HWSW Informatikai Kerekasztal: UPS - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPS Értékeld a témát: -----

#801 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 11. 19. 17:33

EikiA tápod miatt is jobb lenne (aktív PFC). Nézz vissza, MC is próbálkozott :D , de meggyőzte a többség :)
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#802 Felhasználó inaktív   Eiki 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 20. 14:26

Tököm bököm, végignyálaztam a dialógusokat Pitével és csak a fejem fájdult meg, észt nem kaptam :Đ Vagy nekiugrok mégegyszer vagy igen  :p

#803 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 20. 14:36

A lényeg, hoyg az aktív PFC, és a Back négyszögjele nem szeretik egymást. ;)
Üdvözlettel:
Gabi

#804 Felhasználó inaktív   -=G.I.JOE=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 21. 13:10

Hi!

Nos nekem egy >ilyen< 450Va/280W-os szünetmentesem van és pár napja vettem egy 19-es monitort. Ha bekapcsolom a monitort, bejelez a szünetmentes, géppel is és gép nélkül is. Gondolom a pillanatnyi nagy áramfelvétel miatt van, de eddig nem volt semmi baja egy 15-ös monitor+gép párossal, most meg csak a monitortól is bejelez? Többet vesz fel a monitor bekapcsoláskor, mint egy 15-ös + a lenti gép? Valamint érdekelne, hogy szerintetek mennyire jó ez a szünetmentes? Gondolom van már egy pár éves. A 280W miatt nem kellene lecserélnem valami jobbra, ha a tápom 475-ös?

- 1600+ amd
- 1dvd, 1 dvd író
- 120GB vinyó,
- 2-3 venti,
- Enermax 475W.

#805 Felhasználó inaktív   ANTImatavFan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 21. 13:49

Idézet: -=G.I.JOE=- - Dátum: 2004. nov. 21., vasárnap - 13:10

Hi!

Nos nekem egy >ilyen< 450Va/280W-os szünetmentesem van és pár napja vettem egy 19-es monitort. Ha bekapcsolom a monitort, bejelez a szünetmentes, géppel is és gép nélkül is. Gondolom a pillanatnyi nagy áramfelvétel miatt van, de eddig nem volt semmi baja egy 15-ös monitor+gép párossal, most meg csak a monitortól is bejelez? Többet vesz fel a monitor bekapcsoláskor, mint egy 15-ös + a lenti gép? Valamint érdekelne, hogy szerintetek mennyire jó ez a szünetmentes? Gondolom van már egy pár éves. A 280W miatt nem kellene lecserélnem valami jobbra, ha a tápom 475-ös?

- 1600+ amd
- 1dvd, 1 dvd író
- 120GB vinyó,
- 2-3 venti,
- Enermax 475W.

Helo!

Igen bekapcsolaskor joval tobbet vesz fel a 19"-os monitorod, mint a 15-os. (meg uzem kozbe is tobbet eszik)

Valoszinu az tortenik, hogy mikor a 19"-os monitorod bekapcsol lemagnesezi magat(demagnetizal), ami egy  pillanatig nagy aramfelvetelel jar, ez tulterheli a szunetmentesedet ezert atkapcsol akus uzemre egy pillantra.

Hat mitmondjak, nagy mazlid van, hogy kibirja az UPS, vsz nem tul eros a lemagnesezes a monitorodban. Az en 19"-os Sony monitorom anno, ha hidegen kapcsoltam be, neha meg egy Apc Smart UPS 1000-t (670Watt) is kepes volt annyira tulterhelni a lemagnesezessel, hogy le is kapcsolt.....\

A geped teljesitmenyfelvetelet 200-230Wattra saccolom, tehat az UPS-ed olyan 80%-osan lehet terhelve.

Javaslatom:

Ha mar ez megvan neked, akkor ne vegyel azonnal ujat, hanem csinalj strees tesztet.
CPU burning test, 3Dmark..... 

Ha a stess teszt kozben semm telhelodik tul, akkor folytasd azzal, hogy hagyod tovabb menni a tesztet, es kozben kihuzod a 220-bol a szunetmentest, hogy kideruljon, hogy az aksi is birja a nagy terhelest, ha ez is oke, akkor hasznalhato meg nagyjabol a konfigodhoz az UPS.

Javaslom, hogy ha birja a gepedet az UPS, akkor elosszor kapcsold be a monitort, aztan ha kattant a monitor a gepet, mert ha igy teszel, akkor kisebb az eselye annak, hogy tulterheled az UPS-t a gep inditasakor.

Persze a tuti megoldas egy nagyobb UPS lenne, de ha birja ez lehet ezzel is egyutt lehet elni...

#806 Felhasználó inaktív   -=G.I.JOE=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 21. 15:10

Idézet: ANTImatavFan - Dátum: 2004. nov. 21., vasárnap - 14:49

Helo!

Igen bekapcsolaskor joval tobbet vesz fel a 19"-os monitorod, mint a 15-os. (meg uzem kozbe is tobbet eszik)

Valoszinu az tortenik, hogy mikor a 19"-os monitorod bekapcsol lemagnesezi magat(demagnetizal), ami egy  pillanatig nagy aramfelvetelel jar, ez tulterheli a szunetmentesedet ezert atkapcsol akus uzemre egy pillantra.

Hat mitmondjak, nagy mazlid van, hogy kibirja az UPS, vsz nem tul eros a lemagnesezes a monitorodban. Az en 19"-os Sony monitorom anno, ha hidegen kapcsoltam be, neha meg egy Apc Smart UPS 1000-t (670Watt) is kepes volt annyira tulterhelni a lemagnesezessel, hogy le is kapcsolt.....\

A geped teljesitmenyfelvetelet 200-230Wattra saccolom, tehat az UPS-ed olyan 80%-osan lehet terhelve.

Javaslatom:

Ha mar ez megvan neked, akkor ne vegyel azonnal ujat, hanem csinalj strees tesztet.
CPU burning test, 3Dmark..... 

Ha a stess teszt kozben semm telhelodik tul, akkor folytasd azzal, hogy hagyod tovabb menni a tesztet, es kozben kihuzod a 220-bol a szunetmentest, hogy kideruljon, hogy az aksi is birja a nagy terhelest, ha ez is oke, akkor hasznalhato meg nagyjabol a konfigodhoz az UPS.

Javaslom, hogy ha birja a gepedet az UPS, akkor elosszor kapcsold be a monitort, aztan ha kattant a monitor a gepet, mert ha igy teszel, akkor kisebb az eselye annak, hogy tulterheled az UPS-t a gep inditasakor.

Persze a tuti megoldas egy nagyobb UPS lenne, de ha birja ez lehet ezzel is egyutt lehet elni...

Nos megcsináltam a stressz tesztet és jól ment, bár mondjuk a HL2-t is bírja, úgyhogy ezt is bírnia kellett! Ha kihúztam, akkor még ment 1:20-at. Az nekem elég! Kösz!

#807 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 00:31

Találtam pár APC Smart UPSt, tessék válogatni :Đ !
Kép

Szerkesztette: MC Pite 2004. 11. 22. 00:32 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#808 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 07:10

Antimatáv: Ha az UPS-t túlterheled, akkor nem akkura kapcsol, hanem le :D . Az átkapcsolás vsz azért van, mert a demagnetizálás lehúzza a háztartás feszültségét az UPS küszöbe alá arra a pillanatra.
A monitorral csak óvatosan, nem nagyon szeretik az UPS-ek! Akkus üzemnél soha ne próbáld bekapcsolni vagy lemágnesezni, és jó, ha letiltod a power management opciókban a kikapcsolását!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#809 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 08:34

LCD rulez ;)

Szerkesztette: melon 2004. 11. 22. 08:34 -kor

#810 Felhasználó inaktív   MrCashman 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 22. 21:36

Sziasztok

Objektiv, szakmai értékelést kérnék a következő eszközről:
Centrallion Blazer 600VA UPS.
Magyarázat és indoklás is kell!
Köszi
Asus A7N8X, AMD Athlon 2500+ Barton, Sapphire 9600XT, 1GB Twinmos RAM & ACER 9303WSMi laptop

#811 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 22:24

Idézet: MrCashman - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 21:36

Objektiv velemeny? Hmm... 'Nem jo.'

Magyarazat es indoklas a topicban talalhato valahol (meg ugy altalaban a Centralion UPS-ekrol, roviden: megbizhatatlan).

#812 Felhasználó inaktív   lazac 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 22. 22:31

Idézet: MrCashman - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 21:36

Sziasztok

Köszi

Idézet: stol - Dátum: megnemmondommikor

A Centrallion Blazer-től Isten óvjon!
Pici inverter, pici akku(4Ah!)!

Magyarázatot ha más nem, a Szerzőtől kaphatsz, akár szakmait is. :p Valószínűleg látott egy-két darabot belülről, megpusztulva is...

Szerkesztette: lazac 2004. 11. 22. 22:32 -kor

#813 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 08:59

Ugye egy ideje olvasom a topicot, meghát az elejéről kezdtem, de egy kérdés mocorog bennem:
Van egyáltalán az APCn kívül fanya UPS?  :think:
Üdvözlettel:
Gabi

#814 Felhasználó inaktív   MrCashman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 09:24

Ez a kérdés bennem is felvetödött!
Nekem egy olcso cucc kell, ami véd az áramkiesesektől és az esetleges tulfesztől.(de azért nem robban fel :)) ).
Tudom, hogy az APC nagyon jo eszközöket gyárt, de azért a többi sem lehet annyira rossz :confused:
Asus A7N8X, AMD Athlon 2500+ Barton, Sapphire 9600XT, 1GB Twinmos RAM & ACER 9303WSMi laptop

#815 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 09:36

Shia: van :) .
Mrcashman: Hát, attól függ. A pár (4-5) éves centrákkal semmi bajom sincsen, megelégedéssel, hiba nélkül használnak több darabot is ismeretségi körömben. De az UPS egy olyan dolog, aminek bolondbiztosnak (vagyis majdnem) illik lennie, olyan eszköz, amit megveszel és le van a gond róla 2 évig. Megéri a többletet, amibe kerül!

#816 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 09:50

Idézet: didyman - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 9:36

Shia-ko: van :) .

Ez újabb kérdést generált bennem :D :
Melyek ezek?  :think:
Üdvözlettel:
Gabi

#817 Felhasználó inaktív   MrCashman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 09:57

Ja ja melyek ezek és blazerhez hol szerezhezek soros kábelt, mert hogy a sima nem jó.
Korábban láttam egy átkötési rajzot, az jó?

#818 Felhasználó inaktív   ANTImatavFan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 17:19

Idézet: didyman - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 7:10

Antimatáv: Ha az UPS-t túlterheled, akkor nem akkura kapcsol, hanem le :D . Az átkapcsolás vsz azért van, mert a demagnetizálás lehúzza a háztartás feszültségét az UPS küszöbe alá arra a pillanatra.
A monitorral csak óvatosan, nem nagyon szeretik az UPS-ek! Akkus üzemnél soha ne próbáld bekapcsolni vagy lemágnesezni, és jó, ha letiltod a power management opciókban a kikapcsolását!

Nem a Smart atkapcsol akus uzemre tulterheleskor, aztan lekapcsol :D, de ha csak finoman terheled tul akkor valoban nem kapcsol at csak overload leg vilagit, meg azthiszem visit, viszont ekkor meg nem kapcsol le.

Egyebkent ez a tulterhel dolog csak marketing bizonyos fokig. Pl Van itt nekem plusszba egy 1400-as Smart , mivel kb 1kW-ig terhelheto a dilis haverom rarakott egy 1KW-os halogen epulet refrektort    :D  es kibirta.
Mivel nem volt kalibralva csak 50% koruli terheltseget jelzett, hat ha hulyeseget csinalunk akkkor csak nagyot jelszoval raraktunk meg 1KW-os refit  :D  :D , kicsit overload-olt, de meg elbirta :D
Ennek hatasara szetszedtem egy 1400-as Smart-ot, es egy 1000-es Smart-ot, es en semmi kulonbseget nem lattam az elektronikaban, ill az 1400-asban mar volt venti, ami akus uzemnel hutotte trafot, meg a bordakat.

Szoval megkockaztatom, hogy egy 1000-es Smartot ha beszerelnek 1 ventit(helye megvan) es a szervizben 1400-as progijat toltenek ra, meg a 12Ah-as aksik helyett megkapna az 1400-as 18Ah-as aksijait, akkor teljes erteku 1400-as lenne.

#819 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 19:06

Segitseget kerek!

Ma megkaptam vegre az uj akksikat. Kotnem be oket az albacomp szunetmentesbe. Ebbe ugye ketto kell. Leirom lepesrol-lepesre...

Szoval van egy fekete vezetek az egyik panelrol. Van egy piros a nagy trafobol. A feketet radugtam az egyik akksi fekete csatijara, a pirosat a masik akksi piros csatijara. Kotottem volna ossze a kettot a biztositekos kabellel. Ahogy osszeerintettem, mar csettent is a biztositek. Ez a kisebbik gond. A nagyobbik az, hogy nem tudom miert?!

Stol, neked biztosan van otleted, mivel ilyen szunetmentesed is van.

Egy masik problemam, hogy a kesobb hozott long life valamiert nem reagal a 230V-ra. Vagy csak nem tudom eletre kelteni, nem tudom. De most az albacomp fontosabb!

PeppeR
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#820 Felhasználó inaktív   keeper2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 19:23

Nekem egy Apc Back ES-350-es szünetmentesem van, és az vele a problémám, hogy pár naponta elkezd őrjitően sípolni, és a túlterhelés led égni kezd, és csak a ki-és visszakapcsolásával marad csak abba. Viszont, az a fura, hogy olyankor szokta ezt csinálni, amikor épp nem csinál semmit, csak be van kapcsolva. Viszont, amikor teljes terhelésen van, akkor még sosem csinálta. Ez normális dolog, vagy valami hiba?

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.