HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k III. Értékeld a témát: -----

#81 Felhasználó inaktív   Ödipusz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 08. 09:28

Azt olvastam, hogy a 913N falra is szerelhető egy u.n. VESA (local bus :D ) adapter segítségével. Érdemes ilyet keresgélni? Mennyibe kerülhet?
Asus A7V600, AMD Athlon XP 2800+ 333MHz FSB 512k, ATI Radeon 9600 128MB 128bit Sapphire, Leadtek WinFast DV2000, RAM 1 Gb/400, HDD: Samsung 120  Gb

#82 Felhasználó inaktív   ave 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 08. 09:31

Kérném minden hozzáértő segítségét hogy kiderüljön milyen is ez a monitor!?
Állítólag s-IPS paneles és sok helyen láttam hogy mintha nem lenne DVI csati rajta de az árlistában így van írva!

Érdekelne hogy nagyon zavaró e a 25ms response time és hogy nem e kevés az a 400 vagy 500:1-eh kontraszt arány mivel azt hallottam ogy a tft egy idő után lejjebb adnak a kontrasztból kvázi sötétülnek! Mi lehet igaz ebből!?

Érdekelne még mennyivel job a képminőség egy DVI-n egy analóg 15 tűs megoldással szemben!

Előre is köszi!

#83 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 09:33

Idézet: djadji - Dátum: 2005. szept. 8., csütörtök - 9:26

Na. Ha érdekel valakit a véleményem:
Én letettem a TFT monitorokról. Majd 1-2 év múlva, esetleg. Mivel nem csak (főleg nem ) játékra kell ezért igen fpntos a jó szinek (mellesleg igaz amit  abetekintési szögről írtatok, tudtam én is...)
Ugyhogy most gondolkodom egy Monitoroszűrős szemüvegen és leszarom a TFT-t.

Egyébként: tud nekem valaki mondani valamit ezekrőla  monitor-szemüvegekről? szval hogy ér e valamit, meg ilyesmi???

Persze, hogy érdekel!  ;)
Viszont ajánlom a figyelmedbe, pusztán csak érdekességként ez a tesztet: Link!
Egy évvel ezelőtt készült, egy Mitsubishi Diamondtron képcsöves monitor egy TN+Film paneles TFT ellenében. Hm....elég érdekes! Akkor mi lenne ma, egy MVA/PVA ellenében?  :rolleyes:

u.i.: Minek a szemüveg?  :confused:

#84 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 09:38

Idézet: ave - Dátum: 2005. szept. 8., csütörtök - 10:31

Állítólag s-IPS paneles és sok helyen láttam hogy mintha nem lenne DVI csati rajta de az árlistában így van írva!

Már meg volt válaszolva, a legtöbb kérdésed, +kereső +olvasgatás.  :rolleyes:
Miért nem hívod a boltotot ahol árulják és kérdezed meg?  :confused:

#85 Felhasználó inaktív   ave 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 09:42

Ne haragudj Racecam de szerintem nem volt megválaszolva + használom a keresőt és visszaolvasok de nem találok róla semmit!
Végülis nem muszály segíteni ha így állsz a dologhoz! Gondoltam azért fórum hogy lehesen kérdezni de látom már hogy ez itt nem így megy!

#86 Felhasználó inaktív   bajsz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 09:48

Sziasztok!

Újra belinkelek egy topicot, mert multkor nem működött rendesen valamiért... Remélem egy páran belenéztek, és hozzászóltok mert érdekel nagyon, de viszont szerintem megért egy új topic nyitást... Itt találod
Előre is köszi,
Üdv, Bajsz

#87 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 10:30

Idézet: ave - Dátum: 2005. szept. 8., csütörtök - 10:42

Ne haragudj Racecam de szerintem nem volt megválaszolva + használom a keresőt és visszaolvasok de nem találok róla semmit!
Végülis nem muszály segíteni ha így állsz a dologhoz! Gondoltam azért fórum hogy lehesen kérdezni de látom már hogy ez itt nem így megy!

Én leírtam, hogy IPS, nem DVI-s. Erre mondtad, hogy: de az van odaírva. Mivel számodra ez nem volt megnyugtató, kérdezd meg a forgalmazót, vagy az LG Magyarországot, akkor egyértelmű lesz. (Minek kérdezted meg, ha úgysem hiszed el a választ?)
A DVI kontra D-SUB-ról oldalakon keresztül folyó, sokszor fűtött hangulatu vita zajlott itt a topikban. De azóta is többször felmerült ez a kérdés. (Természetesen jobb a DVI, mivel a videójel semmilyen átalakításon nem esik át)
A 25ms-os válaszidő pedig van akinek zavaró, van akinek nem. Minden esetre a 25ms-os IPS, jobb mint egy 25ms-os MVA/PVA válaszidő szempontjából. Gyors játékokra mindazonáltal nem ajánlott, de ez egyéni érzékenység kérdése.
Idővel a háttervilágítás fénycsöve persze "halványulhat", de ez egyrész szerintem általában túlnyúlik a monitor használati idején, másrész így is elég sok tartalék van benne.

Természetesen a fórum azért van, hogy lehessen kérdezni, de azt gondolom nem árt körülnézni, mi az amit már százszor körbejártak, olyasmit nem illik megkérdezni. Erről szól a fórumok nagy részének "fontos tudnivalók", vagy hasonló című írásai. Másrészt, a fórumok azért is vannak, hogy a gyakorlati tapasztalatokkal rendelkezők, megosszák a tapasztalataikat olyanokkal akik ezzel még nem rendelkeznek.

#88 Felhasználó inaktív   Yesico 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 08. 10:40

Sziasztok. 173p+ -ról valami hír?

#89 Felhasználó inaktív   Vagany 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 11:09

Idézet: ace_ventura - Dátum: 2005. szept. 7., szerda - 17:03

A konkurrens fórumban rajtam kívül még 2 másik ember vett mostanában ilyen TFT-t. Nekem a színeivel voltak/vannak kifogásaim, de ez a TN+film panel sajátossága, ezen nem lehet segíteni. Bővebb beszámolómat ott megtalálod.
Egyébként szép egyenletes a képe, játékokban utánhúzás nem tapasztalható, elvégre az 5-ös sorozat az Acer Gamers Line vonala :D . TN+film paneltől nem nagyon lehet ennél többet elvárni. Szvsz jó az ár/érték aránya és még +2000 Ft-ért +30 napos teljeskörű pixelgarit is lehet hozzá venni. Egyébként ez is ISO 13406-2 Class II-es besorolású. 77302 Ft Sulinetre, én még 80656 Ft-ért vettem kevesebb, mint egy hónapja ugyanott...

ace_ventura, Racecam köszi az infókat. :respect:
COD4 szerver HC: 83.216.63.108:28995
webradio

#90 Felhasználó inaktív   ave 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 11:13

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. szept. 8., csütörtök - 11:30

Én leírtam, hogy IPS, nem DVI-s. Erre mondtad, hogy: de az van odaírva. Mivel számodra ez nem volt megnyugtató, kérdezd meg a forgalmazót, vagy az LG Magyarországot, akkor egyértelmű lesz. (Minek kérdezted meg, ha úgysem hiszed el a választ?)
A DVI kontra D-SUB-ról oldalakon keresztül folyó, sokszor fűtött hangulatu vita zajlott itt a topikban. De azóta is többször felmerült ez a kérdés. (Természetesen jobb a DVI, mivel a videójel semmilyen átalakításon nem esik át)
A 25ms-os válaszidő pedig van akinek zavaró, van akinek nem. Minden esetre a 25ms-os IPS, jobb mint egy 25ms-os MVA/PVA válaszidő szempontjából. Gyors játékokra mindazonáltal nem ajánlott, de ez egyéni érzékenység kérdése.
Idővel a háttervilágítás fénycsöve persze "halványulhat", de ez egyrész szerintem általában túlnyúlik a monitor használati idején, másrész így is elég sok tartalék van benne.

Természetesen a fórum azért van, hogy lehessen kérdezni, de azt gondolom nem árt körülnézni, mi az amit már százszor körbejártak, olyasmit nem illik megkérdezni. Erről szól a fórumok nagy részének "fontos tudnivalók", vagy hasonló című írásai. Másrészt, a fórumok azért is vannak, hogy a gyakorlati tapasztalatokkal rendelkezők, megosszák a tapasztalataikat olyanokkal akik ezzel még nem rendelkeznek.

Köszönöm szépen!  :respect:
Ne haragudj nem akartam tiszteletlen lenni mert tényleg rákerestem a témára de nem találtam érdembeli válaszokat a kérdéseimre!

De mostmár jobban informáltnak érzem magam!

Mégegyszer köszi!

Az a fő problémám egyébként hogy sulinetben akarom megvenni a monitort de csak akkor veszek ha van egy olyan normális ami tetszik is, mert láttam pl a Samsung 913N egyik havernál de meg kell hogy mondjam nekem nagyon tetszett! Igazándiból nem tudnám megmondani hogy miért de a szememnek fárasztó volt és igazán a betekintési szögek is pocsékak az osd nyújtotta beállítási lehetőségek meg egyenesen horrorisztikusak!
Szóval nem akarok belenyúlni igazándiból a témába, de viszont egy 19"es CRT ért is sajnálnék kiadni 50e-ket!  :think:

#91 Felhasználó inaktív   Sendrov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 11:27

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. szept. 7., szerda - 13:57

S-IPS-es és nem DVI-s. Ami DVI-s az a 1930B.

Szia!
Igazán nem akarok beléd kötni, de az LG honlapja szerint a 1930S és a 1930B is DVI-os.
Miből gondoltad mégis, hogy a 1930S nem az?
Link:
LG

Minden jót!
Sendrov

Szerkesztette: Sendrov 2005. 09. 08. 11:28 -kor

Kép
Mindig van nálam törölköző, és soha nem esek pánikba.

#92 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 11:42

Idézet: Sendrov - Dátum: 2005. szept. 8., csütörtök - 12:27

Igazán nem akarok beléd kötni, de az LG honlapja szerint a 1930S és a 1930B is DVI-os.
Miből gondoltad mégis, hogy a 1930S nem az?
Link:
LG

Már nem tudom, keresem, addig is: Link!

Meg aztán: Link!

És még itt is?: Link!

Elég lesz?  :confused:

u.i.: Én sem kötekedésből mondom de javítsd ki az aláírásodat, mert Grétsi László nem lesz túl boldog tőle, ha meglátja  :D  (És ettől Douglas Adams sem!)  ;)

Szerkesztette: Racecam 2005. 09. 08. 12:37 -kor

#93 Felhasználó inaktív   Sendrov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 13:31

Idézet: Racecam - Dátum: 2005. szept. 8., csütörtök - 12:42

Már nem tudom, keresem, addig is: Link!

Meg aztán: Link!

És még itt is?: Link!

Elég lesz?  :confused:

u.i.: Én sem kötekedésből mondom de javítsd ki az aláírásodat, mert Grétsi László nem lesz túl boldog tőle, ha meglátja  :D  (És ettől Douglas Adams sem!)  ;)

Köszönöm, köszönöm elég lesz.
Ezek szerint az LG magyar honlapja is megbízhatatlan.  :(
A másik észrevételt is köszönöm. Telitalálat volt.  :shoot:
De meg is érdemlem....  :banghead:
Grétsi László remélem nem olvassa a fórumot, Adams bácsi szegény meg legfeljebb a sírjában forg, persze csak ha bábel hal van a fülében. :)

Minden jót!
Sendrov
Kép

#94 Felhasználó inaktív   ave 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 14:33

Hát azt hiszem LG-t nem fogok venni!
Egyrészt mindenhol másféle értéket lehet olvasni róla másrészt egy konkurens fórumon nagyon lehúzták ezt a L1930s típust!

Akkor lehet hogy egy AG Neovo F-419-be kellene befektetni mert igazándiból Samsung 913N-t nem akarok semmiféle képp sem!

Na de milyen monitor ez az AG Neovo?  :rolleyes:  :think:  :omg:

#95 Felhasználó inaktív   Sendrov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 15:25

Idézet: ave - Dátum: 2005. szept. 8., csütörtök - 15:33

Hát azt hiszem LG-t nem fogok venni!
Egyrészt mindenhol másféle értéket lehet olvasni róla másrészt egy konkurens fórumon nagyon lehúzták ezt a L1930s típust!

Akkor lehet hogy egy AG Neovo F-419-be kellene befektetni mert igazándiból Samsung 913N-t nem akarok semmiféle képp sem!

Na de milyen monitor ez az AG Neovo?  :rolleyes:  :think:  :omg:

Egy üzletben pont ma néztem meg egyet.

Kinézetre nincs vele gond. De az adatokkal igen.
Pl a hivatalos oldalon 700:1 et, 170/170-et és 25ms-ot írnak, de ha ugyanott rákattintasz a részletes információk letöltésére egészen más adatokat ír róla! Pl.: 500:1, 140/130, 12ms Felháborító, átgondolatlan magyar nyelvű weboldal ismét!  :reklamacio:
Link: AG Neovo hungary

Az eladó is esküdözött, hogy ez a 12ms-os jobbik verzió!  :confused:  Montam neki, hogy csak a válaszidőben jobb, minden másban sokkal rosszabb, mert akkor valószínű, hogy TN+film paneles.
A TN+Film nekem a fotóretusálások miatt szóba se jöhet! Szegény azt se tudta miről beszélek!

"TN+Film? MVA? Na ne okoskodjunk itt kérem, ne beszéljünk itt zagyvaságokat, és legfőképpenn ne tartsuk itt fel a sort, mert várnak itt még egérre, flopyra" ....ez volt az arcára írva. Köszöntem, távoztam.  :omg:

Szóval ebből a típusból vagy 2 féle van forgalomban, vagy megint nagy kavarások vannak az adatokkal.  :(
Minden jót!
Sendrov
Kép

#96 Felhasználó inaktív   bmw 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 15:28

HWSW
"A legszebb dolog az életben, maga az élet!"

Abit AN8 Ultra, AMD Athlon64 3500+ Venice, 2x512 Mb Kingston 400 Mhz,Gigabybte 7300GS passziv  vga,  120GB IBM/Hitachi vinyo, LG 4120b DVD iro, 19" Samsung SyncMaster 193P+ TFT, Terratec 400 TV Tuner, 420W Chieftec...

#97 Felhasználó inaktív   zotyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 16:13

A választás végül az utolsó pillanatban a Dell 1905FP-re esett. Kihagyhatatlan ajánlat volt :)
Aranyszabály: akié az arany, az szabályoz!

#98 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 16:23

Idézet: zotyesz - Dátum: 2005. szept. 8., csütörtök - 17:13

A választás végül az utolsó pillanatban a Dell 1905FP-re esett. Kihagyhatatlan ajánlat volt :)

Hol, mennyiért, ha szabad kérdezni? :)

#99 Felhasználó inaktív   ave 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 16:35

Idézet: Sendrov - Dátum: 2005. szept. 8., csütörtök - 16:25

Egy üzletben pont ma néztem meg egyet.

Kinézetre nincs vele gond. De az adatokkal igen.
Pl a hivatalos oldalon 700:1 et, 170/170-et és 25ms-ot írnak, de ha ugyanott rákattintasz a részletes információk letöltésére egészen más adatokat ír róla! Pl.: 500:1, 140/130, 12ms Felháborító, átgondolatlan magyar nyelvű weboldal ismét!  :reklamacio:
Link: AG Neovo hungary

Az eladó is esküdözött, hogy ez a 12ms-os jobbik verzió!  :confused:  Montam neki, hogy csak a válaszidőben jobb, minden másban sokkal rosszabb, mert akkor valószínű, hogy TN+film paneles.
A TN+Film nekem a fotóretusálások miatt szóba se jöhet! Szegény azt se tudta miről beszélek!

"TN+Film? MVA? Na ne okoskodjunk itt kérem, ne beszéljünk itt zagyvaságokat, és legfőképpenn ne tartsuk itt fel a sort, mert várnak itt még egérre, flopyra" ....ez volt az arcára írva. Köszöntem, távoztam.  :omg:

Szóval ebből a típusból vagy 2 féle van forgalomban, vagy megint nagy kavarások vannak az adatokkal.  :(
Minden jót!
Sendrov

És a kijelzőt láttad bekapcsolva is vagy csak mondták hogy van?

Mert engem az érdekelne főleg hogy milyen a kijelző és milyenek vele a tapasztalatok!
Az 500:1 az nem gáz szeritem! De ha Tn+Film paneles az már jóval inkább nagy probléma!

#100 Felhasználó inaktív   ave 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 17:02

Egyébként egyet nem értek!
Az LG 19" 1930B-t mindenki sztárolja hogy milyen király, meg hogy tök jó, viszont a 1930s-t meg lehúzzák!
Ez annak fényében hogy mindkettőben LM190E02 panel van elég érekes!
Miből adódhat ez a külömbség?

Mondjuk külfölsi fórumokon azt olvastam hogy az LG nagyon sokat trükközik és úgymond átveri a vevőit mivel a monitorok amiket legyárt nem pont olyanok mint amilyenek a specifikációban le vannak írva (talán ezt támasztja alá az is hogy ahány oldal annyiféle leírása van egy adott tipusna itt a 1930s)

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.