HWSW Informatikai Kerekasztal: Kórházak, orvosok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (7 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kórházak, orvosok Kirívó esteke, vagy általános helyzet? Értékeld a témát: -----

#81 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 03. 00:45

Idézet: -=PAraNOia=- - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 22:41

Tudomásul kellene végre venni, hogy vannak bizonyos közszolgáltatások, amelyeknek nem az a feladatuk, hogy nyereséget termeljenek. Éppen ezért a magántőke kezébe sem szabad adni ezeket, (gondolok itt pl. a vasútra, a postára, vagy az egészségügyre) mivel a magántőke profitorientált, nem pedig jótékonysági intézmény. Ha az érdeke és a profit azt kívánja (márpedig azt kívánja), hogy csökkentse a szolgáltatás szinvonalát, akkor megteszi az, hogy mikor, milyen eszközökkel stb teljesen másodlagos. Ezt nem az átlagembernek kellene megértenie (mert ő úgyis felszínesen tájékozódik és azt hitetnek el vele amit akarnak), hanem a politikai élet bizonyos meghatározó szereplőinek, Európában és nem Amerikában vagyunk, jóléti államot akarunk végre mi is létrehozni, nem pedig az "amerikai álmot" akarjuk megvalósítani. A két dolog teljesen más...

:offtopic:

Úgy szeretem ezt a demagóg dumát a témával kapcsolatban hallani bizonyos neoliberális köröktől, hogy az állam rossz gazda, de a magánosítás elhozza az új kánaánt... Kinek a kezében van jelenleg a privatizáláson a fenti elv hangoztatása közepette átesett Matáv (bocs mostmár T-com)??? Csak nem a német állam többségi tulajdonában (Deutsche Telekom)??? Most akkor minden állam rossz gazda, vagy csak a magyar állam???

Az egy másik dolog, hogy rosszul (korruptul) privatizálják....

Ahány helyen megadóztatják itt magyaroszágon az embert tényleg nem illene eladni az egészségügy egy részét. Viszont azt látni kell, hogy ahol tisztességesen/egészségesen működik a liberális gazdaságpolitika, ott nyugodtan(abban) lehet magán kézbe adni. (Jó példa erre az Usaban a büntetésvégrehajtás privatizálása..). Itthon erre esélyt sem látok, talán 3-4 generáció lemorzsolódása után.

Az meg, hogy ide mindenki a rosszat írja be, teljesen természetes, hiszen az orvosok "jó,helyes" viselkedése az elvárt, így az semleges érzelmeket vált ki, viszont ha valamit rosszul csinál akkor az negatív.

#82 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 02:37

Idézet: ADAMX 001 - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 19:17

Hálapénzről még: A pizzafutár, vagy pincér is kap borravalót, szerintem legalizálni kéne. Persze, hogy kicsit több jutalom jár annak, aki életet ment. És most itt nem konkrétan pénzre gondolok, lehet mást is adni, mi is szoktunk örülni, ha hoznak gyümölcsöt, stb.

legalizálva mivel lenne jobb?
hogy le kelljen adózni, és többet "kérjenek" az orvosok, ahhoz hogy ugyanannyi maradjon nekik?

(nem vagyok a hálapénz ellen, van orvos elég sok a családban... de úgy látom hogy legalizált hálapénzzel rosszabbul járnának a paciensek)

zsber: pesti orvos is kap mindenféle kajafélét :) bár nyilván más arányokban...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#83 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 02:38

Idézet: Csücsök - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 21:31

Itt sztem nm a gyógyszergyártással volt a gond, hanem az orvossal, és az ő hozzáállásával. :mad:  :reklamacio:

és hogy melyik gyógyszergyártó cégtől mit és mennyit kap cserébe hogy az ő gyógyszerét írja fel...
sajnos van sok ilyen :(
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#84 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 06:07

Idézet: -=PAraNOia=- - Dátum: 2005. szept. 3., szombat - 0:41

Úgy szeretem ezt a demagóg dumát a témával kapcsolatban hallani bizonyos neoliberális köröktől, hogy az állam rossz gazda, de a magánosítás elhozza az új kánaánt... Kinek a kezében van jelenleg a privatizáláson a fenti elv hangoztatása közepette átesett Matáv (bocs mostmár T-com)??? Csak nem a német állam többségi tulajdonában (Deutsche Telekom)??? Most akkor minden állam rossz gazda, vagy csak a magyar állam???

A Deutsche Telekom  nem allami kezben van, van az allamnak is reszesedese (amit ott is el akarnak adni), de nagyreszt nemet kisbefektetok kezeben vannak a reszvenyei...

Az allam rossz gazda, ezen nincs mit vitazni: nezd meg hogy mukodnek azok a cegek amelyek allami tulajdonban vannak: szinte mind durvan veszteseges, ezt pedig a mi adonkbol fedezik. Az ilyen helyeken lopnak, csalnak, sikkasztanak... mert nincs kovetkezmenye, mert nincs aki a kezukre usson... a szolgaltatas szinvonalat meg a szabalyok pontos meghatarozasaval lehet garantalni. Azert mert magantulajdonba kerul egy intezmeny (vagy akar csak annak az uzemeltetesi joga) a szabalyokat meg az allam hozza...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#85 Felhasználó inaktív   babe__me 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 08:20

1 hónapja volt egy térdműtétem a sportkórházban... az orvos kedves, hozzáértő (a te-n is tanít), és teljesen szívén viselte az összes betege sorsát... ez pozitív volt nagyon

azonban bm-kórház, nőgyógyászat... van egy dokim, aki fiatal, jófej, akármit megkérdezek normálisan válaszol... azonban egyszer ő szabin volt, és volt egy kis problémám h terhes vagyok, vagy mégse, meghát gyógyszer is kellett... erre másik dokihoz megyek, nekemesik kapásból, elkezd cseszegetni, és ez számomra kritikán aluli... egy orvosnak az a dolga, ha valamit megkérdez a beteg normálisan, nem úgy hogy "hé öreg mondd már el...", akkor feleljen ő is úgy... ehelyett lealázza az embereket...amúgy ő anyám orvosa, és szerinte jó fej... hát nővérem is elment hozzá egyszer, ugyanúgy járt mint én, úgyhogy azóta az én dokimhoz jár...
"A legjobb barát az aki a legszebb mosolyodat látja az arcodon és tudja, hogy valami baj van."

"A bűnöket, mindet bánom, és ha lehet, újracsinálom. Mert tettem, amit hittem, velem megtörtént a minden..."

#86 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 09:02

Idézet: BigBear - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 20:54

Az első pont oké. De a második nem. Az egészségügy, a kórházi ellátás, a gyógyítás nagyon-nagyon sok területen nem és nem is lehet nyereséges. Mégis szükség van rá. Ha privatizálnak, akkor csak az amúgy is nyereséges területeket "vennék át" a vállalkozók, cégek, a veszteséges vagy kevés hasznot termelő területek megmaradnának az államnak. Ennek pedig semmi értelme, hiszen gyakorlatilag semmi se változna.

De, szerintem még nagyobb sz@rban lenne a TB, lévén a nyereséges részek már nem az államnak tejelnének.
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#87 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 09:04

Idézet: Csücsök - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 21:31

Engem már 4x műtöttek meg a Semmelweis kórházban (2x tölcsérmellkas miatt, 2x meg nm mondom meg mi miatt :p ). Mind a 4 műtétet ugyanaz az orvos végezte, tökéletesen meg vok elégedetve az eredménnyel. Tisztelet neki:  :respect:

Viszont a háziorvosom, hát mehet kőműveshez segédmunkásnak. Fájt a torkom, vmi fertőzéses cucc volt, a manduláim begyulladva, minden 1es nyelésnél iszonyat fájdalmas kaparás a torkomban. Elmegyek, megvizsgál, aztán mondja: Na, ez és ez a bajom van, van hozzá több féle gyógyszer. - Igen??? - mondom, és hogy kell azt érteni, hogy többféle??? Van az olcsószar, van a közepes, de jó, és van a qrvadrágaqrvajó (kb. 4e huf :eek: ). Jóvan, mondom, mivel már enni is alig bírtam, azt mondtam neki, hogy írja ki a legdrágábbat. Kiírta, de abszolút semmi eredmény nm volt, még 1 hét után sem. Eljátszottuk ugyanezt a a közepessel is, az sem volt hatásos. Végül a legolcsobb hozott rendbe.

Itt sztem nm a gyógyszergyártással volt a gond, hanem az orvossal, és az ő hozzáállásával. :mad:  :reklamacio:

Neked legalább elmondta, hogy van többfajta gyógyszer, sokszor csak felírják a legdrágábbat (akinek az ügynöke 1 héttel elötte látogatta meg a dokit és hagyott neki "ajándékot") a beteg meg győzze kifizetni.

#88 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 09:07

Idézet: -=PAraNOia=- - Dátum: 2005. szept. 3., szombat - 0:41

Tudomásul kellene végre venni, hogy vannak bizonyos közszolgáltatások, amelyeknek nem az a feladatuk, hogy nyereséget termeljenek. Éppen ezért a magántőke kezébe sem szabad adni ezeket, (gondolok itt pl. a vasútra, a postára, vagy az egészségügyre) mivel a magántőke profitorientált, nem pedig jótékonysági intézmény. Ha az érdeke és a profit azt kívánja (márpedig azt kívánja), hogy csökkentse a szolgáltatás szinvonalát, akkor megteszi az, hogy mikor, milyen eszközökkel stb teljesen másodlagos. Ezt nem az átlagembernek kellene megértenie (mert ő úgyis felszínesen tájékozódik és azt hitetnek el vele amit akarnak), hanem a politikai élet bizonyos meghatározó szereplőinek, Európában és nem Amerikában vagyunk, jóléti államot akarunk végre mi is létrehozni, nem pedig az "amerikai álmot" akarjuk megvalósítani. A két dolog teljesen más...

:up:  :respect:  Erről van szó.

#89 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 09:32

nyereséges ágazat az állami szektorban szerintem nincs, mivelhogy nem érdekük. ha nyereségesek, akkor jövőre csökken a költségvetésük, azt viszont nem sokan akarnák. Az egészségügy privatizálása normális keretek között lehet jó, csak itthon ezek a keretek nem adottak.

#90 Felhasználó inaktív   WickedWitch 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 09:50

Idézet: ADAMX 001 - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 19:11

Jó, abbahagyom, mindig is gyenge voltam 'hittérítésben'.
Csak annyit szerettem volna megmagyarázni, hogy ne úgy állj(atok) hozzá a dologhoz, hogy minden orvos szemét, ne általánosítsatok, mert ezzel csak azt éritek el, hogy a tisztességesen dolgozóknak is elmegy a kedvük a rendes munkától, ha ezt látják. Egyszerűen csak szomorú volt a véleményetek olvasni, mikor én teljesen más sztorikat hallok itthon. Sokszor sajnos a páciens a szemét, nem az orvos.

Ja! Persze! Nekem is orvos a fél család, de amikor nagybátyám (apukám tesója) elfelejti felírni nagymamámnak (anyukám anyukája) a Káliumot a vizhajtó mellé (és nagymamám nagyon rosszul lett), az már totál gáz!  :(  Lehet, hogy a te szüleid jó orvosok, de akkor ők képviselik a kisebbséget. Egyébként nagyon kevés a pénz, az orvosok és nővérek ingerültek, figylemetlenek, és a legtöbb totál hülyének nézi a beteget, pl. semmi infót nem ad azon túl hogy szedd be ezt meg ezt és ne kérdezősködj!  :(
Build a man a fire, and he'll be warm for a day. Set a man on fire, and he'll be warm for the rest of his life.

They say a little knowledge is a dangerous thing, but it's not one half so bad as a lot of ignorance.

#91 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 10:18

Idézet: WickedWitch - Dátum: 2005. szept. 3., szombat - 10:50

de akkor ők képviselik a kisebbséget

Így van. Az orvosok gyilkosok, minden nő k...a, aki dohányzik, az egy szemétláda és mindenről az USA tehet. Gratulálok a sztereotípiákhoz, megyek leköpöm apámat, orvos az istenadta. Jó ez a topic. :up:
"Egy macskát mindenre megtaníthatsz, amit ő szeretne csinálni."
"Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."

#92 Felhasználó inaktív   WickedWitch 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 11:07

Idézet: Seven of Nine - Dátum: 2005. szept. 3., szombat - 11:18

Így van. Az orvosok gyilkosok, minden nő k...a, aki dohányzik, az egy szemétláda és mindenről az USA tehet. Gratulálok a sztereotípiákhoz, megyek leköpöm apámat, orvos az istenadta. Jó ez a topic. :up:

Lehet, hogy a hozzászólásom többi részét nem olvastad: A SAJÁT CSALÁDOMBAN TÖRTÉNT AZ ESET!!!

Egyébként csak úgy tájékoztatásul: Apukám kutató orvos (orvosin végzett) mert tudta magáról, hogy nem való betegek közelébe, bátyám, a sátán, mentőorvos, sógornőm is az volt, most orvoslátogató. Nagybátyám belgyógyász, egyik unokatesóm fül-orr-gégész, és még van egy távoli rokon aki szemész. Ezek közül apukám nem számít, bár jó kutató, de csak a szemész ér valamit, a többit selejt. (Bátyám nagyon okos, de a betegekkel nem tud bánni.)

Szóval ez van, ha te mást tapasztalsz, jó neked, te szerencséd. De ne hábordoj fel ha mindenki megmondja a nagy büdös igazságot!

Szerkesztette: WickedWitch 2005. 09. 03. 11:08 -kor

Build a man a fire, and he'll be warm for a day. Set a man on fire, and he'll be warm for the rest of his life.

They say a little knowledge is a dangerous thing, but it's not one half so bad as a lot of ignorance.

#93 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 11:13

Idézet: WickedWitch - Dátum: 2005. szept. 3., szombat - 10:50

Lehet, hogy a te szüleid jó orvosok, de akkor ők képviselik a kisebbséget.

Tehát az orvosak NAGYOBB része gyökér? Vagy nem értem, hülye vagyok tuti :( 

#94 Felhasználó inaktív   7of9 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 11:20

Idézet: WickedWitch - Dátum: 2005. szept. 3., szombat - 12:07

Szóval ez van, ha te mást tapasztalsz, jó neked, te szerencséd. De ne hábordoj fel ha mindenki megmondja a nagy büdös igazságot!

Egyáltalán nem vagyok felháborodva, csak nem tudom mi a nagy büdös igazság.

#95 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 11:44

Idézet: Seven of Nine - Dátum: 2005. szept. 3., szombat - 9:18

Nem ezt mondta, és nem is ez jött le a hozzászólásából. Elmondott egy saját tapasztalatot, erre te úgy reagálsz hogy ő hülyeséget mond :omg:

De hogy mondjak pozitívat is: Kiskoromba párszor megjártam a Madarász utcai gyermekkórházat, és 1-2 ingerült nővérkét leszámítva nagyon kedves volt mindenki, főleg az orvosok.

Negatív pedig: Az egész János kórház..

#96 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 12:58

Idézet: Capri - Dátum: 2005. szept. 3., szombat - 12:44

Negatív pedig: Az egész János kórház..

Ott mitol erzed eletveszelyben magadat?

Az orvosoktol, vagy attol, hogy barmikor radszakadhat a plafon?

#97 Felhasználó inaktív   WickedWitch 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 13:19

Idézet: Seven of Nine - Dátum: 2005. szept. 3., szombat - 12:13

Tehát az orvosak NAGYOBB része gyökér? Vagy nem értem, hülye vagyok tuti :( 

Igen ezt mondom! És ha neked más tapasztalatod van, akkor mond meg hogy hol és oda fogok menni. Hátha meg tudsz győzni hogy megváltoztassam az álláspontomat. Persze az segít, ha mindenki tudja, hogy te vagy anyuka és apuka pici gyermeke. Mert akkor nyilván nem úgy kezelnek téged (mint orvospalántát) mint a többi beteget! Erre nem gondoltál? Bár velem megesett, hogy tudták ki vagyok és mégis (hogy a te szavaddal éljek) "gyökerek" voltak.

És mellesleg van ahol már a kenőpénz sem segít....

#98 Felhasználó inaktív   WickedWitch 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 13:21

János kórház tőlem is kap egy minuszt ahogy az apósomat kezelték. Plusz ott még a taksinéni is jól ellopta a pénztácáját a táskájából! De hallottam egy pár barátnétól, hogy a szülészetük egyész jó... (Hogy mondjak én is valami pozitívat...)

Szerkesztette: WickedWitch 2005. 09. 03. 13:42 -kor

#99 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 13:34

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. szept. 3., szombat - 11:58

Ott mitol erzed eletveszelyben magadat?

Az orvosoktol, vagy attol, hogy barmikor radszakadhat a plafon?

Nem erzem magam eletveszélyben sehol. De valóban eléggé roskadt a legtöbb épület. Illetve egy osztállyal kapcsolatban nagyon nagyon rossz tapasztalatom van. Főleg ami az orvost/ápolót illeti.

#100 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 03. 15:17

Idézet: WickedWitch - Dátum: 2005. szept. 3., szombat - 14:19

Igen ezt mondom! És ha neked más tapasztalatod van, akkor mond meg hogy hol és oda fogok menni. Hátha meg tudsz győzni hogy megváltoztassam az álláspontomat. Persze az segít, ha mindenki tudja, hogy te vagy anyuka és apuka pici gyermeke. Mert akkor nyilván nem úgy kezelnek téged (mint orvospalántát) mint a többi beteget! Erre nem gondoltál? Bár velem megesett, hogy tudták ki vagyok és mégis (hogy a te szavaddal éljek) "gyökerek" voltak.

És mellesleg van ahol már a kenőpénz sem segít....

Kérlek, részletezd, miért tartod az orvosok többségét gyökérnek!
Kíváncsi lennék rá, de szerintem mások is. (Mert eddig igazából semmit se mondtál, csak azt, hogy szerinted a családodban levő orvosok néhány kivételtől eltekintve selejtesek.)
A hozzászólásaidból eddig semmi indokot nem lehetett kiszűrni.... vagyis mindenki gyökér, mert csak.  :confused:
42

Téma megosztása:

• (7 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.