HWSW Informatikai Kerekasztal: AMD Cool‘n’Quiet - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (25 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

AMD Cool‘n’Quiet Hogyan lehet működésre bírni? Értékeld a témát: -----

#381 Felhasználó inaktív   applause 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 26. 18:24

Idézet: MPCRS - Dátum: 2008. ápr. 26., szombat - 14:44

Üdv mindenkinek!

Arra esetleg tud valaki választ adni, hogy egy divx videó elindításától miért kapcsol ki a Cool & Quiet?
Ha elindítok egy videót, (mindegy milyen lejátszóval) onnantól kezdve "teljes gázon" megy a proci egészen addig, amíg újra ki nem választom a Minimális energiagazdálkodást...

Ez így nem sokat ér... (Gigabyte GA-MA78GM-S2H + AMD Athlon X2 4850e)
A BIOS a legújabb F3-as, mert elvileg csak ez támogatja a procit, de semmi változás az F2-es változathoz képest...

Előre is köszönöm a tippeket.

Ezt egyelőre így kell mekszokni, nekem is egyes programok indítására pl. MSN, webcam(microsoft) maxon megy a proci. Én a tálcára tettem energiagazdálkodás ikonját és ilyenkor rákattintok és minden müküdik, visszaveszi a sebességet. Valószinüleg későbbiekben buherálnak a C end Q-n.
Sony Vaio VPCSE2F1E

#382 Felhasználó inaktív   MPCRS 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 27. 06:32

Idézet: applause - Dátum: 2008. ápr. 26., szombat - 19:24

Ezt egyelőre így kell mekszokni, nekem is egyes programok indítására pl. MSN, webcam(microsoft) maxon megy a proci. Én a tálcára tettem energiagazdálkodás ikonját és ilyenkor rákattintok és minden müküdik, visszaveszi a sebességet. Valószinüleg későbbiekben buherálnak a C end Q-n.

Ez kb. olyan, mintha vennék egy új kocsit, és az egyik kereke nem forogna. Meg lehet szokni, de attól még kellemetlen...  :D Apropo: Core 2 Duo-val mi a helyzet ezen a téren? Ha az jól működik, akkor megoldom a problémát hamar...  :rolleyes:

Szerkesztette: MPCRS 2008. 04. 27. 06:34 -kor

#383 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 27. 08:45

Idézet: MPCRS - Dátum: 2008. ápr. 27., vasárnap - 7:32

Ez kb. olyan, mintha vennék egy új kocsit, és az egyik kereke nem forogna. Meg lehet szokni, de attól még kellemetlen...  :D Apropo: Core 2 Duo-val mi a helyzet ezen a téren? Ha az jól működik, akkor megoldom a problémát hamar...  :rolleyes:

Nemtom mi lehet a gond mert nálam S754-es platformon A64 és Sempronnal illetve AM2-n az X2-kel nem volt ilyen gondom...érdekes hibajelenség. Most az AM2+-os lappal sincs gond de vele csak Vista-t használtam idáig.
Win XP SP2 + amd driver-el mennie kéne rendesen sztem...csak divx lejátszásnál xarozik? Codecpackot használsz? Erre mernék esetleg gondolni (mondjuk sokáig énis a gordianknot gyűjteményt használtam és minden rendben volt vele is...most csak a gom playerre bízom magam)
:think:

#384 Felhasználó inaktív   MPCRS 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 27. 17:36

Idézet: Nurba - Dátum: 2008. ápr. 27., vasárnap - 9:45

Nemtom mi lehet a gond mert nálam S754-es platformon A64 és Sempronnal illetve AM2-n az X2-kel nem volt ilyen gondom...érdekes hibajelenség. Most az AM2+-os lappal sincs gond de vele csak Vista-t használtam idáig.
Win XP SP2 + amd driver-el mennie kéne rendesen sztem...csak divx lejátszásnál xarozik? Codecpackot használsz? Erre mernék esetleg gondolni (mondjuk sokáig énis a gordianknot gyűjteményt használtam és minden rendben volt vele is...most csak a gom playerre bízom magam)
:think:

Gordian Knot van nálam is... Leszedek mindent a gépről, és meglátjuk mi lesz...  :(

#385 Felhasználó inaktív   MPCRS 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 28. 00:52

Mindent leszedtem, így kijelenthetem, hogy semmi köze hozzá a Gordian Knotnak...
Van egy olyan tippem, hogy ez kizárólag a 780G chipset-nek (ill. a drivereinek) köszönhető, de ne legyen igazam...  :(

#386 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 28. 01:21

vistával, 780G chipsettel, BE2300 x2 procival tökéletesen müxik nálam CnQ
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#387 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 28. 05:04

Nálam is megy rendsen, alapfeszes OC-vel :up:
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#388 Felhasználó inaktív   MPCRS 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 28. 13:53

Idézet: WiZARD - Dátum: 2008. ápr. 28., hétfő - 2:21

vistával, 780G chipsettel, BE2300 x2 procival tökéletesen müxik nálam CnQ

Az integrált VGA-t használod? Apropo: Nálam 4850e a proci, és még a legújabb CPU-Z sem ismeri fel teljesen jól... Lehet, hogy ez lesz a gond?

Szerkesztette: MPCRS 2008. 04. 28. 13:55 -kor

#389 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 28. 15:42

igen, az integrált vga-t. cpuz és proci is jóban van.

giga ma78gm-s2h
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#390 Felhasználó inaktív   applause 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 28. 18:45

Változatlanul azt mondom, hogy bizonyos programok elindítása után nem működik a C&Q automatikusan, újra emlékeztetni kell a minimális energia gazdálkodásra. Ezt, mint már említettem én úgy oldottam meg, hogy ikonként kiraktam az energiagazdálkodási ablakot, rákattintok és elég az hogy kinyílik nem kell okézni és már működik is. Ugyanezt csinálta a 690GM-es alaplapomnál is. Megállapításom, hogy valami kompabilitási probléma lehet.

Szerkesztette: applause 2008. 04. 28. 18:46 -kor

Sony Vaio VPCSE2F1E

#391 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 28. 19:35

Idézet: applause - Dátum: 2008. ápr. 28., hétfő - 19:45

Változatlanul azt mondom, hogy bizonyos programok elindítása után nem működik a C&Q automatikusan, újra emlékeztetni kell a minimális energia gazdálkodásra. Ezt, mint már említettem én úgy oldottam meg, hogy ikonként kiraktam az energiagazdálkodási ablakot, rákattintok és elég az hogy kinyílik nem kell okézni és már működik is. Ugyanezt csinálta a 690GM-es alaplapomnál is. Megállapításom, hogy valami kompabilitási probléma lehet.

Én ilyet nem tapasztaltam egy szoftvernél sem, de valszeg nem ugyanazokat használjuk. Viszont MPCRS azt mondja, hogy bármelyik lejátszóval indított divx múvi kikapcsolja neki gordianknot codecpack mellett...én ilyet sem tapasztaltam. Érdekes probléma  :think:  A családban 4db K8-as rendszer van és mindben rendesen megy a CnQ, de szvsz nem kizárt, hogy van olyan alkalmazás ami kikapcsolja a minimális energiagazdálkodást.

#392 Felhasználó inaktív   MPCRS 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 29. 14:12

Idézet: applause - Dátum: 2008. ápr. 28., hétfő - 19:45

Nálam is így van, de nehogymár én nyomkodjam folyton...  :rolleyes:

Nemsokára újratelepítem a winfost, csak már SP3-al, és rögtön a legújabb drivereket teszem fel, meglátjuk mi lesz...  :Đ

#393 Felhasználó inaktív   MPCRS 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 29. 18:15

Az AMD elismerte, hogy kompatibilitási problémákkal kellett szembenéznie a négymagos Phenom csipek bevezetésekor. A csúcskategóriás 9750 és 9850 kódszámú Phenom processzorok nem működnek a 780G csipkészletes alaplapokkal, néhányan azonban ezt nem tudták, és nem a megfelelő alaplapba dugták be az új Phenomot, amely 790-es csipkészletet igényel. (index)

Na most szúrom tökön magam...  :omg:  :omg:  :omg:

#394 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 29. 22:21

Idézet: MPCRS - Dátum: 2008. ápr. 29., kedd - 19:15

Az AMD elismerte, hogy kompatibilitási problémákkal kellett szembenéznie a négymagos Phenom csipek bevezetésekor. A csúcskategóriás 9750 és 9850 kódszámú Phenom processzorok nem működnek a 780G csipkészletes alaplapokkal, néhányan azonban ezt nem tudták, és nem a megfelelő alaplapba dugták be az új Phenomot, amely 790-es csipkészletet igényel. (index)

És a 770-es? Mert akkor énis elsírom magam...ha nem lesz bele 45nm-es phenom  :reklamacio:

#395 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 04. 29. 22:23

Egyelőre ne tedd, az AMD 780-as lapkakészlete meg kell egye a 9750/9850 CPU-kat.. hivatalosan.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#396 Felhasználó inaktív   Luftwaffe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 02. 11:17

Idézet: MPCRS - Dátum: 2008. ápr. 29., kedd - 19:15

Nem a chipset-tel van problema, hanem az alaplapok VRM-jevel, amik nem birjak a terhelest (egyebkent nem csak az erösebb Phenomokkal, hanem a 6400+ X2-vel is jelentkezik a problema)

Ez az alaplapgyartok sara. Az AMD nem keszit/forgalmaz alaplapokat.

Lasd:
http://www.anandtech...doc.aspx?i=3299
http://www.anandtech...post.aspx?i=427
http://www.anandtech...doc.aspx?i=3279
May the bastard rest in pieces ;)

#397 Felhasználó inaktív   MPCRS 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 03. 17:20

Idézet: Luftwaffe - Dátum: 2008. máj. 2., péntek - 12:17

Nem a chipset-tel van problema, hanem az alaplapok VRM-jevel, amik nem birjak a terhelest (egyebkent nem csak az erösebb Phenomokkal, hanem a 6400+ X2-vel is jelentkezik a problema)

Ez az alaplapgyartok sara. Az AMD nem keszit/forgalmaz alaplapokat.

Lasd:
http://www.anandtech...doc.aspx?i=3299
http://www.anandtech...post.aspx?i=427
http://www.anandtech...doc.aspx?i=3279

Sajnos a GIGABYTE GA-MA78GM-S2H (780G) tervezésekor nem gondoltak arra, hogy egy ilyen olcsó alaplapba valaha Phenom kerül... Érdekes, hogy a 9750-et (125W) még támogatja, de a 9850-et (125W) már nem...  :omg: Azt hiszem egy 95W-os 9750 lesz a biztonságos megoldás... Vagy egy 45nm-es bármilyen...  :D

#398 Felhasználó inaktív   Luftwaffe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 03. 20:53

Idézet: MPCRS - Dátum: 2008. máj. 3., szombat - 18:20

Sajnos a GIGABYTE GA-MA78GM-S2H (780G) tervezésekor nem gondoltak arra, hogy egy ilyen olcsó alaplapba valaha Phenom kerül... Érdekes, hogy a 9750-et (125W) még támogatja, de a 9850-et (125W) már nem...  :omg: Azt hiszem egy 95W-os 9750 lesz a biztonságos megoldás... Vagy egy 45nm-es bármilyen...  :D

Inkább 9650. Legalábbis az AMD szerint. http://products.amd.com/en-us/RecommendedM...igabyte&f7=ATX&
May the bastard rest in pieces ;)

#399 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 03. 22:20

Idézet: Luftwaffe - Dátum: 2008. máj. 3., szombat - 21:53

Inkább 9650. Legalábbis az AMD szerint. http://products.amd.com/en-us/RecommendedM...igabyte&f7=ATX&

Hmmm...amd szerint Gigabyte-nak nincs (ajánlott) 770-es lapja  :think:
Elég szomorú lenne!

#400 Felhasználó inaktív   CAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 04. 11:20

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy ha AMD 5000-es procim van, illetve az aláírásomban szereplő Gigabyte alaplap, akkor melyikhez tartozó progit használjam energiamegtakarítási célokra? Az amd oldaláról letolthető ugye a C'n'Q szoftver, az alaplap oldaláról meg ott az I cool, illetve egy másik szoftver is, a Dynamic Energy Saver. Akkor most melyik? :)
Zavard össze a Világot: mosolyogj hétfőn!
-----------------------------------------------------------
Eladó cuccok:
2db bontatlan Samsung 3D-s szemüveg
Cooler Master Wavemaster full alu ház
Bolti (csak kipróbálva volt!!) VTX3D 6870

Téma megosztása:

• (25 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20