Idézet: stol - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 7:32
És, a géped nem eszik 300-350W-ot, a 300W-ot is max a monitorral együtt érné el.

Tudom, hogy annyit nem fogyaszt (a monitor nincs most rákötve a szünetmentesre mindenesetre), de ahogy kiszámoltam egy teljesítmény kalkulátor oldalon, ez a gépem elvi maximális fogyasztása (monitor nélkül)(már ha helyesek ott az adatok). Ha ennyit fogyasztana folyamatosan, akkor egyértelműen nem bírná sosem a szünetmentesem, sőt, talán még az 500-as is kevés volna neki, viszont valószínűleg néha túllépheti a 225W-os határt (egy másik hivatalos leírás szerint viszont csak 200W, jó lenne, ha a világ különböző részeiben is ugyanazokat az adatokat adnák meg ugyanazon termékhez) már és azért jön az a kellemes folyamatos sípolás.
Didyman: utánanéztem, és a centralionnál az átkapcsolási időt 2-6 ms-bam határozzák meg a weblapjukon, míg az apc-nél tipikusan 5ms, max 8ms van megadva, tehát elvileg hasonló értékeket produkálhat. Emellett, a centralion vonali interaktív, míg az apc, mint említetted offline. Ráadásul, mint utánnaolvastam, eléggé elriasztó dolgokat írtak az offlineról
"De mivel a kimenő feszültség nem stabil, ezért a kimenő feszültség mindig a bemenő feszültséggel egyenlő. Éppen ez az off-line UPS-ek negatívuma, minthogy negatívum az is, hogy az áramátalakító által létrehozott váltóáram csak megközelítőleg szinuszoid alakú"
Persze, akkor is az apc a legmegbízhatóbb márka, sőt, a garanciájuk is igen jó, egy tönkrement surge arresthez telefonáltam a gari ügyben, nem nekem kellett vinnem, hanem ők kijöttek érte, sőt, nem javítani vitték, hanem már hozták is a cserét, meg sem nézték a garlevelet, stb.
A centralion a profi szervizben garis, ők javítani szoktak, nem házhoz menve olyan 1 hét alatt.
Ellenben az ár is lényeges lenne, mert az apc es 500-at nettó 19ért, míg a centralion 800-at nettó 13ért kapom meg (plusz fa).
Ezen kívül még szóba jöhetne powercom black knight és mercury, ám ezekről elég rossz véleményem van, hoztak már vissza többet, ami pl. füstölt, stb.