HWSW Informatikai Kerekasztal: UPS - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPS Értékeld a témát: -----

#781 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 15. 17:54

Regebben olyasmit irt valaki, hogy a 420-as es a kisebb Smart-ok nem szinuszosak (akinek kisebb teljesitmeny es szinuszos kimenet kell, az amugy is PowerStack-et venne, nem holmi Smart-ot:)

#782 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 15. 18:28

Idézet: melon - Dátum: 2004. nov. 15., hétfő - 18:44

A Smart sorozat jellemzően szinuszos kimenetű, de nem tudom, hogy konkrétan a 600-as milyen. Nem is találtam a 'Discontinued Products' alatt ilyet.

Idézet: NEUROFiRE

Regebben olyasmit irt valaki, hogy a 420-as es a kisebb Smart-ok nem szinuszosak (akinek kisebb teljesitmeny es szinuszos kimenet kell, az amugy is PowerStack-et venne, nem holmi Smart-ot:)

Ezért kérdeztem én is.  ;)
Üdvözlettel:
Gabi

#783 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 11. 15. 21:35

Nekem ismét megjegyzem, 400-as van és szinuszos :) . Ezek a régi monitoralátétek mind szinuszosak.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#784 Felhasználó inaktív   ANTImatavFan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 15. 21:49

Idézet: MC Pite - Dátum: 2004. nov. 15., hétfő - 13:16

Biztos hülye kérdés, de akkor mit is jelent a kvázi szinuszos jel?
A gépnek jó, a pumpának nem :eek: ?
Mondjuk az még megoldható, mert csak rövid ideig menne pumpa nélkül is(azért kellene managelhető) ha tényleg áramszünet van, akkor mondjuk 2 perc, annyi pumpakimaradás nem lenne baj.
Tehát ha nem jön össze a smart 700, akkor vmelyik BK400as jó lenne?
Akkor ez is l.i. csak nem írták ki? És a gépnek már jó áramot állít elő (ha apumpának nem?) Sorry a :lama: kérdésekért!

kvázi szinuszos jel: Mar nem negyszog, mint a back sorozatnal, de nem is tiszta szinusz.
Kicsit pontosabban: A sinus fourier sorabol nemcsak az elso tagot(negyszog) veszik figyelembe, hanem tobb tag felhasznalasaval jobban kozelitik a sinus-t. Enszeritem, ezt mar minden elviseli a pumpa is, bar ketsegtelen, hogy a sinus-os a legjobb.

En Back-et nem vennek, regen volt olyanom is ez az bizony nem birta ki a tegnap leirt heggesztos nyuzast.... es azert 400VA az mar majdnem csak a fele a 700VA-nek(410Watt)....

En meg mindig azt mondom vegyel 700-as Smart-ot, vagy azt az 1000-st.
Az 1000 egyszeru, csak akkor vedd meg, ha a szerviz aztmondja jo, ha nem akkor ne.

Azert csondbe megjegyzem, hogy 10 emberbol 9 nem tudna elinditani 1 Smart-ot halozat nelkul(ez a hideg inditas), egyszeruen azert mert tobb masodpercig kell nyomni a bekapcsolo gombot, nemcsak 1 pillanatra, mint normal inditasnal  :)  szoval en abban sem vagyok biztos hogy tenyleg nem megy a hideginditas  :cool:

Privatba ird meg az email-cimed, elkuldom en neked a 700-as manual-jat magyar nyelven  :) (700-tol 1400-ig u.a a manualja a smartoknak)

#785 Felhasználó inaktív   ANTImatavFan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 15. 21:52

Idézet: didyman - Dátum: 2004. nov. 15., hétfő - 21:35

Nekem ismét megjegyzem, 400-as van és szinuszos :) . Ezek a régi monitoralátétek mind szinuszosak.

Ja , de arra en is emlekszek, hogy volt Smart, ami csak kozelitett sinus volt, es tuti hogy 700 alatti volt, mert 700-tol tuti minden Smart sinus-os. Tan a 600-as volt ilyen  :think:

#786 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 15. 22:01

Na ismét: :D
Az enyém egy 10 éves modell (aljas monitoralátét, lapos). A manual szerint tiszta szinuszos kimenettel.
Hidegindítani nem lehet. Bekapcsolására egyetlen billenőkapcsolója vanik hátul, azt nem tudom nyomva tartani :D , valamint a "test" gomb sem erre szolgál :p :D
A későbbi smart-ok között meg úgy van, ahogy mondod.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#787 Felhasználó inaktív   ANTImatavFan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 15. 22:04

Idézet: MC Pite - Dátum: 2004. nov. 15., hétfő - 9:49

Oké,oké, csak találnom kellene olcsón, és mivel nem értek az upsekhez, nem futom mire kellene figyleni, stb. Nem olyan,mint egy használt proic, prime aztán kész :)
0,A hidegindítási probléma was bedeutet? Ha nem sw-es(kalibrálható-csak szervízben?) akkor?

1, fesz stabokba kell akksi?
2,fesz stab jó lenne nekem?
3, ha veszek egy feszstabot, és késöbb egy gagyi upst(~20 a kettő) akkor jó minőségű áramom lesz é saz ingadozásoktól is véd, tehát ez járható út?
4,keresek használtata, a kis 400as APC elég nekem;tehát olyat hogy lekapcsol ha elmegy az arám 1-2 másodpercre fog-vagy nem fog csinálni túlterhelés címszó alatt?
5,Ez szerintetek? "Eladó MGE Ellipse Premium 500 UPS. Jellemzők: automatikus feszültség szabályozás, kommunikáció PC- vel, automatikus shutdown szoftver, adatvonal védelem (modem, telefon, DSL, Ethernet)." DIN konnektor csati 4 db(pont annyi kell) 7900ért.480VAes, 280Wot írnak rá MGE-ék. Vagy 400as APC, a sima APC is normális áramot készít? A MGE E.Premium  Line Interactive, ez már elég normális áramot gyárt?
Sorry hogy ennyi kérdésem van :respect: .

0: Elobb mar valaszoltam ra.
1-2-3: Vegyel 1 normalis UPS-t, es ezeket hagyd a fenebe, ha csak nem ertesz hozzajuk nagyon profi modon, akkor talan meg tudnad kozeliteni a ups kepeseget. Az altalunk ajanlott ups-ekben benne van a teljes fesz vedelem.

4: Ha tulterhelodik akkor vsz lekapcsol, hogy megvedje magat a tonkremenestol, de ez fajtankent valtozik, hogy mi tortenik pontosan. A szabaly az, hogy ugy kell meretezni az ups-t, hogy veletlen se tudd tulterhelni.

5: En ezeket nem vennem meg, olvass elorrebb, mar volt roluk szo...

#788 Felhasználó inaktív   ANTImatavFan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 15. 22:20

Idézet: MC Pite - Dátum: 2004. nov. 15., hétfő - 10:16

6, ha találok ilyen apuci csatit, és arr tolom az elosztót, nyugodtan mehet egy kimenetre minden, nem fogja "túlterhelni"?
7, gagyi árammal éjjel nappal bekapcsolt (100% proc terhelés) gépnél mennyire számoljak akksicserét, évente?
8, miket kérdezzek meg használt ups vételekor, hidegindítás, akksik állapota, és még?
9,soros kábelt hol tudok beszerezni?
10, a kicsi (CS) APCk is áramsimítósak? Tehát nem muszi Smart szériásat venni? (csak ajánlott gondolom)
11, a sokat emlegetett smart 700at az apc hogy hívja? - Hogy megtaláljam a honlapjukon.
12, és még él a kérdés, hogyha 3×× vagy 4××VA-os upst választok, az 1-2 másodpercet ki fog bírni, vagy túlterhelés címen lekapcsol, és akkor ott vagyok ahol a part szakad.
13,az on line és a line interactive között mi/mennyi a különbség?
14,merjek olcsóbb(blazer/centurion) line interactiveosat venni?

6: Ezt ugye csak poennak irtad :)  Ha igy raraksz mondjuk egy 10-es nagyelosztot, akkor is igaz az, hogy amit radugtal azoknak az osszteljesitmenye nem lehet nagyobb, mint az ups max terhelhetosege.

7: Smart-oknal 3-6 evet irnak, a valosag fugg attol, hogy milyen gyakran kapcsolgat att, na meg hogy alkalmazod-e a Stol fele aku-treninget  :D.

8: Egy dolgot kell megkerdezni: Kiprobalhatok-e rajta mindent :D  Tehat pontosan ismerned kell az ups minden kepesseget, es azt is hogy hogy kell hasznalni, es ezeket kiprobalni valos terheles mellett(kb 200Watt)

9: www.sosups.com

10: Igen, de nem olyan mertekben, es minosegben, mint a Smart-ok.

11: APC Smart UPS 700INET, de vsz azert nem talaod, mert unsupported-e valt, ez a legujjabb dilije az apc-nek, szinte mar igaz, hogy ami nem USB-s az unsupported, amugy a mostan kaphatok elektronikaja tok ugyan az csak USB az interface-uk... Ezek nem procik amik fel ev alatt elavulnak...

12: Goto valasz 4  :D

13: Olvasni valo

14: Goto valasz 5 :D

#789 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 15. 22:31

Idézet: ANTImatavFan - Dátum: 2004. nov. 15., hétfő - 21:49

kvázi szinuszos jel: Mar nem negyszog, mint a back sorozatnal, de nem is tiszta szinusz.
Kicsit pontosabban: A sinus fourier sorabol nemcsak az elso tagot(negyszog) veszik figyelembe, hanem tobb tag felhasznalasaval jobban kozelitik a sinus-t. Enszeritem, ezt mar minden elviseli a pumpa is, bar ketsegtelen, hogy a sinus-os a legjobb.

Mivan?
Tudtommal a sinus Fourier sora egyetlen osszetvebol all. Alapharmonikusnak is szokas hivni:) Ha egynel tobbebb harmonikus van, akkor az mar nem szinusz.
Kvazi szinuszos bigyok allitolag 'lepcsos' szinuszt adnak ki, kb. ugy nez ki, mintha 2-5 biten kavntaltak volna szerencsetlen szinuszt:) Aztan lehet, hogy nem:)

#790 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 15. 23:03

Na! Engem meg se említetek? :D
7., ...És a didyman-féle havi-kéthavi feltöltelek-lemerítelek akuápolást!
9., .HU!!! NEM KOM! :D
11., www.sosups.hu és nekik van supported Powerchute szoftjuk. A termék bármi részleteiben pedig ismét az APC kiváló terméktámogatását említeném meg!!! Egy e-mail nekik és máris supported lesz az!

#791 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 15. 23:11

...Mégiscsak .com. De nekem úgy miért nem jött le? Kihagytam volna a www-t? :think:
Mindegy, a .hu átirányít .com-ra :)

#792 Felhasználó inaktív   ANTImatavFan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 16. 02:21

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2004. nov. 15., hétfő - 22:31

Mivan?
Tudtommal a sinus Fourier sora egyetlen osszetvebol all. Alapharmonikusnak is szokas hivni:) Ha egynel tobbebb harmonikus van, akkor az mar nem szinusz.
Kvazi szinuszos bigyok allitolag 'lepcsos' szinuszt adnak ki, kb. ugy nez ki, mintha 2-5 biten kavntaltak volna szerencsetlen szinuszt:) Aztan lehet, hogy nem:)

Igaz  :respect: , hogy en milyen hulye tudok lenni neha. Evekkel ezelott olvastam ezt valahol, es nem gondoltam utanna, pedig volt kozben olyan korszakom mikor naponta hasznaltam FFT-t, mivel dsp procikat programoztam....

Azert egy elektronikailag hozzaerto elmondhatna, hogy miben kulonbozik a lepcsos sinus a "normaltol"? Meg pluszba par simito kondi azt jovan :think:  :D

#793 Felhasználó inaktív   ANTImatavFan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 16. 02:27

Idézet: didyman - Dátum: 2004. nov. 15., hétfő - 23:03

Na! Engem meg se említetek? :D
7., ...És a didyman-féle havi-kéthavi feltöltelek-lemerítelek akuápolást!
9., .HU!!! NEM KOM! :D
11., www.sosups.hu és nekik van supported Powerchute szoftjuk. A termék bármi részleteiben pedig ismét az APC kiváló terméktámogatását említeném meg!!! Egy e-mail nekik és máris supported lesz az!

Most nem fogok tudni aludni, mert lelkiismeret furdalast csinaltal nekem :D

Es DE ".KOM" !  :lol:  ne zavard ossze Pitet!  :D

#794 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 16. 07:42

:D
Jó, oké, kom, a ku...akkumulátorsav! :D
Fúúú, FFT nap mint nap? Jesszus. Nekem egy egész évig, de csak a suliban. Szép dolgok a TI DSP-k és a különféle transzformok. DFT, FFT, RFT (ja, az egy oszcilloszkóp.. :rolleyes: ). Akkor Te fejből vágod az FFT választ az egységugrás függvényre? :)
A lépcsős szinusz. Hát abban, hogy lépcsős :) . 2-5 bit felbontással, ha Neuronak hinni lehet :D nem lehet valami fényesen megközelíteni a szinuszgörbét (időegységre osztva van 4..32 értéked, ami még mindíg nagyon lépcsős és nagy ugrásokat tartalmaz). Aztán azt simítsd el 0...Pmax terhelésig úgy, hogy minden pillanatban "jó" sima legyen. Monjuk az UPS trafója sem képes átvinni igazi négyszöget, hanem kicsit lecsapja-elnyújtja a fel- és lefutást, ez is belelép a dologba szerintem.

#795 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 16. 09:37

Köszi a segítséget. Nekem hidegindulás nem kell, csak nem tudtam, hogy mit jelent. Arra kell, hogy a paneláramot rendberakja, és áramszünetkor legyen időm lelőni egy gépet. A kvázi szinuszos is elmegy, de tiszta szinuszosat szeretnék, viszont most csak 600ast tudok venni. Ha meg is döglik az aksi, 10ezret gondolom akkor us megér, mert az aksi megvan mégegy 10esből, és mégsem 50-60.
THX :respect:

Ui.: Persze, szívem szerint kettős konverziósat vennék. :D
Üdvözlettel:
Gabi

#796 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 16. 23:32

:respect: :respect2:
Vendégeim vagytok egy sörre/gyömbérre/cappucinóra :) ! Köszönöm a kimerítő válaszokat!
Na, még baj lesz ebből, de elkülönítek 20at Smart700ra...
//Írtam sosupsnek, csak 3 1×ű kérdéssel, erre azt mondták menjek az oldalukra, ott leírnak mindent az upseikről :mad: .
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#797 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 17. 07:33

Igazuk van :D
"Vendégeim vagytok egy sörre/gyömbérre/cappucinóra! "
A család nem felejt el. :D

#798 Felhasználó inaktív   Eiki 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 19. 07:57

A heti viharos időjárás miatt 3* resetelt a gépem, a tv-m meg minden más, ezért rászántam magam egy UPS vásárlására. A cél vele az, hogy ezeket a pici áramkimaradásokat gond nélkül átvészeljem, illetve áramszünet esetén legyen max 10 percem befejezni a munkámat és kikapcsolni a gépet.

Ehhez a géphez kellene:

Epox 8KRAi, Barton 2500+@3200+, Thermaltake Vulcano 11+ Xaser Edition, 768Mb: 2*256 DDR400 VM, 1*256 DDR333 Samsung, Gigabyte 9600 128Mb/64bit, Raid0=2 SATA Samsung 120Gb 7200rpm, Maxtor 80Gb 5400rpm, Teac DV-W50D, Videologic Sonicfury, Samsung Syncmaster 755DF, Enermax EG425AX-VE SFMA, Canon S400

Nézegetve az árlistákat ezeket találtam a nekem megfelelő árkategóriában:

APC Back UPS 350ES - 22138Ft
MGE Pulsar Ellipse 500 DIN - 19250Ft
Centralion Blazer 800VA - 21313Ft

Segítsetek választani ;)

#799 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 19. 09:54

Egyértelműen APC, de én hasonló okok miatt vettem egy használt Smart600ast, emrt egy Backre nem akartam rábízni a gépem. A 10ért vett smart most van bevizsgáláson, és ha aksit kell cserélnem, akkor is 20ból megvan, és nem kocka, mint a back.
Üdvözlettel:
Gabi

#800 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 19. 13:20

Idézet: Eiki - Dátum: 2004. nov. 19., péntek - 7:57

A heti viharos időjárás miatt 3* resetelt a gépem, a tv-m meg minden más, ezért rászántam magam egy UPS vásárlására.APC Back UPS 350ES - 22138Ft
MGE Pulsar Ellipse 500 DIN - 19250Ft
Centralion Blazer 800VA - 21313Ft

Egy kicsit olvass vissza. Nem kell sokat, eleg kb. egy oldalt. (imho erre a celra egyik sem megfelelo)

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.