HWSW Informatikai Kerekasztal: UPS - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPS Értékeld a témát: -----

#411 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 06. 15. 20:34

Kezem-lában szétteszem, nincs ötletem. Speciális energiagazdálkodás engedve vagyon ott? Nem hiszem, de ki tudja,hátha van köze hozzá. Nek4em egyszer volt ilyen probléma és az UPS service manuális megtoklása segített rajta.
Nyunyu, hogy Nálad meg hogy működött, azt végképp nem tudom...Fura állat ez a winXP is.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#412 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 06. 18. 19:00

Nos, megvan a szünetmentes! Végülis egy 650-es APC Back Pro lett belőle. Jelentem morgás nélkül viszi a két gépet és a 19-es monitort:) Jöhet az áramszünet! :cool:

#413 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 19. 08:19

Ezekrol mit tudni? Érdemes?

http://www.mistral.hu/uj/admin/leir/out2.p...2&szam=1&user=1
http://www.mistral.hu/uj/admin/leir/out2.p...7&szam=1&user=1
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#414 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 19. 09:34

Idézet: Wyco - Dátum: 2004. jún. 19., szombat - 9:19

Hát, azt nem tudom, hogy milyenek, de én a 650-es APC BackPro-t 17-ért vettem az apróneten, szerintem érdemes ott körülnézni. Vadiúj akksi van benne. Persze garancia az nincs rá:) Viszont gyanúm szerint egy szinttel felsőbb kategóriát képvisel, mint az, amit linkeltél.

Egyébként a powerchute-tal sikerült kiderítenem, hogy a UPS terhelése mindössze 55-60%, úgyhogy teljesen alaptalan volt a félelemem, hogy nem fogja elbírni a két gépet :cool:

#415 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 14. 22:16

UPs

Hetvegen lecsekkoltam haver SmartUPS600-asat, es rendesen megy WinXP alatt a PowerChute Plus 5.2.3-mal :eek:
Akkuhomerseklet, terheltseg, feszultseg kijelzes is!!!

Erdekes, nekem anno nem akarodzott menni rendesen WinXP alatt, igaz, nekem a legelso szerias Smart600-am van ('91-es gyartmany), havere joval ujabb, masodik generacios ('94-es)

Mar csak az adatkabelemet kene eloasni, aztan ki kene probalnom nekem ezzel megy-e.

#416 Felhasználó inaktív   csige 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 17. 10:57

Hali! Nem tudja valaki, hogy hol lehet kapni APC Back-UPS 600-ashoz soros kábelt, és kb mennyi lehet az ára?

#417 Felhasználó inaktív   ANTImatavFan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 17. 11:23

Idézet: csige - Dátum: 2004. júl. 17., szombat - 9:57

Hali! Nem tudja valaki, hogy hol lehet kapni APC Back-UPS 600-ashoz soros kábelt, és kb mennyi lehet az ára?

Hello!

Itt fogsz, kapni, szerintem az ara is fenn van a lapon. 1-2 ezer ft, szoval nem olcso, ahoz kepest, hogy csak egy kabel. Ha szeretesz forrasztani, konnyen at lehet alakitani egy mezei soros kabelt. Nekem nincs kiosztasom, de itt biztos tud valaki adni  :)

#418 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 17. 12:10

http://www.mycablesh...s/UPSCables.htm

#419 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 17. 15:54

az aláírásban lévő config alá milyen ups-t ajánlanátok?

jólenne ha lenne rajta zavarszűrő, mert a hangcuccból kispórolták, és néha hallom hogy vki felkapcsolja a villanyt a társasházban :D

szerk:
közben egy ilyet néztem ki. van vele vkinek tapasztalata?

Szerkesztette: kAy 2004. 07. 17. 16:40 -kor

*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#420 Felhasználó inaktív   csige 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 17. 18:39

Idézet

Idézet

Itt fogsz, kapni, szerintem az ara is fenn van a lapon. 1-2 ezer ft, szoval nem olcso, ahoz kepest, hogy csak egy kabel. Ha szeretesz forrasztani, konnyen at lehet alakitani egy mezei soros kabelt. Nekem nincs kiosztasom, de itt biztos tud valaki adni

Köszönöm a segítséget!  ;)
Lehet hogy forrasztgatni fogok, ki kell próbálni! :) Aztán ha nem megy akkor veszek 1et!

#421 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 17. 19:10

Idézet: kAy - Dátum: 2004. júl. 17., szombat - 16:54

az aláírásban lévő config alá milyen ups-t ajánlanátok?

jólenne ha lenne rajta zavarszűrő, mert a hangcuccból kispórolták, és néha hallom hogy vki felkapcsolja a villanyt a társasházban :D

szerk:
közben egy ilyet néztem ki. van vele vkinek tapasztalata?

400-as elég kell legyen szvsz, vagy 600, ha mindkét moncsi megy eccerre (az oldaladat nézve sejtem, hogy igen :D ).
Mennyit számsz rá?
A powercom-ot nem nagyon ismerem. De ha értékes dolgaid vannak (munkák) és fontos a stabilitás is, egy felsőbb kategóriásra ruházz be szvsz.
Szűrő mindegyikben van (persze lehet jobb, gyengébb).
Qrva jó az oldalad, de miért nem látok képet, ha az egyik grafikára kattanok? Se opera, se ie5.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#422 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 17. 20:33

Idézet: didyman - Dátum: 2004. júl. 17., szombat - 20:10

400-as elég kell legyen szvsz, vagy 600, ha mindkét moncsi megy eccerre (az oldaladat nézve sejtem, hogy igen :D ).
Mennyit számsz rá?
A powercom-ot nem nagyon ismerem. De ha értékes dolgaid vannak (munkák) és fontos a stabilitás is, egy felsőbb kategóriásra ruházz be szvsz.
Szűrő mindegyikben van (persze lehet jobb, gyengébb).

600 körül néztem ki, bár csak egy monitort tervezek rákötni, a másik felesleges arra az időre, ugyis az a lényeg, hogy ne menjen kárba 2-3 órányi design, ugyanis menteni ritkán szoktam a history miatt. (meg el is felejtem gyakran :D)

olyan 20 rugó körül szánnék rá, annyiból milyet ajánlanál, ami xp kompatibilis (power options), és kibirna 8-10 percet a configommal a hátán? :)

Idézet

Qrva jó az oldalad, de miért nem látok képet, ha az egyik grafikára kattanok? Se opera, se ie5.

plz dobj nekem mailban egy screenshotot a lapomon lévő cimre, ilyen problémát nem láttam még ugyanis vele! köszönöm ha segítesz :)
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#423 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 17. 21:15

Xp csak APC-t ismer :) :) :)
De szvsz van a többieknek is normális kezelőjük alá.
Egy ilyen APC Back Pro-al, amit Előtted nézegettünk, biztos nem járnál rosszul. Persze a tudásához képest talán drágább a többinél.
MGE is biztosan jó megoldás, a Centralion-nak, ahogy Stol is írta, vannak gyengébb modelljei. A Powercom...Na erről nem tudok nyilatkozni.
Levelet küldöm :)

#424 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 17. 21:48

ez vajon megfelelne nekem?

mennyi energiafelvétele lehet a configomnak? sorry a láma kérdésért, de semmi lehetőségem nincs kimérni.

#425 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 18. 06:30

Pfff. Hasra, nagyon hasra kb. 250W maximum menet közben (és akkor mindent csinálsz egyszerre) és 350 körül az induláskor, csúcsban a gép, a monitor meg vagy 150W lehet maximum (de arra rá kell legyen írva hátul).
Ha goglival rákeresel arra, hogy powercalc, egy elég vicces oldalt fogsz kapni, ami így kb. semmire sem jó :) ,de adhat egy irányvonalat (az ilyen elvi abszolút maximumokkal oprerál, aminek a gyakorlat szempontjából nincs túl sok szerepe, induláskor esetleg fellép, utána meg annál is kevesebb, rövid impulzusnyi ideig).

#426 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 18. 09:44

Idézet: didyman - Dátum: 2004. júl. 18., vasárnap - 7:30

Pfff. Hasra, nagyon hasra kb. 250W maximum menet közben (és akkor mindent csinálsz egyszerre) és 350 körül az induláskor, csúcsban a gép, a monitor meg vagy 150W lehet maximum (de arra rá kell legyen írva hátul).

tehát egy 300watt terhelhetőségü ups nem birná el a gépet és a monitort egyszerre, legalábbis bekapcsolás közben semmiképp sem?

a monitor energiafelvétele elvileg 120watt.

#427 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 18. 09:54

Hi!

tehát egy 300watt terhelhetőségü ups nem birná el a gépet és a monitort egyszerre, legalábbis bekapcsolás közben semmiképp sem?

Ez ebben a formában badarság, mert sosem fogod akkuról indítani a gépet, esetleg nagyon extrém esetben.
Ez az adat, csak akku üzemre utal, online hálózati üzemben 2x-3x túl lehet terhelni, esetleg túlterhelve overload-olhat ingadozáskor.

A 300W-osnak elégnek kell lennie, hacsak a PFC-s tápod nem fér össze az UPS-el, mert akkor minimum Smart UPS kelessz.

#428 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 18. 11:01

overload-olhat
Ne legyünk ennyire anglománok, olyan ronda, amikor van tisztességes magyar megfelelője: Túlterhelődhet  Arról nem is beszélve, hogy az angol szót fordítva, a mondat értelmetlen :p
Didyman "Forradalom a magyar nyelvért" mozgalmának adását halhattátok :D

300W-os. Az enyém 250W-os (400VA) és a Tiédnél biztosan több terhet lát maga alatt. Az előző moncsi maximum 160W-ot evett, na azt néha nehezményezte a túltehervédelem, egy-egy csippanás erejéig, ami Stol állításával ellentétben nálam vonali üzemben is megszólalt 100% felett kevéssel, csak nem oldott le a biztosíték (egyszer sem). Mondjuk a Smart ebből a szempontból más tészta, mert itt eleve egy aktív elektronika dolgozza meg a jelet vonali üzemben is, így itt nem mindegy, hogy mekkora a túlteher.
De menj biztosra, válassz 600VA-es típust, ha teheted.

#429 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 18. 11:02

Idézet: stol - Dátum: 2004. júl. 18., vasárnap - 10:54

Ez ebben a formában badarság, mert sosem fogod akkuról indítani a gépet, esetleg nagyon extrém esetben.

igazad van, ez tényleg elkerülte a figyelmem :D

Idézet

A 300W-osnak elégnek kell lennie, hacsak a PFC-s tápod nem fér össze az UPS-el, mert akkor minimum Smart UPS kelessz.

esetleg tudnál ajánlani valami 20 ezer körüli megoldást, ami elvben jól beválhat nálam?

mondjuk nem lenne baj ha a két zajszűrős aljzat lenne rajta - vagy azt lehet párhuzamosan szétosztani? (egy monitor és egy aktiv 5.1 menne rá, a monitor 120watt, a hangcucc lövésem sincs, 300 watt rms)

#430 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 18. 11:10

Az UPS MINDEN kimete zajszűrt és villámvédett, esetleg szokott lenni egy elsődleges és a többi másodlagos (az elsődleges terhelésével együtt kapcsol be a többi és-vagy az UPS maga is, így le lehet áramtalanítani fölöslegesen fogyasztó cuccokat, pl. hangfalak)
300W RMS? :) Igen az RMS és PMPO megfoghatatlan világa. valahol rá kell legyen írva a hálózatból felwett teljesítmény, mert az a lényeg, nem az a sok marhaság, amit ráírnak.
Az UPS kimeneteit elvben lehet osztani, de gyakorlatban nem nagyon ajánlott, tényleg csak kis teljesítményű dolgokra szabad. Általában 4 kimenet szokott akadni rajtuk, az nem elég? :)

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.