Hali!
Nem fogok mindent beidézni, mert azért csak ne legyen már 1-1 oldal az eszmecsere.
Úgyhogy sorjában, de röviden. Megy ez a kommunista hetihetes, ahogy a gyomrom bírja nézegetem.
Ha jó lesz, akkor csak utána.
1. Konkrétan nem válaszoltál arra, hogy tudatában vagy-e annak hogy ha egy berendezést a megadott specifikáción túl üzemeltetsz (üzemeltetésre javasolsz), akkor baleset esetén jogi felelősséggel tartozol...
2. Munkamegosztás az jó dolog. Viszont az én példámra nem illik, mert vannak olyan helyek ahol záros határidőn belül el kell tudni hárítani a problémát, tehát mindenkinek mindenhez kell értenie.
3. írod : "Gondban vagyok, mert nem emlékszem rá, kérek linket, vagy idézetet". Olvass vissza, amit írtál, aztán én cáfoltam, te mégse ellenkeztél tehát elfogadtad, pl a nulla és védőföld összekötése tárgyában. Hogy szerintem a nulla és védőföld összekötésének tiltása szvsz a konnektoroka vonatkozik. De azért ahol eleve úgy volt szerelve utólag a kutya sem fogja átalakítani, mert a semminél az is jobban véd (ha valaki nem lyukasztja ki a nullát a falban).
4. Azt írod, hogy az a baj a műszaki specifikációkkal, hogy nem hiszel nekik, mivel lehet hogy nem teljesítik még a megadott paramétereket sem.
Na de akkor a Jó Isten áldja meg az eget

Eszembe volt egyébként, hogy csak abban az esetben van értelme az aksi paramétereit (és az UPS többi áramkörének műszaki adatait nézegetni), ha valami genny bóvliról van szó, hogy meg lehessen állapítani, egyáltalán tudja-e azt a teljesítményt üzembiztosan szolgáltatni.
De itt a vita pont azon áll, hogy a megadott specifikáción túl (orrba-szájba) lehet-e terhelni az UPS-t.
Még amikor képes voltam elolvasni kollegád írását, már akkor is finomodott az állítása, először azt írta, hogy "jóval" meg lehet haladni, mikor ezt nevesítem hogy akkor ez mondjuk "+50, +60%?" erre mondja hogy á nem, és az is csak pillanatnyi...Bah!
Egyébiránt az LCD nincs annyira elterjedve, azért a CRT-nek nagyon sok előnye van (külön topic is van crt kontra lcd) tehát pl az én monitorom felvesz 1A-t, plussz a gépem mondjuk 250w-ot, tehát nekem kapásból egy 5-600W max terhelhetőségű UPS kellene.
5. Az APC-vel kezdem hiszen pontosan arról volt szó. Olvass csak vissza.
6. Nevesíted hogy az "inverter" hatásfoka rossz. Nem is kis dolgot kell csinálnia, persze van aki azt hiszi, hogy aksiról jövő feszültség egy relén át kapcsolódik a hálózati aljzatokra, ezért gondolja hogy csak az aksitól függ a leadható üzembiztos teljesítmény.
Majd ha lesz kedvem, akkor én is.

Szerkesztette: mikk2000 2006. 01. 16. 00:03 -kor