább is. A file rendszer reiserfs mindenhol.

az fsck javítgatott dolgokat mindenhol. De csak nem oldotta meg a dolgot.

Szerkesztette: e-lias 2006. 02. 17. 08:57 -kor

#573 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 17. 09:07

Idézet: e-lias - Dátum: 2006. febr. 17., péntek - 8:56

A vinyóra ír olvas, számol :D sérült a fájlrendszer. a a boot, meg a root is azt hiszem, a home partíción nincs gond. Fájlmásolás lesz. Annyira nem értek a linux -hoz, a supportom mondta, hogy jobban járok, ha újrahúzzuk. És hétvégén az lesz a program. 1 wincsi van benne, IDE, és 1 winyón nincs értelme a raid -nek. Szerintem legalább is. A file rendszer reiserfs mindenhol.

az fsck javítgatott dolgokat mindenhol. De csak nem oldotta meg a dolgot.

Butaság. ne húzd újra. cpio vagy targizi valahova, ujraparticionálás, visszamásolás, chroot, lilo, és köszpussz. ~1 órás meló...

#574 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 17. 09:21

Idézet: kroozo - Dátum: 2006. febr. 17., péntek - 9:07

Butaság. ne húzd újra. cpio vagy targizi valahova, ujraparticionálás, visszamásolás, chroot, lilo, és köszpussz. ~1 órás meló...

Mint mondottam, én annyira nem vágom a dolgot. yast -ból tudok telepíteni, meg egyéb apróságok. Aki segítségem van, ő telepítéssben segít, mert ő meg vágja annyira. Legalább rálátok a mélyebb dolgaira is majd, mert most nem igazán láttam bele a lelkébe.

Szerkesztette: e-lias 2006. 02. 17. 09:21 -kor

#575 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 17. 09:45

Idézet: e-lias - Dátum: 2006. febr. 17., péntek - 9:21

Mint mondottam, én annyira nem vágom a dolgot. yast -ból tudok telepíteni, meg egyéb apróságok. Aki segítségem van, ő telepítéssben segít, mert ő meg vágja annyira. Legalább rálátok a mélyebb dolgaira is majd, mert most nem igazán láttam bele a lelkébe.

Hát, akkor itt az ideje elkezdeni :D

http://www.greenfly...._migration.html Annyi, hogy neked nyilván egy archiveba kell tolni, szal copy-out modban :)

A legrosszabb ami történhet hogy nem sikerül :)

#576 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 17. 09:51

Idézet: kroozo - Dátum: 2006. febr. 17., péntek - 9:45

Hát, akkor itt az ideje elkezdeni :D

http://www.greenfly...._migration.html Annyi, hogy neked nyilván egy archiveba kell tolni, szal copy-out modban :)

A legrosszabb ami történhet hogy nem sikerül :)

Köszi! Átnézem, és majd meglátom, hogy mire jutok vele.

#577 Felhasználó inaktív   pociboy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 18. 22:22

Sziasztok  :respect: !!
Régóta olvasom, böngészem ezt a fórumot.  ;)  Sokat tanultam a válaszokból, és  ennek hatására lecseréltem az UHU-t Suse 10-re!
Voltak  :reklamacio:  problémáim, gyakoroltam állítgattam és már 4-szer telepítettem újra a rendszert. Van egy problémám  :think:    és ha valaki tudna segíteni nagyon megköszönném. Van egy Realtek 8129/8139 hálókártyám DSL modemmel.  És van  usb-s  infrás egerem. és  :mad:  itt a baj. Megy az internet szépen /csatl.-stb./ de a sebesség nagyon lassú. Viszont ha mozgatom az egeret annak arányában nő a letöltési sebesség!  :think:  60-65 KBit/s mutat a Kinternet sebesség mérője. Ha áll az egér 10 és 25 között van.
valaki esetleg megmondaná miért van ez? :confused:
Amúgy "mindent" beállítottam, MTU=1500, hálókártyának külső tűzfalcsatoló, próbáltam IP adni de DHCP-vel megy alapból.
Logfáljba nem ír hibát.
Előre is kösz. :respect:  pociboy
"Bocs, tévedtem! Mondta a süni és lemászott a drótkeféről. "

#578 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 18. 23:12

erdekes megfigyeles. ebbol en nem a letoltesi sebessegedre, hanem a "Kinternet" program mukodesere kovetkeztetnek. tolts le konkret nagy file-t, es merd a letoltes idejet. eger birizgalassal es anelkul. erosen csodalkoznek, ha ugy is kulonbseg lenne.. ;)
a forum ma:

#579 Felhasználó inaktív   pociboy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 19. 08:54

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. febr. 18., szombat - 23:12

erdekes megfigyeles. ebbol en nem a letoltesi sebessegedre, hanem a "Kinternet" program mukodesere kovetkeztetnek. tolts le konkret nagy file-t, es merd a letoltes idejet. eger birizgalassal es anelkul. erosen csodalkoznek, ha ugy is kulonbseg lenne.. ;)

Már megpróbáltam.  :(  A rendszer online frissitése /frissitések letöltése/ simán 47 perc, egér mozgatással 19.
Közben turkáltam a rendszerben, szerintem valahol az rf egér mintavétezés sebességét találtam ami 150000 valami. Mivel az USB portjait az irq 3-asra tette a rendszer, és a eth0 megszakítását is, lehet, hogy itt ütköznek  :confused: ? Próbáltam átállítani a hálókártya megszakítás kérelmét, de mindig vissza teszi a irq 3-ra. Próbáltam az egeret átkonfigurálni a sax2-vel, de nem ment mert ami jó lett volna annál a monitort álította el.
"Bocs, tévedtem! Mondta a süni és lemászott a drótkeféről. "

#580 Felhasználó inaktív   Gabberzon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 20. 09:41

Tudnátok nekem abban segítséget adni hogy egy partíciót hogyan tudnék visszaállítani amit a Suse elbaszott? Volt egy 94 GB-os partícióm amin 13 Gb szabad hely volt. Ezt ő átméretezte egy 1 GB- os swapra, és egy 7 GB-os rendszerpartícióra. Eztán mikor felment mondom megnézem hogy minden rendben lezajlott-e, és a windows kapásból formázni akarja az átméretezett partíciót, és a linux sem lát rajt semmit  :reklamacio:

Meg lehetne menteni valahogy, nagyon fontos lenne a tartalma :(
"A nyúl egy igazi jellem, ott ül a fűben de mégsem szívja"

MacBook Pro 15.4"

Téma megosztása:

• (73 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31