HWSW Informatikai Kerekasztal: CATIA - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

CATIA Mindenki ide aki ért egy picit is hozzá Értékeld a témát: -----

#461 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 24. 21:12

Zivatar: Innen le lehet szedni. Az sp51408.zip kell neked. De ehhez kell még a liszensz hogy menjen is. Gondolom ez nem a legújabb, de viszont elérhető.
Link
Valóban nem egy bonyolult dologról van szó, majd kipróbálok valami hasonlót megy-e.

#462 Felhasználó inaktív   bopeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 24. 21:50

Picsába.... ismerkedni kéne a felületekkel is  :D

#463 Felhasználó inaktív   bopeti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 24. 21:57

Mellesleg mi ez az ftp? Csak mert nekem nem mondanak sokat ezek a fájl-nevek :) csak azt látom, hogy millió darab gigás állomány :D Mik ezek, és honnan tudod, hogy melyik SP kell melyik verzióhoz? Én nem látom át  :think:

#464 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 25. 09:16

Zivatar: Kipróbáltam a dolgot és nálam sikerült (persze ez nem olyan szép mint a Tiéd). Levettem a Boundary-val a felületek élét, a Blend-nél pedig csak ezeket adtam meg, mást (support, vezetőgörbe..) nem. Elég komolytalan megoldás így, de nem volt szükség másra itt.
Nem valami sikeres a programban a felületek színválasztása, forgatásnál bizonyos szögben (amikor a fény rávetül) igencsak szemkápráztatóan csillog. Azt hiszem átállítom valami használhatóbbra, látom Te is így tettél.
Kép1
Kép2

#465 Felhasználó inaktív   Zivatar 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 25. 15:51

Idézet: 3DFan - Dátum: 2007. szept. 25., kedd - 9:16

Zivatar: Kipróbáltam a dolgot és nálam sikerült (persze ez nem olyan szép mint a Tiéd). Levettem a Boundary-val a felületek élét, a Blend-nél pedig csak ezeket adtam meg, mást (support, vezetőgörbe..) nem. Elég komolytalan megoldás így, de nem volt szükség másra itt.
Nem valami sikeres a programban a felületek színválasztása, forgatásnál bizonyos szögben (amikor a fény rávetül) igencsak szemkápráztatóan csillog. Azt hiszem átállítom valami használhatóbbra, látom Te is így tettél.
Kép1
Kép2

Üdvözlök mindenkit!

Először megköszönném a peccsekről közölt infókat! Letöltöttem, feltettem.  ;)
Most még egyelőre nem fut a progi, mert nem fizettem az alkalmazásért, így van valami anomália...
amint életet tudok lehelni bele  :think: azonnal megpróbálom azt, hogy Boundaryzom a felületet, azt ugyanis még nem próbáltam. Köszönöm.

#466 Felhasználó inaktív   derezk 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 25. 16:37

Idézet: Sziki - Dátum: 2005. dec. 18., vasárnap - 14:02

Szevasztok!

Ugyan a Catia használatában nem vagyok nagy májer, de vagy 40 unix ws-t üzemeltetünk itt a cégben amiken catia fut. Több évvel ezelőtt V4-volt még, az több nagyságrenddel jobb volt (az üzemeltetés szempontjából is) mint a V5. Most a mérnökök panaszkodnak. Nem jó, lefagy, ez nem jó, az nem jó, nem nyitja meg, stb. . Ilyen a V4-ben nem volt... Ráadásul a unix support szinten aluli. De mi nem használhatunk mást. Mondjuk nálunk bekavar a TCe is. Az sem piskóta.

A SpaceMouse valóban nagyon jól használható. Nálunk minden géphez van.

http://www.3dconnexi...products/3a.php

Van kérdésem is:

Ti mit tudtok arról. hogy a V5 relese-számainál a páratlanok egyfajta teszverziót jelentek, míg a párosak a stabil produktívat (mint a linux kernel)? Nekem ezt a németek mondták.

Így igaz, jól mondták a német kollégák, páros a stabil, páratlan a tesztverzió. De nem lehet általánosítani. Vannak olyan cégek, akik egyből emlik a relese számot, amint kijön a legújabb verzió. Mi R16-ossal dolgozunk a cégcsoporton belül, de vannak olyan vevők, aki R17-et követelnek (persze ki van még kötve a patch, illetve a szabályzott környezeti beállítások, stb...).

üdv.:
Norbert

#467 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 25. 18:43

Idézet: Zivatar - Dátum: 2007. szept. 25., kedd - 15:51

Üdvözlök mindenkit!

Most még egyelőre nem fut a progi, mert nem fizettem az alkalmazásért, így van valami anomália...
amint életet tudok lehelni bele  :think: azonnal megpróbálom azt, hogy Boundaryzom a felületet, azt ugyanis még nem próbáltam. Köszönöm.

Ha gondolod küld el azt a modellt és kipróbálom azon is.    Írtam egy privátot.

Ui: letöltöttem Tőled valami motoros képernyőkímélőt, de a win/system32 mappába akar települni. Nem fog ott rosszalkodni?

Szerkesztette: 3DFan 2007. 09. 25. 18:53 -kor

#468 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 25. 19:55

Idézet: Zivatar - Dátum: 2007. szept. 25., kedd - 15:51

Üdvözlök mindenkit!

Megnéztem az Extract-al is, de így sem tapasztaltam hibát. Tehát a probléma másutt keresendő.
Kép1
Kép2

#469 Felhasználó inaktív   Zivatar 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 25. 22:22

Idézet: 3DFan - Dátum: 2007. szept. 25., kedd - 19:55

Megnéztem az Extract-al is, de így sem tapasztaltam hibát. Tehát a probléma másutt keresendő.
Kép1
Kép2

Üdv mindenkinek!

Gondoltam megosztom a tapasztalatokat a problémám kapcsán! Az amit én szerettem volna az a GSD-vel szinte lehetetlen, mert ugyebár az volt a célom, hogy a fentebb említett két felületet úgy csináljam egymásba, hogy legyen egy szép átmenet, curvature cotinuity. Ezt így nem képes legyártani a cucc. Viszont hosszas töprengéseim eredményeként eszembe jutott, hogy nem kell nekem analitikus felület, hanem jó a NURBS is. Azt pedig a Freestyle shaperrel lehet megvalósítani. Így aztán nekiláttam annak. Hát, nem mondom, hogy egyszeű feladat megtanulni ennyi mindent, de érdemes, ha olyan jellegű felületmodellezésbe kezd az ember amibe én.

3DFan : Írtam én is pr-t.

#470 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 26. 06:56

Idézet: Zivatar - Dátum: 2007. szept. 25., kedd - 22:22

Üdv mindenkinek!

Gondoltam megosztom a tapasztalatokat a problémám kapcsán! Az amit én szerettem volna az a GSD-vel szinte lehetetlen, mert ugyebár az volt a célom, hogy a fentebb említett két felületet úgy csináljam egymásba, hogy legyen egy szép átmenet, curvature cotinuity. Ezt így nem képes legyártani a cucc. Viszont hosszas töprengéseim eredményeként eszembe jutott, hogy nem kell nekem analitikus felület, hanem jó a NURBS is. Azt pedig a Freestyle shaperrel lehet megvalósítani. Így aztán nekiláttam annak. Hát, nem mondom, hogy egyszeű feladat megtanulni ennyi mindent, de érdemes, ha olyan jellegű felületmodellezésbe kezd az ember amibe én.

Akkor nincs is gond a programmal. :)

#471 Felhasználó inaktív   viktorkaaa 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 09. 26. 14:21

Üdv!

Tudna nekem segíteni valaki abban, hogy hogyan csökkenthetem a szabadsági fokokat 0-ra? Egy mechanizmusom van, ahol megadtam a mozgásokat, de egyszerüen nem tudom elképzelni, hogy mi lehet a hiba. Előre is köszi. Van három forgó és egy egyenesvonalú mozgásom. (Hajtókaron egy dugattyó, és ez egy gépházba mozogna.)

Köszönöm!

#472 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 26. 15:37

Idézet: viktorkaaa - Dátum: 2007. szept. 26., szerda - 14:21

Üdv!

Tudna nekem segíteni valaki abban, hogy hogyan csökkenthetem a szabadsági fokokat 0-ra? Egy mechanizmusom van, ahol megadtam a mozgásokat, de egyszerüen nem tudom elképzelni, hogy mi lehet a hiba. Előre is köszi. Van három forgó és egy egyenesvonalú mozgásom. (Hajtókaron egy dugattyó, és ez egy gépházba mozogna.)

Köszönöm!

Valamit még kényszerezni kell, hogy nullára csökkentsd a DOF-ot. Megint azt tudom javasolni, hogy tegyél fel képet róla.

#473 Felhasználó inaktív   Zivatar 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 26. 16:13

Idézet: viktorkaaa - Dátum: 2007. szept. 26., szerda - 14:21

Üdv!

Köszönöm!

Üdv!

Szerintem ha 0-ra veszed a DOF-ot,akkor az matematikailag is azt jelenti, hogy gyakorlatilag a térben fixálsz valamit... nem tudom, ez e a célod?
Meg eleve, ha kiejted a mozgás szót - máris minimum egy szabadságfokról említést teszel azzal...

#474 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 26. 17:08

Idézet: Zivatar - Dátum: 2007. szept. 26., szerda - 16:13

Üdv!

Szerintem ha 0-ra veszed a DOF-ot,akkor az matematikailag is azt jelenti, hogy gyakorlatilag a térben fixálsz valamit... nem tudom, ez e a célod?
Meg eleve, ha kiejted a mozgás szót - máris minimum egy szabadságfokról említést teszel azzal...

Nem. A DOF-nak nullának kell lennie akkor írja ki, hogy a mehanizmus szimulálható. A használt kényszerek (Joint-ok) némelyikével hozod létre magát a mozgást.

#475 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 26. 17:13

Idézet: Zivatar - Dátum: 2007. szept. 25., kedd - 22:22

Üdv mindenkinek!

Kipróbáltam ezt a curvature cotinuity esetet. Valóban csavarodást volt a létrejött felületen. Kép1
Állítottam a First ill. a Second tangent borders opción és így már szép lett. Kép2

#476 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 26. 19:16

Idézet: Zivatar - Dátum: 2007. szept. 26., szerda - 16:13

Üdv!

Egy működő szerkezet: Kép

#477 Felhasználó inaktív   Zivatar 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 26. 22:59

Idézet: 3DFan - Dátum: 2007. szept. 26., szerda - 19:16

Egy működő szerkezet: Kép

Ja, igen, igazad van, valamiért az volt a fejemben, amit a szabadtest ábrákról vettem, miszerint is egy test szabadságfokainak a száma a  DOF (Degrees Of Freedom). Szerkezetek esetében azonban más a helyzet, itt csak akkor lesz egyértelmű a szerkezet pillanatnyi helyzete, ha minden szadsági fokra jut valamilyen kényszer... :rolleyes:  :D

#478 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 27. 06:29

Idézet: Zivatar - Dátum: 2007. szept. 26., szerda - 22:59

Ja, igen, igazad van, valamiért az volt a fejemben, amit a szabadtest ábrákról vettem, miszerint is egy test szabadságfokainak a száma a  DOF (Degrees Of Freedom). Szerkezetek esetében azonban más a helyzet, itt csak akkor lesz egyértelmű a szerkezet pillanatnyi helyzete, ha minden szadsági fokra jut valamilyen kényszer... :rolleyes:  :D

Olyan ez mint amikor teljesen kényszerezel egy vázlatot. Alkalmazol egybeeső, merőleges stb. kényszereket, továbbá méreteket is használsz kényszerként. A vázlat teljesen kényszerezett lesz, mégis a méretek értékeinek változtatásával könnyedén módosítható a geometria.

Hogy tetszik a felület-megoldás? Nem tudom pontosan mi a célod, de nem hiszem, hogy ne lehessen megoldani a GSD térben. Nagyon sok állítási lehetőség van szinte minden parancs alatt. Próbáltad megrajzolni drótvázgeometriaként és pl Fill-el kitölteni?

#479 Felhasználó inaktív   viktorkaaa 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 09. 27. 10:25

A probléma az, hogy feltehetőleg annyira összekutyultam a dolgokat, hogy nem ártana előlről kezdeni. Ez egyébként egy oktatási segédlet. Csak nincs leírva részletesen minden lépés. A gépházat fixáltam, de sajnos nem tudom, hogy esetleg mit kéne még fixnek tekinteni. Azt be tudtam állítani, hogy milyen elmek tartoznak a gépházhoz, amik szintén fixek(csavar, bilincs), de még így is van 6 szabadsági fokom, amit redukálnom kéne cseppet.

Itt egy kép s zerkezetről:
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

#480 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 27. 13:15

Idézet: viktorkaaa - Dátum: 2007. szept. 27., csütörtök - 10:25

A probléma az, hogy feltehetőleg annyira összekutyultam a dolgokat, hogy nem ártana előlről kezdeni. Ez egyébként egy oktatási segédlet. Csak nincs leírva részletesen minden lépés. A gépházat fixáltam, de sajnos nem tudom, hogy esetleg mit kéne még fixnek tekinteni. Azt be tudtam állítani, hogy milyen elmek tartoznak a gépházhoz, amik szintén fixek(csavar, bilincs), de még így is van 6 szabadsági fokom, amit redukálnom kéne cseppet.

Itt egy kép s zerkezetről:
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

Én is összedobtam egy ilyen kolbásztöltőt. Kép
Csak a házat tedd fixre. Azokra az elemekre amik valamivel együtt mozognak (pl a kart a forg. tengelyhez rögzítő fedél ill. annak a csavarjai) Fix Together kényszert kapnak nyílván ahhoz amivel együtt mozognak (előtte kényszerezd a helyükre őket). Ami nem vesz részt a mozgásban azt csak kényszerezd összeállítás térben, nem kell bevonni a mehanizmus alá (pl a forg. tengelyt lefogató bilincs meg a csavarjai). A dugattyú a hengerben Cylindrical Joint, a többi Revolute (kép). 
Ha nagyon elkavartad inkább kezd újra.

Téma megosztása:

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.