HWSW Informatikai Kerekasztal: UPS - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPS Értékeld a témát: -----

#2181 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 28. 07:12

Idézet: teamtom - Dátum: 2006. máj. 27., szombat - 23:12

Ez az UPS milyen?

infosec zenergy station 3000-600va ge

Üdvözlettel és köszönettel:
Csákányosi Tamás

Jajj! Miez? :Đ
UPS-t vegyél, ne szobadíszt :D

APC, MGE stb. SOS-UPS-nél szétnézhetsz.

Pl.: BP650IPNP 
650VA-es, maximum 410 Wattal terhelhető kvázi színuszos kimenetű, back-pro kommunikációval rendelkező, line interaktív, feszültség stabilizátoros szünetmentes tápegység.
25000 Ft
Garanciával. Igaz, felújított UPS, de ez mitsem jelent ;)

Szerkesztette: stol 2006. 05. 28. 07:15 -kor

#2182 Felhasználó inaktív   teamtom 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 28. 09:32

Idézet: stol - Dátum: 2006. máj. 28., vasárnap - 8:12

Jajj! Miez? :Đ
UPS-t vegyél, ne szobadíszt :D

APC, MGE stb. SOS-UPS-nél szétnézhetsz.

650VA-es, maximum 410 Wattal terhelhető kvázi színuszos kimenetű, back-pro kommunikációval rendelkező, line interaktív, feszültség stabilizátoros szünetmentes tápegység.
25000 Ft
Garanciával. Igaz, felújított UPS, de ez mitsem jelent ;)

OK, értem én a kritikát, de elsősorban a fesz. csökkenések áthidalására van szükségem, nem hálózat kimaradás megszüntetésére.
Úgy gondoltam, hogy arra, egy "szobadísz" is megfelel...

Az SOS-UPS honlapján a főoldalon túl nem jutottam, hogyan lehet velük kommunikálni a telefonáláson túl?

Te honnan tudod ezt a 25000 Ft-os árat?
Egyébként végülis megfelelne ez az ár, ha a leírtakra megoldást nyújt.

Köszönettel: teamtom (Csákányosi Tamás)

#2183 Felhasználó inaktív   isti1968 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 08:58

Van annak valami hátránya ha a SU1400INET APC UPC-emet 2 db 44 Ah-s autóakksival akarom használni ?
Isti

#2184 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 10:26

Idézet: teamtom - Dátum: 2006. máj. 28., vasárnap - 10:32

Idézet: stol @ 2006. máj. 28. - Dátum: vasárnap - 8:12

OK, értem én a kritikát, de elsősorban a fesz. csökkenések áthidalására van szükségem, nem hálózat kimaradás megszüntetésére.
Úgy gondoltam, hogy arra, egy "szobadísz" is megfelel...

Az altalad kinezett szobadisznek nincs ilyen funkcioja, vagy atengedi valtoztatas nelkul a halozati feszultseget, vagy akkurol megy.

Idézet

Az SOS-UPS honlapján a főoldalon túl nem jutottam, hogyan lehet velük kommunikálni a telefonáláson túl?

Weblap fejleceben ott a cimuk, telefonszamuk, emailjuk. Mi kell meg? :omg:

Idézet

Te honnan tudod ezt a 25000 Ft-os árat?

Katt az Felujitott UPS-ek gombra :omg:

Szerkesztette: nyunyu 2006. 05. 30. 10:29 -kor

#2185 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 10:31

Idézet: isti1968 - Dátum: 2006. máj. 30., kedd - 9:58

Van annak valami hátránya ha a SU1400INET APC UPC-emet 2 db 44 Ah-s autóakksival akarom használni ?

Nehez lesz cipelni.

#2186 Felhasználó inaktív   isti1968 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 12:57

Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. máj. 30., kedd - 9:31

Nehez lesz cipelni.

Fix helyen akarom használni.
Isti

#2187 Felhasználó inaktív   teamtom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 30. 20:46

1. Az infosec zenergy station 3000-600va ge 600 VA-es szünetmentes tápegység, zavarszűrővel, telefon és ethernet védelemmel, ahogy az adatlapon olvasom. Mit jelent a zavarszűrés akkor, frekvenciazavar szűrését?
2. Bekapcsol az akku, mert lecsökken a feszültség; visszaáll a hálózatra, mert egy fél másodperc múlva visszajön a névleges feszültség. Nem így működik?
3. az OMG szmájli használatát kicsit erősnek érzem. Nézd meg a honlapot Firefox alatt, és akkor megérted, mire gondolok. Mellesleg megnézhetné a SOS-UPS honlap gazdája is... na, ez tényleg :omg:
4. a slusszpoén a történetben az, hogy vasárnap este, egy bő hét után, a feszültségingadozás megszűnt. Esetleg van ötlete valakinek, hogy mi történhetett?

Üdvözlettel:
teamtom

Szerkesztette: teamtom 2006. 05. 30. 20:47 -kor

#2188 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 05. 31. 07:01

Idézet: teamtom - Dátum: 2006. máj. 30., kedd - 21:46

1. Az infosec zenergy station 3000-600va ge 600 VA-es szünetmentes tápegység, zavarszűrővel, telefon és ethernet védelemmel, ahogy az adatlapon olvasom. Mit jelent a zavarszűrés akkor, frekvenciazavar szűrését?

AVR-nek hívják: Akkuhasználat és átkapcsolási tranziens nélkül viseli az ingadozást, elektronikával utánhúzva/"söntölve"  a hálózati feszt. A zavarszűrés csak zajok, zavarok ellen véd.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2189 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 09:22

Idézet: teamtom - Dátum: 2006. máj. 30., kedd - 20:46

3. az OMG szmájli használatát kicsit erősnek érzem. Nézd meg a honlapot Firefox alatt, és akkor megérted, mire gondolok. Mellesleg megnézhetné a SOS-UPS honlap gazdája is... na, ez tényleg :omg:

?Mit nem kéne látnom? :think:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

#2190 Felhasználó inaktív   teamtom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 11:12

OK, a probléma nem pontosan ott van, ahol gondoltam:
az otthoni gépemen egyáltalán nem látszanak a menü gombjai az általam használt Firefoxból
ez feltehetőleg azért van, mert a menü minden gombja egy-egy flash animáció, én pedig pár nappal ezelőtt az adblock firefox pluginnel kísérletezve letiltottam minden *.swf megjelenítést, aztán így maradt és nem tűnt fel

1. észrevehettem volna, hogy nem csak a hirdetések tűntek el az általam látogatott oldalakról (ha lettek volna ilyen oldalelemek)
2. egyedi flash mozikat használni menügomboknak 2006-ban nem nagyon felhasználóbarát megoldás, ennek  egy tökéletes illusztrációja ez az eset
3. az OMG (Oh My God) azt sugallja: láma vagy öregem. Gondolod, hogy nem találok meg egy menüt, ha az valóban látható? Én azt hiszem, hogy áldozat vagyok: saját figyelmetlenségem, de inkább a webdizájner/webmester hozzá nem értésének áldozata.

egyébként ez a hozzászólás nem igazán illik az UPS témába, elnézést érte!

Üdvözlettel:
teamtom

#2191 Felhasználó inaktív   teamtom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 11:25

Idézet: didyman - Dátum: 2006. máj. 31., szerda - 8:01

AVR-nek hívják: Akkuhasználat és átkapcsolási tranziens nélkül viseli az ingadozást, elektronikával utánhúzva/"söntölve"  a hálózati feszt. A zavarszűrés csak zajok, zavarok ellen véd.

Értem.

Az lenne a kérdésem ezzel kapcsolatban, hogy az a feszültségcsökkenés, ami az izzók látható fényerőcsökkenését okozza, és restartol miatta a szgép/ADSL modem, az zaj, zavar kategória-e?

az olcsóbb eszköz árhidalhatja-e az akkura kapcsolódással, illetve a zavar elhárulásakor visszakapcsolással ezeket a kieséseket?

A többi eszköz a hálózaton (TV, CD-lejátszó) meg sem érzi ezeket a másodperc töredék részéig tartó kimaradásokat

A mai fejlemény egyébként: egy öreg villanyszerelő szaki megállapította, amit a múlt héten 6500-ért kihívott kollégája nem tudott, pedig belenézett a társasház központi villanyszekrényébe: "ég" a társasház főkapcsolója, pénteken ki fogja cserélni

Üdvözlettel:
teamtom

#2192 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 01. 07:14

Akkor azzal meg is oldódhat. Mondtam, hogy kontár volt az az előző :D
Az ilyen, 1-2 másodpercig is eltartó belengéseket hívják "brown-out"-nak csúnya angolosan, ezek nem zajok, zavarok, hanem ingadozások, többnyire nagyobb fogyasztók rákapcsolásakor ébrednek. UPS kivédi ezt is, csak ha sűrűn fordul elő, az akkukat, elektronikát erőteljesen terheli, élettartamot csökkent. A zajtermék olyan plusz összetevő, mely a hálózati, 50Hz-es feszültségre ráül, többnyire nagyfrekvenciás összetevőket tartalmaz. Lehetnek az éppen kontakthibás kapcsolóból származó tüskék is, kapcsolóüzemű tápok termékei, kommutátoros motorból származó zörejek...
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2193 Felhasználó inaktív   Hannibal 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 06. 01. 07:23

Sziasztok!
A Depon felfigyeltem egy olcsó, online működésű, ráadásul APC gyártmányú szünetmentesre.
(Az ára 100e+áfa)
Komolyan elgondolkoztam rajta, nektek mi a véleményetek róla?
>> APC Smart-UPS On-Line 1000VA

Szerkesztette: Hannibal 2006. 06. 01. 07:25 -kor

Hannibal

#2194 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 01. 07:28

Olcsó.

#2195 Felhasználó inaktív   Hannibal 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 01. 07:42

Nekem az a legfontosabb, hogy a lehető legtisztább sinus jelet kapjam,
mivel elsősorban nem is a számítógépet hanem egy erősítőt és DAC-ot szeretnék róla táplálni.
Nem tudom, hogy az online UPS-ek között van bármilyen különbség ezen a téren,
vagy mindegyik kristálytiszta jelet produkál?
Hannibal

#2196 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 01. 07:48

Az online (duplakonverziós) előnye nem elsősorban a jel tisztasága, hanem az, hogy a bemenőjeltől teljesen független és folyamatos a kimenőjel, nincsenek átkapcsolási tranziensek, átkapcsolási idő. Mindenkor egy steril, zajoktól mentes szinuszjeled van.

#2197 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 01. 15:14

Idézet: didyman - Dátum: 2006. jún. 1., csütörtök - 7:48

Az online (duplakonverziós) előnye nem elsősorban a jel tisztasága, hanem az, hogy a bemenőjeltől teljesen független és folyamatos a kimenőjel, nincsenek átkapcsolási tranziensek, átkapcsolási idő. Mindenkor egy steril, zajoktól mentes szinuszjeled van.

Magyarúl, igen! :Đ

#2198 Felhasználó inaktív   frankee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 15:44

Sziasztok!

Munkahelyemen kutatva találtam 3 UPS-t 2 db APC 1000XL-t és egy sima 1000i-t.
A gond velük sorban az egyik XL-ben egy csomó kis kocka fel van robbanva nagy hűtőbordák vannak rátéve. Gondom teljesítménytranzisztorok, nem elég ez még valaki ki is forraszttotta is őket. Gondolom így csak alkatrésznek jó. Aksi nincs hozzá illetve nem igazán jó. A mások talán jó bár azt csinálja, hogy bedugom hálózatba bekapcslom tesztel és utána overload lámpa világít és visít mint az ördög. Aku nem tudom milyen. A harmadik a nem xl elvileg jó teszt lemegy tölt is kb 27 V-al de az előző aksija felpüffedt benne és az apc progija a power chute azt mondja, hogy 2200-as az UPS. Nem merek venni bele aksit addig amíg biztosan nem jó.  A kérdésem az, hogy meg lehet ezekből csinálni valamit reális áron vagy hagyjam a rákba az egészet?

Köszönettel
frankee

#2199 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 11. 14:48

Vallal valaki akkufeltoltest? En egyedul nem merek nekikezdeni (odaig mereszkedtem csak, hogy kiszedtem az akkut a ups burkolatabol, megneztem, nem pupos-e, nem serult-e. Latszolag a belseje is normalis, de megse merek belevagni a savfecskendezesbe. Feszmerom sincs.

#2200 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 11. 15:28

Idézet: frankee - Dátum: 2006. jún. 2., péntek - 15:44

Sziasztok!

Munkahelyemen kutatva találtam 3 UPS-t 2 db APC 1000XL-t és egy sima 1000i-t.
A gond velük sorban az egyik XL-ben egy csomó kis kocka fel van robbanva nagy hűtőbordák vannak rátéve. Gondom teljesítménytranzisztorok, nem elég ez még valaki ki is forraszttotta is őket. Gondolom így csak alkatrésznek jó. Aksi nincs hozzá illetve nem igazán jó. A mások talán jó bár azt csinálja, hogy bedugom hálózatba bekapcslom tesztel és utána overload lámpa világít és visít mint az ördög. Aku nem tudom milyen. A harmadik a nem xl elvileg jó teszt lemegy tölt is kb 27 V-al de az előző aksija felpüffedt benne és az apc progija a power chute azt mondja, hogy 2200-as az UPS. Nem merek venni bele aksit addig amíg biztosan nem jó.  A kérdésem az, hogy meg lehet ezekből csinálni valamit reális áron vagy hagyjam a rákba az egészet?

Köszönettel
frankee

Igen, az UPS-ek javítható viszonylag olcsón, SZAKEMBER által!

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.