HWSW Informatikai Kerekasztal: UPS - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPS Értékeld a témát: -----

#561 Felhasználó inaktív   ANTImatavFan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 23. 22:53

Idézet: stol - Dátum: 2004. aug. 23., hétfő - 11:15

Természetesen, csak 50 óra alatt töltebé újra, és hüvelykújomnyi vastag kábel kell a bekötéshez.

Ez biztos? Nem akarja majd az UPS nagyobb arammal tolteni a sok Ah-as aksit,  amitol meghal a toltoelektronika? Regebben tobb helyen olvastam, hogy ilyet nem lehet, mert tonkre megy az UPS? Nekem pl APC Smart UPS 1400 van, ebbe 2 db 12V 18Ah-as aksi, amit kb 3 ora alatt feltolt teljesen. Ezek szerint ha ezek helyett mondjuk 2 db 55Ah-as aksit hasznalnek akkor azt is feltoltene 9-10 ora alatt.
:confused:  (Az a baj, hogy az elektronikaval a Maxwell-egyenletek szintjen tiszaban vagyok, de gyakorlati ismereteim a nullahoz konvergalnak....)

Nem ertem miert kellene vastagabb kabel, mert az csak akkor kene ha nagyobb lenne a toltoaram mint az erdeti aksinal, akkor gondolom meg az lenne amit irtam(tolot aramkor kaput), tehat ha u.a a toltoaram, mint  az erdeti aksiknal akkor (szerintem) jo az eredeti kabel is.

Stol Mester, ha idod engedi irjal errol par sort.

#562 Felhasználó inaktív   ANTImatavFan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 23. 23:22

Talan az okbol kene csak a vastagabb kabel, mert ugye a nagy aksi nem fer be az UPS-be, igy hosszabb kabel kell? Es mivel hosszabb kell, a kabel vastagsagval lehet a kabel ellenallasat u.a az ertekre hozni, mint az eredetie... Akkor mondjuk 2-szer hosszabb kabelhez sqrt(2), azaz kb masfelszer nagyobb keresztmetszetu kabel kell. (u.a az anyagbol termeszetesen). Ha ez van akkor mar ertem :) 

#563 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 24. 06:07

Idézet: ANTImatavFan - Dátum: 2004. aug. 24., kedd - 0:22

Talan az okbol kene csak a vastagabb kabel, mert ugye a nagy aksi nem fer be az UPS-be, igy hosszabb kabel kell? Es mivel hosszabb kell, a kabel vastagsagval lehet a kabel ellenallasat u.a az ertekre hozni, mint az eredetie...   Akkor mondjuk 2-szer hosszabb kabelhez sqrt(2), azaz kb masfelszer nagyobb keresztmetszetu kabel kell. (u.a az anyagbol termeszetesen). Ha ez van akkor mar ertem :) 

Így, ahogy mondod!

A töltőáram, pedig szvsz nem fogy növekedni, mivel az akku-k kapocsfesze teljesen megegyezik.

#564 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 24. 07:44

Idézet: stol - Dátum: 2004. aug. 24., kedd - 7:07

A töltőáram, pedig szvsz nem fogy növekedni, mivel az akku-k kapocsfesze teljesen megegyezik.

Hümm. A belső ellenállásuk viszont jóval kisebb :think: Igaz, ez lényegtelen :idea:

A dolog ugyanis arra akar kievezni, hogy egy autóból berhelt generátor/dinamó+szabályzó kombót felrakni valami szélkerék mögé -> ez töltené az akkut, amiből meg az UPS csinálná a delejt.
'Dög' UPS olcsó, csakúgy, mint pl. egy régi kocsiból bontott dinamó. A szélkerékhez meg 'csak' vas kell...

Persze, olyan UPS kell, amelyik elindulni is hajlandó eleve meglevő hálózati feszültség nélkül is.

Szerkesztette: Rive 2004. 08. 24. 07:45 -kor

Elköltöztem :-)

#565 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 08. 24. 08:00

Rive, micsoda ötlet, hallod :D :D :D
-Hű, mid van, skodablokk? -Nem vazze, UPS! :Đ -és repülni is tud? :Đ
Persze, hogy lényegtelen elég széles tartományban, ha a töltés áramgenerátoros vagy impulzus, ha a kapocsfesz egyezik, nem lehet baj belőle.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#566 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 24. 17:48

Idézet: didyman - Dátum: 2004. aug. 23., hétfő - 16:55

:offtopic: Pepper: Real Ibiza (Chilling You Softly)?

Az bizony! Nekem nagyon bejon. De mondhatnam meg az air-t, nightmares on wax, the aphex twin, adam f... Huhh, micsoda zenek!

Magyar vonatkozasban megemlitenem meg a BRAINS-t is, de ez ingkabb raggie. De nagyon ott van...

PeppeR
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#567 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 24. 18:31

Idézet: ANTImatavFan - Dátum: 2004. aug. 23., hétfő - 22:22

Talan az okbol kene csak a vastagabb kabel, mert ugye a nagy aksi nem fer be az UPS-be, igy hosszabb kabel kell? Es mivel hosszabb kell, a kabel vastagsagval lehet a kabel ellenallasat u.a az ertekre hozni, mint az eredetie...   Akkor mondjuk 2-szer hosszabb kabelhez sqrt(2), azaz kb masfelszer nagyobb keresztmetszetu kabel kell. (u.a az anyagbol termeszetesen). Ha ez van akkor mar ertem :) 

Ezt kifelejtettem! Pedig mikor meg auto hi-fi-ztem, hanyszor kellett elmagyaraznom. Szerencse, hogy figyeltek. Mea culpa!

PeppeR
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#568 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 24. 18:43

:offtopic: Cafe Del Mar, de nem csak a maiak, hanem a '94-es első kiadás, aminek még nincs is "verziószáma". Nem is merem megemlíteni Neked, hogy mik vannak rajta... :)
Aztán dZihan'n'Kamien, Butterfly Dawn, Orientation, Elucidations..Matenda, TiT, hajjaj... :D
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#569 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 24. 19:43

Ha lesz vegre adsl-em, akkor mindnek utanna nezek. De nagyon erdekel a goa is. Noyse is bejon (azt hiszem igy kell irni), pedig az igen-igen kivulallo.

A felsorolasombol nekem (is) kimaradt sok zene. Zlone-syrup, the system drumm&bass, van egy boduletes 1ora idotartamu nme click mixem is, röyksopp, essential, ed rush & optical, kruder & dorfmaister. A nemet eloadok tobben vannak. Volt kinnt ismeros aki behozta oket, sot meg az emlitett nme mixbe is kozremukodott.

De ne offoljunk tobbet! Gyere maganba, vagy nyissunk a sziget-en egy topicot! De szolj, ha mar megnyitottad!

PeppeR

#570 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 24. 20:42

Goa is, nagyszerű. Noyse, igen, így kell írni :) .
Topiknéven még gondolkozok, majd írok :) . Addig is nézelődj a goa.hu/forum -on és az slsk.org -on ;) .

Kábelhossz-így érthető a dolog. Erre én sem gondoltam :rolleyes: :)
Felraktam az SOSUPS-től leszedett PC 5-öt és naccerűen kezeli az UPS-em! Kiderült, hogy 93-as a kicsike :) . De egy marha jó kis progi és nem túl bonyolult az UPS-hez csatlakozás sem. Igazi 5 csillag az SOSUPS csapatnak!

#571 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 24. 21:26

A hazi szelgenerator uzemeltetese nem engedely koteles? Felettunk egy utcaval epitett valaki hazilag egyet (igaz az teljesitmenyben elvisz egy haztastast), de nem mukodtet(het)i. Tudtok errol valamit?

Holnap megyek savazni az akksikat...

PeppeR

#572 Felhasználó inaktív   steve-o 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 08. 26. 06:09

udv

Reggel vihar volt es az egyik nagy boom utan leoldott a szunetmentes. Az aram nemigen  ment el egy pillanatra sem, mert az oram nem "nullazodott" le. A topicban emlitett elegge alap masinarol van szo.
Szoval az ominozus eset ota csak periodikusan sipol, nem reagal a kikapcsolasra sem (a rajta levo gombot kellene par mp-ig folyamatosan nyomni) es azt sem erzekelni, hogy nincs aram, mert a zold ledje villog, ilyenkor a narancs szinu szokott es ugyanigy sipol. Ha radugom a 220as halozatra akkor sem reagal, es ha valami fogyasztotdugok ra akkor az pedig nem kap aramot. Amik ra voltak kotve (monitor + gep) mukodnek rendesen.

Mi mehetett ki benne es miert? Vagy mentheto lehet eseteg? Otletek? Igy egy elet lesz, mire sipolasokkal lemerul... bar mar eleg gyengecske volt, monitorral kb. 4 percet birt.

Otletek, velemenyek?

#573 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 26. 08:20

Ha vezérlésre nem reagál és hülyeségeket csinál, az gáz...Valószínűleg tüskét kapott s a tüske átette magát valahogy az UPS vezérlőelektronikája felé. Ha szerencséd van, a digitális alkatrészek tápja murdelt meg, ha nincs szerencséd, nem éri meg javítani.
A füttykódokat az UPS kezelésije elvileg közli, az alapján el lehetne indulni.

#574 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 26. 08:35

Idézet: didyman - Dátum: 2004. aug. 26., csütörtök - 9:20

Ha vezérlésre nem reagál és hülyeségeket csinál, az gáz...Valószínűleg tüskét kapott s a tüske átette magát valahogy az UPS vezérlőelektronikája felé. Ha szerencséd van, a digitális alkatrészek tápja murdelt meg, ha nincs szerencséd, nem éri meg javítani.
A füttykódokat az UPS kezelésije elvileg közli, az alapján el lehetne indulni.

Tipp: a vezérlés és a tápja túlélte, a vezérlés és a nagyáramú rész közötti érzékelő- vagy vezérlőlánc ment ki.

Apropó. Az, hogy egy UPS képes úgy-ahogy megvédeni a rákapcsolt fogyasztót egy túlfeszültségtől, messze nem azt jelenti, hogy az UPS maga túléli azt!
Elköltöztem :-)

#575 Felhasználó inaktív   steve-o 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 26. 11:46

A hasznalati szerint ez a "futtykod" akkor van, ha az akksi resze eloregedett, es velejaroja lenne a piros led vilagitasa is. Kenytelen voltam leszedni a fedelet, mert mar idegesitett a siploas. A zold led vilagit (ami azt jelentene, hogy a 220-as halozatra van dugva, es minden oke) es "-- -- -- --" utemben sipol. Ha elmegy az aram akkor "- - - - - - -" volt. Amikor hangot ad, akkor kialszik a zold led addig, amig a sipolas tart. Javasoltak, hogy nezzem meg a benne levo biztositekot is, eppnek tunik:
(bar azt is mondtak hogy a szemrevetelezes egy dolog, inkabb vegyem ki es merjem ki. na ehhez sem ampermerom, sem hozzaertesem nincs, es kiszedni sem tudom a biztositekot.)

Kép

Kivenni nem lehet (eroltetni sem akartam, lehet hatulrol rogzitve van), szerintem nem veletlenul, es szinten nem veletlenul van mellette a masik biztositek hely, ha az szetment csak be kell szurni egy masikat, ami rossz mar ugy sem zavarthat be. Gondolom en :)

Kép

Fizikai serulest nem latok benne sehol, tehat hogy szet lenne egve valamely alkatresz, ki lenne durranva valami kondi, stb...
(a sarut en huztam le mint mondtam, hogy ne sipoljon. ha visszadugom ugyanugy sipakol :) )

Kép

Ja, es itt nincs semmi szerviz ahol en lakom, egy embert hivtam fel aki ert minden ilyesmihez, a jovo heten tudja csak megnezni.

#576 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 26. 16:29

Jé, ez detto Centrallion Blazer! Bakker!
Összességében újonnan nem adnék érte 8K HUF-ot, mert megbízhatatlan.

Nekem az APC 2 villámcsapást élt túl, melőle kétszer döglökk ki az ORION TV-m tápja...

Kép

Az egyes karikában van egy stabkocka, ami 5V-os, annak a jobb szélsző lábán 5V-ot kéne mérned!
A kettes körben apró nyákbiztit kéne keresned.

Ha megjavítod az UPS-t, akkor gyorsan szabadulj meg tőle!

#577 Felhasználó inaktív   steve-o 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 26. 17:39

Holnap kimerjuk haverommal.
2 eve vettem amugy ezt a masinat.
Neha csinalt olyat hogy abban a pillanatban amikor elment az aram rebootolt a gep.
Igy joszerivel nem sokat tett, mert igy is elveszett a munkam akkor.

#578 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 26. 19:04

Mondtam, hogy megbízhatatlan...
Most itt nálam rohadt nagy vihar van, az UPS (APC 400) 30másodpercenként kapcsolgat, már rákapcsoltam a Delay Alarm-ot is, hogy ne sípoljon.
Amúgy a Centrallionnak az invertere is nagyon gyükér, +lassú észlelő elektronika.

#579 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 05:59

De úgytudom, van nekünk UPS topicunk is, mé' nem  oda tetszett beírni? :pokeas2:

#580 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 16:32

Esetleg a Powercom SMART KING 1500A ill. 2000A cuccait ismeri valaki?
Ket gepet (Dell Optiplex GN+ [P55C@166, kemeny egy szem vinyo] es hazikokany PII-400) es par egyeb cumot (switch, dsl bridge, berelt vonali modem, (backup) dialup modem, kesobb esetleg meg par hasonlo aprosag) kellene elvinnie, minel hosszabb athidalasi idovel.
Az ara 115/130k, rack valtozatban +20k, de ujabb 30 kilot nem birna el a falra ganyolt szekreny (meg hely sem nagyon van benne), ugyhogy marad a standalone valtozat;) Elvileg 2 ev gari vanik rajuk.
A stuff ele valoszinuleg egy tulfeszvedos eloszto is be lesz hekkelve.

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.