HWSW Informatikai Kerekasztal: CATIA - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

CATIA Mindenki ide aki ért egy picit is hozzá Értékeld a témát: -----

#421 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 15. 09:34

Idézet: bopeti - Dátum: 2007. szept. 15., szombat - 8:52

Akárhogy keresem, nem találom ezt a bizonyos "User Weld"-et. Hol találom?

Itt

#422 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 16. 09:23

Idézet: bopeti - Dátum: 2007. szept. 14., péntek - 23:22

Hát ez tényleg teljesen egyszerű, eszembe se jutott síma Fastend Connection-nel megoldani :) Én valami teljesen a "weld"-funkciókkal próbálkoztam...sikertelenül, de végülis attól, hogy ez nem "hegesztés" nevű eljárással lett elfogadtatva, hanem síma rögzített kapcsolattal, ugyanúgy működik.

1000 000 forintos kérdés: ekkor viszont felmeről a kérdés, hogy ha Fastend-del is tökéletesen működik a varrat, akkor vajon miben nyújt többet az a sok Welding Connection???

Teljesen jól működik, a legegyszerűbb megoldás eszembe se jutott, örök hála, csinálom tovább a "szép munkát" :)

Azért ez a megoldás sem teljesen gömbölyű, hiszen a valóságban a varrat leszakadhat az anyagról is, nemcsak önmagában válhat ketté. Márpedig itt nem fog, hiszen kényszer köti hozzá. Vagy ez már a szőrszálhasogatás kategória?  :)

Szerkesztette: 3DFan 2007. 09. 16. 09:24 -kor

#423 Felhasználó inaktív   viktorkaaa 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 16. 18:57

Sziasztok!

Sketcherbe két kört kéne összekötnöm két vonallal. Na most a rajzon a két vonal ferde és függvénnyel van megadva. De sajnos nem tudom milyen függvényt használjak és hogyan. Köszönöm.

#424 Felhasználó inaktív   bopeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 16. 21:05

Idézet: 3DFan - Dátum: 2007. szept. 16., vasárnap - 9:23

Azért ez a megoldás sem teljesen gömbölyű, hiszen a valóságban a varrat leszakadhat az anyagról is, nemcsak önmagában válhat ketté. Márpedig itt nem fog, hiszen kényszer köti hozzá. Vagy ez már a szőrszálhasogatás kategória?  :)

Itt egy következő probléma a Weld Design-ba. A szimmetriasíkba berakott lapnak elvileg meg kéne szakítania a varratot, ennek ellenére a varrat végigfut, ezzel "belemegy" a lapba, ami ugyebár irreális. Nem hiszem, hogy nem tud kezelni egy ilyen alapvetőproblémát a Weld Design. Meg lehet ezt szerintetek oldani? Csatolom hozzá a képet.

Más: ez a bizonyos User Weld mi a fenére való? Csak mert én létrehoztam egy ilyen User Weld valamit, de nem rakott be sehova varratot, semmi változás nem történt.

Csatolt fájl:

#425 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 17. 09:02

bopeti: Megoldható a dolog két külön varrattal meg a limit opciók használatával (Trimming).

Létrehoztál egy külön part-ot amit hegesztésnek hívsz de attól a program még nem kezeli hegesztésként. Az user weld ezt konvertálja át valódi hegesztéssé. Nem tesz varratot sehová mivel azt Te már elkészítetted, csak ki kell jelölni. 

#426 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 17. 09:04

Idézet: viktorkaaa - Dátum: 2007. szept. 16., vasárnap - 18:57

Sziasztok!

Sketcherbe két kört kéne összekötnöm két vonallal. Na most a rajzon a két vonal ferde és függvénnyel van megadva. De sajnos nem tudom milyen függvényt használjak és hogyan. Köszönöm.

Szia!
Nem igazán értem mit szeretnél, valami képet tudnál feltenni róla?

#427 Felhasználó inaktív   bopeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 17. 10:07

Idézet: 3DFan - Dátum: 2007. szept. 17., hétfő - 9:04

Szia!
Nem igazán értem mit szeretnél, valami képet tudnál feltenni róla?

Hát feltettem a képet, csatoltam az előző üzenethez! Létrehoztam 2 téglatestet, és ezeket akartam a WELD DESIGN-ba összehegeszteni, amit a Catia is hegesztésnek vesz ugyebár. A bökkenő az, hogy a varrat nem veszi figyelembe, hogy esetleg "belemászik" a varrat egy másik testbe. Ez látható a képen. A narancssárgán kijelölt varrat belemegy a keresztbe berakott partba.

#428 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 17. 20:36

Idézet: bopeti - Dátum: 2007. szept. 17., hétfő - 10:07

Hát feltettem a képet, csatoltam az előző üzenethez! Létrehoztam 2 téglatestet, és ezeket akartam a WELD DESIGN-ba összehegeszteni, amit a Catia is hegesztésnek vesz ugyebár. A bökkenő az, hogy a varrat nem veszi figyelembe, hogy esetleg "belemászik" a varrat egy másik testbe. Ez látható a képen. A narancssárgán kijelölt varrat belemegy a keresztbe berakott partba.

Egy kicsit elbeszélünk egymás mellett. viktorkaaa-nak írtam, hogy tegyen fel képet nem neked. A tiédet nyilván láttam és válaszoltam is a kérdésedre. Itt egy kép is hozzá: Kép

#429 Felhasználó inaktív   bopeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 17. 21:20

Idézet: 3DFan - Dátum: 2007. szept. 17., hétfő - 20:36

Egy kicsit elbeszélünk egymás mellett. viktorkaaa-nak írtam, hogy tegyen fel képet nem neked. A tiédet nyilván láttam és válaszoltam is a kérdésedre. Itt egy kép is hozzá: Kép

Vagyis ha jól értem, rajzolok egy külön partba egy varratot, ezt Assemblybe bekényszerezem a helyére, de ekkor még nem hegesztésként kezeli a program. Ehhez a User Weld-det kell haszniálni: először "Weld Beadnak" (bármit is jelent) kiválasztom a varrat part-ját, "Welded Parts"-oknak pedig a 3 testet, amihez hozzákapcsolódik a varrat. Jól értem? Te is így csináltad?

Mellesleg miben kezeli ezt "máshogy" a Catia, mintha kihagytam volna ezt a User Weldet? Csak mert én csupán annyi változást vettem észre, hogy megjelent a fába egy Assembly Joint, de ennyi, én tudnám nélkülözni :) elvégre nem lett ettől a User Weldtől könnyebb dolgom, mert ugyanúgy meg kellett rajzolnom a varratot parként, mint nélküle. Szóval szerinted van ennek valami előnye?

#430 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 17. 21:44

Idézet: bopeti - Dátum: 2007. szept. 17., hétfő - 21:20

Vagyis ha jól értem, rajzolok egy külön partba egy varratot, ezt Assemblybe bekényszerezem a helyére, de ekkor még nem hegesztésként kezeli a program. Ehhez a User Weld-det kell haszniálni: először "Weld Beadnak" (bármit is jelent) kiválasztom a varrat part-ját, "Welded Parts"-oknak pedig a 3 testet, amihez hozzákapcsolódik a varrat. Jól értem? Te is így csináltad?

Mellesleg miben kezeli ezt "máshogy" a Catia, mintha kihagytam volna ezt a User Weldet? Csak mert én csupán annyi változást vettem észre, hogy megjelent a fába egy Assembly Joint, de ennyi, én tudnám nélkülözni :) elvégre nem lett ettől a User Weldtől könnyebb dolgom, mert ugyanúgy meg kellett rajzolnom a varratot parként, mint nélküle. Szóval szerinted van ennek valami előnye?

Igen, megrajzolod, kényszerezni nem muszáj mivel már a helyére rajzoltad meg. Attól függ hány testet köt össze a varrat annyit adsz meg. Ha készítettél hegesztési jelet akkor azt is megadhatod ott.
Én is így csináltam (mivel ez a módja).
Hogy mivel nyújt így többet azt sajnos nem tudom.

#431 Felhasználó inaktív   bopeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 18. 00:33

Idézet: 3DFan - Dátum: 2007. szept. 17., hétfő - 21:44

Igen, megrajzolod, kényszerezni nem muszáj mivel már a helyére rajzoltad meg. Attól függ hány testet köt össze a varrat annyit adsz meg. Ha készítettél hegesztési jelet akkor azt is megadhatod ott.
Én is így csináltam (mivel ez a módja).
Hogy mivel nyújt így többet azt sajnos nem tudom.

Csinálom a varratokat. Hát hallod ha az a plusz 10 csavarkötés rádobott plusz 7-8 óra számítást, akkor minderre ez a plusz 21 varrattal....... 1 hét lesz, és 20 giga .... HA nem akad ki az analízis során

#432 Felhasználó inaktív   Tintoretto 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 18. 13:26

A Catalog szerkesztésről nem tudtok valami tutorialt? Cseppet komplikáltnak tűnik, már 3 napom ment rá. Megmunkálószerszámokat akarok listába tenni és modelleket is rajzolni hozzá paraméteresen.

#433 Felhasználó inaktív   bopeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 18. 14:11

Idézet: Tintoretto - Dátum: 2007. szept. 18., kedd - 13:26

A Catalog szerkesztésről nem tudtok valami tutorialt? Cseppet komplikáltnak tűnik, már 3 napom ment rá. Megmunkálószerszámokat akarok listába tenni és modelleket is rajzolni hozzá paraméteresen.

Úú hát szerintem ne rögtön a feladatodnak ugorj neki, ha tök idegen a Catia, hanem először próbálgasd a programot egyszerűbb feladatokon keresztül, mert először valóban összetett.

Hátha segít, itt egy eszterga-lapka, késtartóstul, lapkarögzítéssel, Sandvik-katalógusméretekkel. Forgácsolástechnológia beadandóhoz rajzoltam még. Ennek a Catia állományait is elküldhetem, ha az segítene a tanulgatásába.

Csatolt fájl:

#434 Felhasználó inaktív   bopeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 18. 14:12

Ez pedig a lapkarögzítés:

Csatolt fájl:

#435 Felhasználó inaktív   Tintoretto 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 18. 14:41

Idézet: bopeti - Dátum: 2007. szept. 18., kedd - 14:11

Úú hát szerintem ne rögtön a feladatodnak ugorj neki, ha tök idegen a Catia, hanem először próbálgasd a programot egyszerűbb feladatokon keresztül, mert először valóban összetett.

Hátha segít, itt egy eszterga-lapka, késtartóstul, lapkarögzítéssel, Sandvik-katalógusméretekkel. Forgácsolástechnológia beadandóhoz rajzoltam még. Ennek a Catia állományait is elküldhetem, ha az segítene a tanulgatásába.

Köszi...köszi... érdekel....jöhet. :-)
Megrajzolni megtudom, most a paraméterezésnek akarok neki ugrani. Igazából távlatilag inkább a Plant layout irányába szeretnék haladni. Bár ahogy elnéztem az internetet ez inkább hanyagolt téma.

#436 Felhasználó inaktív   bopeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 18. 15:46

Idézet: Tintoretto - Dátum: 2007. szept. 18., kedd - 14:41

Köszi...köszi... érdekel....jöhet. :-)
Megrajzolni megtudom, most a paraméterezésnek akarok neki ugrani. Igazából távlatilag inkább a Plant layout irányába szeretnék haladni. Bár ahogy elnéztem az internetet ez inkább hanyagolt téma.

Hova küldjem?

#437 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 18. 19:49

Idézet: bopeti - Dátum: 2007. szept. 18., kedd - 0:33

Csinálom a varratokat. Hát hallod ha az a plusz 10 csavarkötés rádobott plusz 7-8 óra számítást, akkor minderre ez a plusz 21 varrattal....... 1 hét lesz, és 20 giga .... HA nem akad ki az analízis során

Gondolom csavarkötésnél a virtuálisat alkalmaztad.

Egy példa mivel nyújt többet az user weld:
Nincs a weld feltéve, a hegesztés-partot is alkatrészként kezeli a BOM táblán. Kép1
User Weld használva a hegesztés-partra, így már nem szerepel alkatrészként a varrat a BOM táblán. Kép2

#438 Felhasználó inaktív   bopeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 18. 20:48

Idézet: 3DFan - Dátum: 2007. szept. 18., kedd - 19:49

Gondolom csavarkötésnél a virtuálisat alkalmaztad.

Egy példa mivel nyújt többet az user weld:
Nincs a weld feltéve, a hegesztés-partot is alkatrészként kezeli a BOM táblán. Kép1
User Weld használva a hegesztés-partra, így már nem szerepel alkatrészként a varrat a BOM táblán. Kép2

Nem, egyelőre síma csavarkötést állítottam be, és majd lesz valami. Amitől nagyon félek, hogy mégcsak most tartok a beállítandó végeselem-kényszerek felénél, most van kb. 100, mivel körbe kell biztosítani az újonnan bekerült varratokat, amely testekkel érintkeznek, és rengeteg hibalehetőséget hagyok a Catiának, kidob majd egy hibát, és a végén lesz ezer kényszerem, és gőzöm se lesz, hogy hol keressem a hibát, ha valamit kiír  :think:

Hát ha csak ennyit nyújt a User Weld.....  :D

#439 Felhasználó inaktív   bopeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 19. 06:15

ELKÉSZÜLT! Egész éjszaka dolgozott a gép, de kész a varratos verzió is.

Kép

#440 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 19. 20:12

Idézet: bopeti - Dátum: 2007. szept. 19., szerda - 6:15

ELKÉSZÜLT! Egész éjszaka dolgozott a gép, de kész a varratos verzió is.

Kép

Erre biztosan ötöst fogsz kapni.  ;)

Téma megosztása:

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »