HWSW Informatikai Kerekasztal: CATIA - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

CATIA Mindenki ide aki ért egy picit is hozzá Értékeld a témát: -----

#661 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 13. 20:38

Idézet: CDman - Dátum: 2008. febr. 13., szerda - 12:37

Hátha valaki nem ismeri...

3dconnexion_spacenavigator

CATIÁ-hoz erősen ajánlott. Ha valaki megteheti célszerű a nagyrestvért megvetetni a céggel. spacepilot

Nekem már van. :D

Most néztem meg a linkedet a SpacePilot-ról. 21 programozható gomb? Ki képes fejbentartani, hogy melyikhez mit rendeltél? Az a kijelző mit mutathat rajta?

#662 Felhasználó inaktív   bopeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 13. 20:38

Idézet: 3DFan - Dátum: 2008. febr. 13., szerda - 20:30

Akkor Neked a komolyabb van jól értem? A kistestvérrel én is szemeztem, de azért annyira nem olcsó, hogy rohanjak érte. Nem zavaró az, hogy mindkét kezed foglalt és pl méret begépeléséhez el kell engedni valamelyiket majd ismét értenyúlni? Gondolom külföldön ezt is olcsóbban lehet beszerezni..

Én erre azt mondanám, hogy amikor a Cadtervnél voltam nyárigyakszin, fél óra alatt megszerettem, a végén "megsirattam" :D

#663 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 13. 20:53

Idézet: bopeti - Dátum: 2008. febr. 13., szerda - 20:38

Én erre azt mondanám, hogy amikor a Cadtervnél voltam nyárigyakszin, fél óra alatt megszerettem, a végén "megsirattam" :D

Ismét megnéztem a videót. Rájöttem, hogy ha kirakom teljes képernyőre akkor lényegesen jobb a képminőség és sokkal érthetőbb a dolog. Hiába, fejlődök.  :)  Így már nem tünik bonyolultnak a dolog.
Valami linket tehetnél fel a fürdőkádas videóhoz, ne kelljen kutatni. Te úgyis igen jártas vagy a CADtervben.  :D

#664 Felhasználó inaktív   CDman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 07:36

Idézet: 3DFan - Dátum: 2008. febr. 13., szerda - 21:38

Most néztem meg a linkedet a SpacePilot-ról. 21 programozható gomb? Ki képes fejbentartani, hogy melyikhez mit rendeltél? Az a kijelző mit mutathat rajta?

15 gombhoz alpból hozzárendelt parancsok vannak és ezek rá is vannak írva mint a klaviatúrán, de ezek is átprogramozhatók.
A maradék 6-hoz azt raksz amit akarsz és ezeket ki is írja a kijelzőre. Tőbb variációt is el lehet menteni. Ha  több CAD-rendszert használsz párhuzamosan, autómatikusan átvált az éppen aktuálisra, és ezt is kiírja. Pl. Én használtam CATIÁt meg AutoCAD-et "egyszerre".  :D
"Gyakori hiba, hogy amikor valami nagyon tökéleteset akarnak tervezni az emberek, alábecsülik a nagyon tökéletlenek leleményességét."

Douglas Adams

#665 Felhasználó inaktív   CDman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 07:44

Idézet: 3DFan - Dátum: 2008. febr. 13., szerda - 21:30

Akkor Neked a komolyabb van jól értem? A kistestvérrel én is szemeztem, de azért annyira nem olcsó, hogy rohanjak érte. Nem zavaró az, hogy mindkét kezed foglalt és pl méret begépeléséhez el kell engedni valamelyiket majd ismét értenyúlni? Gondolom külföldön ezt is olcsóbban lehet beszerezni..

Otthon a kicsi van, bent meg a Pilot. Amúgy meg igen is ólcsó ahhoz képest, hogy pár éve az "ős"spacemouse közel 200k volt... :eek:  Nekem az egerem többe került mint a navigátor PE.

Én egyébként nem használom a balkezem, mivel a numerikus billetyűzet is jobbkezes...

Csak az ÁFÁval drágább mint kint.
"Gyakori hiba, hogy amikor valami nagyon tökéleteset akarnak tervezni az emberek, alábecsülik a nagyon tökéletlenek leleményességét."

Douglas Adams

#666 Felhasználó inaktív   CDman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 10:57

3DFan említetted, h. szereztél 18-as CATIÁ-t, de problémák voltak vele. Konkrétan mi volt a gond?

Douglas Adams

#667 Felhasználó inaktív   bopeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 12:43

Idézet: 3DFan - Dátum: 2008. febr. 13., szerda - 20:53

Ismét megnéztem a videót. Rájöttem, hogy ha kirakom teljes képernyőre akkor lényegesen jobb a képminőség és sokkal érthetőbb a dolog. Hiába, fejlődök.  :)  Így már nem tünik bonyolultnak a dolog.
Valami linket tehetnél fel a fürdőkádas videóhoz, ne kelljen kutatni. Te úgyis igen jártas vagy a CADtervben.  :D

Itt vannak a 2006-o videók, ezek közvetlenül a Cadterv honlapról tölthetőek le
http://www.cadterv.hu/index.php?option=com...d=100&Itemid=28

itt meg a 2007-esek, ezek fel vannak valami hülye videomegosztóra töltve, én eddig nem vacakoltam regisztrálással, stb, szóval azokat még nem tom, hogy kell leszedni.
http://www.cadterv.hu/index.php?option=com...ask=view&id=188

CDman: most mennyibe kerülne egy alap spacemouse?

Szerkesztette: bopeti 2008. 02. 14. 12:46 -kor

#668 Felhasználó inaktív   CDman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 13:44

Idézet: bopeti - Dátum: 2008. febr. 14., csütörtök - 13:43

CDman: most mennyibe kerülne egy alap spacemouse?

Spacemouse már nincs. Most a legócsóbb a Spacenavigator PE, ha jól emlékszem 15k-ért vettem... (50Euro+ÁFA)
Annyiból szerencsém volt, h. nem volt szállítási díj (ami aszzem 14Euro... :think: ) mert hozzácsapták a céges rendeléshez.

shop.3dconnexion.eu

Douglas Adams

#669 Felhasználó inaktív   bopeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 14:33

Áá nem megy az optimalizálás, pedig egyszerűnek tűnik, segítsetek!
Felraktam a part-, és az analysis fájlt ide, 0.7 mega

http://petitarhely.uw.hu/Part1.CATPart
http://petitarhely.u...is1.CATAnalysis

Létrehoztam egy egyszerű kis testet, ráraktam egy nyomatékot, és azt szeretném megtudni, hogy meddig lehet növelni, hogy elérjen egy bizonyos értéket a feszültség. 2000Nm-rel terheltem, kijött 178 MPa feszültség, és azt szeretném tudni, hogy 200 MPa-ig mennyivel lehet növelni a nyomatékot.

Ha valakinek sikerül, kap egy hangszórót!

#670 Felhasználó inaktív   bopeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 15:24

Nincs hangszóró, megvan a megoldás. Én ugyebár nem minimalizálni akartam a nyomatékot, és nem is maximalizálni, hanem egy értéket kerestem, vagyis Optimalization Type: Target Value, aminek 2e+008N_m2 feszültséget állítottam be, és kijött a keresett nyomaték 2000 helyett 2241.017038-ra

Beállíttattam ezt az értéket nyomatéknak, buztos ami biztos alapon lefuttattam újra az analízist, és pontosan 2e+008 N_m2-re jött ki a feszültség, jó kis cucc :)

Szerkesztette: bopeti 2008. 02. 14. 15:25 -kor

#671 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 18:27

Idézet: bopeti - Dátum: 2008. febr. 14., csütörtök - 15:24

Nincs hangszóró, megvan a megoldás. Én ugyebár nem minimalizálni akartam a nyomatékot, és nem is maximalizálni, hanem egy értéket kerestem, vagyis Optimalization Type: Target Value, aminek 2e+008N_m2 feszültséget állítottam be, és kijött a keresett nyomaték 2000 helyett 2241.017038-ra

Beállíttattam ezt az értéket nyomatéknak, buztos ami biztos alapon lefuttattam újra az analízist, és pontosan 2e+008 N_m2-re jött ki a feszültség, jó kis cucc :)

Jó kis cucc? Szenzációs! Örülök, hogy rámutattál erre a lehetőségre. Magamtól sosem nyitottam volna be ebbe a munkatérbe, mivel fogalmam sem volt, hogy milyen kincseket rejt. Olyat is lehet vele, hogy görbét ráteszel bizonyos pontokra. A 2007-es videók közül néhány letölthető, némelyiket törölték.

#672 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 19:33

Kérdésem lenne a fürdőkádas videóval kapcsolatban. Egy olyan testet hoznak létre az elején ami kitölti a kád belsejét, itt nem értek valamit.
Elsőként leveszi azt az élt. Kép1
Ezután leveszi a teljes felületét a kádnak. Kép2
Majd vágja a másodikként levett teljes felületet az elsőként levett éllel és megkapja a kád belsejének a felületét. Kép3
Na ez az utolsó lépés magas nekem. Hogyan jön ki az a belső levett felület egy görbével való metszés után. Kipróbáltam, működik, de nem értem. Valaki magyarázza el. Köszönöm

#673 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 19:39

Idézet: CDman - Dátum: 2008. febr. 14., csütörtök - 13:44

Spacemouse már nincs. Most a legócsóbb a Spacenavigator PE, ha jól emlékszem 15k-ért vettem... (50Euro+ÁFA)
Annyiból szerencsém volt, h. nem volt szállítási díj (ami aszzem 14Euro... :think: ) mert hozzácsapták a céges rendeléshez.

shop.3dconnexion.eu

15-ért én is bevállalnám. Rákeresve 25-ös árat láttam.

#674 Felhasználó inaktív   bopeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 19:40

Idézet: 3DFan - Dátum: 2008. febr. 14., csütörtök - 19:33

Kérdésem lenne a fürdőkádas videóval kapcsolatban. Egy olyan testet hoznak létre az elején ami kitölti a kád belsejét, itt nem értek valamit.
Elsőként leveszi azt az élt. Kép1
Ezután leveszi a teljes felületét a kádnak. Kép2
Majd vágja a másodikként levett teljes felületet az elsőként levett éllel és megkapja a kád belsejének a felületét. Kép3
Na ez az utolsó lépés magas nekem. Hogyan jön ki az a belső levett felület egy görbével való metszés után. Kipróbáltam, működik, de nem értem. Valaki magyarázza el. Köszönöm

Hát felületmodellhez sajna nem értek :think:

#675 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 21:30

Idézet: bopeti - Dátum: 2008. febr. 14., csütörtök - 19:40

Hát felületmodellhez sajna nem értek :think:

Kicsit belegondolva elég ostoba kérdés volt. Ugye van a kád külső ill a belső felülete, ez a görbe a kettő találkozásánál van, elvágta a teljes felületet, a külső leesett, a belső maradt.

Szerkesztette: 3DFan 2008. 02. 14. 21:31 -kor

#676 Felhasználó inaktív   bopeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 14. 23:19

Arra gondoltam, de jó is lenne létrehozni ezzel a Product Engineering Optimizerrel valami hálójavító iterációs algoritmust, és ezt meg is lehetne csinálni, mert azt már megoldottam, hogy a hálóméretet egy külső paramétertől kéri le, DE az Optimizer nem tudja előbányászni a Háló-Analízis kapott átlag szög-eredményeit, mint önellenörző adatot. Mivel sajnos ez az érték nem paraméterként szerepel, ezért a listán nem is látható  :( Pedig mennyivel tökéletesebb lenne a Catia hálózása....

#677 Felhasználó inaktív   fulcrumakos 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 15. 09:39

Sziasztok!

Kéne egy kicsi segítség. Hogyan lehet egy sketch-ban lévő, spline-al határolt területet lemérni? Sehol sem találtam ilyen parancsot, pedig gondolom van. Ha sketchben vagyok, alul nincsen meg a méréshez használható eszközök.
Köszi!
Ákos

#678 Felhasználó inaktív   fulcrumakos 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 15. 09:41

Idézet: fulcrumakos - Dátum: 2008. febr. 15., péntek - 9:39

Sziasztok!

Kéne egy kicsi segítség. Hogyan lehet egy sketch-ban lévő, spline-al határolt területet lemérni? Sehol sem találtam ilyen parancsot, pedig gondolom van. Ha sketchben vagyok, alul nincsen meg a méréshez használható eszközök.
Köszi!
Ákos

Na gyorsan meg is találtam a mérésre szolgáló "tolómérő"-t. De sokat nem segített, mert csak a spline hosszát hajlandó megmondani, a közbe zárt területet nem.

#679 Felhasználó inaktív   bopeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 15. 14:28

Idézet: fulcrumakos - Dátum: 2008. febr. 15., péntek - 9:41

Na gyorsan meg is találtam a mérésre szolgáló "tolómérő"-t. De sokat nem segített, mert csak a spline hosszát hajlandó megmondani, a közbe zárt területet nem.

Ott is be lehet állítani, hogy milyen infókat mutasson, most nem ugrok be, hogy hol van ez, de az ablakon lévő gombok egyikén. Talán More :think:

#680 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 15. 18:12

Idézet: fulcrumakos - Dátum: 2008. febr. 15., péntek - 9:41

Felület térben készíts felületet belőle (Fill), és azon már tud területet mérni.

Téma megosztása:

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.