Asztali TFT-k III.
Elküldve: 2005. 09. 08. 09:28

Elküldve: 2005. 09. 08. 09:31
Állítólag s-IPS paneles és sok helyen láttam hogy mintha nem lenne DVI csati rajta de az árlistában így van írva!
Érdekelne hogy nagyon zavaró e a 25ms response time és hogy nem e kevés az a 400 vagy 500:1-eh kontraszt arány mivel azt hallottam ogy a tft egy idő után lejjebb adnak a kontrasztból kvázi sötétülnek! Mi lehet igaz ebből!?
Érdekelne még mennyivel job a képminőség egy DVI-n egy analóg 15 tűs megoldással szemben!
Előre is köszi!
Elküldve: 2005. 09. 08. 09:33
Idézet: djadji - Dátum: 2005. szept. 8., csütörtök - 9:26
Én letettem a TFT monitorokról. Majd 1-2 év múlva, esetleg. Mivel nem csak (főleg nem ) játékra kell ezért igen fpntos a jó szinek (mellesleg igaz amit abetekintési szögről írtatok, tudtam én is...)
Ugyhogy most gondolkodom egy Monitoroszűrős szemüvegen és leszarom a TFT-t.
Egyébként: tud nekem valaki mondani valamit ezekrőla monitor-szemüvegekről? szval hogy ér e valamit, meg ilyesmi???
Persze, hogy érdekel!

Viszont ajánlom a figyelmedbe, pusztán csak érdekességként ez a tesztet: Link!
Egy évvel ezelőtt készült, egy Mitsubishi Diamondtron képcsöves monitor egy TN+Film paneles TFT ellenében. Hm....elég érdekes! Akkor mi lenne ma, egy MVA/PVA ellenében?

u.i.: Minek a szemüveg? :confused:
Elküldve: 2005. 09. 08. 09:38
Idézet: ave - Dátum: 2005. szept. 8., csütörtök - 10:31
Már meg volt válaszolva, a legtöbb kérdésed, +kereső +olvasgatás.

Miért nem hívod a boltotot ahol árulják és kérdezed meg? :confused:
Elküldve: 2005. 09. 08. 09:42
Végülis nem muszály segíteni ha így állsz a dologhoz! Gondoltam azért fórum hogy lehesen kérdezni de látom már hogy ez itt nem így megy!
Elküldve: 2005. 09. 08. 10:30
Idézet: ave - Dátum: 2005. szept. 8., csütörtök - 10:42
Végülis nem muszály segíteni ha így állsz a dologhoz! Gondoltam azért fórum hogy lehesen kérdezni de látom már hogy ez itt nem így megy!
Én leírtam, hogy IPS, nem DVI-s. Erre mondtad, hogy: de az van odaírva. Mivel számodra ez nem volt megnyugtató, kérdezd meg a forgalmazót, vagy az LG Magyarországot, akkor egyértelmű lesz. (Minek kérdezted meg, ha úgysem hiszed el a választ?)
A DVI kontra D-SUB-ról oldalakon keresztül folyó, sokszor fűtött hangulatu vita zajlott itt a topikban. De azóta is többször felmerült ez a kérdés. (Természetesen jobb a DVI, mivel a videójel semmilyen átalakításon nem esik át)
A 25ms-os válaszidő pedig van akinek zavaró, van akinek nem. Minden esetre a 25ms-os IPS, jobb mint egy 25ms-os MVA/PVA válaszidő szempontjából. Gyors játékokra mindazonáltal nem ajánlott, de ez egyéni érzékenység kérdése.
Idővel a háttervilágítás fénycsöve persze "halványulhat", de ez egyrész szerintem általában túlnyúlik a monitor használati idején, másrész így is elég sok tartalék van benne.
Természetesen a fórum azért van, hogy lehessen kérdezni, de azt gondolom nem árt körülnézni, mi az amit már százszor körbejártak, olyasmit nem illik megkérdezni. Erről szól a fórumok nagy részének "fontos tudnivalók", vagy hasonló című írásai. Másrészt, a fórumok azért is vannak, hogy a gyakorlati tapasztalatokkal rendelkezők, megosszák a tapasztalataikat olyanokkal akik ezzel még nem rendelkeznek.
Elküldve: 2005. 09. 08. 11:09
Idézet: ace_ventura - Dátum: 2005. szept. 7., szerda - 17:03
Egyébként szép egyenletes a képe, játékokban utánhúzás nem tapasztalható, elvégre az 5-ös sorozat az Acer Gamers Line vonala

ace_ventura, Racecam köszi az infókat.

webradio
Elküldve: 2005. 09. 08. 11:13
Idézet: Racecam - Dátum: 2005. szept. 8., csütörtök - 11:30
A DVI kontra D-SUB-ról oldalakon keresztül folyó, sokszor fűtött hangulatu vita zajlott itt a topikban. De azóta is többször felmerült ez a kérdés. (Természetesen jobb a DVI, mivel a videójel semmilyen átalakításon nem esik át)
A 25ms-os válaszidő pedig van akinek zavaró, van akinek nem. Minden esetre a 25ms-os IPS, jobb mint egy 25ms-os MVA/PVA válaszidő szempontjából. Gyors játékokra mindazonáltal nem ajánlott, de ez egyéni érzékenység kérdése.
Idővel a háttervilágítás fénycsöve persze "halványulhat", de ez egyrész szerintem általában túlnyúlik a monitor használati idején, másrész így is elég sok tartalék van benne.
Természetesen a fórum azért van, hogy lehessen kérdezni, de azt gondolom nem árt körülnézni, mi az amit már százszor körbejártak, olyasmit nem illik megkérdezni. Erről szól a fórumok nagy részének "fontos tudnivalók", vagy hasonló című írásai. Másrészt, a fórumok azért is vannak, hogy a gyakorlati tapasztalatokkal rendelkezők, megosszák a tapasztalataikat olyanokkal akik ezzel még nem rendelkeznek.
Köszönöm szépen!

Ne haragudj nem akartam tiszteletlen lenni mert tényleg rákerestem a témára de nem találtam érdembeli válaszokat a kérdéseimre!
De mostmár jobban informáltnak érzem magam!
Mégegyszer köszi!
Az a fő problémám egyébként hogy sulinetben akarom megvenni a monitort de csak akkor veszek ha van egy olyan normális ami tetszik is, mert láttam pl a Samsung 913N egyik havernál de meg kell hogy mondjam nekem nagyon tetszett! Igazándiból nem tudnám megmondani hogy miért de a szememnek fárasztó volt és igazán a betekintési szögek is pocsékak az osd nyújtotta beállítási lehetőségek meg egyenesen horrorisztikusak!
Szóval nem akarok belenyúlni igazándiból a témába, de viszont egy 19"es CRT ért is sajnálnék kiadni 50e-ket!

Elküldve: 2005. 09. 08. 11:27
Idézet: Racecam - Dátum: 2005. szept. 7., szerda - 13:57
Szia!
Igazán nem akarok beléd kötni, de az LG honlapja szerint a 1930S és a 1930B is DVI-os.
Miből gondoltad mégis, hogy a 1930S nem az?
Link:
LG
Minden jót!
Sendrov
Szerkesztette: Sendrov 2005. 09. 08. 11:28 -kor

Mindig van nálam törölköző, és soha nem esek pánikba.
Elküldve: 2005. 09. 08. 11:42
Idézet: Sendrov - Dátum: 2005. szept. 8., csütörtök - 12:27
Miből gondoltad mégis, hogy a 1930S nem az?
Link:
LG
Már nem tudom, keresem, addig is: Link!
Meg aztán: Link!
És még itt is?: Link!
Elég lesz? :confused:
u.i.: Én sem kötekedésből mondom de javítsd ki az aláírásodat, mert Grétsi László nem lesz túl boldog tőle, ha meglátja

Szerkesztette: Racecam 2005. 09. 08. 12:37 -kor
Elküldve: 2005. 09. 08. 13:31
Idézet: Racecam - Dátum: 2005. szept. 8., csütörtök - 12:42
Köszönöm, köszönöm elég lesz.
Ezek szerint az LG magyar honlapja is megbízhatatlan.

A másik észrevételt is köszönöm. Telitalálat volt.

De meg is érdemlem....

Grétsi László remélem nem olvassa a fórumot, Adams bácsi szegény meg legfeljebb a sírjában forg, persze csak ha bábel hal van a fülében.

Minden jót!
Sendrov

Elküldve: 2005. 09. 08. 14:33
Egyrészt mindenhol másféle értéket lehet olvasni róla másrészt egy konkurens fórumon nagyon lehúzták ezt a L1930s típust!
Akkor lehet hogy egy AG Neovo F-419-be kellene befektetni mert igazándiból Samsung 913N-t nem akarok semmiféle képp sem!
Na de milyen monitor ez az AG Neovo?

Elküldve: 2005. 09. 08. 15:25
Idézet: ave - Dátum: 2005. szept. 8., csütörtök - 15:33
Egyrészt mindenhol másféle értéket lehet olvasni róla másrészt egy konkurens fórumon nagyon lehúzták ezt a L1930s típust!
Akkor lehet hogy egy AG Neovo F-419-be kellene befektetni mert igazándiból Samsung 913N-t nem akarok semmiféle képp sem!
Na de milyen monitor ez az AG Neovo?

Egy üzletben pont ma néztem meg egyet.
Kinézetre nincs vele gond. De az adatokkal igen.
Pl a hivatalos oldalon 700:1 et, 170/170-et és 25ms-ot írnak, de ha ugyanott rákattintasz a részletes információk letöltésére egészen más adatokat ír róla! Pl.: 500:1, 140/130, 12ms Felháborító, átgondolatlan magyar nyelvű weboldal ismét!

Link: AG Neovo hungary
Az eladó is esküdözött, hogy ez a 12ms-os jobbik verzió! :confused: Montam neki, hogy csak a válaszidőben jobb, minden másban sokkal rosszabb, mert akkor valószínű, hogy TN+film paneles.
A TN+Film nekem a fotóretusálások miatt szóba se jöhet! Szegény azt se tudta miről beszélek!
"TN+Film? MVA? Na ne okoskodjunk itt kérem, ne beszéljünk itt zagyvaságokat, és legfőképpenn ne tartsuk itt fel a sort, mert várnak itt még egérre, flopyra" ....ez volt az arcára írva. Köszöntem, távoztam.

Szóval ebből a típusból vagy 2 féle van forgalomban, vagy megint nagy kavarások vannak az adatokkal.

Minden jót!
Sendrov

Elküldve: 2005. 09. 08. 16:13

Elküldve: 2005. 09. 08. 16:23
Idézet: zotyesz - Dátum: 2005. szept. 8., csütörtök - 17:13

Hol, mennyiért, ha szabad kérdezni?

Elküldve: 2005. 09. 08. 16:35
Idézet: Sendrov - Dátum: 2005. szept. 8., csütörtök - 16:25
Kinézetre nincs vele gond. De az adatokkal igen.
Pl a hivatalos oldalon 700:1 et, 170/170-et és 25ms-ot írnak, de ha ugyanott rákattintasz a részletes információk letöltésére egészen más adatokat ír róla! Pl.: 500:1, 140/130, 12ms Felháborító, átgondolatlan magyar nyelvű weboldal ismét!

Link: AG Neovo hungary
Az eladó is esküdözött, hogy ez a 12ms-os jobbik verzió! :confused: Montam neki, hogy csak a válaszidőben jobb, minden másban sokkal rosszabb, mert akkor valószínű, hogy TN+film paneles.
A TN+Film nekem a fotóretusálások miatt szóba se jöhet! Szegény azt se tudta miről beszélek!
"TN+Film? MVA? Na ne okoskodjunk itt kérem, ne beszéljünk itt zagyvaságokat, és legfőképpenn ne tartsuk itt fel a sort, mert várnak itt még egérre, flopyra" ....ez volt az arcára írva. Köszöntem, távoztam.

Szóval ebből a típusból vagy 2 féle van forgalomban, vagy megint nagy kavarások vannak az adatokkal.

Minden jót!
Sendrov
És a kijelzőt láttad bekapcsolva is vagy csak mondták hogy van?
Mert engem az érdekelne főleg hogy milyen a kijelző és milyenek vele a tapasztalatok!
Az 500:1 az nem gáz szeritem! De ha Tn+Film paneles az már jóval inkább nagy probléma!
Elküldve: 2005. 09. 08. 17:02
Az LG 19" 1930B-t mindenki sztárolja hogy milyen király, meg hogy tök jó, viszont a 1930s-t meg lehúzzák!
Ez annak fényében hogy mindkettőben LM190E02 panel van elég érekes!
Miből adódhat ez a külömbség?
Mondjuk külfölsi fórumokon azt olvastam hogy az LG nagyon sokat trükközik és úgymond átveri a vevőit mivel a monitorok amiket legyárt nem pont olyanok mint amilyenek a specifikációban le vannak írva (talán ezt támasztja alá az is hogy ahány oldal annyiféle leírása van egy adott tipusna itt a 1930s)