Idézet: mikk2000 - Dátum: 2006. jan. 14., szombat - 23:43
Idézet
Az hogy te az akkukapacitásból számolod a terhelhetőséget, az magánügyed, de azt azért tudod ügye, hogy ha pl tűz keletkezik az UPS-től, és kiderül, hogy az adatlapon megadott terhelhetőségen felül volt a tényleges terhelés, akkor azért büntetőjogi felelősséggel tartozva vállalnod kell a következményeket.
Hi!
Na, ezt nem írtam

Áthidalt időt írtam.
Idézet
Szia, azokból amit írt nem derült ki számomra hogy szaki lenne.
Egyébként nem kell izgulnod, mert mivel láttam hogy hiábavaló dolgokat ír, azt mondtam hogy nem óhajtom vele a párbeszédet folytatni. Ennek ellenére láttam hogy írt egy pár sort, de azt majd a többi fórumozó olvassa, ha akarja, bizonygassa nekik hogy mit tud és mit nem.
Abból amit írsz az következne, hogy az összes szakember aki dolgozik valahol hudeszuper hudeokos.
A gyakorlat általában éppen az ellenkezőjét mutatja. Különös tekintettel pl a szervizekre.
Saját egyik volt munkahelyem példáján csak annyit hogy megjöve szabadságról csak én tudtam megoldani olyan dolgot amit a sok nagypofájú nem tudott. Pedig mekkora pofájuk volt és ott voltak már 5x annyi ideje mint én.
Tehát az, hogy ilyen meg olyan helyen dolgozott ennyi meg ennyi ideig, az úgy jöjjön le, hogy vele vitatkozva értelmes dolgokat nyilatkozzon.
Egyébiránt műszaki végzettségű vagyok és dolgoztam is műszaki területen, tehát ne minősítsd kötekedésnek azt, hogy kifejtem a véleményemet, amit ténylegesen megcáfolni ebben a hsz-edben sem tudtál, mert meg se próbáltad.
Nem védem, de mindenkinek van egy kedvenc szakterülete. Nekem pl. a készülékek tápegysége. Ahol dolgoztam, ott munkamegosztás volt. Volt monitoros/TV-s-szaki, volt videós-szaki, meg én a tápos-szaki.
És, a hibamegállapítás után, csere-beréltük a javítandó készülékeket. Volt, amikor ketten javítottunk egy készüléket, mert nem volt kedve kínlódni a TV tápjával, de nem csak az volt a kínja. Ekkor hozzámkerűl, táp megjavít, bemér, és visszaadtam neki.
Az, hogy hogy rázódik össze egy csapat, az tőletek is függ. Hidd el, közös munkával, sokkal többre voltunk képesek, mintha egymás elől ráncigáltuk volna a javításokat, meg titkoltuk volna a technikákat.
Nagyon jó viszonyba kerűltünk a kollégákkal, már-már inkább családias hangulat honolt a szerivzben.
Idézet
Nem tudom emlékszel-e, korábban itt a fórumon eszmecserét folytattunk, és a te általad elmondottakba több helyütt helyesbítést tettem, és mégse bonyolódtunk végehosszan eszmecserébe. Beláttad hogy amiket írtam abban igazság van, éppúgy én se vitattam olyan dolgokat, amiket nem tudtam de láttam hogy igazság van benne.
Kip-kop emlékszel? Hoppá hirtelen gondban lettünk hogy tényleg?
Gondban vagyok, mert nem emlékszem rá, kérek linket, vagy idézetet.
Idézet
Nem azt írod, hogy abból kell, hanem hogy te abból számolod. Már fogalmazni is nagyságrendekkel magasabb szinten és korrektebben tudsz mint akit védessz.
Az adatlap egyébként nem sacc, hanem tényleges műszaki adat.
A gyártó adja meg, aki a berendezést megtervezte, és legyártotta (legyártatta).
Ő az, aki vállalja a felelősséget a termék hibátlan és balesetbiztos (+tűzbiztos) működéséért, ezért olyan adatokat ad meg, amik betartása esetén a készülék hosszú ideig biztonságosan üzemeltethető.
Azt, hogy a ténylegesen felvett teljesítményt megméred, az egy jó dolog, az ügyfél pénztárcája kímélődik, ezt magam is írtam már tehát ez újdonságot számomra nem jelent.
Itt lehetne vitatkozni, ugyanis pályafutásom alatt, nagyon sok olyan készülékkel találkoztam, amik nem tudják biztosítani a rájuk írt paramétereket, ekkor én levakarom az eredeti címkét, és a ténylegesen mér eredményeket felírom rá. Ilyenek a Powercom, Mustek, és Centrallion termékei, de még sokat sorolhatnék.
Idézet
Annyira nem érdekel a dolog, de lassan azért birizgál hogy egy-két UPS gyártó céget megkérdezek mi a véleménye arról, hogy két magát szakembernek állító Úr nem a műszaki adatlap terhelhetősége alapján méretezi az Ügyfeleknek az UPS-eket. Ha még sokáig fogtok győzködni erről meg fogom lépni ezt a lépést, ami mind számotokra, vagy akár számomra is lehet hogy meglepetést fog okozni.
Végülis ennek a hsz-emnek a tizedéből már meg is lenne ez, úgyhogy...
Nyogodtan tedd meg, de ne az ACP-vel kezd, ugyanis az ő dokumentációjuknak speciel hiszek. ITt a gagyi taiwani cuccokról beszélek. A méricskéléseket azért végeztem, mert volt egy-két meglepetés azokkal a fent említett UPS-ekkel, a papíron méretezés után, hogy eleve el se bírták a konfigot, az már más kérdés, hogy se kvázi-szinuszos, se line interaktiv nem volt valójában.
Idézet
Tehát azt mondod, hogy ha az átalakító hatásfokától eltekintünk (...), akkor kb 8-9A az amit 230V-on le tud adni egy aksi úgy, hogy akkor csak a fele ideig tud szolgáltatni teljesítményt (és persze a fesz-átalakító elektronikai áramkör ezt elviseli).
Én, ezt SE mondtam.
Az UPS-ek terhelhetőségének a "keresztmetszete" az ukkutól, a kimenetig folyamatosan szűkűl.
Én, csak akkuk max "indítóáramára" tettem megyjegyzést, ami szintén nagyon fontos egy UPS kapcsoló-üzemű inverterénél.
Az inverter hatásfokát se mondjuk 60-70%-nál nagyobbnak, de itt nem is hőveszteségről beszélek,hanem inkágg a gerjesztett elektromágneses térből adódó veszteségek, amik az inverter trafóján lépnek fel.
Akkuval sorban rakj egy kis ellenállású, nagy teljesítményű söntellenállást, és raja mérj szkóppal, és nagyon ,meg fogsz lepődni, ugyanis a mai inverterek 50-80A-es tűimpulzusokkal is beterhelhetnek egy akkunak.
Majd, ha még lesz kedvem, írok.
(Technikai szerkesztés)
Szerkesztette: didyman 2006. 01. 15. 13:29 -kor