Idézet: 3DFan - Dátum: 2008. febr. 13., szerda - 15:32
Megnéztem a videót, de nem lettem okosabb tőle. Ezt kitanulni a videó alapján nem lesz egyszerű. Érdekelne az is, hogy ezt az optimalizálást mely területeken lehet még kihasználni a programban. Ha sikerül valamit kihámoznod belőle akkor tedd közzé kérlek.
A honlapon van még egy másik videó is ezzel az Optimalizálás funkcióval, csak az nem végeselem-adatok alapján végzi, hanem pl. ott egy "műanyag kád"-szerűség űrtartalam alapján. Kész egy kád, kijött X literrel, és azt akarod, hogy az pontosan Y-literes legyen.
A fenti címen szereplő végeselem-videón (már amire én gondolok) pl. tömegre optimalizált olyan kritériumok mellett, hogy a jelenlegi feszültség növekedése megengedett egy bizonyos értékig, mindeközbe békonyodik a tartószerkezet, így csökken a súly.
A szakdogámba is jól jönne ez, pl. mennyivel növelhető a nyomaték, hogy a létrejövő, egy megadott kritikus feszültséget ne haladja meg.
Írtam a Cadtervnek, hogy hogy mit hol kell beállítani az ablakba, remélem erre is válaszolnak, mint eddig.