HWSW Informatikai Kerekasztal: Kórházak, orvosok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (7 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kórházak, orvosok Kirívó esteke, vagy általános helyzet? Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   Summer20 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 03. 17:35

Sziasztok!

Én teljesen elvesztettem a bizalmam az orvosakkal szemben.Mindkettő szülőm meghalt egy éven belül.Nem az orvosok a hibásak, bár édesanyám kezelésében volt némi kivetni való.

Vannak igenis olyan orvosok, akik elhivatottak, csak az a baj, h mára belőlük többnyire nyugdíjas lett, vagy tényleg elment ebből a szarhalmazból.Édesapám is orvos volt.Mondhatni az egyik legjobb a városunkban.Na az ilyen orvosok vannak már kevesen.Elismerem vannak kivételek(pozitív értelemben).Nem hibáztatok senkit.Ami elromlott azt meg kell javítni.Az egészségügy nagy bajban van, és lesz is ha így folytatja. :(

De az tuti, h 3szor meggondolom most már, h mikor megyek dokihoz, és kihez!
Mindig meg kell próbálni észrevenni a szépet is a rossz dolgok között.

#102 Felhasználó inaktív   RedRaven 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 18:58

Idézet: BigBear - Dátum: 2005. szept. 3., szombat - 16:17

Kérlek, részletezd, miért tartod az orvosok többségét gyökérnek!
Kíváncsi lennék rá, de szerintem mások is. (Mert eddig igazából semmit se mondtál, csak azt, hogy szerinted a családodban levő orvosok néhány kivételtől eltekintve selejtesek.)
A hozzászólásaidból eddig semmi indokot nem lehetett kiszűrni.... vagyis mindenki gyökér, mert csak.  :confused:

Azt hiszem, inkább átjelentkezem...

--WickedWitch

Szerkesztette: RedRaven 2005. 09. 03. 19:05 -kor

Asus P5QL-E, Intel C2D E7300, Sapphire HD4850 TOXIC, 2X1Gb Geil Blackdragon 800 Mhz DDR2, Samsung 120GB HDD, Samsung 80GB HDD, Corsair450W, Aerocool GT-1000 GOLDEN TOWER,
Samsung DVD író, ACER AL1916W.

#103 Felhasználó inaktív   WickedWitch 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 19:05

Idézet: BigBear - Dátum: 2005. szept. 3., szombat - 16:17

Kérlek, részletezd, miért tartod az orvosok többségét gyökérnek!
Kíváncsi lennék rá, de szerintem mások is. (Mert eddig igazából semmit se mondtál, csak azt, hogy szerinted a családodban levő orvosok néhány kivételtől eltekintve selejtesek.)
A hozzászólásaidból eddig semmi indokot nem lehetett kiszűrni.... vagyis mindenki gyökér, mert csak.  :confused:

Nos, akkor legyenek konkrét példák:

Háziorvosunk: csak arra jó, hogy bármikor kiír ha szükségem van rá, és jól megnyugtatja az embert, hogy semmi baja. Vagy ha mégis, akkor máshoz kell mennie. Unokatesómnak egy másik dokihoz kellett mennie, hogy diagnosztizálják (azért ha nem haragszol konkrét betegségeket talán mégsem mondanék) mert ez az orvos (akinél egy beteg átlagossan fél órát van bent mert telefonálgat és mindenkinek a magánéletével foglalkozik) semmi problémát nem talált. Nem is csoda, mert amikor én voltam beteg még egy vérnyomást sem mért, meg sem vizsgált. Amikor meg nagyon elkapott az influenza és házhoz kellett hívni akkor órákig nem jött (mivel mindenhol csak dumál gyógyítás helyett) és csak anyukám unszolására kaptam egy pár injekciót, melyektől jobban lettem (algopyrin, B6, stb.)

De ő még mindig jobb mint az előző háziorvosunk, aki mindig minősíthetetlen stílusban beszélt velünk és közölte az ő +50 kilójával az én (akkoriban! ) +10 kilómra, hogy kövér vagyok. Hofi szavaival éltem amikor azt mondtam neki: "Maga meg szép!" Szóval nekem sem kell a szomszédba menni a válaszokért.

Az egyik kolléganőm háziorvosa majdnem meghalasztotta az anyukáját, amikor éjjel háromkor rosszul lett, de az orvos nem volt hajlandó kihívni a mentőket, annak ellenére, hogy a injekció amit adott láthatóan nem használt. Végül a család hívta a mentőt, még éppen időben...

A nőgyógyászom (aki történetesen nő és a belgyógyász nagybátyám ajánlotta): no comment, épp most váltok. Nem lehet vele beszélgetni, tiszta hülyének néz, és ha kérdezek nem válaszol. De ott az egész rendelő egy kupleráj! A múltkor a citológiai leletemért mentem (rákszűrés, ha valaki nem tudná), és a nővér fél óráig "kereste". Majd kijött, és közölte az eredményt (ami hálistennek negatív volt, de mondjuk nem is számítottam rosszra) az egész várakozó társaság (vagy 20 beteg) előtt!!! Mondtam is neki: "Jaj de jó, most itt legalább mindenki velem örülhet!" Hát normális az ilyen???

Aztán: 5 évesen kivették a mandulámat. Egy részeges orvos (szintén a nagybátyám által) aki adott egy nyugtatót, leszíjazott, és minden érzéstelenítés/altatás nélkül tépte ki miközben torkomszakadtából (szó szerint!) ordítottam. Már ameddig tudtam.

Apósomat hónapokig félrekezelték mire rájöttek, hogy Hodgkins syndrómája van. (A "jobbik" fajta nyirokmirigy rák.) Anyósommal együtt (aki vegyész) orvosi könyveket olvasva mi próbáltuk diagnosztizálni és előbb sikerült mint az orvosoknak!!! Kész katasztrófa! Szerencsére apósom azóta jól van, még egy bypass műtéten is átesett már. Ahhoz viszont le a kalappal a doki előtt, mert ezúttal rendes munkát végzett. (Hogy ismét egy kis jót is mondjak.)

Szóval ez így elegendő példa?

Nem tudom, de én nagyon kiszolgáltatottnak érzem magam. Még így is, hogy nem vagyok teljesen sötét e téren. Hisz azért orvos nem vagyok, és sok mindent nem tudok. És tőlük aztán nem is fogok megtudni semmit! Szóval nem "csak úgy" gyökér. Én ok nélkül nem szoktam ilyeneket mondani csak azért, hogy beszáljak a szídásba és birkaként vegyüljek a tömegbe.

Viszont azt elismerem, hogy rossz az egész rendszer és az az orvos aki jó, és akire szükségünk lenne nincs eléggé megbecsülve. Ez nekem nagyon fáj. Hát nem tudják a kormányban, hogy saját magunk alatt vágjuk a fát? Vagy őket nem érdekli, mert úgyis puccos kis magánrendelőkre telik nekik??? 
Build a man a fire, and he'll be warm for a day. Set a man on fire, and he'll be warm for the rest of his life.

They say a little knowledge is a dangerous thing, but it's not one half so bad as a lot of ignorance.

#104 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 20:39

Akkor sorjában...

Idézet

Unokatesómnak egy másik dokihoz kellett mennie, hogy diagnosztizálják mert ez az orvos semmi problémát nem talált.

Ilyen sajnos van. Ettől még nem biztos, hogy rossz orvos. Olyan doki a világon nincs, aki mindog mindent kiatalál/megtalál/meggyógyít.

Idézet

Amikor meg nagyon elkapott az influenza és házhoz kellett hívni akkor órákig nem jött és csak anyukám unszolására kaptam egy pár injekciót, melyektől jobban lettem (algopyrin, B6, stb.)

Felénk influenzára nincs doki. Azaz engem úgy neveltek, hogy szutyok dolgokkal felesleges elmenni. Voltam nagyon beteg is, (40-1) de kiheverhető. Hogy ez jó vagy sem, az más kérdés, de mindenesetre nálam nem betegség az influenza. Házilag gyönyörűen kikezelhető általában... Amiket írtál gyógyikat, az meg minden normális családban van otthon. Szal emiatt kihívni...

Idézet

mivel mindenhol csak dumál gyógyítás helyett

Ezt honnan veszed? Ja, mert biztos csak dumált, mert mindig azt szokott....

Idézet

Az egyik kolléganőm háziorvosa majdnem meghalasztotta az anyukáját, amikor éjjel háromkor rosszul lett, de az orvos nem volt hajlandó kihívni a mentőket, annak ellenére, hogy a injekció amit adott láthatóan nem használt. Végül a család hívta a mentőt, még éppen időben...

Ez nagyon sajnálatos. A még sajnálatosabb a dologban az, hogy ha úgymond ok nélkül hívja ki őket, abból legalább akkora balhé van, mintha nem hívja és baj történik. (Jó a rendszer...)

Idézet

...De ott az egész rendelő egy kupleráj! A múltkor a citológiai leletemért mentem (rákszűrés, ha valaki nem tudná), és a nővér fél óráig "kereste". Majd kijött, és közölte az eredményt (ami hálistennek negatív volt, de mondjuk nem is számítottam rosszra) az egész várakozó társaság (vagy 20 beteg) előtt!!! Mondtam is neki: "Jaj de jó, most itt legalább mindenki velem örülhet!" Hát normális az ilyen???

Honnan is tudod, hogy mit csinált az a nővér, ha te kint vártad az eredményt? Lehet, hogy fontosabb dolga volt, mint a te leleteidet elővakarni.
Az, hogy a doki aztán mások előtt mondta az eredményt, kultúrálatlanság, de ettől még nem rossz orvos. Én nagy ívben sz@rok az ilyenre...

Idézet

5 évesen kivették a mandulámat. Egy részeges orvos (szintén a nagybátyám által) aki adott egy nyugtatót, leszíjazott, és minden érzéstelenítés/altatás nélkül tépte ki miközben torkomszakadtából (szó szerint!) ordítottam. Már ameddig tudtam.

Gyereket nem szokás ma se altatni mandulaműtéthez. Relatíve apró dolog. Nekem is így zajlott valamikor (már nem tudom, 20-25 éve talán...) Ja, kétszer, mert visszanőtt a dög...

Idézet

Apósomat hónapokig félrekezelték mire rájöttek, hogy Hodgkins syndrómája van. (A "jobbik" fajta nyirokmirigy rák.) Anyósommal együtt (aki vegyész) orvosi könyveket olvasva mi próbáltuk diagnosztizálni és előbb sikerült mint az orvosoknak!!! Kész katasztrófa! Szerencsére apósom azóta jól van, még egy bypass műtéten is átesett már. Ahhoz viszont le a kalappal a doki előtt, mert ezúttal rendes munkát végzett. (Hogy ismét egy kis jót is mondjak.)

Sajnos ilyen is van. Viszont az olyan beteg, aki mindenfélét kitalál, hogy szerinte mi is lehet a baja, a legrosszabb fajta. Még akkor is, ha véletlenül beletrafál. Óriási bajt tud okozni az ilyen "majd én jól kitalálom, mi a baj, mert olvasok ám orvosi könyveket" emberke.

Na, szóval engem nem sikerült meggyőznöd, ebből számomra még mindig nem az jön le, hogy hűde rosszak meg selejtesek az orvosok. Amit leírtál, azok között vannak sajnálatos esetek, de azt kell mondjam, hogy az orvos is ember, így tévedhet. Más kérdés, hogy az ő tévedése óriási bajt okozhat...  :( 

(Ja igen: nincs orvos a családban, még mielőtt meggyanúsítasz.)

Szerkesztette: BigBear 2005. 09. 03. 21:33 -kor

42

#105 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 20:45

Kicsit gyenge ellenév folyton ezt olvasni "Sajna ilyen is van"... Pedig tényleg van ilyen. De szerintem nem kell őket megvédeni ott, ahol egyértelmű a helyzet.
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#106 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 21:36

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. szept. 3., szombat - 21:45

Kicsit gyenge ellenév folyton ezt olvasni "Sajna ilyen is van"... Pedig tényleg van ilyen. De szerintem nem kell őket megvédeni ott, ahol egyértelmű a helyzet.

Valóban igazad van. Csak nagyon sokan azt hiszik illetve tartják, hogy az orvos az valami felsőbbrendű izé, aki soha nem hibázik, illetve hibázhat. Pedig ő is csak emberből van. A felelőssége valóban sokkal nagyobb, de pont ez az, amit nem vesznek észre és nem honorálnak megfelelően fentről.  :(
42

#107 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 21:40

BigBear  :respect:
Ugyanakkor ilyenkor jön az a reakció, hogy aki hibázik, az minek megy orvosnak és hogy van pofája letenni a hippokráteszi-esküt... :(
"Egy macskát mindenre megtaníthatsz, amit ő szeretne csinálni."
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."

#108 Felhasználó inaktív   WickedWitch 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 21:46

Influenzáról: Nem csak az volt, mert hihetetlenül rosszul voltam, hánytam is, nem bírtam segítség nélkül kimenni a vécére. Tehát: a tabletta nem volt elég! Injekció kellett, nem is egy. Az nincs minden háztartásban és főleg nincs aki beadja.

2. A rendelő ajtaján keresztül sokszor lehet hallani a magándumálást.

3. A leletet priviben megbeszélni, lehet hogy te ezt leszarod, de sokan nem. És mi van ha pl. valakinek valami nagyon ciki baja van? Pl. szeretnéd ha egy pozitív eredményt esetleg egy nemi betegségről szétkürtölne az urulógusod a páciensek előtt? Nem hiszem hogy akkor is mindegy lenne. Mert én már ezekről azt is el tudom képzelni. Ez nem a Balkán!

4. Tudom, hogy mit csinált a nővér, mert rossz néven kereste a hülyéje.

5. De érzéstelenítést azért lokálisan szoktak adni mandulaműtétnél! Másoknak nem okozott emiatt akkora traumát!

Egyébként ha ez mind megfelel neked ahogy van az jó, de nekem nem és ezért szerintem nagyon is elfogatható az érvelésem.  De talán ha te ennyire védeni tudod őket, akkor eddig szerencséd volt, és kívánom hogy életed végéig kitartson.
Build a man a fire, and he'll be warm for a day. Set a man on fire, and he'll be warm for the rest of his life.

They say a little knowledge is a dangerous thing, but it's not one half so bad as a lot of ignorance.

#109 Felhasználó inaktív   WickedWitch 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 21:50

Egyébként persze hogy minden ember hibázik! Nem ezzel van a baj, hanem azzal, hogy sokan eleve úgy állnak hozzá mint a hentesek a vágóhídon: "jöhet a következő, a hülye állatnak nem kell informálódnia, mi is történik vele!" Engem ez bánt a legjobban.

#110 Felhasználó inaktív   WickedWitch 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 21:54

Idézet: BigBear - Dátum: 2005. szept. 3., szombat - 21:39

Sajnos ilyen is van. Viszont az olyan beteg, aki mindenfélét kitalál, hogy szerinte mi is lehet a baja, a legrosszabb fajta. Még akkor is, ha véletlenül beletrafál. Óriási bajt tud okozni az ilyen "majd én jól kitalálom, mi a baj, mert olvasok ám orvosi könyveket" emberke.

Ehhez meg csak annyit: Mint mondtam, azért értünk is hozzá. Egyébként nem "csak véletlenül" beletrafáltunk. De mindegy, erről úgysem győzlek meg. Egyébként meg hiába találtuk ki mi a baja, mert ugye a rákot nem lehet aspirinnel kezelni! Szóval mi ezzel tuti nem okoztunk bajt.

#111 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 04. 07:43

Idézet: BigBear - Dátum: 2005. szept. 3., szombat - 22:36

Valóban igazad van. Csak nagyon sokan azt hiszik illetve tartják, hogy az orvos az valami felsőbbrendű izé, aki soha nem hibázik, illetve hibázhat. Pedig ő is csak emberből van. A felelőssége valóban sokkal nagyobb, de pont ez az, amit nem vesznek észre és nem honorálnak megfelelően fentről.  :(

Annyival egészíteném ki az általad leírtakat, hogy maguk az orvosok hiszik azt, hogy ők egy "felsőbbrendű izé", hogy a te szóhasználadottal éljek. Ha van kórházban dolgozó (nem orvos) ismerősöd, szerintem alátámasztja (legalább is 10-ből 9)

#112 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 09:24

Idézet: Seven of Nine - Dátum: 2005. szept. 3., szombat - 11:18

Így van. Az orvosok gyilkosok, minden nő k...a, aki dohányzik, az egy szemétláda és mindenről az USA tehet.

:offtopic:

Üdv a HWSW fórumán :Đ. Rasszizmus is csak azért nincs, mert arra jobban figyelnek :Đ.

:offtopic:

#113 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 09:44

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. szept. 4., vasárnap - 7:43

Annyival egészíteném ki az általad leírtakat, hogy maguk az orvosok hiszik azt, hogy ők egy "felsőbbrendű izé", hogy a te szóhasználadottal éljek. Ha van kórházban dolgozó (nem orvos) ismerősöd, szerintem alátámasztja (legalább is 10-ből 9)

Hát, ne tudd meg. Ez így van, azt sem tudja, mi az az IP, de leugat, h hogyhogy nem látja x gép y szervert, amikor egy dróton vannak, és annak mennie kellene... Hát persze, apukám, majd az okos doki jobban tudja, mint a netmask. :)

Más.

Mondjuk rokont fél évet kezelték TBC-vel, majd kiderült, h tüdőrák, és kikapták a fél tüdejét. Az ügyet jó madzsar szokás szerint persze elsimították.
Azért én kivenném annak a fél tüdejét is, aki tévedett, akkor talán megtudja, h mennyit is számít az.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#114 Felhasználó inaktív   Petyuritisz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 05. 13:17

Sziasztok!

Nem csak az orvosokkal van hiba (legmélyebb tiszteletem a kivételnek, mert van ilyen is...), hanem a logisztikával is!

A pápai kórházban pl. a baleseti egy tragédia, pedig nemrég adták át a zsír új épületet.

A nagymamám elesett és eltörte a kezét. Elvittem kocsival a kórházba és megkapta a maga kis sorszámos lapocskáját. Kb. 2 óra múlva fel is villant az ő sorszáma (ekkor már kicsit ideges voltam), és beballagtunk a dokihoz, aki csuklóból elküldte a röntgenre anélkül, hogy különösebben megvizsgálta volna. Ok, átslattyogtunk a másik épületbe, ami a mamával kb. 10 perc (80 éves). Itt senki nem állt sorba, mégis bajutottunk 3/4 óra alatt. Már csak negyed órát kellett várni az eredményre.  :reklamacio:

Újabb sétafika az új épületbe, ahol a fent említett ajtónál nincs már sorszámod. Egy fél óra után megkérdeztem a nővért, hogy mégis mikor kerül sor valamiféle vizsgálatra??? Azt mondta, majd szólnak, hogy mikor jöhetnek be a sorszám nélküli, vizsgálatra váró betegek.

Még egy órát vártunk... és már sor is került a vizsgálatra.

Szerintem egy kicsit logikusabb rendszerrel az első 2,5-3 órát simán megtakaríthattunk volna és nem váltam volna idegronccsá a távozásig.

Hát ennyit erről... a doki hozzáállása egyébként korrekt volt, miután sor került nagynehezen a tényleges vizitre, teljesen alapos, emberközeli és mégis határozott volt.

#115 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 06. 22:03

ha egyszer nagyon ráérek, majd beírom a születésem történetét, ami nem mai dolog, de poén, már ha jó szögből nézi az ember. kb azóta nem kedvelem az orvosokat, bár nyilván vannak jók is, de a betegségeket pláne nem kedvelem, masszív értelmetlenségnek tartom őket és nem hiszek bennük a magam életében, az pedig elég erős tud lenni, ha valaki antihipochonder, megfelelő génekkel. nem fullos, de legalább fogorvoson kívül nem kell orvoshoz járnom. ami miatt nyilván sokan elítélnek, hogy szűrővizsgálatok kihagyása, de nem érdekel. azt a traumát, amit nekem egy orvoshoz menetel jelentene, nem ér meg semmi. alap oktalan fóbia, de én örülök neki.

hm, sztorizni nem igazán tudok, mert nálunk max életenként egyszer van orvosi dolog. ja, a nagynéném belgyógyász. nem sokat tudok róla, engem nyilván sosem kezelt. viszont kiskoromban nem mert megfogni, mert kicsi voltam :D viszont dohányzik, ami nekem hervasztó.
anyámnak pont ellentétes problémája van az orvosával, bár az erős szó, hogy probléma. egyszer felírtak neki vérnyomáscsökkentőt, amit szedett pár hónapig, majd szépen elhagyta, de az orvos roppant lelkes és kezelni akarja anyámon a nagy semmit, amit ő persze nem hagy. már írtam vmelyik topikban, hogy a veseaggodalmakra azt mondta, hogy mi baja lenne a veséjének, nem iszik és nem szedi be az orvos gyógyszereit :cool:
egyszer meg vmi orvos ismerőse ajánlkozott tök feleslegesen, aki nem mellesleg roppant lerobbant beteg roncs volt... roppant bizalomteli.

WickedWitch orvosokkal történő ütközéseit pedig nem bagatellizálnám el  :mad:
igenis épp elég baja van az embernek, eleve nincs jól, kiszolgáltatott, esetleg egy vadidegennek (én már eleve ezért nem mennék orvoshoz. igen, inkább a halál, OK, hogy más nem ilyen merev, de én igen és jogom van hozzá, a tűréshatárom olyan, amilyen)...
értem én, hogy nehéz az egészségügyben dolgozóknak, eléggé felháborító a helyzet... de attól még szegény betegeknek van lelkük :(

részeg orvos gyerekeknél, ez ismerős. születésem történetének is van efféle része, a leghorrorisztikusabb, bár nem kötődik közvetlenül hozzám, mert velem a kutya sem foglalkozott, épp az volt a jó. de hogy mit keresett anyám egy szülőotthonban...? no mindegy. egy sztorival több  :D

ja és várni is utálok. ezért sem akarok pl kart törni, pedig az nem betegség és könnyen megtörténhet, arra lenne esélyem... eddig megúsztam. bezzeg anyám aktívabb életet élt ebből a szempontból.

tudok még mást orvosokról? ja, amikor nagyanyámat élete legvégén bevitték a kórházba. sajna nem volt egészséges az utolsó percekig, mint az ősei, de az is valami, hogy 92 évig igen. ott volt főorvos vagy mi a lánya, meg ott volt a másik lánya, hogy vigyázzon a dolgokra... na én, mint masszív kórházallergiás, csak pár percet töltöttem ott, de az elég volt. nem elmarasztalási célzattal írom, csak úgy, hogy jaj. az ágytál és a beteg mozgatása macerás, mennyivel egyszerűbb ráadni egy pelenkát (nem nagyanyámat érintette, mert anyám ott volt segéderőnek). a beteg tiltakozott, az ápolónő pedig meg akarta nyugtatni, hogy nyugodtan pisilhet vele... vazz, de van, akinek emberi méltósága is van ám meg minden... brrrrr. inkább akkor már haljunk meg gyorsan és rendesen és főleg otthon. anyámnak is ez az álláspontja. neki is akkora ám az önérzete és élet nyomorúságaival szembeni intoleranciája... =)

mást nem tudok a témában, a beígért sztorit kivéve. több tapasztalatom nem volt.

#116 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 06:29

3 hét múlva veszik ki a mandulámat a László kórházban.

Jöjjetek be meglátogatni.

Vagy legalább koszorút küldjetek.
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#117 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 06:43

Idézet: *Iguana* - Dátum: 2005. szept. 7., szerda - 7:29

3 hét múlva veszik ki a mandulámat a László kórházban.

Jöjjetek be meglátogatni.

Vagy legalább koszorút küldjetek.

Azt hittem mandulát már nem szednek ki régóta... :think: Megint okosabb lettem :)

#118 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 08:21

Jó buli, főleg, ha hozzá vagy szokva a fájdalomcsillapítóhoz, mint én.  :p
Üdvözlettel:
Gabi

#119 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 13:40

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2005. szept. 7., szerda - 9:21

Jó buli, főleg, ha hozzá vagy szokva a fájdalomcsillapítóhoz, mint én.  :p

A doki azt mondta, hogy felnőtt férfiakat csak altatásban hajlandó operálni. Helyi érzéstelenítés alatt végzett műtét közben olyan hangokat adnak ki, hogy Hollywood fizetne az effektekért (sic).

Állítólag felnőtt korban kicsit macerásabb a műtét, mint egy gyerek esetében. 31 éves vagyok...

A helyi érzéstelenítéshez egyébként hozzá vagyok sokva valamelyest: a lágyéksérv-, ill. a két csuklóműtétem azzal futott le.
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#120 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 12:24

ÁLtalában gyerekeket altatnak, mert nehezebb őket kezelni, felnőttet meg nem, mert több baj lehet, mint amennyi haszna van.
Nekem is érzéstelenítéssel vették ki, csak necces volt, hogy túladagolják, mert nem igazán zsibbadtam. :(
Üdvözlettel:
Gabi

Téma megosztása:

• (7 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.