HWSW Informatikai Kerekasztal: UPS - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPS Értékeld a témát: -----

#761 Felhasználó inaktív   ANTImatavFan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 15. 01:30

Idézet: MC Pite - Dátum: 2004. nov. 15., hétfő - 1:04

Basszki... :(
Akkor nézzek be magamnak egy feszstabot az apc vagy az mge palettájáról?
20ezrem nincs rá sajna
ha kevés VAes, akkor nem az lesz hogy kevesebb ideig műxik a gép(ami nem gond, csak az ingadozást kell kibírnia, amim max 1 mp) haemn lekapcsol merthogy szertinte túlterhelem?
Fogadjunk egy áramingadozást már nem bírnak ki ezek? :confused:
Ezekbe is kell akksit venni, vagy elementáris kondikkal dolgoznak?
http://www.apc.com/r...hspec_index.cfm
http://www.mgeups.co...nd/ct/index.htm
AZ apc isglvanikusan elválaszt a csúnya hálózattól? Szerencsétlen  Labtecem akkora reccsenésekkel kísér minden lámpa/egyébb kapcsolást :(!

Boven jo neked a Smart 700-as, ha az alairasodban szereplo konfigot rakod ra.
A 700-ast asszem 410Wattig lehet terhelni, es ezt szerintem semmi eselyed megkozeliteni se az emlitett konfiggal.

Es nyugodtan vegyel hasznaltat, ezekben csak az aku oregszik el, en is egy hasznaltan vett smart 1400-ast nyuzok mar 2 eve. Ha 110%-ra akarsz menni, akkor vidd el IDE es 1000-2000 ft-ert bevizsgaljak, es kalibraljak is.

Csak viszonyitas kepp, nalam a szunetmentesrol megy.
2 Athlon  2 19"-os moncsival, 1 P4, egy p233mmx(firewall), 1 P4-es laptop, 2 switch, adslmodem, fax, ami kb 500-600watt.

#762 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 15. 01:39

:(
Megpróbálom de kissé félek. Pesten nem nagyon tudok ugrálni ,ha kijönek elém a kék metróhoz akkor ok, de többet nem tudok mászkálni, így bevizsgáltatni sem :(.
Szóval vagy jó minőségű áram, vagy ups ha kevés pénzem van. Vagy használtan ha találok...
Miccóltok amiket néztem feszstabokhoz? MGE CT6os? APCt át kell alakítani, vagy venni olyan szép (MGE) átalakítót. APC ennek miért örül :rolleyes: . APC ~ 11E, gondolom az MGE vmivel olcsóbb!

Nekem csak az kell hogy biztonságban legyen a gépem. Gondoltam belefér egy ups :( ... Remélemez is jó lesz, bár hogy mekkora ingadozást bír el, jó kérdés-akkorák is akadnak, hgoy enm minden gép indul újra-kapcsol ki-enyém ált ki szokott/újra indul :rolleyes: Ezt gondolom a feszstabok már nem simítják el,nem?
EZekbe is kell (majd) akksi?

Szerkesztette: MC Pite 2004. 11. 15. 01:42 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#763 Felhasználó inaktív   ANTImatavFan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 15. 01:42

Na meg annyit, hogy par hete vettem egy Energy Monitor 3000 nevu ketyret, nekem nagyon tetszik, hogy latom pontosan mi mennyit fogyaszt, mennyi epp a hallozati frekvencia, mennyi epp a cos(fi), stb, stb, es mindenrol a min/max-ot is megjegyzi.

Pl lemertem, hogy  Smart UPS 1400-as szunetmentesem sajat fogyasztasa 30Watt, a laptopom 40-45W-ot eszik ha netezek, de egy kis burning test csinal 75-80Wattot ebbol  :)
Az elozo hozzaszolasomban felsorolt dolgok kb 5500Ft aramot esznek meg havonta.

#764 Felhasználó inaktív   ANTImatavFan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 15. 01:57

Idézet: MC Pite - Dátum: 2004. nov. 15., hétfő - 1:39

:(
Megpróbálom de kissé félek. Pesten nem nagyon tudok ugrálni ,ha kijönek elém a kék metróhoz akkor ok, de többet nem tudok mászkálni, így bevizsgáltatni sem :(.
Szóval vagy jó minőségű áram, vagy ups ha kevés pénzem van. Vagy használtan ha találok...
Miccóltok amiket néztem feszstabokhoz? MGE CT6os? APCt át kell alakítani, vagy venni olyan szép (MGE) átalakítót. APC ennek miért örül :rolleyes: . APC ~ 11E, gondolom az MGE vmivel olcsóbb!

Nekem csak az kell hogy biztonságban legyen a gépem. Gondoltam belefér egy ups :( ... Remélemez is jó lesz, bár hogy mekkora ingadozást bír el, jó kérdés-akkorák is akadnak, hgoy enm minden gép indul újra-kapcsol ki-enyém ált ki szokott/újra indul :rolleyes: Ezt gondolom a feszstabok már nem simítják el,nem?
EZekbe is kell (majd) akksi?

Hat a kek metro egyik megallojahoz (tan a Dozsahoz) kozel van az a szerviz amit irtam.
En csak az APC-rol nyilatkoznek, mert azt ismerem, ez a smart szeria nagyon ott van, elosszoris szerverek vedelmere valo, amihez ugye minoseg kell.
Egy gyakorlati pelda: Hetvegen apam heggesztett sokat, olyan volt a lampa a szobamba, mintha agyuznanak, villogott, az ups-em 112-szer valtott akus uzemre 1 ora alatt, mert  hol 160V volt a bejovo fesz, hol 290V, volt mikor 2-3 masodperc alatt kattanat vagy 10-et, de ebbol a rakasztott dolgok semmit se vettek eszre. :)

Azt nem ertem mit kell atalakitani 1 APC-n ?  :think:  Hogy legyen "konektoros"?, mert  ha csak ennyi akkor vegyel a Tescoban 1 300Ft-os elosztot, meg egy elektromos boltban olyan dugot, mint amit a tapba kell dugni, csak ne mamat, hanem papat, vagd le a dugot az elosztorol, es szerd ra amit vettel es kesz. Kb 400ft az egesz..., en is ilyet hasznalok.

#765 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 11. 15. 07:02

MC, ne félj :) , elég lesz a smart700. Nézd meg a konfigomat  névjegyem alatt. Ezt egy 400-as SMART jószág eteti! A konfig önmagában 54% maximum terhelést jelent és akkor tényleg mindent csinálok vele.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#766 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 15. 08:07

Ha ennyien mondják, csak nem lehet olyan rossz, nemigaz? :cool:

#767 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 15. 09:49

Oké,oké, csak találnom kellene olcsón, és mivel nem értek az upsekhez, nem futom mire kellene figyleni, stb. Nem olyan,mint egy használt proic, prime aztán kész :)
0,A hidegindítási probléma was bedeutet? Ha nem sw-es(kalibrálható-csak szervízben?) akkor?

1, fesz stabokba kell akksi?
2,fesz stab jó lenne nekem?
3, ha veszek egy feszstabot, és késöbb egy gagyi upst(~20 a kettő) akkor jó minőségű áramom lesz é saz ingadozásoktól is véd, tehát ez járható út?
4,keresek használtata, a kis 400as APC elég nekem;tehát olyat hogy lekapcsol ha elmegy az arám 1-2 másodpercre fog-vagy nem fog csinálni túlterhelés címszó alatt?
5,Ez szerintetek? "Eladó MGE Ellipse Premium 500 UPS. Jellemzők: automatikus feszültség szabályozás, kommunikáció PC- vel, automatikus shutdown szoftver, adatvonal védelem (modem, telefon, DSL, Ethernet)." DIN konnektor csati 4 db(pont annyi kell) 7900ért.480VAes, 280Wot írnak rá MGE-ék. Vagy 400as APC, a sima APC is normális áramot készít? A MGE E.Premium  Line Interactive, ez már elég normális áramot gyárt?
Sorry hogy ennyi kérdésem van :respect: .

Szerkesztette: MC Pite 2004. 11. 15. 10:10 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#768 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 15. 10:16

6, ha találok ilyen apuci csatit, és arr tolom az elosztót, nyugodtan mehet egy kimenetre minden, nem fogja "túlterhelni"?
7, gagyi árammal éjjel nappal bekapcsolt (100% proc terhelés) gépnél mennyire számoljak akksicserét, évente?
8, miket kérdezzek meg használt ups vételekor, hidegindítás, akksik állapota, és még?
9,soros kábelt hol tudok beszerezni?
10, a kicsi (CS) APCk is áramsimítósak? Tehát nem muszi Smart szériásat venni? (csak ajánlott gondolom)
11, a sokat emlegetett smart 700at az apc hogy hívja? - Hogy megtaláljam a honlapjukon.
12, és még él a kérdés, hogyha 3×× vagy 4××VA-os upst választok, az 1-2 másodpercet ki fog bírni, vagy túlterhelés címen lekapcsol, és akkor ott vagyok ahol a part szakad.
13,az on line és a line interactive között mi/mennyi a különbség?
14,merjek olcsóbb(blazer/centurion) line interactiveosat venni?

Szerkesztette: MC Pite 2004. 11. 15. 11:02 -kor

#769 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 15. 11:40

MC :D
Figy, higyj nekünk, oké? :) MGE-t és Centralion-t NE vegyél, se újan, se használtan. A SMART700 régi modell, nem fogod az APC-nél meglelni, ellenben rendkívül készséges a support, amire szükséged van róla, elküldik Neked pár napon belül. Azt vedd meg, hidd el, hogy jól járhatsz vele! Szinusz kimenetű, Line-interaktív (az online annyiban jobb, hogy ott a bemeneti fesznek jószerivel semmi köze a kimenetihez, átkapcsolási időt elvben nem is látsz, de elég Neked a line int. , bőven). Az AVR az, ami alacsony bemenőfesz esetén rádolgozika kimenetre akkuk terhelése nélkül, a pozitív kilengéseket ez azonban nem csitítja, ott átkapcsol az UPS.
Amikor megveszed, az akksik állapotát-korát kérdezd meg. Ezek a régi zsugák nem nagyon állítódnak el, hacsak bele nem berhelnek, bedugod és menni fognak. Ha valami baj van, vagy csak keveset akarsz kérdezni, akkor: http://www.sosups.hu
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#770 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 15. 11:41

Még akkor annyit a végére hogy hány wattig mehetek lefele, tehát kikapcsol túlterhelés miatt, vagy csak kevesebb ideig bírja, mert akkor innen túrok vmi felújítottat.

Hm, átnéztem BK400EC vagy BK400I? Sajna 20000+ kategória nem jöhet szóba. :( :( :(

Még keresek a 7en Smart700ast, ha találok a bolhán és belefér a keretbe ez jön, ha nem, pénteken veszek vagy 400EC-t vagy 400I-t. Az is jó másodhegedűsnek,nem? Ha nincsSmart700as vmi kell.
Ha jól látom itt kapásból lehet pdu csatit is venni ha hozok upst, meg soros/usb kábelt is. (nem tudom milyen csatisok, ezeket sem találom az apcnél már).
Melyiket ha nincs 700as?
BK400EC400VA-es, maximum 250Wattal terhelhető kvázi szinuszos kimenetű, back kommunikációval rendelkező szünetmentes tápegység. 11250
BK400I 400VA-es, maximum 250Wattal terhelhető kvázi szinuszos kimenetű, back kommunikációval rendelkező szünetmentes tápegység. 11250
BP280SI 280VA-es, maximum 180Wattal terhelhető kvázi színuszos kimenetű, smart kommunikációval rendelkező, line interaktív, feszültség stabilizátoros szünetmentes tápegység. 18750
BP500IAVR 500VA-es, maximum 300Wattal terhelhető kvázi színuszos kimenetű, back kommunikációval rendelkező, line interaktív, feszültség stabilizátoros szünetmentes tápegység. 22500

Szerkesztette: MC Pite 2004. 11. 15. 12:39 -kor

#771 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 15. 12:18

Idézet: didyman - Dátum: 2004. nov. 15., hétfő - 11:40

(az online annyiban jobb, hogy ott a bemeneti fesznek jószerivel semmi köze a kimenetihez, átkapcsolási időt elvben nem is látsz...)

Tudtommal nem csak elvileg:)
A bemeneti feszkot egyeniranyitjak, azzal toltik az akku(telepe)t, ES hajtjak az invertert. Ha a betap elszall, akkor az akku(telep) atveszi az inverter taplalasat, es kb. annyit veszel csak eszre az egeszbol, hogy pittyen egyet, es mas LED-ek vilagitanak rajta:) A taplalt keszulek NEM eszleli, hogy atkapcsolas tortent (nincs fazisugras, frekvenciaelmaszas, feszultsegingadozas, stb, ha megis, akkor az a ups kula, es/vagy nem online)., max. abbol, hogy par eszkoz amivel ossze volt kotve (es nem szunetmentes tapon volt) hirtelen elszall:)

Ket hibaja van:
-draga
-folyamatosan fogyaszt (egyeniranyito es inverter folyamatosan mukodik, es ugye nem eppen 100% a hatasfoka egyiknek sem)

De MC-nek tenyleg jo lesz a 700-as smart:)

#772 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 15. 12:34

Az elvileget is úgy értettem, ha az elektronika és a pufferkondik normálisan mennek és nincs tökig terhelve :D .
MC, írj az APC-nek egy levelet, hogy mi kell neked, vagy keress rá: smart700.pdf

#773 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 15. 12:42

Idézet: didyman - Dátum: 2004. nov. 15., hétfő - 13:34

Az elvileget is úgy értettem, ha az elektronika és a pufferkondik normálisan mennek és nincs tökig terhelve :D .
MC, írj az APC-nek egy levelet, hogy mi kell neked, vagy keress rá: smart700.pdf

Ok,köszi, keresgélek.
A fentiek közül melyiket szerinetek?  A nem line interactiveos (BK) nekem akkor nem jó? :( Vagy azok is simítgatják a 230at :confused: (kvázi szinuszos...)

Találtam egy pdfet, ebből nem derül ki hogy line interaktívos a 700as, de gondolom az, ugye?
20ért megéri?lll postával 22. (jajj mennyi pénz :( )

Szerkesztette: MC Pite 2004. 11. 15. 13:04 -kor

#774 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 15. 12:46

A 600as Smart ér tíz forintot, vagy ionkább halott aksival 7ért?

szerk.: Mit jelent az, hogy hidegen nem indítható? Lehet azt javítani?

Szerkesztette: Shia-ko 2004. 11. 15. 12:49 -kor

Üdvözlettel:
Gabi

#775 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 15. 13:06

Idézet: MC Pite - Dátum: 2004. nov. 15., hétfő - 12:42

Ok,köszi, keresgélek.
A fentiek közül melyiket szerinetek?  A nem line interactiveos (BK) nekem akkor nem jó? :( Vagy azok is simítgatják a 230at :confused: (kvázi szinuszos...)

Nem.
A Back PRO (vagy mi) sem jo neked, mert -- bar az mar line interactive -- nem szinuszos, igy a pumpat nem tudod rakotni. Vagyhat ratudod, csak a mukodese es az elettartama kerdeses.

Idézet

szerk.: Mit jelent az, hogy hidegen nem indítható? Lehet azt javítani?

Talan, de nem erdemes.
Azt jelenti, hogy csak akkor lehet bekapcsolni, ha van halozati feszultseg (szoval ha aramszunet van, es ki van kapcsolva, akkor nem fog elindulni egesz addig, amig nincs betap).

#776 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 15. 13:16

Biztos hülye kérdés, de akkor mit is jelent a kvázi szinuszos jel?
A gépnek jó, a pumpának nem :eek: ?
Mondjuk az még megoldható, mert csak rövid ideig menne pumpa nélkül is(azért kellene managelhető) ha tényleg áramszünet van, akkor mondjuk 2 perc, annyi pumpakimaradás nem lenne baj.
Tehát ha nem jön össze a smart 700, akkor vmelyik BK400as jó lenne?
Akkor ez is l.i. csak nem írták ki? És a gépnek már jó áramot állít elő (ha apumpának nem?) Sorry a :lama: kérdésekért!

#777 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 15. 13:23

Pite, neked öröm segíteni :) .
A Smart700 szinuszos és line interaktív. Mondom, írj az APC-nek egy emilt, nekem másnapra küldték a linket a pdf-hez (szóval a  szerverükön rajta van).
A hidegen nem indítható dolog az nem hiba, nem mindegyik UPS engedi ezt meg-az enyém sem. Egyszer valamiért elindult hidegen: Kiszedtem, mentünk hálópartizni, beraktam, összedrótoztam és elindult a monitorom minden zokszó és kábel nélkül, holott a smart400 nem támogat ilyet, ha jól emlékszem, ezt írták is a pdf-ben. :think:

#778 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 15. 14:56

Tudnátok a Smart 600ról egy linket adni? A gugli nem jött be.
Üdvözlettel:
Gabi

#779 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 15. 16:09

Azt esetleg, hogy tisztán szinuszos-e?  :think:
Üdvözlettel:
Gabi

#780 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 15. 17:44

A Smart sorozat jellemzően szinuszos kimenetű, de nem tudom, hogy konkrétan a 600-as milyen. Nem is találtam a 'Discontinued Products' alatt ilyet.

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.