HWSW Informatikai Kerekasztal: ADSL szolgáltatóváltás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (4 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ADSL szolgáltatóváltás kiesésmentesen Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 30. 11:09

Nah, letelt a 6 hónap. Merre tovább? :)

#62 Felhasználó inaktív   zoltan03 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 14. 07:31

Sziasztok. Én most váltottam szolgáltatót.
T-online-os voltam eddig. Na ez a T-online egy szar főleg mióta a Magyar Telecom régen Matáv megvásárolta a céget.Nekem hetekig nem volt telefonom sem .Mert ugye a T-online-nál csak együtt lehetett megrendelni a telefont és az internetet. A hűségnyilatkozat lejárta után azonnal lemondtam .
Most a kábeltévés cégtől jön a net és a telefon is .Nagyon jól működik.
És még szolgáltatóváltásom sem volt , hanem egyből bekötötte a netet a kábeltévés cég mégmielőtt jöttek volna a T-com szerelői. :respect:

#63 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 17. 09:00

Aki mostanában szeretne szolgáltatót váltani, és annak idején nem "szereld magad"-os netet rendelt, az megjárhatja. Én pl. ezért nem tudtam váltani T-home-ra, hónapok óta kénytelen vagyok fizetni a 9900ft-os dijat.

Bővebben ugyanez:
Annak idején az Axelero-tól rendeltem internetet, tőlük kaptam egy modemet. 1 év után váltottam Externetre az Axelero modeme maradt nálam. Most 3 év externet után mennék vissza a T-home-hoz (volt Axelero - tehát azokhoz akiktől a modemet kaptam).
Nem mehetek, mert nem a saját modememet használom, hanem a szolgáltatótól kapott van nálam. Így a T-home nem vesz át.(hiába az ő modemük van nálam).

Írtam mailt az NHH-nak ebben az ügyben.
Válaszuk:
"A szünetmentes Internet szolgáltató váltással kapcsolatban semmilyen jogszabály nincs, azaz jogi előírás arra nézve, hogy az csak "teljesen azonos csomagok" között lehetséges, nem létezik. Lehetnek bizonyos műszaki, vagy üzleti megfontolásból létező okok, amelyek miatt ez a váltás nem lehetséges. Az ilyen okok tekintetében csak a szolgáltatók adhatnak magyarázatot, tehát hozzájuk kell fordulni. A Hírközlési Fogyasztói Jogok Képviselőjének van egy ajánlása a témakörben arról, hogy mi a szolgáltatók és az ügyfél által végrehajtandó lépések követendő sorrendje ahhoz, hogy a váltás szünetmentes legyen. ezt a módszert azonban nem minden szolgáltató vette be az ÁSZF-jébe, mivel ez nem kötelező és a fentiek alapján műszaki, vagy üzleti okok miatt nem is mindig lehetséges. "
Jogszabály tehát nincs, csak a szolgáltatók szivatják ezzel a "váltás csak azonos csomagok között lehetséges" szöveggel a népet.

Téma megosztása:

• (4 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó