Üdv mindenkinek!
Egy ideje olvasom már ezt a fórumot, most eljött az idő, hogy hozzá is szóljak.
Ott kezdődik a story, hogy 3 hete megrendeltem egy Samsung 173P Plust a Fefonál és bár a Komel listáján nincs rajta, sikerült elintézni, hogy ők is megrendeljék. Fefoban azt mondták, hogy csütörtök. Hívom a központot csütörtökön, mire közli a Sulinetes ügyintézőjük, hogy levették a Sulinetes listáról. Nézem a CHS oldalát, ott meg rajta van.( e Fefo oldalán is).
Másnap hívnak a budakalászi Fefoból, hogy nem jött meg a moncsi, de fenntartom-e a rendelést. Elmeséltem neki hogy mit mondott a kolegája, erre azt mondta, hogy ő is ugyan azt a listát nézi, és rajta van. Sebaj köv csütörtökre 99%ra meglesz.
Hívom szerdán. Azt mondja, hogy jött egy, de én csak második vagyok a sorban, úgyhogy sorry. Majd jövő héten. Itt a fórumon derült ki, hogy wazzu vitte el előlem azt a 173p+-t, ami nem is plus. (Egyébként érdekelne, hogy mi lett vele)
Amikor wazzu írta, hogy mit kapott, nem gondoltam rosszra, mert régóta vásárlok a Fefoban és mindig korrektek voltak. Még a 512 mega sulinetes ramomat is kicserélték két 256osra, pedig elég sok papírmunka. Szóval elég nyugodt voltam, mert azt mondták, hogy jövő héten jön egy csomó monitor és én legrosszabb esetben is második vagyok wazzu után.
Aztán eljött a csütörtök. A budakalászi boltot nem tudtam elérni, ezért hívtam a központot. Ott valaki, aki nem mutatkozott be, kb úgy, mintha a kutyájával beszélne, közölte, hogy miért akarok én olyan monitort, amit nem lehet beszerezni, és egyébként jött egy de nem nekem. Ezek után elértem a budakalász boltot, ahol legalább segítőkészek voltak, és az az infót kaptam, hogy a CHS nem kapott elég monitort de szombaton érkezik. Próbáljam meg náluk.
Telefon CHSnek. És ez volt a legérdekesebb. Azt mondták, hogy a Fefonak
egyetlen egy rendelése sincs erre a monitorra, a Komelé viszont már ott van. Erre már nem tudtam mit mondani.
A lényeg, hogy most már itt ülök a gyönyörű monitorom előtt, nagyon tetszik a képe, teljesen hibátlan, még egy subpixel hiba sincs, viszont van egy problémám, és remélem, valaki tud segíteni.
Feltettem a Samsung cuccokat, minden OK.
Újratelepítettem az XP-t SP1 fel, alaplapi driver fel, videokártya driver fel, Samsung cuccok fel. Minden szép, hálózattal szenvedek egy kicsit, mint mindig, aztán kezdeném beállítani a monitort. MagicTune-t elindítom, picit buherálom, rendszer lefagy. Egér mutató mozog, de Ctr-Alt-Del-re sem reagál. Reset gomb. Aztán megint, megint.
SP2 letölt feltesz, ugyanaz.
Gondoltam arra is, hogy a friss Catalyst miatt van, mert előtte Omega driver volt fenn. A videókártya egyébként egy Sapphire Radeon 9200.
Szóval úgy gondoltam, mielőtt megint ledarálom az egészet, kérdezek egyet.
Ha valakinek 193P Plusszal van valami tapasztalata, az is érdekel, mert asszem annak is ugyan az a meghajtója.
Előre is kösz a segétséget.
Gigafun
MagicTune