HWSW Informatikai Kerekasztal: CATIA - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

CATIA Mindenki ide aki ért egy picit is hozzá Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   neer 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 28. 13:32

Idézet: neer - Dátum: 2006. szept. 28., csütörtök - 13:10

köszi megpróbálom
melyik torrent oldalon találtad?

bocs ez elég béna kérdés volt
égő    :confused:
köszi a linket

:respect:

#102 Felhasználó inaktív   TescoJim 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 28. 13:37

Oké, nincs mit. Sok sikert. Sajnos kevesen seedelik, de azért nekem lejött egy nap alatt.

#103 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 28. 13:59

Csak óvatosan megjegyzem, fórumszabályzatba ütköző a warezlinkek beírogatása, ilyeneket inkább privát üzenetekben tárgyaljátok ki legközelebb...

#104 Felhasználó inaktív   neer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 28. 14:03

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2006. szept. 28., csütörtök - 13:59

Csak óvatosan megjegyzem, fórumszabályzatba ütköző a warezlinkek beírogatása, ilyeneket inkább privát üzenetekben tárgyaljátok ki legközelebb...

Ok, sorry kezdő fórumozó vagyok

#105 Felhasználó inaktív   TescoJim 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 28. 14:19

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2006. szept. 28., csütörtök - 12:59

Oké, elnézést! Legközelebb én is így fogok tenni! Ha van itt moderátor, felőlem törölheti a hozzászólást.

#106 Felhasználó inaktív   TescoJim 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 01. 12:16

Huuuha... Feltelepítettem, de sajnos csak ö percem volt, hogy megnézzem hogy is néz ki a progi, de még 1 vonalat sem tudtam vele rajzolni. Most így hirtelen nem tudom hogyan fog menni, de majd jobban beleásom magam.

#107 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 01. 12:44

Idézet: TescoJim - Dátum: 2006. okt. 1., vasárnap - 13:16

Huuuha... Feltelepítettem, de sajnos csak ö percem volt, hogy megnézzem hogy is néz ki a progi, de még 1 vonalat sem tudtam vele rajzolni. Most így hirtelen nem tudom hogyan fog menni, de majd jobban beleásom magam.

Érdemes átolvasgatni valami oktató anyagot, mielőtt komolyabban beleásnád magad a Catia rejtelmeibe, de azért végülis próbálkozással is rá lehet jönni sokmindenre (ha az ikonok fölé viszed az egeret, akkor az alsó státuszsorban röviden kiírja, hogy milyen művelet hozható létre az adott ikonra kattintva).

Alapesetben első alkalommal egy testet hozunk létre (new -> part), aminek alapértelmezésben van egy koordináta rendszere, ill. az ezekre fektetett síkhármasa. Első művelet (értelemszerűen) valamilyen térfogatos test létrehozása szokott lenni (persze lehet felület is, de szvsz azt ritkábban használjuk), amely művelethez kell egy sketch, ami a test egy metszete lesz, ill. kell egy trajektória, amely a test kihúzási irányát és méretét határozza meg. Egyszerűbb esetben ez egy egyenes/szakasz, de beszélhetünk forgatásról esetleg bonyolultabb vezérvonalon való "söprésről" is. Miután már van egy térbeli testünk, onnan kezdve elérhetőek lesznek a kivágási (negatív műveletek) is.

Alapesetben kétféle módon lehet felépíteni egy komplett testet. Az egyik esetben minden sketch-et megpróbálunk a lehető legegyszerűbbre redukálni, és ezekből az elemi testekből (hengerek, gömbök, hasábok) építjük fel a teljes testet. Ennek előnye, hogy egyszerűen módosítható minden sketch, viszont rengeteg művelet is lesz emiatt, egy bizonyos méretet megváltoztatni nehéz lesz. A másik módszer, hogy a sketch-ben megpróbálunk mindent kialakítani (lekerekítések/oldalferdeségek/letörések/stb.), így kis számú sketch keletkezik a modellfában, hamarabb megtalálja az ember a módosítani kívánt elemet, viszont egy hibás módosítás könnyen magával rántja az egész modellfát, akkor meg sokat kell javíthatni. Persze van egy arany középút is, hiszen lehet bonyolult sketcheket rajzolva felépíteni a modellt, majd az alaptest elkészülte után elsőként az oldalferdeségeket külön műveletben létrehozni, majd ezt követően a rádiuszolást/élletörést. Ezt a harmadik változatot érdemes szerintem gyakorolni, így lehet a legkomplikáltabb testeket is a leggyorsabban felépíteni, és ezek így maradnak a legjobban módosíthatóak.

#108 Felhasználó inaktív   Balazs4 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 02. 06:19

" másik módszer, hogy a sketch-ben megpróbálunk mindent kialakítani (lekerekítések/oldalferdeségek/letörések/stb.)"

Szerintem ezt a modszert felejsd el!  Lekerekitesekre es a tobbi ilyen modositasra van kulon feature.
A megfelelo struktura kialakitasanak a megtanulasa nem egyszeru. Megoldas lehet a body-k es boolean muveletek megfelelo alkalmazasa! De ez mar egy hosszabb tortenet...

#109 Felhasználó inaktív   TescoJim 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 02. 11:23

Huuu... Ez így nagyon izgalmasnak hangzik! Ha hazaérek, egyből megpróbálok csinálni valamit. Köszi a segítségeket! :respect:

#110 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 02. 14:01

Idézet: Balazs4 - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 7:19

" másik módszer, hogy a sketch-ben megpróbálunk mindent kialakítani (lekerekítések/oldalferdeségek/letörések/stb.)"

Szerintem ezt a modszert felejsd el!  Lekerekitesekre es a tobbi ilyen modositasra van kulon feature.
A megfelelo struktura kialakitasanak a megtanulasa nem egyszeru. Megoldas lehet a body-k es boolean muveletek megfelelo alkalmazasa! De ez mar egy hosszabb tortenet...

Ó, nem így csinálom, hanem leírtam a két végletet (kezdőnek szánva), természetesen a beépített funkciókat használom amikor csak lehet. Kábé 4 éve nyüstölöm, azt hiszem nem vagyok már kezdő... ;)

#111 Felhasználó inaktív   Balazs4 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 02. 15:03

SuMMer: En ey pillanatig sem vontam ketsegbe szakmai felkeszultsegedet!
Csak ugye a rossz dolgok diffuzios allandoja joval nagyobb mint a normalis dolgoke... :)

B.

#112 Felhasználó inaktív   kovacskata 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 11. 03. 16:11

Megbízónk, multinacionális (német tulajdonban lévő) autóipari beszállító vállalat induló európai tervezőközpontja számára keresünk tervezési gyakorlattal rendelkező (előny: Catia V5 gyakorlati ismerete)
- junior és senior terméktervező,
- terméktervező/analizátor (véges elem ismerettel),
- gyártósor tervező és
- szerszámtervező mérnök
munkatársakat Győrbe.

A vállalat vonzó juttatási csomagot, előmeneteli és külföldi képzési lehetőséget kínál.

Jelentkezés és bővebb információ:

Kovács Katalin
Junior tanácsadó
Dr. Ekler és Társai
Munkatárs Fejlesztési Tanácsadó Kft.
1036 Budapest, Bécsi út 59. I.em. 12.
Telefon: 1/367-5000, 1/367-5400
Mobil: 30/415-8881
E-mail: katalin.kovacs@ekler.hu

#113 Felhasználó inaktív   budboy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 19. 08:43

hali srácok
még új vagyok catia-ban...a rajzolgatással kezdem
lenne is egy kérdésem
osztókört hogyan lehet csinálni?
van egy 60 és egy 90 sugaras köröm
a kettő közé kéne tenni 4 10es sugarú köröcskét
hogyan lehet ezt megvalósítani?

előre is tenksz

#114 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 19. 13:29

Mondjuk amire gondolsz, azt egy 2D rajzkészítővel szokás megcsinálni, de azért van lehetőség itt is, csak kicsit bonyolut (szvsz).

Rajzolni kell egy kört (legyen aktív az a nézet, ahová rakni akarod az osztókört), majd duplán kattints erre a körre. Itt megadod a rádiuszát (ezt nem írtad, de 60 és 90 között gondolom), majd kijelölve meg lehet változtatni a vonaltípusát (osztókör esetén pontvonal). Ezután legyen kijelölve ez a kör és valamelyik meglévő nézet-kör (pl. a 90-es), és ilyenkor rá lehet tenni geometriai függőséget, jelen esetben concentrate legyen. Érdemes az osztókört már eleve úgy felvenni, hogy nagyjából a "helyén legyen", mert egyébként olyan függőséget is kaphatsz, ami a te esetedben nem lenne jó (pl. tangency).

Ezután lehet a négy kis kört szépen felrajzolni, hasonló módon, mint az előbb, de itt rá kell rakni a középpontjukat a megkreált osztókörre. A helyzetükhöz ha szükséges, akkor lehet kreálni szerkesztő szakaszokat (ha megadott szögben kellene állniuk mondjuk a függőlegeshez), ezeket később el lehet rejteni (hide), nem fognak a rajzon és nyomtatásban látszani.

#115 Felhasználó inaktív   stinkydiver73 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 08. 10:43

Sziasztok!

Segítsetek, egyszerűen nem tudom felrakni egy notebookra a CATIA-t. A hibajelenség, hogy elindul, de "hiányos" az ablak. Nincs menü és nincsenek körbe gombok. V5R14 és R17sp2 is ugyanaz. Másik gépen ugyanezek a verziók ugyanígy telepítve mennek. Olcsó notebook (toshiba l30-134) integrált ati x200m videokártyával. De abban se vagyok biztos, hogy az a baja. A settings managmentben a licensing se úgy viselkedik, mint a másik gépen. Csóri gépészmérnök hallgató sógóromnak kellene :)

#116 Felhasználó inaktív   crescent 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 17. 21:42

Idézet: neer - Dátum: 2006. szept. 28., csütörtök - 12:51

Szia crescent
A 47 MB anyagod nem elérhető, és nekem nagyon hiányzik.
Sürgősen meg kéne tanulnom minnél többet a progiról, de hiányzik belőle az online tutorial, ami Solidworksben van.
Vissza tudnád tölteni a kedvemért?
Thx
neer

Szia,

Elnézést mostanság ritkán járok erre.
Újra feltöltöttem amim van Tutorialokból:

Catia Tutorials

Szumma 91MB, tömörítve.

Valamint van egy régi házim, amiben a felületmodellezést használtam.
Gondoltam ezt is megosztom, hátha valakinek hasznos lesz:

Felületmodell
Merida TFS 300D@Rock Shox Reba Race@Full SLX

#117 Felhasználó inaktív   kisa2003 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 05. 00:52

Hahó!
Lehet, hogy hülyeségeket kérdezek, de nem tom feltelepíteni a tört verziót... :confused:

Installation :

1. install CATIA P3 V5R14

2. replace the original JS0GROUP.dll in <catia>\Dassault Systemes\B14\intel_a\code\bin with the one includet in crack folder.

3. remove all existing CATSettings

4. start CATIA P3 V5R14

5. go to tools --> options --> licensing  and select any license, like AC3, AL3, MD2 --> press OK

6. restart CATIA P3 V5R14

now the Utilities are fully working :))

addig értem, hogy be kell másolnom a crack könyvtárból a megadott helyre a dll.-filet.
De utána nem értem, hogy mi a 3-as pont. S.O.S  :respect:

#118 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 05. 10:20

Idézet: kisa2003 - Dátum: 2007. jan. 5., péntek - 0:52

Hahó!
Lehet, hogy hülyeségeket kérdezek, de nem tom feltelepíteni a tört verziót... :confused:
[...]

Mondjuk a probéma az, hogy itt a fórumon az ilyen témák tíltottak. Most már mindegy, de ide a fórumba lehetőleg ne válaszoljon senki, erre van a privát üzenet lehetősége kitalálva.

#119 Felhasználó inaktív   kisa2003 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 11:13

Valaki tudna segíteni a CATIA feltelepítésében...természetesen privát üzenetben! Köszönöm! :respect:

#120 Felhasználó inaktív   bajsz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 15. 19:50

Sziasztok!

Régen jártam erre már, de látom még azért vagytok erre. :)

Az lenne a kérdésem, hogy használta már valaki a Digital Mockup modulokat a Catiában?

Téma megosztása:

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.