Idézet: Macskajancsi - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 22:46
Csak tipp:
eszembe jutott, hogy a laptopot a "normál" hálózati kártyán keresztül frissítettem telepítés után.
Ekkor egy parancsfájlt letöltött az online update a wlan kártyához, ami ezután működött.
Azért nem volt akkor ez probléma, mert itthon nincs wireless kapcsolat, tehát a wlan kártya esetleges működésképtelensége nem derülhetett ki. Másnap kipróbáltam egy hotspot-nál, kifogástalan volt.
Más: a 10.1 network manager-re többen panaszkodtak. Ehelyett ajánlják a "hagyományos" beállítás választását a hálókártya modulban. (Az alsó opció.)
Igaz, hogy nem ez az alapértelmezett, de ez a probléma a zen csomagkezelőre is elmondható. Kifogástalanul működik a yast, a smart, az apt, csak az alapértelmezett nem.
Hangosan gondolkodva: dugd rá a gép hagyományos hálókártyáját egy szabad kábelre, azon keresztül csatlakozz a netre - hátha talál magának a 10.0-hoz hasonlóan egy kiegészítő parancsfájlt, vagy valamit.
Ha ez megvan, a profilválasztóval válthatsz a kétfajta netkapcsolati mód között.
Továbbá próbáld ki a hálókártya beállítása modulban a másik lehetőséget.
Ha sikerült, és működik, akkor is várjuk válaszodat!
Szia.
Sikerült életre kelteni a wireless kártyát, csak nem tudom mitől javult meg...Nem frissítettem online. Viszont feltettem a Gnome felületet, de az szerintem nem javíthatta meg, mert minden beállítás ua. mint a KDE alatt.
A tar.gz még mindig nem tudom telepíteni. Most pl.Thunderbird magyarosított változatát. SuseDVD-ről sikerült, de csak Angolul. Viszont ha kicsomagolom a Thunderbird-tar.gz állományt es futtatom a thunderbird nevű héj-parancsfájlt akkor elindul Magyarul...
A héj-parancsfájl miatt, ezt értem, de mit kezdjek vele. Nem kell telepíteni csak futtatni? Hogy lesz ebből parancsikonos viharmadár Magyarul? A már telepített programokat melyik mappában tárolja a linux?