HWSW Informatikai Kerekasztal: UPS - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPS Értékeld a témát: -----

#271 Felhasználó inaktív   LTB 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 07. 23. 13:48

Az APC UPS-eihez mindig spéci kábel kell, egy normál serial nem jó.

Az áthidalási idő teljes terhelésen új akkukkal minden esetben el kell érje az 5-6 percet.

Föntebb valaki kérdezett albacompos UPS-ről és azt írta, szerinte feszszabályozás van benne, de túlfesz védelem nem bizti.
Szvsz fordított a valószínűség és túlfeszvédelem biztosan van benne, de feszszab. nem biztos.

A fogyasztásról annyit, hogy:

AMD1800+
2db hdd
3db cd-rom(ebből 2db pörög)
17" GVC monitor

esetén AP250 elegendő, de bekapcsolásnál a monitor miatt túlterhelődik.

Egy hasonló konfig esetén tehát egy 400-as UPS általában elegendő.

A régebbi tápom(250W) mellett nem volt elég a 250-es, mert az nagyobb áramot vett fel, kisebb hatásfokkal dolgozott.

#272 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 23. 20:59

idézet:
Ezt írta Vendor:
ha ap600-asod van fekudj ra a test gombra 4-5 mp-re.
led magyarazat:
[]500VA
[]400VA
[]300VA
[]200VA
[]100VA
[/quote]
Otlet jo, csak az osregi (>10 eves) APC-ken meg nem volt LED-sor...

AP600LS a pontos tipusa, mar az APC archivumaban sem talalod meg...

#273 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 23. 21:11

idézet:
Ezt írta LTB:
Az áthidalási idő teljes terhelésen új akkukkal minden esetben el kell érje az 5-6 percet.[/quote]
Erre mar en is gondoltam, en sem ertem, hogyan csokkent le ennyire az athidalasi idom, hiszen a gepem fogyasztasa max 100W-tal nohetett a 2 evvel ezelotti allapothoz kepest, monitort meg nem csereltem.

Akkoriban volt a gep+monitor 54% terheles, 420W terhelhetoseggel (600VA*0.7) szamolva ez ~226W-os fogyasztas.

Ehhez hozzaadva 100W-ot meg mindig csak 78%-nak kene lennie a terhelesnek...

Akkucserenek meg nem kene esedekesnek lennie, szuk 2 eve jartam a SOS UPS-nal...

#274 Felhasználó inaktív   hajjack 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 07. 24. 00:21

Nekem van smart 700-hoz szoftverem, xp ala.

#275 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 24. 19:48

Nekem is, csak Smart-signaling Back-UPS-nak hajlando csak kezelni a tapomat :mad:

#276 Felhasználó inaktív   geret 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 07. 25. 13:12

sziasztok!

mi a neve a programnak vagy honnan lehetne letölteni?

"SMART-UPS 700" hoz Xp alá. :confused: :confused: :confused:

#277 Felhasználó inaktív   geret 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 07. 25. 18:35

Sziasztok!
1 2 Info,hátha valakinek segítséget ad a döntésben...
Vettem 1 APC 700 Smart-UPS-ot 10.ezer forintért.aku nélkül,
kipróbálva.
Vettem hozzá még 2db 12v 7,2 Ah-ás aksit 2500ft/db

Teszt:
- AMD 2000XP
- ASUS A7V8X alaplap
- 512DDR SAMSUNG
- PCTV pro TV tuner kartya
- 80Gb MAXTROR 7200
- 20Gb Quantum 5400
- LG 48x24x48 CDRW
- Mitsumi 24x12x24 CDRW
- THERMALTAKE VULKANO 9 4000 rpm
- 2db 8cm-es TITAN ház cooler
- LG FLATRON F700B 17"
- Futó programok : DC++, Flash FXP

A Gép teljes leállásáig 22min 12s-ig bírta.

Nem tudom hogy ez nektek jo-e de nekem ez elég jó eredmény. :D :D :D

#278 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 25. 19:08

Hmm, asszem en is beruhazok 2 akkuba, igaz en eddig 3e-ert lattam legolcsobban darabjat.

#279 Felhasználó inaktív   DukeH 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 07. 30. 11:37

Ha gond van valami UPS-el ( barmien UPS )vagy communicacioval Softwerel akkor irjatok.
Udv.
DukeH

#280 Felhasználó inaktív   DDani 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 08. 01. 02:34

Sziasztok!

Egy kis segítség kellene :confused:

Adott egy kis cég, négy géppel, ebből 3 (jelenleg) celeron szintű, a negyedik (és egyben a legfontosabb) P4.
A problémát nem annyira az áramkimaradás okozza, elég lenne annyi tartalék, amennyi egy mentésnyihez kell. Sokkal inkább az ingadozás, és túlfeszültség meg a villám stb.okozná a problémát. Egyik gépnek most ment tönkre a tápja+alaplap,
nem tudni mitől. (Egyébként Pomázon van, ha számít)
Valamint előfordul, hogy a gépek újraindulnak, egy másodpercnyi kimaradás?!?
Szóval kb. ennyit tudok, persze a legjobb megoldás 4 külön szuper UPS volna de hát annyi pénz nincs rá :), a P4-re kellene koncentrálni, de a többi is fontos relatíve. Az eddigiekből, ha jól vettem ki,
egy UPS-re csak egy gépet tudunk kötni?
Tehát segítsetek, milyen felállást javaslotok?
(Ez a cég is inkább "új" specifikus, tehát a felújítottatakat kerülni kellene :(

Előre is köszönök szépen minden hozzászólást, ötletet, javaslatot

DDani

#281 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 01. 10:33

idézet:
Ezt írta DDani:
Szóval kb. ennyit tudok, persze a legjobb megoldás 4 külön szuper UPS volna de hát annyi pénz nincs rá :), a P4-re kellene koncentrálni, de a többi is fontos relatíve. Az eddigiekből, ha jól vettem ki, egy UPS-re csak egy gépet tudunk kötni?
[/quote]

Mit ertesz egy gepnek az UPS-re kotese alatt, mert nem mindegy. Minden UPS-nek tobb-kevesebb 220-as kimenete is van hatul, amikbe azt dugsz, amit akarsz. ha kevesebb, akkor meg mindig dughatsz bele elosztot, ha tobb egyseget kell ellatni arammal. Nem ugy van, h ezen egysegek kozul csak egy lehet szamitogep, a tobbinek mittomen... monitornak, hangszoronak, nyomtatonak, DSL modemnek, akarminek kell lennie... egy UPS tobb gepet is ellathat arammal. termeszetesen a teljesitmenyfelvetelnek kisebbnek kell lennie, mint az UPS altal leadhato teljesitmeny.
Viszont, az UPS-ek altalaban csak egy számítógéppel kommunikalnak, tehat ha az aram vmiert elmegy, akkor csak egy gepnek szolnak be, h powerfail van, vagy hogy low battery, s menteni kene.
Egyik megoldas: UPS egy geppel kommunikal [server], amely gepet a tobbi gep [kliensek] halozaton keresztul eler. Megfelelo szoftwer fut mindegyiken, ami elintezi, hogyha az UPS szol a szervernek, h elment az aram, vagy alacsony az akkutoltes, akkor a szerver szol a klienseknek, h gond van, lehet menteni és lekapcsolni. ilyen szoftvert egyet tudok hirtelen, ami Linux/Un*x-os: [url="http://"http://www.exploits.org/nut/"]NUT[/url] (Network UPS Tools), bar a kliens oldalt protoltak Windowsra is. Hogy az UPS-ekhez adott program bír-e hasonlo funkcionalitassal, azt nem tudom, de mintha Powerwarehez adna vmi LanSafe nevu sw-t, ami tud ilyet. hogy milyen mas egyeb hasonlo programok vannak winre, nemtom.
Masik. Ez a resz AFAIK: lehet kapni, asszem eleg dragan olyan kiegeszitest UPSekhez, amivel tobb geppel is kepes kommunikalni. hogy ezek mikeppen meg hogyan mukodnek, mi kell hozzajuk, azt nem tudom. nezd meg pl az APC [url="http://"http://www.apc.com/products/family/index.cfm?id=60&web_displayed="]INterface Expanders[/url] oldalát... igen, eleg dragak (;

remelem ha sokat nem is, de egy picit legalabb sikerult segiteni (;

#282 Felhasználó inaktív   DDani 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 08. 01. 15:02

idézet:
Ezt írta sz:

Mit ertesz egy gepnek az UPS-re kotese alatt, mert nem mindegy.
[/quote]
Kétfélét :)
Először azt, hogy mindkét gép túlfeszültség ellen védve legyen, másodszor pedig (ha ez is belefér), hogy két géphez adjon időt áramszümet esetén mentésre.

idézet:

Minden UPS-nek tobb-kevesebb 220-as kimenete is van hatul, amikbe azt dugsz, amit akarsz.
[/quote]
Tehát ezek a kimenetek is ugyanúgy védettek és szünetmentesek?

idézet:

kisebbnek kell lennie, mint az UPS altal leadhato teljesitmeny.
[/quote]
Mivel csak a mentés a cél, nem a folyamatos munka, szvsz nem dugnánk rá a modemet stb., csak a gép+monitor lenne rajta. Viszont négy ilyen géphez egy UPS nem lenne elég, vagy olcsóbb volna 2 v. 4 db?

idézet:

Viszont, az UPS-ek altalaban csak egy számítógéppel kommunikalnak, tehat ha az aram vmiert elmegy, akkor csak egy gepnek szolnak be,
[/quote]
Mivel a négy gép egymáshoz közel van, elég, ha elkezd sípolni, és aki épp ott van, az gyorsan lementegeti mind a 4 gépet, és kikapcsolja őket.

idézet:

remelem ha sokat nem is, de egy picit legalabb sikerult segiteni (;
[/quote]
Feltétlenül, köszönöm szépen

DDani

#283 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 01. 16:36

idézet:
Ezt írta DDani:
Először azt, hogy mindkét gép túlfeszültség ellen védve legyen, másodszor pedig (ha ez is belefér), hogy két géphez adjon időt áramszümet esetén mentésre[/quote]
mindket? (; elobb meg negyen voltak (;
vagy esetleg ket gepet UPS-re dugni, amikrol menteni kell, masik kettot meg valami tulfeszvedo keszulekbe? hmm?

idézet:
Tehát ezek a kimenetek is ugyanúgy védettek és szünetmentesek?[/quote]
Igen. ámbár szokott lenni a sok kozott egy [netan tobb?] olyan kimenet, ami csak vedett, de nem szunetmentes. ez a lezernyomtatok miatt van, mert azok teljesitmenyfelvetele tul magas. de ha az UPSben teljesitmeny van eleg, es vedett+szunetmentes kimenetek szama lenne a szuk keresztmetszet, akkor elosztot meg mindig dughatsz bele.

idézet:
Mivel csak a mentés a cél, nem a folyamatos munka, szvsz nem dugnánk rá a modemet stb., csak a gép+monitor lenne rajta. Viszont négy ilyen géphez egy UPS nem lenne elég, vagy olcsóbb volna 2 v. 4 db?[/quote]
De mennyi a modem teljesitmenyfelvetele? nem sok. legalabbis a gephez, de foleg a monitorokhoz kepest [amennyiben CRT-k, raadasul nem 14colosak (;] Eleg lehet egy UPS is, de annak nagynak kell lennie [2200VA?]. a nagyok viszont dragak. hogy a teljesitmennyel kb linearisan dragabbak-e, vagy az ar attol erosebben emelkedik, mint pl processzoroknal, nemtudom, nezd meg kedvenc boltod arlistajat (; Ugyanakkor ha egy helyett tobb UPS van, akkor lesznek olyan elonyok, hogyha egy UPS beszarik vagy karbantartas alatt van, akkor masik 3 gep meg vedve van, egyedul is odebb tudod tenni oket, nem kell 3 jomunkasembert összecsöditeni... (; ugyanakkor, ahogy a fenykepeket neztem, egy 5000VA-s APC impozans latvany (; nagyon impozans... (;

fentieket fenntartassal, momentan meg "offtopic" vagyok, csak jovo het elejetol leszek "ontopic" (;

#284 Felhasználó inaktív   Modeller 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 01. 19:29

Remélem nem volt még erről szó.
Láttatok már olyat, hogy apc smart ups 700-ason 115V-körül bekapcsol a smartboost (gyakori esemény sajnos) és 240-250V-ra tornássza fel a kimenő feszt? Szerintem elég gáz. És úgy látom teljesen statikusan hozzáad a smartboost a bejövő feszültséghez kb 30V-ot, ami nem túl okos dolog egy smarttól. Vagy ez hibás működés? Powerchute-ban néztem a nominal output voltage-et, de azt meg csak akkor veszi figyelembe, ha már teljesen akkura kapcsolt.
Ekkora áramingadozás (210-250) szerintem rosszabb mintha ott se lenne az ups... Ötlet?

#285 Felhasználó inaktív   DDani 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 08. 01. 20:54

idézet:
Ezt írta sz:

mindket? (; elobb meg negyen voltak (;
[/quote]
Tényleg négy. Úgy értettem, hogy rádugni egy másodikat... De attól még 4 gépre kellene a problémát megoldani :)

idézet:
Ezt írta sz:

Eleg lehet egy UPS is, de annak nagynak kell lennie [2200VA?]. a nagyok viszont dragak. hogy a teljesitmennyel kb linearisan dragabbak-e, vagy az ar attol erosebben emelkedik, mint pl processzoroknal, nemtudom, nezd meg kedvenc boltod arlistajat (;
[/quote]
Megnézem, de ha valaki tudja, ne habozzon megírni :)

idézet:
Ezt írta sz:

Ugyanakkor ha egy helyett tobb UPS van, akkor lesznek olyan elonyok, hogyha egy UPS beszarik vagy karbantartas alatt van, akkor masik 3 gep meg vedve van, egyedul is odebb tudod tenni oket, nem kell 3 jomunkasembert összecsöditeni... (;
[/quote]
Igen, ezek sem elhanyagolható szempontok... Tehát mondjuk akkor 2 v. 4 UPS? Mondjuk APC-t tekintve milyeneket rakjunk a négy gépre? Back, Back Pro, Smart? A másik háromra mehet Back? Milyen hátránnyal járna esetünkben? Konkrétan mely modelleket? (hány VA, stb)

Köszi szépen

#286 Felhasználó inaktív   mzj 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 02. 15:50

Hello!

Én is a segítségeteket szeretném kérni.
Kinéztem 2 fajta UPS-t, amik árban/teljesítményben(legalábbis a specifikációk szerinti teljesítményben) elfogadhatóak lennének, de a kettő közül nem igazán tudnék dönteni. Végigolvastam a topicot, de csak az egyikről találtam egy-két rövid hozzászólást, a másikról semmit.
Szval:

Mustek Powermust 600+ [url="http://"http://www.mustek.de/eng_/html/produkte/ups600plus.htm"]http://www.mustek.de.../ups600plus.htm[/url]

Centralion Blazer 600 [url="http://"http://www.centralion.com/index1-p.html"]http://www.centralio...m/index1-p.html[/url]

Ha jól láttam, mindkettő line-interactive.
Szerintetek melyiket lenne érdemesebb?

(Felhaszn. terület: semmi különös, otthoni használat, védelem a hál. ingadozások ellen, és pár perc biztosítása, bios frissítés idejére, vagy hogy a gépet nyugodtan lekapcsolhassam)

Köszönöm a segítséget!

mzj

PS: Mivel a nem Bp-i vagyok, ezért az apronetes régi APC nekem túl macerás megoldás, új APC-ből még a legkisebb Back is drágább ezeknél.

#287 Felhasználó inaktív   team3 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 02. 23:48

Hello!

Nem vagyok szakavatott zseni úgyhogy a kérdésem lehet hogy nagyon alap lesz. :rolleyes:
ha jól tudom akkor VA-el a csúcsot jelölik és a W-al pedig az effektívet nem? Ha van egy 300W-os tápom +1 17"-em (mondjuk 120W) akkor 350VA-es UPS hogyhogy elviszi??? :confused:
Számotokra ez biztos olyan egyértelmű... :D

u.i.: sőt olyat is hallottam hogy mivel 4 kivezetés volt a 350VA-son így két gépet is rátoltak... :eek:

[ 2003. augusztus 03.: team3 szerkesztette a hozzászólást ]
HP 8710p

#288 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 03. 02:17

idézet:
Ezt írta team3:
ha jól tudom akkor VA-el a csúcsot jelölik és a W-al pedig az effektívet nem? Ha van egy 300W-os tápom +1 17"-em (mondjuk 120W) akkor 350VA-es UPS hogyhogy elviszi???[/quote]

a 300W-os táp le tud adni 300W-ot, de ez nem jelenti azt, h mindig annyit is ad le... rendszerint ettol kevesebbet szokott.

#289 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 03. 02:32

idézet:
Ezt írta DDani:
Igen, ezek sem elhanyagolható szempontok... Tehát mondjuk akkor 2 v. 4 UPS? Mondjuk APC-t tekintve milyeneket rakjunk a négy gépre? Back, Back Pro, Smart? A másik háromra mehet Back? Milyen hátránnyal járna esetünkben? Konkrétan mely modelleket? (hány VA, stb)[/quote]

a kulonfele APC-k kozotti kulonbseget eleg jol kibeszeltek eme topik elso oldalain.
Röviden es egyszeruen: Backet ne, mert az meg nem line interactiv, hanem standby, ami kb annyit tesz, h vagy egy az egyben a halozatot adja a kimeneteire, vagy aksirol megy. Ha a halozatban zavar van, akkor atkapcsol aksira, ami egyreszt azert nem jo, mert ha sokszor van zavar, akkor egyfolytaban kapcsolgat, kattog, es ez elmondasok alapjan zavaro, masreszt az atkapcsolas vmennyi ideig tart, es ezen ido valamikor eleg hosszu ahhoz, h a tap elvegye a power good jelet -> reset. Back Pro mar line interactiv, annal ilyen gond nincsen, de 'trafos tapos' fogyasztot [pl modem, hangszoro, mittomen mi meg] nem dughatsz bele, csak kapcsolouzemu táposat, mert a kimenete nem szinusz [csak kozelitoleg]. reszletek korabbi oldalakon. a Smartok [700VA =< tipusok] kimenete mar szinuszos, ezekrol mar akarmi is mehet.

Mint mondtad, csak a mentes a lenyeg, folyamtos munka nem, igy modem es hasonlok nem lesznek radugva, tehat IMHO eleg a BackPro is. viszont asszem ebbol nincsen akkora teljesitmenyu, amivel 4 gepet batran el lehetne latni, ugyhogy tobb kene belole. vagy gepenkent kulon, vagy ket gepet egy-egyre. Hogy mekkorak legyenek? ossze kell szamolni a radugando cuccok teljesitmenyfelvetelet, osszegezni, picit rahagyni, es meglatni. [megneztem, backprobol van 1400VA is... szerintem(!) az mar azert valami, bar 4 gep + 4 monitor [foleg ha nem TFT] mar huzosnak tunik...]

#290 Felhasználó inaktív   DDani 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 08. 03. 23:02

idézet:
Ezt írta sz:

...masreszt az atkapcsolas vmennyi ideig tart, es ezen ido valamikor eleg hosszu ahhoz, h a tap elvegye a power good jelet -> reset.
[/quote]
Köszi! Köszi! :)
Olvastam is, csak aztán annyira belementetek a műszaki részbe, hogy jól el is felejtettem, hogy a kapcsolgatás jó-e nekünk :D

idézet:
Ezt írta sz:

vagy gepenkent kulon, vagy ket gepet egy-egyre. Hogy mekkorak legyenek? ossze kell szamolni a radugando cuccok teljesitmenyfelvetelet, osszegezni, picit rahagyni, es meglatni. [megneztem, backprobol van 1400VA is... szerintem(!) az mar azert valami, bar 4 gep + 4 monitor [foleg ha nem TFT] mar huzosnak tunik...]
[/quote]
Nos, tehát akkor kettő vagy négy, ezexerint az ár alapján döntsek. Monitorok amúgy mind CRT-sek, de tényleg érdemes rászámolni. A 4 monitoron kívül csak a házak lennének rádugva, tápokat szvsz későbbi fejlesztés szempontjából érdemes felülről becsülni (300-400W, vagy mennyire?)
Ezen kívül még kell beleszámolni valamit, értem ezalatt házon belülről :) ?
Mert gépenként van egy hálókártya, 1 vagy 2 vicsó változó méretben :), videokártyából a legújabbunk a régi tnt1-es, 2-ben cdrom, 2-ben író.
(Próbálgattam az APC honlapján azt az ajánlót, de nem igazán győzött meg)
Egyébként használat közben meg lehet valahogy tudakolni az ups-től hány W-al terhelődik épp le?

Lassan dűlőre jutok, köszönöm szépen neked!

DDani

[ 2003. augusztus 04.: DDani szerkesztette a hozzászólást ]

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »