HWSW Informatikai Kerekasztal: UPS - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPS Értékeld a témát: -----

#1921 Felhasználó inaktív   lazac 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 17. 16:13

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2006. jan. 17., kedd - 15:28

Hali, ezzel a hsz-el csak magadat égeted le :) Konkrét dolgot hozz fel, ha tudsz.

http://www.muai.sk/t...ages/bagoly.jpg

#1922 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 18:54

Idézet: lazac - Dátum: 2006. jan. 17., kedd - 17:13

Ez jó. ;)
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#1923 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 19:11

Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. jan. 17., kedd - 15:54

Mindjart elokeresem a meresi eredmenyeimet.

https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=6...dpost&p=1944085

#1924 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 19:18

Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. jan. 17., kedd - 14:54

Ott tart a gondolatfolyam, hogy egy atlag gep nem fog 250W-ot kivenni a halozatbol/szunetmentesbol monitor nelkul.

P4 proci bivalyabb VGA-val mar ki fog, de ez messze nem altalanos.

17"-nal a nevleges 90W az igencsak elmeleti maximum, gyakorlatban sosem lesz ennyi uzemi korulmenyek kozott.

Amikor mertem a szunetmentesem aramfelvetelet az Elmutol kolcsonkapott mero kutyuvel, akkor mert a 21"-esemre ~100W korul, holott annak a nevlegese 150W.
Total feher keppel volt 120W a fogyasztasa.

Mindjart elokeresem a meresi eredmenyeimet.

Szia!

Nem tudom te hogy vagy vele, de monitor nélkül szerintem elég körülményes használni egy számítógépet. :) És pont, amikor ügye elkezd csiripelni az UPS szükséges az, hogy a dolgait a user gyorsan lementse. Lehetőleg azt a változtatot amelyiket le akarja.

A kérdésben amit az APC-nek feltettem teljes konfigurációt említettem.

A többit már nem neked írom, de nincs kedvem új üzenetírást nyitni. Illene, csak nem érdemes.

Mivel én főleg a gyakorlat híve vagyok, ezért arra gondoltam adok még egy esélyt azoknak, akik foggal körömmel védik igazukat (hátha mégis én tévedek?), és megmérem a gépem áramfogyasztását.
Na itt az esély hogy tényleg egy szép madár vagyok-e a fán ahogy egy kedves nagyon kedves és nyilván nagyon intelligens hozzászóló képen ábrázolt.
Úgyhogy fogtam, a fázist megszakítva bekötöttem egy árammérő analóg kéziműszert. (A gyorsan változó terhelés miatti könnyebb leolvashatóság miatt analóg. A hálózati feszültséget a terhelés alatt digitális kéziműszerrel mértem - az árammérő analóg kéziműszer után, mivel az is ejt feszültséget ha a teljesítménymérés szempontjából elhanyagolható mértékűt is).
Az árammérés 2500mA-es mérőállásban történt. Váltó. Mivel a hálózati feszültség frekvenciája alacsony értéken van, ezért a mérés analóg műszerrel is pontos.

Mivel a gépem nem egy extra hiper szuper csúcs masina, ezért nyugodtan el lehet fogadni átlag gépnek. 2600XP proci, 9550-es egyszerű videókártya, amivel a játékok inkább elindulnak mint futnak, DSL router hogy örelhessetek nekem, tv kártya ilyesmik.
Monitor az 19-es CRT.

Az eredmény a következő.

A hálózati feszültség digitális kéziműszerrel megmérve (a sorosan bekötött árammérő után). 231V
Semmilyen extra terhelés nincs, ülök, írom ezt a szöveget. 0.85A (196W)
Prime 95 bekapcs (100%procihasználat miatt) 1.05A (242W)
Ez utóbbi 50-es skálán 21, 2500mA-es mérőállásban, csak azért írom mert aztán jön egy két okostojás hogy rosszul olvastam le. Segítség a gyengébbek kedvéért : (2500/50)*21 (mA) 1A=1000mA
(Ezek a teljesítmények azok, ami terhelnék az UPS-t, ezért írtam W-ot)

A kérdező azt tette fel mint kérdést, hogy a 300W-al terhelhető UPS-ére mennyi szg-et lehet tenni.
Én azt írtam, a műszaki adatok maximális betartásával maximum egyet. A fórumos szakik(?) azt mondták : kettőt, nyugodtan.
Mint az APC szakitól olvasható volt, NEM ajánlja hogy 200-250W terhelésű konfigból kettőt tegyenek az UPS-re.

Gondolom most megint ez jön : "Nem ezt mondtuk". Ezt csak az adott hsz-e kitörlésével lehetne elérni...

Tehát én még most is azt mondom, hogy az adott UPS-re, kedves kérdező, anélkül hogy pontosan megmérné mennyit fogyasztanak is a gépei, az APC techsupport ajánlásával megspékelve 1, azaz egy db gépet ajánlok csatlakoztatni.
Sajnálom, de a mérés engem igazolt, igazolhatta volna az ellenzőket is, mint ahogyan az APC techsupport levele is.
Többet tenni értetek nem tudok.

Szevasztok.

#1925 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 19:28

Idézet

A kérdező azt tette fel mint kérdést, hogy a 300W-al terhelhető UPS-ére mennyi szg-et lehet tenni.

A kérdésre mindenkinek köszönöm az adott válaszát. :respect:

Idézet

Ennek egy kicsit sérdődés szaga van. ;) Pedig kár felhúzni magad rajta.

Szerkesztette: carcass 2006. 01. 17. 19:28 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#1926 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 20:08

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2006. jan. 17., kedd - 19:18

...

Akkor én is kötekedek! :D
Ugyanis, a "300W kell az alaplaphoz" állításodat, épp most cáfoltad meg.

#1927 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 20:12

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2006. jan. 17., kedd - 19:18

Szia!

Nem tudom te hogy vagy vele, de monitor nélkül szerintem elég körülményes használni egy számítógépet. :) És pont, amikor ügye elkezd csiripelni az UPS szükséges az, hogy a dolgait a user gyorsan lementse. Lehetőleg azt a változtatot amelyiket le akarja.

A kérdésben amit az APC-nek feltettem teljes konfigurációt említettem.

A többit már nem neked írom, de nincs kedvem új üzenetírást nyitni. Illene, csak nem érdemes.

Mivel én főleg a gyakorlat híve vagyok, ezért arra gondoltam adok még egy esélyt azoknak, akik foggal körömmel védik igazukat (hátha mégis én tévedek?), és megmérem a gépem áramfogyasztását.
Na itt az esély hogy tényleg egy szép madár vagyok-e a fán ahogy egy kedves nagyon kedves és nyilván nagyon intelligens hozzászóló képen ábrázolt.
Úgyhogy fogtam, a fázist megszakítva bekötöttem egy árammérő analóg kéziműszert. (A gyorsan változó terhelés miatti könnyebb leolvashatóság miatt analóg. A hálózati feszültséget a terhelés alatt digitális kéziműszerrel mértem - az árammérő analóg kéziműszer után, mivel az is ejt feszültséget ha a teljesítménymérés szempontjából elhanyagolható mértékűt is).
Az árammérés 2500mA-es mérőállásban történt. Váltó. Mivel a hálózati feszültség frekvenciája alacsony értéken van, ezért a mérés analóg műszerrel is pontos.

Mivel a gépem nem egy extra hiper szuper csúcs masina, ezért nyugodtan el lehet fogadni átlag gépnek. 2600XP proci, 9550-es egyszerű videókártya, amivel a játékok inkább elindulnak mint futnak, DSL router hogy örelhessetek nekem, tv kártya ilyesmik.
Monitor az 19-es CRT.

Az eredmény a következő.

A hálózati feszültség digitális kéziműszerrel megmérve (a sorosan bekötött árammérő után). 231V
Semmilyen extra terhelés nincs, ülök, írom ezt a szöveget. 0.85A (196W)
Prime 95 bekapcs (100%procihasználat miatt) 1.05A (242W)
Ez utóbbi 50-es skálán 21, 2500mA-es mérőállásban, csak azért írom mert aztán jön egy két okostojás hogy rosszul olvastam le. Segítség a gyengébbek kedvéért : (2500/50)*21 (mA) 1A=1000mA
(Ezek a teljesítmények azok, ami terhelnék az UPS-t, ezért írtam W-ot)

Én azt írtam, a műszaki adatok maximális betartásával maximum egyet. A fórumos szakik(?) azt mondták : kettőt, nyugodtan.
Mint az APC szakitól olvasható volt, NEM ajánlja hogy 200-250W terhelésű konfigból kettőt tegyenek az UPS-re.

Gondolom most megint ez jön : "Nem ezt mondtuk". Ezt csak az adott hsz-e kitörlésével lehetne elérni...

Tehát én még most is azt mondom, hogy az adott UPS-re, kedves kérdező, anélkül hogy pontosan megmérné mennyit fogyasztanak is a gépei, az APC techsupport ajánlásával megspékelve 1, azaz egy db gépet ajánlok csatlakoztatni.
Sajnálom, de a mérés engem igazolt, igazolhatta volna az ellenzőket is, mint ahogyan az APC techsupport levele is.

Szevasztok.

És, CosFi értékét is mérted? :o

#1928 Felhasználó inaktív   ACE666 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 17. 20:37

Üdv!

Van egy MGE Ellipse 800 tipusu upsem - kinyiffant akksikkal.
2 db akku van benne sorba kötve, kb 5x9x15 cmes, 12 voltosak egyenkent.

Annyi van rajuk irva, hogy HR 1224W F2F1 meg hogy Pb azaz gondolom olomakksi :)

Hol erdemes ezekbe akkut nézni? Kb mennyibe kerülnek?
Illetve esetleg felujithatók ezek?
Barmilyen 12 voltos akkuk jok bele, vagy esetleg speckok ezek? Mintha a forum elejen olvastam volna, hogy valaki autoakksival potolta oket :)  nekem azert fontos lenne, hogy belevalo akkuk legyenek.

A valaszt koszonom elore is  :respect:
....mert a jomunkásember kivonnya a vizbül a zoxigént....

#1929 Felhasználó inaktív   Csaba_20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 20:49

Mivel személyeskedsz és sértegetsz minden hozzászólásodban, így nem célom vitatkozni veled. Meggyőzni csak a nyitott embert lehet az igazról, te pedig szemellenzősen olvasol és belekötsz mindenbe, ráadásul teszed ezt úgy, hogy totál nem azt érted, amit leírnak neked. Nincs összefüggésben egymással az akció és a te rá adott reakciód. Írnak neked valamit, kiforgatod, másképp értelmezed és aztán a másképp értelmezett gondolatmenetre reagálsz cáfolva az általad kreált állítást. Önmagaddal vitatkozol, csak nem veszed észre.

Egy mai átlagosnak nevezhető számítógép konfiguráció 100-150W-ot fogyaszt, ezt mérésekkel ITT alá is támasztották. Egy elég durva SLI konfigurációt terheltek le. A legnagyobb fogyasztás 234W volt, de ott 7800 GTX volt SLI-be kapcsolva. A SilentPC is hasonló mérési eredményekre jutott.

Idézet

Figyelj, ha egy termék leírásában ott van az, hogy "ennek a terméknek a használatához minimum 300w-os tápegység szükséges" ráadásul vastag betűvel (angolul), akkor ezen egyszerűen nincs mit vitatkozni. Vitatkozhatsz azzal, aki ezt a specifikációt meghatározta, én nem akadályozlak benne.

Nem az alaplap határozza meg a fogyasztási igényt, úgyhogy az ő specifikációja akármit is határoz meg fogyasztással kapcsolatban, az csak ajánlás, nem követelmény. De legyen, kövessük a te logikád. Az alaplap leírásában az szerepel, hogy hozzá 300W-os táp kell, a videokártyánál meg az, hogy neki 400W-os kell. Akkor mindenki szerezzen be 700W-os tápegységet... :confused:  :confused:  :confused:  :think:

Istenem :omg: azt hiszem rajtad nem tudok segíteni... :respect:

Szerkesztette: Csaba_20 2006. 01. 17. 20:52 -kor

#1930 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 20:51

Idézet: ACE666 - Dátum: 2006. jan. 17., kedd - 20:37

Üdv!

Van egy MGE Ellipse 800 tipusu upsem - kinyiffant akksikkal.
2 db akku van benne sorba kötve, kb 5x9x15 cmes, 12 voltosak egyenkent.

Annyi van rajuk irva, hogy HR 1224W F2F1 meg hogy Pb azaz gondolom olomakksi :)

Hol erdemes ezekbe akkut nézni? Kb mennyibe kerülnek?
Illetve esetleg felujithatók ezek?
Barmilyen 12 voltos akkuk jok bele, vagy esetleg speckok ezek? Mintha a forum elejen olvastam volna, hogy valaki autoakksival potolta oket :)  nekem azert fontos lenne, hogy belevalo akkuk legyenek.

A valaszt koszonom elore is  :respect:

12V 7,2Ah sacc.
SINI kft.-nél, 3000HUF.

FIAMM-ot vegyél csak!

#1931 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 01. 17. 21:34

A CSB is ajánlható, ha FIAMM nincs, de jaja! :)

...Igaz, ő a monitorját is beleszámolta, ami 19 collos, igaz, szerinte a monitor 0,9A-t fogyaszt a hálózatból, ami több, mint amit a gépére mért, s aztán mégis mégis 90W-ot :confused: , igaz, hogy az ő számítógépe olyan, mint a többieké, annyit is fogyaszt, igaz, hogy másnak nem lehet LCD monitorja, kisebb fogyasztású PIII-as gépe, igaz, nála az "Ampermérő" eredménye és a "Voltmérő" eredménye összeszorozva valós teljesítményt ad, igaz, igaz...De nem baj. Fejezzük be a dolgot, hagyjuk rá.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1932 Felhasználó inaktív   ANTImatavFan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 21:38

Na mértem Nektek.

Az asztali konfigom: AMD Athlon 1000Mhz, 512mb ram, 80gb hdd, 19" Sony 400PST, 300Wattos Csífftek :D  táppal.

Kikapcsolva, készenléti üzemben: az egész 5.8W-ot eszik, 0.13-as COSfi mellett, ami 42.3VA jelent...

A 19"-os Sony monitorom, bekapcsoláskor, mikor lemágnesezte magát a csúcsáram 10.3A volt.... , ami ugye durván jó 2 kW-os pillanatnyi teljesítmény felvétel. Ezt mint régen írtam a APC BACK UPS 650-em nem bírta ki, de a Smart 1400-om az simán kibírja :D .

Bekapcsolva a gépet, mikor a win már felállt 185,5W-ot evett, monitorostul, COSfi=0.85 mellett, ami 219VA jelent.

A méréseket Energy Monitor 3000-es ketyerével csináltam.

Az overloadhoz, meg még, bár szerintem már írtam. Az APC Smart ups 1400-as upsemre egyszer rákötöttem 2db 1KW halogén épületreflektort  :D  ( COSfi=1<- nyílván ez sokat segített ) és elbírta! Persze overloadolt, mint az állat, átkapcsolt akus üzemre, de nem oldott le. Ha ilyet kibír, ez azt jelenti, hogy a specifikációjában szereplő 970wattot, nagy üzembiztosággal, stabilan tudja hozni.

#1933 Felhasználó inaktív   ACE666 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 21:54

Köszönöm a gyors választ - mindkettőtöknek  :respect:

Esetleg abban tudtok segíteni, hogy mennyit érhet a piacon egy ilyen gepezet - uj akkukkal persze :)
Arlistakon hasonlo MGE 800-as (Bar az valszinu ujabb modell mar) brutto 37.000 tol van, dehat ez nemigazan segit a hasznalt ertekevel kapcsolatban  (max annyit, hogy van felső limesz az árra :D )

Van már egy IBM nekem, kettő meg nem kell....

köszi

#1934 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 17. 22:38

Limesz...Matek UV? :Đ
Hmm. nagyon nem esik le az áruk, mert nem nagyon használódnak el, illetve leesik a szokásos nettó/2 árra és onnan nem nagyon. Akkufüggő, új akukkal azért jó értéke van, nulla akukkal meg van, ahol csak jelképes összeget kérnek az UPS-ekért.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1935 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 18. 09:13

Idézet: ACE666 - Dátum: 2006. jan. 17., kedd - 21:54

Köszönöm a gyors választ - mindkettőtöknek  :respect:

Esetleg abban tudtok segíteni, hogy mennyit érhet a piacon egy ilyen gepezet - uj akkukkal persze :)
Arlistakon hasonlo MGE 800-as (Bar az valszinu ujabb modell mar) brutto 37.000 tol van, dehat ez nemigazan segit a hasznalt ertekevel kapcsolatban  (max annyit, hogy van felső limesz az árra :D )

Van már egy IBM nekem, kettő meg nem kell....

köszi

20k-t simán el lehet kérni érte.

#1936 Felhasználó inaktív   ACE666 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 18. 12:24

Koszi ismet!

Limesz - hat igen, egyetem alatt volt par matek uvm az teny :D

Meg egy gondom lenne:
Az MGE-khez nincs meg a kommunikacios kabel....

A honlapja szerint ez vmi USBS kabel, azaz usb-be es soros portra is kotheto a cucc.
Az upsen a csatlakozo elso ranezesre RJ45-re hasonlit (valsz az is, este kiprobalom, hogy belemegy-e egy utp kabel).

Honnan lehetne szervalni ilyen kabelt? Kaphato ez elvileg kereskedelemben kulon?
Vagy akar egy bekotesi rajzert is igen halas lennek ;)  (gondolom, ha dobok egy mailt a gyartonak, nem arulja el  :D )

#1937 Felhasználó inaktív   ACE666 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 18. 23:54

Idézet: ACE666 - Dátum: 2006. jan. 18., szerda - 11:24

Koszi ismet!

Limesz - hat igen, egyetem alatt volt par matek uvm az teny :D

Meg egy gondom lenne:
Az MGE-khez nincs meg a kommunikacios kabel....

A honlapja szerint ez vmi USBS kabel, azaz usb-be es soros portra is kotheto a cucc.
Az upsen a csatlakozo elso ranezesre RJ45-re hasonlit (valsz az is, este kiprobalom, hogy belemegy-e egy utp kabel).

Honnan lehetne szervalni ilyen kabelt? Kaphato ez elvileg kereskedelemben kulon?
Vagy akar egy bekotesi rajzert is igen halas lennek ;)  (gondolom, ha dobok egy mailt a gyartonak, nem arulja el  :D )

nah kiprobaltam, szal a kommunikacios kabel upsen levo dugalja nem utp, hanem sima telefonduos (RJ11?)

talalkoztatok usb-rj11 vagy soros-rj11 kabellel?  :confused:

#1938 Felhasználó inaktív   Csaba_20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 05:07

Az RJ11-es csatlakozó sokkal inkább egy túlfeszvédett telefoncsatlakozásnak hangzik. Nem írtad, de ha kettő ilyen csatlakozó van, akkor biztosan így is van. Kommunikálni RS-232-őn illetve USB-n szoktak az ilyen UPS-ek. A konkrét típust nem ismerem, de kétlem, hogy az RJ11-es csatlakozót használná arra, hogy kommunikálni próbáljon egy számítógéppel.

#1939 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 06:41

Pedig igen, valahol talán van is itthon ilyen kábelszörnyem (elneveztem egyszerű USB-modemnek :D ). Megtúrom a szekrénytetőt egyik nap, aztán maximum odaadom.

#1940 Felhasználó inaktív   ACE666 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 10:56

Udv!

csak egy rj11 csati van, es melle van irva, hogy comm port, meg egy athuzott telefonkagylo
Kepek itt rj45bol van rajta ketto, vedett csatinak...

Didyman: halas lennek egy olyan kabelert, akar kolcsonbe proba erejeig, vagy akar a kapcsrajzaert is ;)

Amugy tegnap jartomban keltemben bementem a muegyetem mogotti mikronikaba, vittem magammel egy akksit is... 
Nos ott az elado - idosebb szaki - felvilagositott, hogy ilyen akksi oszerinte nem is letezik, mert nem szabvany modulmeret 12V-osban, meg hogy biztos 6Vos meg mittomen...
Na erre elkezdtem turni a netet az akksira irt kodok nyoman:
ilyen akku van benne, 2db...    es eszerint a link szerint 5 AH-s...

Szoval tanulsag, az elektroboltos szakik meg tudjak lepni a kisse bizonytalan vasarlokat :D

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.