HWSW Informatikai Kerekasztal: CATIA - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

CATIA Mindenki ide aki ért egy picit is hozzá Értékeld a témát: -----

#141 Felhasználó inaktív   kraftxld 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 07. 14:34

Idézet: bajsz - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 14:32

Sziasztok!

Először is, milyen a Vista (32 v 64 bit) és a Catiából csak egy verzió létezik? Már készítik 64bit-re is, de erről nem sokat tudok. az R16 az milyen? És a most kijövő R17?

Balázs! Feldobtad a témát, hogy ütközésvizsgálat!

Találtam egy linket, egy cég kimondottan ezzel foglalkozik, és nagyon frankó!

! ! ! - ITT - ! ! !

Szerintem már megjelent 64bit-re is, mert ezt épp ma láttam:
DASSAULT.SYSTEMES.CATIA.V5R17.P2.SP4.64Bit-FoRTuNe
MCSE+M/S, MCITP

#142 Felhasználó inaktív   kisa2003 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 07. 17:36

Idézet: bajsz - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 14:32

Sziasztok!

Először is, milyen a Vista (32 v 64 bit) és a Catiából csak egy verzió létezik? Már készítik 64bit-re is, de erről nem sokat tudok. az R16 az milyen? És a most kijövő R17?

Balázs! Feldobtad a témát, hogy ütközésvizsgálat!

Találtam egy linket, egy cég kimondottan ezzel foglalkozik, és nagyon frankó!

! ! ! - ITT - ! ! !

senki nem talált megoldást a VISTA-s problémára???? :mad:

#143 Felhasználó inaktív   kraftxld 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 17:48

Idézet: kisa2003 - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 17:36

senki nem talált megoldást a VISTA-s problémára???? :mad:

Azzal is próbáltad amit én írtam?
MCSE+M/S, MCITP

#144 Felhasználó inaktív   kisa2003 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 17:56

Idézet: kraftxld - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 17:48

Azzal is próbáltad amit én írtam?

nem, mert nekem nincs meg az a progi

#145 Felhasználó inaktív   crescent 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 13:21

Gépszerkesztő cég (Budapest) keres gépész szerkesztőket/rajzolókat CATIA tudással.
800 HUF/h
Jelenleg 2 hétre kellene sürgősen minél több ember, de hosszú távú is lehet a dolog.

További kérdések és részletek telefonon:

Csikós Péter
06(70)3626888
Merida TFS 300D@Rock Shox Reba Race@Full SLX

#146 Felhasználó inaktív   bajsz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 18:04

Valaki segítsen pls, mert már megőrülök, egyszerűen nem tudom, hogyan kéne ezt megcsinálni, milyen jointokat kellene alkalmazni.

Kép

#147 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 18:15

Életemben egyszer csináltam mozgó mechanizmust, még az oktatás alkalmával a tipikus tengely-dugattyúkar-dugattyú mozgást létrehozva. Sajnos azóta se volt erre a tudásomra szükség, így nem tudok segíteni...

#148 Felhasználó inaktív   bajsz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 18:51

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 17:15

Életemben egyszer csináltam mozgó mechanizmust, még az oktatás alkalmával a tipikus tengely-dugattyúkar-dugattyú mozgást létrehozva. Sajnos azóta se volt erre a tudásomra szükség, így nem tudok segíteni...

Akkor gondolom hasonlót csináltál, mint amit pár hozzászólással ezelőtt mellékeltem. :)

Azért köszi, hogy írtál ;)

És manapság mivel foglalkozol Catiában? Melyik modulokkal? Mert régen beszéltünk már :)

#149 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 19:08

Idézet: bajsz - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 18:51

[...]
És manapság mivel foglalkozol Catiában? Melyik modulokkal? Mert régen beszéltünk már :)

Nálunk tulajdonképpen csak az alap Catia van feltelepítve, a napi munkákhoz bőven elég, emellett van egy STEP konverter licenszünk is, amit csak ritkán kell használatba venni. Munkám során testmodellezés, összeállítások készítése és rajzkészítés az, ami előfordul, néha, nagy ritkán kell a surface modullt is használatba vennem, esetleg valamely beépített diagnosztikai eszközt (draft analízis például). Meg sűrűn kell képeket készíteni az aktuális projektekről. ;)

#150 Felhasználó inaktív   bajsz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 20:37

Na két nap vesződés után végre sikerült a szelepvezérlés, bár igaz még finomítgani kell, aztán utána neki tudok kezdeni az egész vezérmű tengely és a szelepek megtervezéséhez... :)

#151 Felhasználó inaktív   bajsz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 11. 22:13

Lassan végleges formát önt a dolog, akit érdekel, mire képes a DMU Kinematics modul:

http://balintmadar.e.../video/moto.avi

Üdv, Bajsz

#152 Felhasználó inaktív   bajsz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 11. 22:15

Ja és lenne még valami, amit elfelejtettem: ha van itt olyan valaki, aki igazi dolgokat tervez cégnek, vagy valami fejlesztésekhez, akkor légyszi szóljon, mert lenne egy-két kérdésem.

#153 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 12. 19:24

Idézet: bajsz - Dátum: 2007. márc. 11., vasárnap - 22:15

Ja és lenne még valami, amit elfelejtettem: ha van itt olyan valaki, aki igazi dolgokat tervez cégnek, vagy valami fejlesztésekhez, akkor légyszi szóljon, mert lenne egy-két kérdésem.

Namost nekem ez a munkám, így a kritériumodnak valószínűleg megfelelnék, de nem tudom mit értessz "dolgok" alatt.  ;)
Amúgy mint fejlesztő, a munkáimról nem nyilatkozhatok túlzottan, aztán még a fejemre koppintanak.

#154 Felhasználó inaktív   bajsz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 12. 22:00

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2007. márc. 12., hétfő - 18:24

Namost nekem ez a munkám, így a kritériumodnak valószínűleg megfelelnék, de nem tudom mit értessz "dolgok" alatt.  ;)
Amúgy mint fejlesztő, a munkáimról nem nyilatkozhatok túlzottan, aztán még a fejemre koppintanak.

Lehet hogy egy picit elrémisztően tettem fel a kérdést. :)

Csak annyi lenne, hogy pl itt ebben a motor tervezésében sokszor kellett forgó, csúszó alkatrészeket összerakni. De ha teljesen pontosan vannak összeillesztve, akkor sárga figyelmeztetéssel jelez, hogy nincs köztük távolság. Pl, dugattyú, henger... mind pl 30mm sugarú, így van a modellben, de ha ez igazából lenne így, akkor nem menne bele.
Szóval ilyen tervezésnél az összeérő alkatrészeket passzentosra kell tervezni, vagy nem?
Bocsi, rossz példát hoztam, mert a dugattyú-henger nem ér össze. De pl egy hajtókar ahogy csúszik-forog a tengelyen, ott van köztük kenés, stb... tehát gyakorlatilag nem nulla köztük a táv, és akkor itt tervezés alatt hogyan kellene csinálni? Vagyis a valós tervezésben az ilyeneket hogyan oldják meg?

Bocsi, ha picit össze-vissza irtam, de neéz megfogalmazni ezt, amit akarok. :)

Üdv, Bajsz

#155 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 12. 22:30

Ez inkább Gépelemek témakör mondjuk. ;)
Én amikor egy komplettebb összeállítást csinálok, a csatlakozó alkatrészek méreteit egyformára rakom, de van lehetőség tűrésezni a méreteket. Tűrésrendszer szerint lehetnek játékkal illeszkedő alaktrészek (ilyen a legtöbb szerelhető, egymással működő kapcsolat), lehet fedéssel kapcsolódó (ritkábban használt dolog, például ékkötés) és átfedéses, amikor a tűrésmezők kicsit metszik egymást (lehet játék és fedés is). A valóságot sose tudod pontosan lemodellezni, ezért kell névleges mérettel megtervezni az alkatrészeket, és aztán a működés szempontjából a méreteket tűrésezni. Az általad említett példára (főtengely-hajtókar) többféle megoldás lehetséges, bár általában siklócsapágyazás van a kettő között, tehát van rés közöttük, még ha nem is túl sok.

Amúgy a tűrések használata nem tudom, hogy egy komplett összeállításnál miként működik, ilyesmivel nem foglakozom, nekem elég névleges mérettel megtervezni, és maximum rajzon jelölni a tűrés nagyságát. Sejtésem szerint van rá lehetőség, hogy a méreteket a felső határértékre, az alsó határértékre, esetleg a középértékre állítsuk be egységesen (alap a névleges méret természetesen). Így összeállításnál ha csinálsz egy ütközés-analízist, akkor rögtön láthatod, hogy hol vannak rosszul vagy jól megállapítva a tűrések nagyságai.

#156 Felhasználó inaktív   bajsz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 14. 20:09

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2007. márc. 12., hétfő - 21:30

Ez inkább Gépelemek témakör mondjuk. ;)
Én amikor egy komplettebb összeállítást csinálok, a csatlakozó alkatrészek méreteit egyformára rakom, de van lehetőség tűrésezni a méreteket. Tűrésrendszer szerint lehetnek játékkal illeszkedő alaktrészek (ilyen a legtöbb szerelhető, egymással működő kapcsolat), lehet fedéssel kapcsolódó (ritkábban használt dolog, például ékkötés) és átfedéses, amikor a tűrésmezők kicsit metszik egymást (lehet játék és fedés is). A valóságot sose tudod pontosan lemodellezni, ezért kell névleges mérettel megtervezni az alkatrészeket, és aztán a működés szempontjából a méreteket tűrésezni. Az általad említett példára (főtengely-hajtókar) többféle megoldás lehetséges, bár általában siklócsapágyazás van a kettő között, tehát van rés közöttük, még ha nem is túl sok.

Amúgy a tűrések használata nem tudom, hogy egy komplett összeállításnál miként működik, ilyesmivel nem foglakozom, nekem elég névleges mérettel megtervezni, és maximum rajzon jelölni a tűrés nagyságát. Sejtésem szerint van rá lehetőség, hogy a méreteket a felső határértékre, az alsó határértékre, esetleg a középértékre állítsuk be egységesen (alap a névleges méret természetesen). Így összeállításnál ha csinálsz egy ütközés-analízist, akkor rögtön láthatod, hogy hol vannak rosszul vagy jól megállapítva a tűrések nagyságai.

Na így már világosabb, köszi szépen a hasznos infókat! :)

Majd lehet hogy utánajárok, Catiában hogyan megy ez...

#157 Felhasználó inaktív   golya32 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 20. 19:55

Hi, nekem könyv kellene hozzá, németnyelvü is ok, most akarok autoCad-röl erre átállni.
Program megoldható, de kézikönyvem nincs, probáltam Mikrobi kollegát elérni, de sajnos nem jött össze  :(
Esetleg valaki tudna segíteni??

#158 Felhasználó inaktív   Balazs4 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 20. 21:55

Szia!

Nemetnyelvu szakirodalmat talalsz boven!

http://amazon.de/s/ref=nb_ss_w/302-8987702...a&Go.x=6&Go.y=6

Jok ezek a konyvek. Foleg ha kezdo vagy! Emellett meg ajanlom a cad.de és google-t!

Probalj meg Catia doksit beszerezni. Van Nemet forditas a fobb modulokra.

Kezd el es ha kerdesed van akkor ted fel batran! Mas vilag mint az AutoCAD.

B.

#159 Felhasználó inaktív   CDman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 03. 23. 14:40

Nekem van Online doksim (súgó, öntanító, oktatóanyag) 13-ashoz és 16-oshoz.  5 ill. 6 CD

DC-sek előnyben, mert benne van a megosztásomba... ;)

Első ránézésre a 17-es nem különbözik a 16-ostól, így valszeg azzal is megy.
"Gyakori hiba, hogy amikor valami nagyon tökéleteset akarnak tervezni az emberek, alábecsülik a nagyon tökéletlenek leleményességét."

Douglas Adams

#160 Felhasználó inaktív   kisa2003 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 29. 20:38

Kollegák!!! Mennyire kell jól tudni ezt a CATIA-t, hogy el tudjak vele helyezkedni???
Gépésznek tanlok, és vettem egy könyvet, hogy majd abból megtanulom.
Szerintem egéyz jól haladok, ma vettem a könyvet, és a géprajz autóemelö házimat már abba meg tudtam csinálni összeállítás rajznak.....
Honnan lehet letölteni jó kis gyakorló anyagokat, amibe azért már keményebb összeállítások is vannak, nem csak alkatrész modellezés????? :respect:

Téma megosztása:

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.