Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. jan. 17., kedd - 14:54
Ott tart a gondolatfolyam, hogy egy atlag gep nem fog 250W-ot kivenni a halozatbol/szunetmentesbol monitor nelkul.
P4 proci bivalyabb VGA-val mar ki fog, de ez messze nem altalanos.
17"-nal a nevleges 90W az igencsak elmeleti maximum, gyakorlatban sosem lesz ennyi uzemi korulmenyek kozott.
Amikor mertem a szunetmentesem aramfelvetelet az Elmutol kolcsonkapott mero kutyuvel, akkor mert a 21"-esemre ~100W korul, holott annak a nevlegese 150W.
Total feher keppel volt 120W a fogyasztasa.
Mindjart elokeresem a meresi eredmenyeimet.
Szia!
Nem tudom te hogy vagy vele, de monitor nélkül szerintem elég körülményes használni egy számítógépet.

És pont, amikor ügye elkezd csiripelni az UPS szükséges az, hogy a dolgait a user gyorsan lementse. Lehetőleg azt a változtatot amelyiket le akarja.
A kérdésben amit az APC-nek feltettem teljes konfigurációt említettem.
A többit már nem neked írom, de nincs kedvem új üzenetírást nyitni. Illene, csak nem érdemes.
Mivel én főleg a gyakorlat híve vagyok, ezért arra gondoltam adok még egy esélyt azoknak, akik foggal körömmel védik igazukat (hátha mégis én tévedek?), és megmérem a gépem áramfogyasztását.
Na itt az esély hogy tényleg egy szép madár vagyok-e a fán ahogy egy kedves nagyon kedves és nyilván nagyon intelligens hozzászóló képen ábrázolt.
Úgyhogy fogtam, a fázist megszakítva bekötöttem egy árammérő analóg kéziműszert. (A gyorsan változó terhelés miatti könnyebb leolvashatóság miatt analóg. A hálózati feszültséget a terhelés alatt digitális kéziműszerrel mértem - az árammérő analóg kéziműszer után, mivel az is ejt feszültséget ha a teljesítménymérés szempontjából elhanyagolható mértékűt is).
Az árammérés 2500mA-es mérőállásban történt. Váltó. Mivel a hálózati feszültség frekvenciája alacsony értéken van, ezért a mérés analóg műszerrel is pontos.
Mivel a gépem nem egy extra hiper szuper csúcs masina, ezért nyugodtan el lehet fogadni átlag gépnek. 2600XP proci, 9550-es egyszerű videókártya, amivel a játékok inkább elindulnak mint futnak, DSL router hogy örelhessetek nekem, tv kártya ilyesmik.
Monitor az 19-es CRT.
Az eredmény a következő.
A hálózati feszültség digitális kéziműszerrel megmérve (a sorosan bekötött árammérő után). 231V
Semmilyen extra terhelés nincs, ülök, írom ezt a szöveget. 0.85A (196W)
Prime 95 bekapcs (100%procihasználat miatt) 1.05A (242W)
Ez utóbbi 50-es skálán 21, 2500mA-es mérőállásban, csak azért írom mert aztán jön egy két okostojás hogy rosszul olvastam le. Segítség a gyengébbek kedvéért : (2500/50)*21 (mA) 1A=1000mA
(Ezek a teljesítmények azok, ami terhelnék az UPS-t, ezért írtam W-ot)
A kérdező azt tette fel mint kérdést, hogy a 300W-al terhelhető UPS-ére mennyi szg-et lehet tenni.
Én azt írtam, a műszaki adatok maximális betartásával maximum egyet. A fórumos szakik(?) azt mondták : kettőt, nyugodtan.
Mint az APC szakitól olvasható volt, NEM ajánlja hogy 200-250W terhelésű konfigból kettőt tegyenek az UPS-re.
Gondolom most megint ez jön : "Nem ezt mondtuk". Ezt csak az adott hsz-e kitörlésével lehetne elérni...
Tehát én még most is azt mondom, hogy az adott UPS-re, kedves kérdező, anélkül hogy pontosan megmérné mennyit fogyasztanak is a gépei, az APC techsupport ajánlásával megspékelve 1, azaz egy db gépet ajánlok csatlakoztatni.
Sajnálom, de a mérés engem igazolt, igazolhatta volna az ellenzőket is, mint ahogyan az APC techsupport levele is.
Többet tenni értetek nem tudok.
Szevasztok.