HWSW Informatikai Kerekasztal: UPS - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPS Értékeld a témát: -----

#451 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 07. 19. 17:43

LTB: Talán mert picikével drágább? :think: :D :D
(szvsz Stol ezt így minimumként értette)
Na, akkor jól emlékeztem, mert a 12Ah még nem tud beleférni a 7-esbe. Így meg az UPS-be se nagyon.
De sokunknak szvsz nem a kapacitás elsődleges, hanem az, hogy tartós áramszünetnél biztonsággal leálljon a gép, ne legyen adatvesztés és villámok, tüskék ne tegyenek füstbe gépet.
Persze, aki pl. DVD-t akar befejezni.... :)
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#452 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 19. 18:47

Idézet: LTB - Dátum: 2004. júl. 19., hétfő - 9:01

Miért nem jó egy on-line UPS?

Minimum line interaktiv...

#453 Felhasználó inaktív   LTB 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 20. 09:24

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. júl. 19., hétfő - 16:02

Hmm, es olyat hol kapni?

Szokasos hiradastechnikai boltjaimban csak 7-7.2Ah-sakat latni.

Nincs kedvem atepiteni az UPS-omat, szoval olyat keresek, ami befer a mostani akkuk helyere.

Kérdezd levélben, ha akkura van szükséged!

#454 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 20. 13:22

nos, boldog tulaja lettem egy apc back-ups 500 cs-nek (thx didyman!), kérdés viszont az, hogy mennyire fog hiányozni neki a föld? (védőnulla, ki minek nevezi :))

ha gond, megoldás lehet e, ha összekötöm pl a konvektor testével? :D
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#455 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 20. 20:34

Idézet: kAy - Dátum: 2004. júl. 20., kedd - 14:22

nos, boldog tulaja lettem egy apc back-ups 500 cs-nek (thx didyman!), kérdés viszont az, hogy mennyire fog hiányozni neki a föld? (védőnulla, ki minek nevezi :))

ha gond, megoldás lehet e, ha összekötöm pl a konvektor testével? :D

Védőföld hiányában nincs túlfesz/villámvédelmed!

Ne nullázd a földet!

Roszabb esetben életveszélyes is lehet!

#456 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 20. 20:52

Idézet: stol - Dátum: 2004. júl. 20., kedd - 21:34

Ne nullázd a földet!

Inkább földeld a nullát!
Vagy a hullát.
Utána moss kezet.
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#457 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 20. 20:58

Idézet: stol - Dátum: 2004. júl. 20., kedd - 21:34

Védőföld hiányában nincs túlfesz/villámvédelmed!

Ne nullázd a földet!

Roszabb esetben életveszélyes is lehet!

kérdés ujra: ha összekötöm valami földelt eszközzel (pl gázkonvektor) a villásdugó föld részét, az megoldás?

egy haverom ugyanezt csinálta, és nála utána már nem sirt a tulfeszvédős elosztó (ja, és megszünt a mérhető áram a számgép teste és a konvektor között :D)
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#458 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 21. 08:36

Idézet: kAy - Dátum: 2004. júl. 20., kedd - 21:58

kérdés ujra: ha összekötöm valami földelt eszközzel (pl gázkonvektor) a villásdugó föld részét, az megoldás?

egy haverom ugyanezt csinálta, és nála utána már nem sirt a tulfeszvédős elosztó (ja, és megszünt a mérhető áram a számgép teste és a konvektor között :D)

Csak a magad felelőségére...

#459 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 21. 10:06

Idézet: stol - Dátum: 2004. júl. 21., szerda - 9:36

Csak a magad felelőségére...

és bármilyen megoldás arra, hogy csináljak védőföldet egy olyan lakásban, ahol NINCS?

segíts plz, Te vagy a szakember.

#460 Felhasználó inaktív   lazac 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 21. 14:10

Idézet: kAy - Dátum: 2004. júl. 21., szerda - 11:06

segĂ­ts plz, Te vagy a szakember.

Hm... Talan hivni kellene egy VILLANYSZERELOT? Egy elektromuszeresz (de villanyszerelo) sem fog Gyurcsok modjara az eteren at kozvetiteni feled egy-egy foldvezeteket a falba. Ami pedig meggondolando: ha a vedofoldeles anyagaran sporoltak a "szakik", vajon a tobbi vezetek vastagsaga/minosege/eletkora megfelelo-e egyaltalan olyan nagyfogyasztasu eszkozok uzemeltetesere, mint pl. a szamitogep? A villanyasz ezt is megnezi, ha kell.
Ha eldugul a lefolyo, miszter maszklet is lehet onteni bele, ami immel-ammal tuneti kezeleskent szolgalhat, vagy hivhatsz szerelot. Te is hasznalhatod a radiator-foldelest, de az olyan, mintha a lefolyotisztito folyadekot MEGINNAD REGGELIRE. Helytelen hasznalat... En nem kockaztatnek.

#461 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 21. 14:28

Idézet: lazac - Dátum: 2004. júl. 21., szerda - 15:10

Hm... Talan hivni kellene egy VILLANYSZERELOT? Egy elektromuszeresz (de villanyszerelo) sem fog Gyurcsok modjara az eteren at kozvetiteni feled egy-egy foldvezeteket a falba. Ami pedig meggondolando: ha a vedofoldeles anyagaran sporoltak a "szakik", vajon a tobbi vezetek vastagsaga/minosege/eletkora megfelelo-e egyaltalan olyan nagyfogyasztasu eszkozok uzemeltetesere, mint pl. a szamitogep? A villanyasz ezt is megnezi, ha kell.

egy cirka 80 éve épült társasházba ne várj védőföldet, attól még bőven elbirhatja a cucc azt a 400-450 watt terhelést amit a gépem jelent. mellesleg kiváncsi lennék, hogy a villanyszerelő honnan varázsol nekem földet a falba, anélkül hogy kibontja az egész vakolatot, mindenszart.

mellesleg nem végleges megoldásnak tervezem, de ideiglenesen jó ezis, mivel tiszta fém az egész, és a gázcső sem a levegőben szalad a szolgáltatóig.

de sajnos az nem megoldás hogy az első emeletről lehuzok egy drótot a hüvelyk vastag, 2 méter mélyen földbe vert vaskaróig, ami a földelés szabványos megoldását jelentené.

azért a "lebaszást" köszönöm :)

#462 Felhasználó inaktív   lazac 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 21. 14:49

Idézet: kAy - Dátum: 2004. júl. 21., szerda - 15:28

...

Lebaszas?  :confused: Azt majd akkor, ha jovo heten a kovetkezo topic fogad: Megrazott a radiator, mi a teendo?  :D
Cirka 80 eve mire terveztek? 2-3 60-as izzo, radio, vasalo... aztan igy kb ennyi. Terveztek egyaltalan erre? Szoval elbirhatja, ahogy mondod. Kicsit melegszik, kicsit vilagit mar a vezetek a falban...  :D Ami alapvetoen nem baj, telen fut, nyaron, ha kigyullad flekkenparty... Nem Te vagy a hibas, mivel azonban Te elsz ott (es a lakotarsak) Neked (Nektek) kellene orvosolni a problemat, osszefogni, es ha kell, igenis kibontani a falat. (Tudom, alattad 87 eves Pistibacsi nyugdijaval, feletted Karcsi minimalberevel, balra 4 gyerekes Laura 70 nettoval nem engedheti meg maganak...)

A kerdes az, hogy ha a tobbiek is rakapcsolodnak majd a "futes-foldre" (ha ugyan meg nem tettek meg), akkor megis hany voltocska fog szaladgalni azokon a csoveken? Mekkora aramok? Mari neninel leesik a muanyag fokozat-allito, megfogja hat a fem csonkot megboldogult nagypapa szigeteletlen fogojaval, ugye nem kell reszleteznem?

TE dontesz, en csak okoskodom.  :) pisz.

#463 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 21. 14:56

Idézet: lazac - Dátum: 2004. júl. 21., szerda - 15:49

Lebaszas?  :confused: Azt majd akkor, ha jovo heten a kovetkezo topic fogad: Megrazott a radiator, mi a teendo?  :D

ebben igazad van maximálisan, közben egy villanyszerelőt is felhívtam hogy mit tegyek, de nem volt valami biztató.

hülyeség lehet amit mondok, de a kémény esetleg? :D

milliós nagyságrendre mondta az egész lakóház felujítását, de azis legalább 40 ezer hogy valami null-föld megoldást intézzen valamilyen relével a főkapcsolónál.

azért elég dühítő a helyzet...

#464 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 21. 17:04

Idézet: lazac - Dátum: 2004. júl. 21., szerda - 15:49

A kerdes az, hogy ha a tobbiek is rakapcsolodnak majd a "futes-foldre" (ha ugyan meg nem tettek meg), akkor megis hany voltocska fog szaladgalni azokon a csoveken? Mekkora aramok? Mari neninel leesik a muanyag fokozat-allito, megfogja hat a fem csonkot megboldogult nagypapa szigeteletlen fogojaval, ugye nem kell reszleteznem?

Ugy jar majd, mint amit par eve mutattak a hiradoban.

Vmelyik allat a vizvezeteket hasznalta vedofoldnek, aztan az alatta lako halt bele, amikor be akarta kapcsolni a bojlert.

Asszem be is kaszniztak gondatlansagbol elkovetett emberolesert.

Egyebkent meg nem lehet ideiglenesen, kabelcsatornaval kiepiteni egy rendes vezeteket a gepedig?
Aztan kovetkezo festeskor meg bevesitek a falba, meg a tobbi vezeteket is kicserelitek, aztan nem kell aggodni az oskovulet aluminium vezetekek, meg a vedofold hianya miatt.

Szerkesztette: nyunyu 2004. 07. 21. 17:07 -kor

#465 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 21. 17:12

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. júl. 21., szerda - 18:04

Egyebkent meg nem lehet ideiglenesen, kabelcsatornaval kiepiteni egy rendes vezeteket a gepedig?
Aztan kovetkezo festeskor meg bevesitek a falba, meg a tobbi vezeteket is kicserelitek, aztan nem kell aggodni az oskovulet aluminium vezetekek, meg a vedofold hianya miatt.

elvileg a házban egyesített null-föld vezeték van, egy hálózatujításkor hozták ezt össze.

a megoldás már elvileg megvan, csak még lehetőség hiányában kivitelezhetetlen.

multiméterrel kimértem, a föld-fázis, és az elosztó földelése között 70 volt feszültség esik.

de hogy mitől...

a fura hogy nem csak az én gépemmel, a szobatárséval is.

#466 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 21. 20:53

Ha 230V-nál kisebb feszültség a fázis és a föld között arra utal, hogy a földvezetőn áram folyik és valahol nem kielégítő a vezetőképessége-ellenállása jó nagy-ez nem megengedhető! Nulla és föld között 0-nak kell lennie, ha itt feszültség van, akkor is ugyanaz a probléma.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#467 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 21. 21:29

Idézet: didyman - Dátum: 2004. júl. 21., szerda - 21:53

Ha 230V-nál kisebb feszültség a fázis és a föld között arra utal, hogy a földvezetőn áram folyik és valahol nem kielégítő a vezetőképessége-ellenállása jó nagy-ez nem megengedhető! Nulla és föld között 0-nak kell lennie, ha itt feszültség van, akkor is ugyanaz a probléma.

rosszul irtam le. csak nem figyeltem már oda. a lényeg:

két drót van: null-föld és fázis

a null-föld és a fázis között 230 volt
a null-föld és a gázcső között 0 volt
a gázcső és a fázis között 230 volt

ergo a csö nincs feszültség alatt, tökéletesen földkét viselkedik.

#468 Felhasználó inaktív   Atlantis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 26. 15:20

Hello!

Végigolvastam a topic-ot, meg a másik kettő UPS-es topic-ot is, úgy hogy ne küldjetek el.  Segítsetek nekem egy olyan UPS-t találni, ami:

1., csendes, lehetőleg ne morogjon, zümmögjön, mert egyszobás a lakásom és szeretnék megmaradni a gép mellett, akár éjszakai letöltés mellett is. A legjobb az ellen, ha baj esetén is csak lelőné a gépet, de nem csipogna, stb...(ha épp a gép előtt vagyok, úgyis észreveszem, ha nincs villany)

2., Elsősorban a villámok okozta károk elkerülése miatt lenne rá szükségem. Lehet, hogy triviális a kérdésem, de minden UPS alkalmas erre a feladatra? Az áthidalási idő elég, ha max. 3-5 perc monitorral(17" egyelőre CRT, de már nem sokáig).

3., Szeretném, ha a gépen és monitoron kívül védené a túlfesz ellen a hangrendszert és az ADSL modemet, meg ha lehet, a nyomtatót is. Jó volna, ha a telefonvonalat is védené.A modem kivételével nem szükséges, hogy ezek áramszünet esetén menjenek, csak azt szeretném, nem vágná szét őket az esetleges villámcsapás. Ha jól tudom, van olyan csatlakozó a UPS-eken, ami ilyenre szolgál. Mekkora UPS kellene, ha esetleg a TV-t is rá akarnám kötni? Mezei 55cm-es TV-ről lenne szó. A TV-Out kábelen keresztül ugyanúgy sebezhető lenne a gépem, nem? Ebben az esetben is csak védelem kéne, nem akarom használni is a TV-t áramszünet esetén.

4., Elsősorban APC érdekel, a honlapjukon lévő ajánló nem igazán tetszett, mert egy 130k-ba kerülő Smart-ot ajánlott. Mindenképp ilyet kéne vennem, nem? Mennyivel jobb ez, mint a Back RS sorozat? Milyen plusszt jelent a Back-nél az RS?

5., A gép egy 3,2-es P4, 4 db vinyóval, 1 db DVD-íróval, FX5900XT-vel, tuning nélkül, 365W-os aktív PFC-s Enermax-al. Az aktív PFC okozta hátrány nem világos, gyakorlatban ez mit jelent? A hangrendszer és a modem is trafós fogyasztónak számít, írtátok, hogy ilyet nem mindegy, milyen UPS-re kötünk.

6., Átlagban mennyi csatlakozó van egy UPS-en? Hosszabítós megoldás elképzelhető?

Na, elsőre ennyi. Bocs, ha sokat problémázok, értetlenkedek, de ebben a kérdésben tök kezdő vagyok, eddig prímán elment a gép UPS nélkül is, de folyamatosan féltem a villámoktól.
Létezik olyan UPS, ami többé-kevésbé kielégíti a fenti kívánalmakat?
Pro Engineer CAD system.

#469 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 26. 16:04

Hosszabbítós megoldás létezik, de ennyi cuccra jobban jársz ha két kisebb UPS-t veszel. Gyakorlatban van 1000-es APC-nk, az 8 (azért ennél kisebb) gépet fullon elvitt. A legtöbb UPS csipog, ha nincs áram, de ez szerintem kihekkelhető belőle. Trafós nem trafós dolgokhoz nem értek, én ilyen külső eszközökre,mint TV, video, estébé egy jobbféle hosszabbító végére szoktam számgépcsatit tenni, de van villámvédős elosztó, már az Obiban is kultúr áron mozog, ma láttam 2200 pénzért és szerintem nem is tudják, hogy az túláramvédelmes :-) Ennyi dolgot szünetmentesre kötni nem tudom, hogy van-e értelme, bár hifi állvány alá én is be akartam rakni egy közepes Blazert, mert egy 500-as APC az 25 rugó, 800-as Blazer meg 21ezer. Mindegyik le bírja kapcsolni a PC-t, TV/video/egyéb a kisebbről is elmegy 1 órát simán :-)
Make love not Wor.

#470 Felhasználó inaktív   Atlantis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 26. 16:13

Idézet: Jahno - Dátum: 2004. júl. 26., hétfő - 17:04

Hosszabbítós megoldás létezik, de ennyi cuccra jobban jársz ha két kisebb UPS-t veszel. Gyakorlatban van 1000-es APC-nk, az 8 (azért ennél kisebb) gépet fullon elvitt. A legtöbb UPS csipog, ha nincs áram, de ez szerintem kihekkelhető belőle. Trafós nem trafós dolgokhoz nem értek, én ilyen külső eszközökre,mint TV, video, estébé egy jobbféle hosszabbító végére szoktam számgépcsatit tenni, de van villámvédős elosztó, már az Obiban is kultúr áron mozog, ma láttam 2200 pénzért és szerintem nem is tudják, hogy az túláramvédelmes :-) Ennyi dolgot szünetmentesre kötni nem tudom, hogy van-e értelme, bár hifi állvány alá én is be akartam rakni egy közepes Blazert, mert egy 500-as APC az 25 rugó, 800-as Blazer meg 21ezer. Mindegyik le bírja kapcsolni a PC-t, TV/video/egyéb a kisebbről is elmegy 1 órát simán :-)

Köszi, végülis a TV nem lenne fontos, csak minden gép felé menő szálat le akartam védeni. Nem nagyon akarok 2-t venni. Azt néztem, hogy az APC-n nincs is olyan aljzat, mint ami pl.: a falban van. Hogy tudnék ehhez hosszabítót csatlakoztatni? Vagy pl.: a modemet hogyan lehet levédeni vele?
Pro Engineer CAD system.

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.