HWSW Informatikai Kerekasztal: UPS - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPS Értékeld a témát: -----

#1681 Felhasználó inaktív   olzoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 03. 15:19

Idézet: Csücsök - Dátum: 2005. okt. 3., hétfő - 16:00

Akkor már miért nm veszek újat??? Majdnm ugyanott vok, nm??? De a szar akksi nm bírja ki azt az 1-2 másodpercet??? :think:

Én egy 1400 as APC-t vettem aksi nélkül (használhatatlan, zárlatos aksival) 4000 Ft-ért.
6000 Ft volt bele az aksi. És cak azért adtam el 25 ért mert vettem egy 600 ast hibásan 2000 Ft-ért.
Egy leharcolt aksis UPS lehet hogy be sem kapcsol még enyi idöre sem. De ha felakuzod akkor is fél ár alatt van szerintem. Bár mostanában láttam 10E Ft környékén is uj UPS-eket. 

Más:
Csak megkérdezném a hozáértő közönséget, hogy hallottak e már Ezekröl
Érdekelne a véleményetek. Azonkívül hogy "korszak alkotó, meg áttörő jellegű  :banghead:". Én ismerem a srácot aki "feltalálta"  :bolond: de mindig Tamáskodó voltam vele kapcsolatban. (egy suliban végeztünk, mindig rollam lesett).

Szerkesztette: olzoli 2005. 10. 03. 15:39 -kor

#1682 Felhasználó inaktív   Csücsök 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 03. 15:26

Idézet: olzoli - Dátum: 2005. okt. 3., hétfő - 16:19

Én egy 1400 as APC-t vettem aksi nélkül (használhatatlan, zárlatos aksival) 4000 Ft-ért.
6000 Ft volt bele az aksi. És cak azért adtam el 25 ért mert vettem egy 600 ast hibásan 2000 Ft-ért.
Egy leharcolt aksis UPS lehet hogy be sem kapcsol még enyi idöre sem. De ha felakuzod akkor is fél ár alatt van szerintem. Bár mostanában láttam 10E Ft környékén is uj UPS-eket.  

Ha jól értem, akkor kerestél rajta 15e huft??? :think:
Akkor mostmár tudom miből lehet meggazdagodni!!! :D
Múltkor beállított hozzám egy T-Rex és Hamlet! Volt nagy dínóm, dánom!

#1683 Felhasználó inaktív   olzoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 03. 15:42

Idézet: Csücsök - Dátum: 2005. okt. 3., hétfő - 16:26

Ha jól értem, akkor kerestél rajta 15e huft??? :think:
Akkor mostmár tudom miből lehet meggazdagodni!!! :D

Sajnos nem mert akkor minden nap ezt csinálnám.
Hogy is van ez a Buda meg kutyavásáros story ?
:)

#1684 Felhasználó inaktív   vatom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 05:42

Mit gondoltok? Van egy 500-as BackUPS CS 500-am. Ez áramkimaradás esetén képes meghajtani egy igen kicsi teljesítményű villanymotort? Esetemben egy központi fűtés rendszerbe szerelt Grundfos keringető szivattyúra gondolok. Kipróbálni sem merem, mivel úgy hallottam, hogy adott eszközök annyira nem bírják ezt a négyszög jelet, hogy akár ki is nyiffanhatnak tőle... :think:

#1685 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 10. 04. 07:28

Vatom: Ümm, nem a motor fogja a rövidebbet húzni, az esetleg el sem indul (de valószínűleg el fog). Aszinkron, vagy szénkefés? De Back500-ra semmi esetre sem szabad rákötni!

Csücsök (:Đ ), sőt, még ha a régi akksikat fel lehet savazni, akkor kell egyliter akkusav és egy fecskendő, meg kb. 1 óra meló, hogy működjenek.

Olzoli: Egy gond van a srác elméletével, az energiamegmaradás törvényét még neki sem sikerült megdöntenie. Csak egy apró kérdés: Te látod, hogy a sarokcsiszoló kábele arra a dobozra megy rá? A baloldali műszerbe bemegy két vezeték, banándugóval és még kettő, kék és fekete, de ezeket nem látni, hogy vajh tényleg a dobozból jönnek, viszont a műszer mutat 219V-ot, ergo a másik kanóc valószínűleg a hálózatba van dugva. A lakatfogó kijelzője mutat 0107-et. 107A nem lehet :) , 10,7 azért gyanús,  mert azok a krokodilcsipeszek rövid úton olvadnának bele ebbe (de pár másodpercig esetleg kibírják), 1,07A na az már lehet...De ha feltételezzük, hogy a sarokcsiszoló valóban egy inverterről jár, a két akkuról, 10,7A áramot felvéve onnan, akkor ebben nincs semmi korszakalkotó. Viszont megint nem értem, hogy mitől regenerálódna az akku, mert energiabevitel nélkül nincs felhalmozott energia, levegőből töltést kivonni nagy hatékonysággal meg...Még nem lehet :Đ Regeneráló impulzus :Đ . Ja.
Halott fénycsövet működtető kapcsolás létezik nagyon régóta. Az elvnek semmi köze a plazmához (egyszerű, szabadon futó oszcillátor, terhelés nélkül jó magas kimeneti fesszel-ez begyújt sokmindent, a cső ugyan halványan fog világítani, de mivel magas frekvencián fog működni, nem lesz a halódó fénycsövekre jellemző vibrálása). A villanykörtén meg inkább egy szemközti fényforrás fénye csillan szembe, ha megnézed, nem vetít fényt a műszer oldalára. No meg a villanykörtében, ha lehet ívkisülést generálni, nem hiszem, hogy ilyen spektrumú fény keletkezik belőle.
2500W-os "áramátalakító", olyan kanóccal, amire hááát...Arról nem is beszélve, hogy a 12V-os betápot nem látom, de az ugye nyilvánvaló, hogy ha P=I*U, akkor 2500W és 12V esetén 200A feletti áramot kell becsurgatni, amit, ha láttatok már bikakábelt, sejthető, hogy mit jelent :Đ (30mm-es vezetékkeresztmetszetet és akkora papucsokat, amik alatt meghajlik egy ilyen aludoboz).
A villanykörte meg hajszárító a vízben kísérlet volt a TV-ben is, nagyon vicces. Mitől rázna, ha földfüggetlen? Ez sem a speciális áram oka :) .
A szakmai magyarázatok meg...Izééé..Finoman szólva is gagyik, az akkufresh színvonalát ütik :Đ

Szóval, :lol: .
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1686 Felhasználó inaktív   vatom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 08:28

Idézet: didyman - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 8:28

Vatom: Ümm, nem a motor fogja a rövidebbet húzni, az esetleg el sem indul (de valószínűleg el fog). Aszinkron, vagy szénkefés? De Back500-ra semmi esetre sem szabad rákötni!

Most azt nem tudom, hogy "aszinkron vagy szénkefés"  :D . Amit tudok, hogy 30W-ot vesz fel a hálózatról. Mit ajánlanál ilyen áthidaló megoldásra? Valami régebbi de nagyobb teljesítményű cuccot esetleg? Nem szeretnék megfázni mikor a nagy téli hóviharban az eon esetleg cserbenhagy... :p

#1687 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 08:35

ja, ilyen kis teljesítményű? Hááát...akkor elképzelhető, hogy elviseli az UPS, de valószínűleg jobban fog melegedni a motor. Valószínűleg aszinkron lesz.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1688 Felhasználó inaktív   vatom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 08:38

Idézet: didyman - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 9:35

ja, ilyen kis teljesítményű? Hááát...akkor elképzelhető, hogy elviseli az UPS, de valószínűleg jobban fog melegedni a motor. Valószínűleg aszinkron lesz.

A szinusz jelet produkáló UPS - asszem ilyen van  még  :confused: - jobban tolerálná esetleg? Végülis nem ragaszkodok mindenáron ezekhez a szünetmentesekhez, csak valami megoldást keresek, ami esetleg 4-5 órán keresztül is elbírná adott esetben az említett fogyasztót. Javaslat?  :respect:

#1689 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 08:47

Idézet: olzoli - Dátum: 2005. okt. 3., hétfő - 16:19

Csak megkérdezném a hozáértő közönséget, hogy hallottak e már Ezekröl

Bakker :bolond:

Nézzétek meg, hogy miféle dobozokba pakolja a csóka a szörnyeit... Ez, ha jól látom, valami szerszámtáska... Emez meg egy kulcskészlet hordtáskája, talán... Ebbe a műszerdobozba még egy vargányát is csak nagy kínlódások mellett lehetne belegyömöszölni, de persze beleépített 1kW-ot...
Külön érdemes figyelni a 'termékekből' kilógó európai szinvonalú, bizonyára sokszorosan szigetelt kukázott, szigszalagozott kanócokra... A honlap helye és minősége szintén roppppant érdekes...

Nehogy már valaki is komolyan vegye :D

Itt van ez a kép: Kép
Meg alá a szöveg:

Idézet

A képen jól látható, hogy a berendezésre kapcsolt induktív fogyasztó bekapcsolt állapotban, milyen nagy áramot vesz fel folyamatosan  (30A)  a kis kapacitású 4A - s akkumulátorokról.

Elsősorban is. Nem látom, hogy mi az az 'induktív fogyasztó', és tényleg be van-e kapcsolva. Illetve, hogy leadja-e minimum az üresjárati teljesítményét... 30A nagy szó, olyasmi nem jön át egy akku sarkára felrakott krokodilcsipeszen... A kép minősége sajnos korlátoz, de szerintem az 0.3A lesz, nem több - de folyton piszkál a kérdés, hogy egy lakatfogó vajh' mit is keres egyenáram (nomeg egy villamos motor) közelében???

Szerkesztette: Rive 2005. 10. 04. 08:50 -kor

Elköltöztem :-)

#1690 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 09:23

Nekem ez még eszembe sem jutott, pedig egyszer tanultam (szégyen).

Vatom: A legkisebb SmartUPS (használtan, fillérekért, jó akksikkal) megfelel. 4-5 óra? Az kicsit sok...Ahhoz plusz akksik kellenek-kb, 24V-os  összes akkufeszt feltételezve, kb. másfél Ah, hááát... Végülis beleférhet 7-8Ah-s akksikba is.

#1691 Felhasználó inaktív   vatom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 09:37

Idézet: didyman - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 10:23

Nekem ez még eszembe sem jutott, pedig egyszer tanultam (szégyen).

Vatom: A legkisebb SmartUPS (használtan, fillérekért, jó akksikkal) megfelel. 4-5 óra? Az kicsit sok...Ahhoz plusz akksik kellenek-kb, 24V-os  összes akkufeszt feltételezve, kb. másfél Ah, hááát... Végülis beleférhet 7-8Ah-s akksikba is.

Oks, köszi.  :respect: Keresek valamit...

#1692 Felhasználó inaktív   olzoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 11:08

Olzoli: Egy gond van a srác elméletével, az energiamegmaradás törvényét még neki sem sikerült megdöntenie. Csak egy apró kérdés: Te látod, hogy a sarokcsiszoló kábele arra a dobozra megy rá? A baloldali műszerbe bemegy két vezeték, banándugóval és még kettő, kék és fekete, de ezeket nem látni, hogy vajh tényleg a dobozból jönnek, viszont a műszer mutat 219V-ot, ergo a másik kanóc valószínűleg a hálózatba van dugva. A lakatfogó kijelzője mutat 0107-et. 107A nem lehet :) , 10,7 azért gyanús,  mert azok a krokodilcsipeszek rövid úton olvadnának bele ebbe (de pár másodpercig esetleg kibírják), 1,07A na az már lehet...De ha feltételezzük, hogy a sarokcsiszoló valóban egy inverterről jár, a két akkuról, 10,7A áramot felvéve onnan, akkor ebben nincs semmi korszakalkotó. Viszont megint nem értem, hogy mitől regenerálódna az akku, mert energiabevitel nélkül nincs felhalmozott energia, levegőből töltést kivonni nagy hatékonysággal meg...Még nem lehet :Đ Regeneráló impulzus :Đ . Ja.
Halott fénycsövet működtető kapcsolás létezik nagyon régóta. Az elvnek semmi köze a plazmához (egyszerű, szabadon futó oszcillátor, terhelés nélkül jó magas kimeneti fesszel-ez begyújt sokmindent, a cső ugyan halványan fog világítani, de mivel magas frekvencián fog működni, nem lesz a halódó fénycsövekre jellemző vibrálása). A villanykörtén meg inkább egy szemközti fényforrás fénye csillan szembe, ha megnézed, nem vetít fényt a műszer oldalára. No meg a villanykörtében, ha lehet ívkisülést generálni, nem hiszem, hogy ilyen spektrumú fény keletkezik belőle.
2500W-os "áramátalakító", olyan kanóccal, amire hááát...Arról nem is beszélve, hogy a 12V-os betápot nem látom, de az ugye nyilvánvaló, hogy ha P=I*U, akkor 2500W és 12V esetén 200A feletti áramot kell becsurgatni, amit, ha láttatok már bikakábelt, sejthető, hogy mit jelent :Đ (30mm-es vezetékkeresztmetszetet és akkora papucsokat, amik alatt meghajlik egy ilyen aludoboz).
A villanykörte meg hajszárító a vízben kísérlet volt a TV-ben is, nagyon vicces. Mitől rázna, ha földfüggetlen? Ez sem a speciális áram oka :) .
A szakmai magyarázatok meg...Izééé..Finoman szólva is gagyik, az akkufresh színvonalát ütik :Đ

Szóval, :lol: . [/QUOTE]
A sarokcsiszoló valoban erről a kütvüröl ment. nem volt hálozatra kötve. Az 10.7 A 12 V-rol is csak 128 W.
minusz az átalakitó vesztesége, gondolom 100 W körül elmegy egy sarokcsiszoló. Egy földfüggetlen táprol (akár traforol) elmegy a vizben is, ez csak parasztvakitás. De milyen kapcsolástechnikáju inverter lehet az amelyik enyire imunis az induktiv terhelésekre. Az 1000 W-os cuccra is rápakolt egy 1Kw os 220/12V os Halogén lámpákat tápláló trafot. Birta miközben töbször le majd felkapcsolta terhelés alatt.
Ismerem a srác korlátait, és ezért vagyok tamáskodó. Ellemben (ha a hokuszpokusz mesétöl eltekintünk) lehetne egy jó elektronika. Engem kifelyezetten zavar az olyan kifelyezés mint "Ujfajta áram" "hideg áram"
"Szupravezető tulajdonságokat mutató" Bár erre gondolom a magyarázat a negativ belső ellenállás lenne.
De meglepödtem a sajtója miatt. nem gondoltam hogy a media-k ilyen közvetlenül felkapják, miközben enyire gyenge,leginkább semilyen fizikai magyarázatott nem adnak mellé.

Szerkesztette: olzoli 2005. 10. 04. 11:09 -kor

#1693 Felhasználó inaktív   olzoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 11:18

Idézet: vatom - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 9:28

Most azt nem tudom, hogy "aszinkron vagy szénkefés"  :D . Amit tudok, hogy 30W-ot vesz fel a hálózatról. Mit ajánlanál ilyen áthidaló megoldásra? Valami régebbi de nagyobb teljesítményű cuccot esetleg? Nem szeretnék megfázni mikor a nagy téli hóviharban az eon esetleg cserbenhagy... :p

Nekem egy kapumozgató motor megy (kb 120W) egy 600 W-os APC-röl mostmár.
Ha hálozatrol megy akkor csendes, ha szünetmentesröl akkor bug erösen de jol mükxik.
5-6 egymást követö nyitás után bekapcsol a hövédelme (sima 220 v-rol 12 nyitás után).
Tehát jobban melegszik.  De tartosan egy szivatyut nem mernék járatni rolla. Valami Sinus ost inkább.

#1694 Felhasználó inaktív   vatom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 11:55

Idézet: olzoli - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 12:18

Nekem egy kapumozgató motor megy (kb 120W) egy 600 W-os APC-röl mostmár.
Ha hálozatrol megy akkor csendes, ha szünetmentesröl akkor bug erösen de jol mükxik.
5-6 egymást követö nyitás után bekapcsol a hövédelme (sima 220 v-rol 12 nyitás után).
Tehát jobban melegszik.  De tartosan egy szivatyut nem mernék járatni rolla. Valami Sinus ost inkább.

Hát igen, én is ez irányba hajlok már...

#1695 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 11:59

Idézet: olzoli - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 12:08

A sarokcsiszoló valoban erről a kütvüröl ment. nem volt hálozatra kötve. Az 10.7 A 12 V-rol is csak 128 W.
minusz az átalakitó vesztesége, gondolom 100 W körül elmegy egy sarokcsiszoló. Egy földfüggetlen táprol (akár traforol) elmegy a vizben is, ez csak parasztvakitás. De milyen kapcsolástechnikáju inverter lehet az amelyik enyire imunis az induktiv terhelésekre. Az 1000 W-os cuccra is rápakolt egy 1Kw os 220/12V os Halogén lámpákat tápláló trafot. Birta miközben töbször le majd felkapcsolta terhelés alatt.
Ismerem a srác korlátait, és ezért vagyok tamáskodó. Ellemben (ha a hokuszpokusz mesétöl eltekintünk) lehetne egy jó elektronika. Engem kifelyezetten zavar az olyan kifelyezés mint "Ujfajta áram" "hideg áram"
"Szupravezető tulajdonságokat mutató" Bár erre gondolom a magyarázat a negativ belső ellenállás lenne.
De meglepödtem a sajtója miatt. nem gondoltam hogy a media-k ilyen közvetlenül felkapják, miközben enyire gyenge,leginkább semilyen fizikai magyarázatott nem adnak mellé.

Ez eddig rendben is volna. Egy szinuszos kimenetű, kellően tökös inverternek nem gond, h a mosógépet is rakod rá.
Na de miből töltődik fel az akku regenerációs ciklusban? :D

#1696 Felhasználó inaktív   olzoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 00:36

Idézet: didyman - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 12:59

Ez eddig rendben is volna. Egy szinuszos kimenetű, kellően tökös inverternek nem gond, h a mosógépet is rakod rá.

Biztos hogy nem Sinus-os a táp.
Inkább kb: 20-50 KHz környékén mehet. egyáltalán nem hallani. és oda vissza müködik mert ha egy motort hajtasz meg vele, és lekapcsolod a betápot akkor tölti az aksit amig a motor forog. Álitolag szabadalmaztatott motor mert csak két madzagja van és nincs gerjesztö tekercse sem. És nincs benne állandó mágnes sem.  :eek:  Gondolom ha megéri kicsit kivesézni a támát akkor nem igazán itt a helye.
Ha láttok benne fantáziát vagy szapulni valot akkor mozgassa át valaki ha lehet egy mésik topikba. Ne zavarjon it tisztességes UPS-ek-et.
De azért megprobálok tölle mérhetö darabokat kölcsön kérni. Engem csak azárt érdekel a téma mert 1 db 1Kw-os cuc, ami pont fele akkora mint a 1400 W-os APC-m. 27 percig vitte a gépem, Az APC meg csak 16-ig.
Ráadásul az APC-vel a nyomtatom be sem indult. (lexmark).

#1697 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 04:21

Fym-et megkérem majd.
Najó, de a mosógép aszinkron motorjának nem tudod megmagyarázni, hogy 50Hz-es váltófesz helyett 20kHz-es akármilyenről menjen, mert annak a fordulata abszolút kötődik a hálózati frekihez és jelalakhoz...
Ugyanez igaz a transzformátorokra is, a freki alapvetően hat a működésükre.
A cucc akksival együtt is feleakkora volt, mint az APC-d?
Elhiszem, hogy gyártott egy nagyon nagy hatékonyságú invertert. De nem hiszem el, hogy a semmiből nyer energiát. Ami elektromos töltés formájában az akkuból kijön, átalakul mozgási  energiává, vagy hő formájában (fény formájában) kisugároz a környezetbe. Ezt nem lehet visszanyerni, ha így lenne, a srác már építhetné az örökmozgót.
Azért zavaros, mert az oldalon leírtak színvonala és a képen lévő, megkérdőjelezhető dolgok nem támasztanak alá olyan fokú szakértelmet, ami egy ilyen kutatáshoz-fejlesztéshez szükséges.

#1698 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 08:33

Idézet: didyman - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 12:59

ZPM.  :D Zero Point Modul. Nullponti energia.

Miva? Nem néztek Csillagkaput (Stargate) ?  :D
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#1699 Felhasználó inaktív   olzoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 09:13

Idézet: didyman - Dátum: 2005. okt. 5., szerda - 5:21

Fym-et megkérem majd.
Najó, de a mosógép aszinkron motorjának nem tudod megmagyarázni, hogy 50Hz-es váltófesz helyett 20kHz-es akármilyenről menjen, mert annak a fordulata abszolút kötődik a hálózati frekihez és jelalakhoz...
Ugyanez igaz a transzformátorokra is, a freki alapvetően hat a működésükre.
A cucc akksival együtt is feleakkora volt, mint az APC-d?
Elhiszem, hogy gyártott egy nagyon nagy hatékonyságú invertert. De nem hiszem el, hogy a semmiből nyer energiát. Ami elektromos töltés formájában az akkuból kijön, átalakul mozgási  energiává, vagy hő formájában (fény formájában) kisugároz a környezetbe. Ezt nem lehet visszanyerni, ha így lenne, a srác már építhetné az örökmozgót.
Azért zavaros, mert az oldalon leírtak színvonala és a képen lévő, megkérdőjelezhető dolgok nem támasztanak alá olyan fokú szakértelmet, ami egy ilyen kutatáshoz-fejlesztéshez szükséges.

Az 50 Hz itt is 50 Hz. De valoszinüleg ezt nem egy nagy hálozati traforol veszik le hanem egy kb 20-50 KHz-es jel AM modulácioja.amit egy könnyü kis nagyfrekis trafo választ le, majd ezt a vivőt a végén kiszürik. bár nem láttam semmi rajzot rolla de a sulya alapján gondolom. 
Egyébként az oldalt valakivel csináltatta.

#1700 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 09:51

Idézet: olzoli - Dátum: 2005. okt. 5., szerda - 0:36

Biztos hogy nem Sinus-os a táp.
Inkább kb: 20-50 KHz környékén mehet. egyáltalán nem hallani. és oda vissza müködik mert ha egy motort hajtasz meg vele, és lekapcsolod a betápot akkor tölti az aksit amig a motor forog. Álitolag szabadalmaztatott motor mert csak két madzagja van és nincs gerjesztö tekercse sem. És nincs benne állandó mágnes sem.  :eek:  Gondolom ha megéri kicsit kivesézni a támát akkor nem igazán itt a helye.
Ha láttok benne fantáziát vagy szapulni valot akkor mozgassa át valaki ha lehet egy mésik topikba. Ne zavarjon it tisztességes UPS-ek-et.
De azért megprobálok tölle mérhetö darabokat kölcsön kérni. Engem csak azárt érdekel a téma mert 1 db 1Kw-os cuc, ami pont fele akkora mint a 1400 W-os APC-m. 27 percig vitte a gépem, Az APC meg csak 16-ig.
Ráadásul az APC-vel a nyomtatom be sem indult. (lexmark).

Akkor, gyertek el IDE!

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.