HWSW Informatikai Kerekasztal: ADSL szolgáltatóváltás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ADSL szolgáltatóváltás kiesésmentesen Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   sweetsour 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 02. 01. 14:59

Idézet: Szanya - Dátum: 2006. jan. 31., kedd - 20:55

Manapság éppen melyik szolgáltatót érdemes választani?
Most 1M T- onlineom van 9700 FT/hó. Hasonlót vagy 512- t szeretnék egy megbízható :confused: :think: szolgáltatónál.

www.tvnet.hu
Ma hozták ki az új áraikat, ez már nem a T-Comon keresztül megy. Mindenképp érdemes megnézni!

#42 Felhasználó inaktív   gyuri 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 01. 16:07

Idézet: sweetsour - Dátum: 2006. febr. 1., szerda - 13:59

www.tvnet.hu
Ma hozták ki az új áraikat, ez már nem a T-Comon keresztül megy. Mindenképp érdemes megnézni!

Igen a tvnet jobb választás, kérdés te hol laksz.
Anyósom nem pesti, ezért neki ez volt a legolcsóbb..

Gyuri

#43 Felhasználó inaktív   Marczeeee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 02. 14:43

Egy kérdésem lenne, elsősorban azokhoz akik már váltottak kiesésmentesen szolgáltatót. Mi most akarunk tonline-ról tvnetre váltani, és a tpont-ban egy számomra érthetetlen dolgot mondtak. Szerintük ha mi most lemondjuk a netet a tonlinenál, akkor elviszik a modemet tőlünk, és külön kell vennünk a tvnettől, vagy akárhonnan. Ez tényleg így működik, hogy szolgáltatóváltásnál a régi modem el, és szerezni kell újat? Mert így nem tudom hogyan lesz meg a kiesésmentes váltás... Szóval ha vki már váltott így, akkor légyszi világosítson fel, hogy ez így megy tényleg, vagy csak a hölgy a tpontban volt alulinformált a kérdésben?

#44 Felhasználó inaktív   147break 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 02. 15:20

Idézet: Marczeeee - Dátum: 2006. febr. 2., csütörtök - 15:43

Egy kérdésem lenne, elsősorban azokhoz akik már váltottak kiesésmentesen szolgáltatót. Mi most akarunk tonline-ról tvnetre váltani, és a tpont-ban egy számomra érthetetlen dolgot mondtak. Szerintük ha mi most lemondjuk a netet a tonlinenál, akkor elviszik a modemet tőlünk, és külön kell vennünk a tvnettől, vagy akárhonnan. Ez tényleg így működik, hogy szolgáltatóváltásnál a régi modem el, és szerezni kell újat? Mert így nem tudom hogyan lesz meg a kiesésmentes váltás... Szóval ha vki már váltott így, akkor légyszi világosítson fel, hogy ez így megy tényleg, vagy csak a hölgy a tpontban volt alulinformált a kérdésben?

Ha ADSL-ről váltasz másik ADSL szolgáltatóra, az megy kiesésmentesen. Ez azért fontos, mert a TVNet kábelt is szolgáltat. Ha világosan megmondtad, hogy adls/adsl váltás lesz, és ezt válaszolta, akkor szimplán hazudott.

!!! Az nagyon fontos, hogy a lemondásnál azt a papírt kell kitölteni, hogy kiesésmentes váltás, nem sima megszüntetés, ellenkező esetben a matáv simán lebontja a kapcsolatot és elviszi a bridge-t. Ha váltásos nyilatkozatot teszel, a matáv egyben kezeli a két ügyet és először konfugurálja az új felhasználót, s csak utána szünteti meg az előző hozzáférést. !!!

Szerkesztette: 147break 2006. 02. 02. 15:21 -kor

#45 Felhasználó inaktív   gyuri 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 02. 15:44

Idézet: 147break - Dátum: 2006. febr. 2., csütörtök - 14:20

Ha ADSL-ről váltasz másik ADSL szolgáltatóra, az megy kiesésmentesen. Ez azért fontos, mert a TVNet kábelt is szolgáltat. Ha világosan megmondtad, hogy adls/adsl váltás lesz, és ezt válaszolta, akkor szimplán hazudott.

!!! Az nagyon fontos, hogy a lemondásnál azt a papírt kell kitölteni, hogy kiesésmentes váltás, nem sima megszüntetés, ellenkező esetben a matáv simán lebontja a kapcsolatot és elviszi a bridge-t. Ha váltásos nyilatkozatot teszel, a matáv egyben kezeli a két ügyet és először konfugurálja az új felhasználót, s csak utána szünteti meg az előző hozzáférést. !!!

Szia!

Én ezeket faxoltam nekik a lemondásról és a szolg. váltásról:

''Bármely szolgáltatásunk lemondásához szükséges nyilatkozat''
''Nyilatkozat a szolgáltató-váltásról"

Inne tudod leszedni

Tré-online váltás IW-re részletek itten

A modemet nem viszik el ha szolg. váltaszz!

Az üfsz meg :bolond:  !!

Ha a Tré-online átküldete a lemondást a Tré-comhoz, attól számított 2 napon belül kell megrendelni az új isp-nél az adsl!

Gyuri

Szerkesztette: gyuri 2006. 02. 02. 15:45 -kor

#46 Felhasználó inaktív   Szanya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 02. 21:03

Tehát az IW és a TVN megbízhatóak és hasonlítsam össze az áraikat? Aztán váltsak?
"Cyborgból nem lesz gépsonka." - Szanya csak egy van! -
www.vitorlasoktatas.hu

#47 Felhasználó inaktív   lampard5 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 21. 13:38

Helo!

A helyzetem a következő:

pár hete lett vége a T-online-os hüségszerződésemnek, ami a megkötéskor 1 mbit/s-os netre lett kötve (közel 10ezer aranyforint/hó). A sebességet idővel megnövelték, most 430-450 kilóbájttal szedek le (kb 3,6 mbit/s os). Ilyen csomag nem létezik a T-online mostani palettáján.
Szeretnék átmenni az Externethez, mert úgy hallottam, ők elég megbízhatóak, ismerősömnek is pik-pakk szerződést módosítottak, amikor volt ez a "megnövelemanetetmindenhol" ténykedés a szolgáltatóknál a nyár folyamán.
Szóval ha én kiesésmentes szolg. váltást szeretnék eszközölni, akkor Externet pajtás nem kér tőlem 1 ill. 2 éves hűségnyilatkoztatot, igaz? Mert az oldalukon ezeknél a váltó csomagoknál egy szót sem emlitenek erről. A másik, meg miért drágább a váltó csomag, mint az új előfizetőké? Hm...

Válaszotok előre is köszönöm! Remélem jól választok addig, amig ideér a Digikábel :)

#48 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 21. 13:49

ampard5:

Ugyanúgy 1 év hűségszerződés van Externetnél is mint a többi szolgáltatónál, ez a honlapjukon is ott szerepel.
"Bruttó áraink 20%-os ÁFA alapján képződnek, és szerződéskötéstől 1 évig garantáljuk.  "

Az új előfizetők az első évre kapnak az alaphálózati szolgáltatótól(itt Tíkom)  egy nagykereskedelmi árkedvezményt, amit tovább adnak az ISP-k az ügyfél felé. Ezt az alaphálózati szolgáltatók azért teszik hogy minél több új ügyfelet vonjanak be a szolgáltatási körbe. Az aki már régi ADSL ügyfél, tehát a váltók is az a normál árat fizeti.

#49 Felhasználó inaktív   lampard5 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 10. 21. 13:56

Köszi!

Csak nem tudtam h. az árgarancia (azaz a ""Bruttó áraink 20%-os ÁFA alapján képződnek, és szerződéskötéstől 1 évig garantáljuk.") az egyet jelent a hüségnyilatkozattal :)
Hát akkor nemtom mi legyen. Nem akarok még 1 évet lehúzni egy kötött helyen. Valaki valami alternativ megoldást?

#50 Felhasználó inaktív   Bal 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 23. 02:11

Jelenleg mi van olyankor, ha a user lemondja a netet, atirjak mas nevere a telefont es megrendelik az uj nevre de azonos szamra az adslt?

#51 Felhasználó inaktív   DjPremier 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 25. 18:29

Üdv.Pár kérdés,nekem November 13.-án lejár az 1 éves hüségem (Egyéni ADSL XL 3008) ami most 7990+áfa.Mennyivel lesz drágább ezek után a havidij? Másik,februárban vissza adjuk a vezetékes telefont,van-e lehetöség vezetékes telefon nélküli netre vagy a TVNetnél vagy más szolgáltatonál?Szolgáltato váltás lehetséges még Novemberben vagy várnom kell 3 honapot másik szolgáltatora? Most nézem a TVNetnél a meztelen 8 Mbit/s netet ami 12 és forgalmi dijas ami nem igazán lenne jo.Ha tudnátok segiteni nekem,mi tévö legyek.Ha nem sokkal lesz drágább a mostani akkor maradok februárig azt keresek másik szolgáltatot.Elöre is köszi.
Asus M3N HD/HDMI,AMD Phenom X4 9550 Quad Core 2.6 Ghz,GeIL 2x2GB DDR2 1066Mhz Dual Channel,Asus EN8800GT 1GB,Belinea 17'',HP Deskjet 3550 printer,Leadtek WinFast TV2000 XP RM,Samsung 640GB,Ház:Thermaltake M9 series.Táp:Thermaltake Power Station 520W.LG GH22NS40 DVD RW & LG DVD RW.

#52 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 11. 13:31

Sziasztok!

Melyik budapesti ADSL szolgáltatónak vannak most a legkedvezőbb szolgáltatóváltásos díjcsomagjai? Jelenleg a tvnetwork-nél vagyok, de év végén lejár a hűségszerződés.

#53 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 20. 12:07

Idézet: Sipi- - Dátum: 2007. nov. 11., vasárnap - 13:31

Sziasztok!

Melyik budapesti ADSL szolgáltatónak vannak most a legkedvezőbb szolgáltatóváltásos díjcsomagjai? Jelenleg a tvnetwork-nél vagyok, de év végén lejár a hűségszerződés.

Azthiszem napokon belül lépnem kell, mivel a tvnetwork kiküldte a januári számlát: 6490 Ft/hó az 1 MBites netért (hűségidőszak alatt 2990 Ft volt).

#54 Felhasználó inaktív   bugmenot 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 26. 11:40

Idézet: Bal - Dátum: 2007. okt. 23., kedd - 3:11

Jelenleg mi van olyankor, ha a user lemondja a netet, atirjak mas nevere a telefont es megrendelik az uj nevre de azonos szamra az adslt?

Ez engem is érdekelne, hogy milyen feltételek esetén minősül új belépőnek a user. Ha felmondom a régit, akkor már az vagyok?

#55 Felhasználó inaktív   rendszergazda 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 26. 15:12

Idézet: bugmenot - Dátum: 2007. dec. 26., szerda - 11:40

Ez engem is érdekelne, hogy milyen feltételek esetén minősül új belépőnek a user. Ha felmondom a régit, akkor már az vagyok?

Csak ha vársz legalább három hónapot: "Új ADSL végfelhasználónak minősül az az ADSL igényt benyújtó telefon előfizető, aki az adott távbeszélő vonalon az igény benyújtását megelőző három hónapban nem vett igénybe ADSL szolgáltatást."
Olyan világban élünk, ahol a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, a bútorápolószerek viszont valódi citromot

#56 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 26. 23:17

Január 3-án jár le a hűségem. Mikor kezdjem el a jelenlegi szerződést felmondani és az újat megkötni?

#57 Felhasználó inaktív   tamas13 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 27. 08:27

Idézet: Sipi- - Dátum: 2007. dec. 26., szerda - 22:17

Január 3-án jár le a hűségem. Mikor kezdjem el a jelenlegi szerződést felmondani és az újat megkötni?

8 nappal január 3.-a elött.

#58 Felhasználó inaktív   danielh 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 12. 27. 21:13

Akkor tisztázzuk le amit Bal is felvetett, mert nekem nem világos.

Van egy céges T-com efi és egy céges Data ADSL efi. Egyikre sincs hűség.

A céges T-com efit át akarjuk iratni magánemberre (T-pontban ma mondták, h 1875 Ft ha nincs rajta hűség - ki tudja mikor volt utoljára, vmikor a 90-esben), a céges ADSL-t lemondani és egy magán ADSL-t kötni helyette , akár Datásat is.
(a céges vmi 10 rongy, 4 megabites, vmi 1 megabiteset akarunk, magánt minél olcsóbban).
Akkor tehát a "szolgáltató váltás" című árakat kell nézni magánszemélyeknél?

Pl. Data: link

Előre is thx a választ.

Üdv.

#59 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 28. 18:49

Idézet: tamas13 - Dátum: 2007. dec. 27., csütörtök - 8:27

8 nappal január 3.-a elött.

:( Akkor erről most már lecsúsztam... Ha pl. 2-án vagy 3.-án mondom fel, akkor részösszeget kell majd fizetnem, vagy a teljes hónapot?

#60 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 02. 09:00

Idézet: Sipi- - Dátum: 2007. dec. 28., péntek - 18:49

:( Akkor erről most már lecsúsztam... Ha pl. 2-án vagy 3.-án mondom fel, akkor részösszeget kell majd fizetnem, vagy a teljes hónapot?

Nah, bementem az ügyfélszolgálatra. Maradok még 6 hónapig, ugyanebben a csomagban, ugyanennyiért (2990 Ft/hó, 1Mbit)

Téma megosztása:

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó