UPS
Elküldve: 2004. 08. 29. 16:29
PeppeR
Elküldve: 2004. 08. 29. 20:16
Bekapcsoltam akksik nelkul. Hat a transzformator valami eszmeletlenul bug. Nem tudom miert, a vasmag lemezeit a negy saroknal csavarok fogjak ossze. En is jol lerogzitettem, tettem ala gumicsikot. Nem ertem miert bug, de igy nem lesz jo! Otlet?
Az elejen vannak ledek. Leirom mi hogyan vilagit, stb, hogy kideruljon nincs-e valami hiba!
Normal - zold led -> vilagit
Back up - zold led -> nem vilagit
Over load - piros led -> nem vilagit
Alarm reset kapcsolot benyomva, nem tortenik valtozas.
Van egy Batterry level-t kijelzo ledsor (fuggoleges, alul a piros). Hat darab zold led, es az egy piros. Mindegyik eg.
Az ups hatuljan van harom darab 220V-os aljzat. UPS1, UPS2, AC feliratokkal. Az elolapon az ezekhez tartozo kapcsolok. Kikapcsolva a kapcsolokat, mindegyik aljzatban ~37V-ot mertem. Bekapcsolva ~207V-ot. Meg az AC aljzatban is. Ez normalis, marmint az utobbi? Az ertekeket terheletlen allapotban mertem.
Na, ez lenne a delutani tevekenysegem eredmenye. Remelem jol mukodik az ups!
PeppeR
Elküldve: 2004. 08. 29. 20:21
Idézet: PeppeR - Dátum: 2004. aug. 29., vasárnap - 21:16
Bekapcsoltam akksik nelkul. Hat a transzformator valami eszmeletlenul bug. Nem tudom miert, a vasmag lemezeit a negy saroknal csavarok fogjak ossze. En is jol lerogzitettem, tettem ala gumicsikot. Nem ertem miert bug, de igy nem lesz jo! Otlet?
Az elejen vannak ledek. Leirom mi hogyan vilagit, stb, hogy kideruljon nincs-e valami hiba!
Normal - zold led -> vilagit
Back up - zold led -> nem vilagit
Over load - piros led -> nem vilagit
Alarm reset kapcsolot benyomva, nem tortenik valtozas.
Van egy Batterry level-t kijelzo ledsor (fuggoleges, alul a piros). Hat darab zold led, es az egy piros. Mindegyik eg.
Az ups hatuljan van harom darab 220V-os aljzat. UPS1, UPS2, AC feliratokkal. Az elolapon az ezekhez tartozo kapcsolok. Kikapcsolva a kapcsolokat, mindegyik aljzatban ~37V-ot mertem. Bekapcsolva ~207V-ot. Meg az AC aljzatban is. Ez normalis, marmint az utobbi? Az ertekeket terheletlen allapotban mertem.
Na, ez lenne a delutani tevekenysegem eredmenye. Remelem jol mukodik az ups!
PeppeR
Egy sörben fogadok, hogy ez az!

Tökéletes Ungarische elektronik!
Line intr., kb. 500W-ra terhelhető, folyamatosan, és szinuszos kimenetű.
Az én gépemet 1h 20percig vitte.
És nekem is állnak az akkuk

Szerkesztette: stol 2004. 08. 29. 20:23 -kor
Elküldve: 2004. 08. 29. 21:08
Pepper: Kikapcsolva, üresen 37V az előferdülhet, nem hiba.
A búgó trafó is tipikus náluk, én sem tudtam mit tenni vele. Stol, Neked nem sikerült esetleg?
Az AC aljzat csak az UPS által kapcsolt kimenet, míg az UPS1 és UPS2 két, külön kimenet, amit az előlapi kapcsolókkal különíthetsz el. Az AC-n a bemeneti fesszel megegyező értéket mérsz, így valószínűleg a hálózat ilyen.
Nem fogsz csalódni a gépben, 9 élete van, mint a macskáknak.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2004. 08. 29. 22:02
A trafok azert szoktak bugni, mert a lemezek rezegnek, nem? Ennek ellentmond ez a trafo, mert ennek lakkal egymashoz vannak ragasztva az E es I vasai. Kar, hogy bug.
Stol: en ugy keszitem el a tetejet. hogy kivagom a ket akksi helyet a fedelen. Ratolom a tetot, az akksikat beallitom es a kivezetett drotokat radugdosom. Enjoy...
PeppeR
Elküldve: 2004. 08. 29. 22:05
Az en megoldasom, mivel rajta lesz a burkolat nem lesz poros! Yeahhh!
PeppeR
Real Ibiza - Chilling You Softly - Track 09...
Elküldve: 2004. 08. 29. 22:54

Összerondítani annak az UPS-nek a tetejét? Biztos vagy benne? Sok szempontból nem jó dolog, biztonság, RF-zaj pl.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2004. 08. 30. 00:40
A mutatvany elott elegge lemeritettuk a 2 aksit, hogy majd legyen mit toltenie az ups-nek, aztan meritettuk tovabb az ups-sel is. Ekkeppen lattuk, hogy valoban semmi baja nem lesz a tolto elektronikanak se. Ez nagyon tetszik Kiraly!

Ket 12V/12Ah-as ups aksi helyett 2 db 12V/45Ah-as

Az altalam hasznal smart 1400-ban 2db 12V\18Ah megy hivatalosan, nos amennyibe kerul ket ilyen aksi azon az aron kapok 2 55Ah-as autoaksit is

Stol ugye jol gondolom, hogy egy autos aksi tarosabban is mint egy upsaksi, mert az autos aksibol ki lehet mosni az olomsarat, de az ups aksibol nem?
Elküldve: 2004. 08. 30. 05:16
Idézet: ANTImatavFan - Dátum: 2004. aug. 30., hétfő - 1:40
A mutatvany elott elegge lemeritettuk a 2 aksit, hogy majd legyen mit toltenie az ups-nek, aztan meritettuk tovabb az ups-sel is. Ekkeppen lattuk, hogy valoban semmi baja nem lesz a tolto elektronikanak se. Ez nagyon tetszik Kiraly!

Ket 12V/12Ah-as ups aksi helyett 2 db 12V/45Ah-as

Az altalam hasznal smart 1400-ban 2db 12V\18Ah megy hivatalosan, nos amennyibe kerul ket ilyen aksi azon az aron kapok 2 55Ah-as autoaksit is

Stol ugye jol gondolom, hogy egy autos aksi tarosabban is mint egy upsaksi, mert az autos aksibol ki lehet mosni az olomsarat, de az ups aksibol nem?
Így, van!
Konditeremlátogatással felér.

Elküldve: 2004. 08. 30. 08:04
Idézet: didyman - Dátum: 2004. aug. 29., vasárnap - 21:54

Összerondítani annak az UPS-nek a tetejét? Biztos vagy benne? Sok szempontból nem jó dolog, biztonság, RF-zaj pl.
Profi lesz, ne aggodj(atok)! De lehet hajtok uj fedlapot aluminium lemezbol.
PeppeR
Elküldve: 2004. 08. 30. 10:42
Kulon akkumulator toltore raktam. Kezdeskor 0.3A-t mertem, ami linearisan nott a meres idejen. Sokaig nem mertem, mert minek. Az akku kapcsain 12.34-12.50V-ot mertem. A tolton lehet szabalyozni, hogy milyen erossegu arammal toltson. Harom fokozata van. En a legnagyobb aramerosseget valasztottam. Pontos ertekeket nem tudok mondani, mert jofajta orosz tolto. Batar joszag es csak romai I-II-III felirat van rajta. Meg lehet valtoztatni, hogy 6-12V legyen a toltofeszultseg.
Ugy gondolom jo lesz ez igy. A sav egybol pezsegni kezdett. Este 19:00-ig varok, aztan megmerem ujra az egesz rendszert.
PeppeR
U.i.: megsem vagom ki az ups tetejet. Talaltam a hatuljan egy helyet, ahol ki tudom vezetekezni. Igy az akksik kulon savallo edenyben lesznek. Csak mar helyem nincs nagyon. De a technikaert mindent!
Elküldve: 2004. 08. 30. 11:04
Az albacomp szunetmentes tapba mekkora kapacitasu akkumulatorokat erdemes/szabad maximum betenni? Ha mar lud, legyen kover...
Pepper
Elküldve: 2004. 08. 30. 11:34
Idézet: PeppeR - Dátum: 2004. aug. 30., hétfő - 12:04
Az albacomp szunetmentes tapba mekkora kapacitasu akkumulatorokat erdemes/szabad maximum betenni? Ha mar lud, legyen kover...
Pepper
Méréseim szerint tud 2A-el tölteni, tehát, akkorát, hogy 10-15 óra alatt feltöltse.
Ha nagyobb, az nem gond, csak sokáig tölti.
Elküldve: 2004. 08. 30. 13:35
Idézet: stol - Dátum: 2004. aug. 30., hétfő - 10:34
Ha nagyobb, az nem gond, csak sokáig tölti.
Nem ups-ben toltom! Most megmertem megint, 1-1.2A a toltoaram, amivel az akkumulatortolto tolti.
PeppeR
Elküldve: 2004. 08. 30. 16:10
JA! Stol ugyan nem irta, de ha savaztok, forrasztotok valamit, akkor az remelem mindenki szamara evidens, hogy CSUKOTT SZAJJAL! A fogzomanc banja...
PeppeR
Elküldve: 2004. 08. 30. 18:45
Kisse lelombozo hir: az akksimat levettem a toltorol. Igen bugyborekolt mar a sav. Merem uresen, 8.87V. Szoval most egy 40W-os simson izzoval meritem. Ejjszakara tolton hagyom.
A repedt oldalu akksit, ha nem ereszt, savazhatom ujra? Vagy van valami karosodasa belul is, amit kivulrol nem latok? Stol csak annyit irt, hogy ne foglalkozzunk vele, mert ugy is ereszt. Az enyem viszont nem ereszt. Szoval?
PeppeR
Elküldve: 2004. 08. 30. 19:31
Idézet: PeppeR - Dátum: 2004. aug. 30., hétfő - 19:45
Kisse lelombozo hir: az akksimat levettem a toltorol. Igen bugyborekolt mar a sav. Merem uresen, 8.87V. Szoval most egy 40W-os simson izzoval meritem. Ejjszakara tolton hagyom.
A repedt oldalu akksit, ha nem ereszt, savazhatom ujra? Vagy van valami karosodasa belul is, amit kivulrol nem latok? Stol csak annyit irt, hogy ne foglalkozzunk vele, mert ugy is ereszt. Az enyem viszont nem ereszt. Szoval?
PeppeR
Ha, kevés a kapocsfesz, akkor az elektródák nagy mértékban károsodtak, pontosan oxidálódtak, és megnövekedett az akku belső ellenállása.
Nekem is voltak ilyen "sikertelen" kísérleteim.
Főleg a Smart APC-ben a fektetett akkuk pusztuknak el így.
Elküldve: 2004. 08. 30. 21:17
Idézet: stol - Dátum: 2004. aug. 30., hétfő - 18:31
Nekem is voltak ilyen "sikertelen" kísérleteim.
Főleg a Smart APC-ben a fektetett akkuk pusztuknak el így.
Nem lesz jo ha ketszer-haromszor feltoltom, kisutom?! Pedig visszaolvastam es azt irtad.
PeppeR
Elküldve: 2004. 08. 31. 06:59
Idézet: PeppeR - Dátum: 2004. aug. 30., hétfő - 22:17
PeppeR
Általában segt, de mindíg a legroszabbra készítelek fel, így nem kell csalódnod majd, ha pedig sikerül, akkor jobban örülsz majd neki

Elküldve: 2004. 08. 31. 07:08
2db FIAMM 7,2-es akku 2év garival 7497 HUF.

Szerkesztette: stol 2004. 08. 31. 07:08 -kor