Idézet: kisa2003 - Dátum: 2007. márc. 29., csütörtök - 21:38
Ez cégtől függ, de erősen... :confused:
Volt ahol csak tehetséges kezdő voltam. Pár hónappal később, nem sokkal több tudással, másik cégnél Én lettem a legjobb CATIÁs.

Én nem tartom magam profinak, pedig kb 3 éve használom, de ott ahol többnyire azt sem tudják mi az a CATIA ez nem is olyan fontos.

Van olyan cég amelyik "hozott anyagból dolgozik". Vagyis azt hasznosítja amit az új ember tud.
Van amelyik hajladó költeni is arra, h. betanítsa az embereket. (Ez utóbbi a ritkább...)

1 CATIA oktatás kb. 60k /nap/ fő , és min 2-3 hét h. valami fogalmad legyen a dologról.
Az is hozzá tartozik, h. nincs ember aki A-Z-ig ismeri a CATIÁt , mert olyan nagy tudású program. Ki kell választani 1-2 modult ami érdekel és arra ráfeküdni. Persze a testmodellezés mindhez kell. A rajzkészítés is szinte mindenhol kell alap szinten.
Azt h. Te otthon gyakorolgatsz és profi leszel, azt felejtsd el! Ahhoz éveket kell vele dolgozni, és még akkor is csak pár modulban leszel expert user.

Az sokat segít ha van valaki aki mond/mutat pár dolgot. Ha magadtól tanulsz csak olyanokat keresel benne amire éppen szükséged van. Csomó dolgot nem tudsz megtanulni, mert fel sem merül benned h. tud olyat. (Ez tapasztalat.)
Én több év intenzív használat után is szinte minden nap tanulok valami újat vele.
Szerkesztette: CDman 2007. 03. 30. 10:23 -kor