HWSW Informatikai Kerekasztal: UPS - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPS Értékeld a témát: -----

#601 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 29. 16:29

Koszonom! Igy is jol jarok, mert nem ketto ujat kell venni, hanem csak egyet.

PeppeR
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#602 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 29. 20:16

Kitakaritottam az ups-em. ALBACOMP logo van rajta, a tipusat nem irtam fel. Szoval kitakaritottam, a sarus reszeket szethuzkodtam, kontakt spray-ztem mindenhol. Tiszta jol nez ki, igy megtakaritva. Az egesz nagyon slim kivitelu, gyarilag fekszenek az akksik. Erdekes, hogy van meg egy ures akkumulator hely, vagy mifene. Nem tudom minek. Hianyozni nem hianyzik  semmi a belsejebol, felesleges kabelcsatlakozasok nincsenek - ez miatt gondolom.

Bekapcsoltam akksik nelkul. Hat a transzformator valami eszmeletlenul bug. Nem tudom miert, a vasmag lemezeit a negy saroknal csavarok fogjak ossze. En is jol lerogzitettem, tettem ala gumicsikot. Nem ertem miert bug, de igy nem lesz jo! Otlet?

Az elejen vannak ledek. Leirom mi hogyan vilagit, stb, hogy kideruljon nincs-e valami hiba!

Normal - zold led -> vilagit
Back up - zold led -> nem vilagit
Over load - piros led -> nem vilagit

Alarm reset kapcsolot benyomva, nem tortenik valtozas.

Van egy Batterry level-t kijelzo ledsor (fuggoleges, alul a piros). Hat darab zold led, es az egy piros. Mindegyik eg.

Az ups hatuljan van harom darab 220V-os aljzat. UPS1, UPS2, AC feliratokkal. Az elolapon az ezekhez tartozo kapcsolok. Kikapcsolva a kapcsolokat, mindegyik aljzatban ~37V-ot mertem. Bekapcsolva ~207V-ot. Meg az AC aljzatban is. Ez normalis, marmint az utobbi? Az ertekeket terheletlen allapotban mertem.

Na, ez lenne a delutani tevekenysegem eredmenye. Remelem jol mukodik az ups!

PeppeR
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#603 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 29. 20:21

Idézet: PeppeR - Dátum: 2004. aug. 29., vasárnap - 21:16

Kitakaritottam az ups-em. ALBACOMP logo van rajta, a tipusat nem irtam fel. Szoval kitakaritottam, a sarus reszeket szethuzkodtam, kontakt spray-ztem mindenhol. Tiszta jol nez ki, igy megtakaritva. Az egesz nagyon slim kivitelu, gyarilag fekszenek az akksik. Erdekes, hogy van meg egy ures akkumulator hely, vagy mifene. Nem tudom minek. Hianyozni nem hianyzik  semmi a belsejebol, felesleges kabelcsatlakozasok nincsenek - ez miatt gondolom.

Bekapcsoltam akksik nelkul. Hat a transzformator valami eszmeletlenul bug. Nem tudom miert, a vasmag lemezeit a negy saroknal csavarok fogjak ossze. En is jol lerogzitettem, tettem ala gumicsikot. Nem ertem miert bug, de igy nem lesz jo! Otlet?

Az elejen vannak ledek. Leirom mi hogyan vilagit, stb, hogy kideruljon nincs-e valami hiba!

Normal - zold led -> vilagit
Back up - zold led -> nem vilagit
Over load - piros led -> nem vilagit

Alarm reset kapcsolot benyomva, nem tortenik valtozas.

Van egy Batterry level-t kijelzo ledsor (fuggoleges, alul a piros). Hat darab zold led, es az egy piros. Mindegyik eg.

Az ups hatuljan van harom darab 220V-os aljzat. UPS1, UPS2, AC feliratokkal. Az elolapon az ezekhez tartozo kapcsolok. Kikapcsolva a kapcsolokat, mindegyik aljzatban ~37V-ot mertem. Bekapcsolva ~207V-ot. Meg az AC aljzatban is. Ez normalis, marmint az utobbi? Az ertekeket terheletlen allapotban mertem.

Na, ez lenne a delutani tevekenysegem eredmenye. Remelem jol mukodik az ups!

PeppeR

Egy sörben fogadok, hogy ez az!

Kép

:respect:

Tökéletes Ungarische elektronik!
Line intr., kb. 500W-ra terhelhető, folyamatosan, és szinuszos kimenetű.
Az én gépemet 1h 20percig vitte.

És nekem is állnak az akkuk ;)

Szerkesztette: stol 2004. 08. 29. 20:23 -kor

#604 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 08. 29. 21:08

Affrancba, megelőzött... :Đ
Pepper: Kikapcsolva, üresen 37V az előferdülhet, nem hiba.
A búgó trafó is tipikus náluk, én sem tudtam mit tenni vele. Stol, Neked nem sikerült esetleg?
Az AC aljzat csak az UPS által kapcsolt kimenet, míg az UPS1 és UPS2 két, külön kimenet, amit az előlapi kapcsolókkal különíthetsz el. Az AC-n  a bemeneti fesszel megegyező értéket mérsz, így valószínűleg a hálózat ilyen.
Nem fogsz csalódni a gépben, 9 élete van, mint a macskáknak.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#605 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 29. 22:02

Talalt, sulyedt. Ugyan mar irtam, de fajjon annak akitol hoztam. Fizetni akart, hogy hozzam el, mert mar evek ota ott porosodik a padlason. Draga kis simsonom. Milyen boldog vagyok! Csak ugy suvitettunk, en es az ups a nyeregben... A heten nekiallok megberhelni az akksit, meg szerezni egy masikat.

A trafok azert szoktak bugni, mert a lemezek rezegnek, nem? Ennek ellentmond ez a trafo, mert ennek lakkal egymashoz vannak ragasztva az E es I vasai. Kar, hogy bug.

Stol: en ugy keszitem el a tetejet. hogy kivagom a ket akksi helyet a fedelen. Ratolom a tetot, az akksikat beallitom es a kivezetett drotokat radugdosom. Enjoy...

PeppeR

#606 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 29. 22:05

Stol altal belinkelt kepen is jol latszik az akksik melletti ures U konzol. Az mire szolgal?
Az en megoldasom, mivel rajta lesz a burkolat nem lesz poros! Yeahhh!

PeppeR

Real Ibiza - Chilling You Softly - Track 09...

#607 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 08. 29. 22:54

AIM -*- "Cold Water Music"
:)

Összerondítani annak az UPS-nek a tetejét? Biztos vagy benne? Sok szempontból nem jó dolog, biztonság, RF-zaj pl.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#608 Felhasználó inaktív   ANTImatavFan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 30. 00:40

Ma atvittem a smart 1000-es ups-t az egyik haveromhoz, mert neki volt 2 epp nem hasznalt 45Ah-as aksija. Bemutottuk oket az ups-be (ill melle), es szepen mukdott roluk a szunetmentes.
A mutatvany elott elegge lemeritettuk a 2 aksit, hogy majd legyen mit toltenie az ups-nek, aztan meritettuk tovabb az ups-sel is. Ekkeppen lattuk, hogy valoban semmi baja nem lesz a tolto elektronikanak se. Ez nagyon tetszik Kiraly! :)

Ket 12V/12Ah-as ups aksi helyett 2 db 12V/45Ah-as :cool:  es hiba nelkul megy :cool:

Az altalam hasznal smart 1400-ban 2db 12V\18Ah megy hivatalosan, nos amennyibe kerul ket ilyen aksi azon az aron kapok 2 55Ah-as autoaksit is :)

Stol ugye jol gondolom, hogy egy autos aksi tarosabban is mint egy upsaksi, mert az autos aksibol ki lehet mosni az olomsarat, de az ups aksibol nem?

#609 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 30. 05:16

Idézet: ANTImatavFan - Dátum: 2004. aug. 30., hétfő - 1:40

Ma atvittem a smart 1000-es ups-t az egyik haveromhoz, mert neki volt 2 epp nem hasznalt 45Ah-as aksija. Bemutottuk oket az ups-be (ill melle), es szepen mukdott roluk a szunetmentes.
A mutatvany elott elegge lemeritettuk a 2 aksit, hogy majd legyen mit toltenie az ups-nek, aztan meritettuk tovabb az ups-sel is. Ekkeppen lattuk, hogy valoban semmi baja nem lesz a tolto elektronikanak se. Ez nagyon tetszik Kiraly! :)

Ket 12V/12Ah-as ups aksi helyett 2 db 12V/45Ah-as :cool:  es hiba nelkul megy :cool:

Az altalam hasznal smart 1400-ban 2db 12V\18Ah megy hivatalosan, nos amennyibe kerul ket ilyen aksi azon az aron kapok 2 55Ah-as autoaksit is :)

Stol ugye jol gondolom, hogy egy autos aksi tarosabban is mint egy upsaksi, mert az autos aksibol ki lehet mosni az olomsarat, de az ups aksibol nem?

Így, van!
Konditeremlátogatással felér. :D

#610 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 30. 08:04

Idézet: didyman - Dátum: 2004. aug. 29., vasárnap - 21:54

AIM -*- "Cold Water Music"
:)

Összerondítani annak az UPS-nek a tetejét? Biztos vagy benne? Sok szempontból nem jó dolog, biztonság, RF-zaj pl.

Profi lesz, ne aggodj(atok)! De lehet hajtok uj fedlapot aluminium lemezbol.

PeppeR

#611 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 30. 10:42

Felsavaztam az ep akkumulatort. Hagytam 5-6mm plussz savat a cellakban. A toltes vegen majd visszaszivom, hogy 1-2mm maradjon csak. Egyebbkent a szint merese a "legnehezebb" szamomra. Alig latni be azokon a szuk lyukakon. Pedig vilagitottam en mindenhonnan, mindennel.

Kulon akkumulator toltore raktam. Kezdeskor 0.3A-t mertem, ami linearisan nott a meres idejen. Sokaig nem mertem, mert minek. Az akku kapcsain 12.34-12.50V-ot mertem. A tolton lehet szabalyozni, hogy milyen erossegu arammal toltson. Harom fokozata van. En a legnagyobb aramerosseget valasztottam. Pontos ertekeket nem tudok mondani, mert jofajta orosz tolto. Batar joszag es csak romai I-II-III felirat van rajta. Meg lehet valtoztatni, hogy 6-12V legyen a toltofeszultseg.

Ugy gondolom jo lesz ez igy. A sav egybol pezsegni kezdett. Este 19:00-ig varok, aztan megmerem ujra az egesz rendszert.

PeppeR

U.i.: megsem vagom ki az ups tetejet. Talaltam a hatuljan egy helyet, ahol ki tudom vezetekezni. Igy az akksik kulon savallo edenyben lesznek. Csak mar helyem nincs nagyon. De a technikaert mindent!

#612 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 30. 11:04

Lekapcsoltam egy meres idejere az akkumulatort. Nagyon jo, terheletlenul mar stabil 11.89V-ot merek a kapcsain.

Az albacomp szunetmentes tapba mekkora kapacitasu akkumulatorokat erdemes/szabad maximum betenni? Ha mar lud, legyen kover...

Pepper

#613 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 30. 11:34

Idézet: PeppeR - Dátum: 2004. aug. 30., hétfő - 12:04

Lekapcsoltam egy meres idejere az akkumulatort. Nagyon jo, terheletlenul mar stabil 11.89V-ot merek a kapcsain.

Az albacomp szunetmentes tapba mekkora kapacitasu akkumulatorokat erdemes/szabad maximum betenni? Ha mar lud, legyen kover...

Pepper

Méréseim szerint tud 2A-el tölteni, tehát, akkorát, hogy 10-15 óra alatt feltöltse.
Ha nagyobb, az nem gond, csak sokáig tölti.

#614 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 30. 13:35

Idézet: stol - Dátum: 2004. aug. 30., hétfő - 10:34

Méréseim szerint tud 2A-el tölteni, tehát, akkorát, hogy 10-15 óra alatt feltöltse.
Ha nagyobb, az nem gond, csak sokáig tölti.

Nem ups-ben toltom! Most megmertem megint, 1-1.2A a toltoaram, amivel az akkumulatortolto tolti.

PeppeR

#615 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 30. 16:10

Probalgattam a repedt oldalu akkumulatort is. Ebbe desztillalt vizet ontottem. A tolto nyilasra rapasszintottam egy csovet, aztan trombitaltam bele jo sokat, jo eroset. Csak vorosodott a fejem, de nem lattam szivargast. Ejjszakara bennthagyom a vizet, aztan ha reggelre sem ereszt, savazom ezt is. Nagy baj nem lehet belole, mert savallo edenyben lesznek az akksik. Le lesz zarva, szoval meg a savgoz sem lehet problema.

JA! Stol ugyan nem irta, de ha savaztok, forrasztotok valamit, akkor az remelem mindenki szamara evidens, hogy CSUKOTT SZAJJAL! A fogzomanc banja...

PeppeR

#616 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 30. 18:45

Jo a repedt akksi is. A muanyag oldal nincs atszakadva, nem ereszt. A biztonsag kedveert tettem ra olyan ragasztot, amit meg kell gyujtani (hengerben van), eg egy keveset, aztan ra kell nyomni a feluletre. Ez frankon betapasztotta az egesz repedest.

Kisse lelombozo hir: az akksimat levettem a toltorol. Igen bugyborekolt mar a sav. Merem uresen, 8.87V. Szoval most egy 40W-os simson izzoval meritem. Ejjszakara tolton hagyom.

A repedt oldalu akksit, ha nem ereszt, savazhatom ujra? Vagy van valami karosodasa belul is, amit kivulrol nem latok? Stol csak annyit irt, hogy ne foglalkozzunk vele, mert ugy is ereszt. Az enyem viszont nem ereszt. Szoval?

PeppeR

#617 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 30. 19:31

Idézet: PeppeR - Dátum: 2004. aug. 30., hétfő - 19:45

Jo a repedt akksi is. A muanyag oldal nincs atszakadva, nem ereszt. A biztonsag kedveert tettem ra olyan ragasztot, amit meg kell gyujtani (hengerben van), eg egy keveset, aztan ra kell nyomni a feluletre. Ez frankon betapasztotta az egesz repedest.

Kisse lelombozo hir: az akksimat levettem a toltorol. Igen bugyborekolt mar a sav. Merem uresen, 8.87V. Szoval most egy 40W-os simson izzoval meritem. Ejjszakara tolton hagyom.

A repedt oldalu akksit, ha nem ereszt, savazhatom ujra? Vagy van valami karosodasa belul is, amit kivulrol nem latok? Stol csak annyit irt, hogy ne foglalkozzunk vele, mert ugy is ereszt. Az enyem viszont nem ereszt. Szoval?

PeppeR

Ha, kevés a kapocsfesz, akkor az elektródák nagy mértékban károsodtak, pontosan oxidálódtak, és megnövekedett az akku belső ellenállása.
Nekem is voltak ilyen "sikertelen" kísérleteim.
Főleg a Smart APC-ben a fektetett akkuk pusztuknak el így.

#618 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 30. 21:17

Idézet: stol - Dátum: 2004. aug. 30., hétfő - 18:31

Ha, kevés a kapocsfesz, akkor az elektródák nagy mértékban károsodtak, pontosan oxidálódtak, és megnövekedett az akku belső ellenállása.
Nekem is voltak ilyen "sikertelen" kísérleteim.
Főleg a Smart APC-ben a fektetett akkuk pusztuknak el így.

Nem lesz jo ha ketszer-haromszor feltoltom, kisutom?! Pedig visszaolvastam es azt irtad.

PeppeR

#619 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 31. 06:59

Idézet: PeppeR - Dátum: 2004. aug. 30., hétfő - 22:17

Nem lesz jo ha ketszer-haromszor feltoltom, kisutom?! Pedig visszaolvastam es azt irtad.

PeppeR

Általában segt, de mindíg a legroszabbra készítelek fel, így nem kell csalódnod majd, ha pedig sikerül, akkor jobban örülsz majd neki ;) !

#620 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 31. 07:08

Örül a mákam, ma jött a csomagom, tegnapi rendelésből...

2db FIAMM 7,2-es akku 2év garival 7497 HUF.

Kép

Kép

Kép

Szerkesztette: stol 2004. 08. 31. 07:08 -kor

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32