Elküldve: 2004. 07. 26. 15:20
Hello!
Végigolvastam a topic-ot, meg a másik kettő UPS-es topic-ot is, úgy hogy ne küldjetek el. Segítsetek nekem egy olyan UPS-t találni, ami:
1., csendes, lehetőleg ne morogjon, zümmögjön, mert egyszobás a lakásom és szeretnék megmaradni a gép mellett, akár éjszakai letöltés mellett is. A legjobb az ellen, ha baj esetén is csak lelőné a gépet, de nem csipogna, stb...(ha épp a gép előtt vagyok, úgyis észreveszem, ha nincs villany)
2., Elsősorban a villámok okozta károk elkerülése miatt lenne rá szükségem. Lehet, hogy triviális a kérdésem, de minden UPS alkalmas erre a feladatra? Az áthidalási idő elég, ha max. 3-5 perc monitorral(17" egyelőre CRT, de már nem sokáig).
3., Szeretném, ha a gépen és monitoron kívül védené a túlfesz ellen a hangrendszert és az ADSL modemet, meg ha lehet, a nyomtatót is. Jó volna, ha a telefonvonalat is védené.A modem kivételével nem szükséges, hogy ezek áramszünet esetén menjenek, csak azt szeretném, nem vágná szét őket az esetleges villámcsapás. Ha jól tudom, van olyan csatlakozó a UPS-eken, ami ilyenre szolgál. Mekkora UPS kellene, ha esetleg a TV-t is rá akarnám kötni? Mezei 55cm-es TV-ről lenne szó. A TV-Out kábelen keresztül ugyanúgy sebezhető lenne a gépem, nem? Ebben az esetben is csak védelem kéne, nem akarom használni is a TV-t áramszünet esetén.
4., Elsősorban APC érdekel, a honlapjukon lévő ajánló nem igazán tetszett, mert egy 130k-ba kerülő Smart-ot ajánlott. Mindenképp ilyet kéne vennem, nem? Mennyivel jobb ez, mint a Back RS sorozat? Milyen plusszt jelent a Back-nél az RS?
5., A gép egy 3,2-es P4, 4 db vinyóval, 1 db DVD-íróval, FX5900XT-vel, tuning nélkül, 365W-os aktív PFC-s Enermax-al. Az aktív PFC okozta hátrány nem világos, gyakorlatban ez mit jelent? A hangrendszer és a modem is trafós fogyasztónak számít, írtátok, hogy ilyet nem mindegy, milyen UPS-re kötünk.
6., Átlagban mennyi csatlakozó van egy UPS-en? Hosszabítós megoldás elképzelhető?
Na, elsőre ennyi. Bocs, ha sokat problémázok, értetlenkedek, de ebben a kérdésben tök kezdő vagyok, eddig prímán elment a gép UPS nélkül is, de folyamatosan féltem a villámoktól.
Létezik olyan UPS, ami többé-kevésbé kielégíti a fenti kívánalmakat?
Pro Engineer CAD system.