HWSW Informatikai Kerekasztal: CATIA - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

CATIA Mindenki ide aki ért egy picit is hozzá Értékeld a témát: -----

#921 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 17. 19:42

Idézet: bigrobi - Dátum: 2008. júl. 17., csütörtök - 7:32

Szia!
Onnantól, hogy saját paraméterezett Catia-t használsz, szerintem már csak a Catia-n belülről tudod megnyitni a fájlokat (vagy megfogni és beledobni), mert így akar több verziód, Service Pack-od, Hotfix-ed, project környezeted stb. lehet egy gépen és honnan tudja "szegény" op.rendszer, hogy te milyen konfiggal akarod indítani a progit? Legalábbis én így gondolom.
Üdv:
Robi

Szia!
Az a furcsa, hogy ikonról gond nélkül indul az env, akkor miért nem tudom hozzárendelni a Catia fájlokhoz.

Én sem hallottam még sp-ről a help-hez, egy fórumon olvastam.

Nem próbáltad még a resolved part generálást? Beírom a parancsot, de nem csinál semmit.
                                                                      Üdv

#922 Felhasználó inaktív   cadmester 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 27. 20:44

Hahó!

Valaki legyen oly szíves, és árulja el, hol érhetem el a CATIA hotfixeket.. Valamilyen ftp-re emlékszem, de hiába googlezok, nem találom... :(

Ezen kívül ha valaki tud megoldást a V5R18SP4 indításakor megjelenő "Runtime Exception - Click OK to terminate" hibára, azt nagyon szépen megköszönném...

Üdv!
miq

Csatolt fájl:

Szerkesztette: cadmester 2008. 07. 27. 20:47 -kor

#923 Felhasználó inaktív   bigrobi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 29. 20:06

Idézet: 3DFan - Dátum: 2008. júl. 17., csütörtök - 19:42

Szia!
Az a furcsa, hogy ikonról gond nélkül indul az env, akkor miért nem tudom hozzárendelni a Catia fájlokhoz.

Én sem hallottam még sp-ről a help-hez, egy fórumon olvastam.

Nem próbáltad még a resolved part generálást? Beírom a parancsot, de nem csinál semmit.
                                                                      Üdv

Resolved part témában nem tudok semmit sem segíteni, még nem volt dolgom vele.

#924 Felhasználó inaktív   bigrobi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 29. 20:17

Idézet: cadmester - Dátum: 2008. júl. 27., vasárnap - 20:44

Hahó!

Valaki legyen oly szíves, és árulja el, hol érhetem el a CATIA hotfixeket.. Valamilyen ftp-re emlékszem, de hiába googlezok, nem találom... :(

Ezen kívül ha valaki tud megoldást a V5R18SP4 indításakor megjelenő "Runtime Exception - Click OK to terminate" hibára, azt nagyon szépen megköszönném...

Üdv!
miq

Szia!
Az ftp://service.boulde...s/cad/catia/ML/ tartalmazza a Service Pack-okat,
ftp://service.boulde.../cad/catia/PMP/ tartalmazza a hotfixeket, ha jól néztem. Garantálni a sikert nem tudom, még nem kellett kipróbálnom ezeket.
A Click OK-hoz sok sikert kívánok :-(, nehéz lesz megoldanod. Én rögtön felraknék a Vista-d mellé (ha jól látom ez van neked) egy XP-t és csak azon próbálkoznék. A videokártya jó legyen és jó sok memóriád. Próbálkozhatsz még videokártya driverrel is, de a siker nagyon kétes lesz. (Ha még notebook is az, amin próbálkozol, a gondok csak sokasodnak. Szerintem.)
Mindenesetre, sok sikert.
Üdv:
Robi

#925 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 30. 14:21

Hogyan lehet átvinni egy mérés eredményét ami összeállítás térben történt egy part-ba ami szintén abban az összeállításban van?  Kép

#926 Felhasználó inaktív   cadmester 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 30. 18:50

Idézet: bigrobi - Dátum: 2008. júl. 29., kedd - 20:17

Szia!
Az ftp://service.boulde...s/cad/catia/ML/ tartalmazza a Service Pack-okat,
ftp://service.boulde.../cad/catia/PMP/ tartalmazza a hotfixeket, ha jól néztem. Garantálni a sikert nem tudom, még nem kellett kipróbálnom ezeket.
A Click OK-hoz sok sikert kívánok :-(, nehéz lesz megoldanod. Én rögtön felraknék a Vista-d mellé (ha jól látom ez van neked) egy XP-t és csak azon próbálkoznék. A videokártya jó legyen és jó sok memóriád. Próbálkozhatsz még videokártya driverrel is, de a siker nagyon kétes lesz. (Ha még notebook is az, amin próbálkozol, a gondok csak sokasodnak. Szerintem.)
Mindenesetre, sok sikert.
Üdv:
Robi

Ez XP, de köszönöm a segítséget, majd nézek hozzá hotfixet, hátha. Érdekes, hogy a 17 gond nélkül meg, de a 18 nem szeret engem....

#927 Felhasználó inaktív   ruhaszarito 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 01. 05:10

Idézet: cadmester - Dátum: 2008. júl. 27., vasárnap - 20:44

Hahó!

Üdv!
miq

Vista + R18 generalt ilyen dolgokat nalunk. XP SP2-vel az R18 SP2 szepen fut.

#928 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 06. 09:09

Hogyan lehet megoldani, hogy a modellfában a feature alatt jelenjenek meg a létrehozásához használt elemek? Kép

#929 Felhasználó inaktív   cadmester 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 08. 06. 23:20

Nem tudom, ismeritek-e ezt az oldalt, de sok érdekes CATIA anyaggal találkoztam rajta, talán érdemes rá vetni egy pillantást: CATIA Design.

Ennek pedig a súgóval nem rendelkezők fognak örülni: CATIAFans és még egy nagyszerű oldal: KXCad.

Remélem, semmilyen bűnt nem követtem el ezzel :)
Jó szórakozást!
cadmester;)

#930 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 07. 19:47

Használja valaki a program megmunkálás részét?

#931 Felhasználó inaktív   bánóg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 19. 06:44

Idézet: 3DFan - Dátum: 2008. aug. 7., csütörtök - 19:47

Használja valaki a program megmunkálás részét?

Igen. Általában 3D felületeket marunk vele Hurco gépeken. Egyszerűen kezelhető, bár nincs annyi opció benne, mint pl. a Powermill-be.

#932 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 19. 14:38

Idézet: bánóg - Dátum: 2008. aug. 19., kedd - 6:44

Igen. Általában 3D felületeket marunk vele Hurco gépeken. Egyszerűen kezelhető, bár nincs annyi opció benne, mint pl. a Powermill-be.

A megmunkálást szimuláltam géppel együtt, amikor a szerszámpálya alapján végezte akkor rendben ment, de ha NC kód alapján tette akkor is megvolt a mozgás de valamiért eltávolodott a szerszám meg a munadarab egymástól és úgy mozogtak. Mit ronthattam el?
Szerinted milyen funkciók hiányoznak belőle?
A Powermill jobb mint a MasterCam program?

#933 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 19. 16:08

Idézet: bánóg - Dátum: 2008. aug. 19., kedd - 6:44

...Még valami: anyageltávolításos szimuláció megy neked?

#934 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 20. 21:18

Sziasztok!

Lehet, hogy :lama: kérdésnek tűnik. De felteszem. Hogyan lehet rajz modulban ovális furatra középvonalat rittyenteni egyszerűen? Lehetőleg úgy, hogy kövesse is valamennyire. Jelenleg az a "szokás", hogy az ovális furatra ráragasztok rajzolt vonalat a felezőkre illesztve (ez az, amitől :omg: ilyenem van), majd azt átállítom vékony szaggatottra.

Ha egy térbeli zártszelvényen változik a szög és a rajzon újra kell generálni a nézetet, akkor ez lehullik. A méretek pedig a nyomorult vonalakat fogják, ezért lehet újra felrakni őket.

Lehet, hogy a hozzá nem értés beszél belőlem, de a rajzmodul valami elképesztően puritánnak tűnik nekem.

Tehát ovális furatra középvonal? Köszönöm az infót!

Üdv!
.
.
.

#935 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 21. 09:01

donphobos: A fejlesztők is érzékelték a problémát, 18 alatt a Center Line oválra is felteszi a középvonalat és követi a geometriát. Persze ez Téged nem vigasztalhat, nincs ötletem.

bánóg: Az anyageltávolításos szimuláció sikerült.
Belenéztem egy PowerMill programba: kellemes meglepetésként magyarul szólt, szintén tetszett, hogy gombnyomásra generált előgyártmányt, nem kellett rajzolgatni. Szimulációnál eléggé fogta a gépet Catia-hoz képest, igaz egy bonyolultabb példafájlon próbálkoztam.

#936 Felhasználó inaktív   Balazs4 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 21. 13:01

donphobos: csináltam egy tesztet. Ovális profil sketch-ben+pad, aztán Drawing.
Nekem a center-linie parancs felrakta a középvonalakat. (Catia V5 R16)

Tudnál esetleg egy képet mutatni, vagy modellt?

Balazs

#937 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 22. 08:58

Hogyan lehet egyszerűen test élének egy bizonyos szakaszára letörést feltenni? Felruházhatnák ezt a parancsot olyan funkciókkal mint amikkel a lekerekítés rendelkezik, pl határoló elem, variálható méret.

#938 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 22. 18:35

Sziasztok!

Köszönöm szépen, hogy megnéztétek! Most nem vagyok a gép előtt (hazajöttem már az irodából), de megnézem a verziót és utána tudok mondani valamit. Asszem valamilyen 16-os build van benn. De hogy azon belül melyik revízió azt már nem tudom fejből. Elég konzervatívan fejlesztenek, mert nagy az adatbázis.

De akkor van rá remény, hogy még a V6 előtt is lehet normális középvonalam.

Ovális furatokról van egyébként szó, amiket a négyszög alatt található automatikusan rajzolódó kis ovállal teszek fel. Képet és modellt nem tudok mutatni, mert ha kimásolok valamit bentről, akkor abból baj lehet. Mondjuk pendrive-al lehetne talál adatot mozgatni, de az meg még nincs nekem.

Üdv!
.
.
.

#939 Felhasználó inaktív   3DFan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 26. 20:12

Solid Edge már használ olyasmi megoldást ami a V6 előzetesekben is szerepel. Gondolok itt a modell direkt módosítására mindenféle húzogatással. Link

#940 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 27. 18:46

Megnéztem. V5 R16 Hotfix 37 van benn. Akkor marad a kézi vonalazgatás. Ma is át kellett pakolni egy lehullott középvonalat. Kicsit biorobot jellegű sajnos.

Majd a V6 új kihívások elé állít mindenkit :)

Üdv!
.
.
.

Téma megosztása:

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48