HWSW Informatikai Kerekasztal: UPS - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPS Értékeld a témát: -----

#921 Felhasználó inaktív   ANTImatavFan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 15. 01:10

Idézet: lazac - Dátum: 2004. dec. 14., kedd - 22:56

Néhány APC kapcsirajz pedig fellelhető itt: http://www.fieldline...4/21/51021/8601
Nekem lejöttek a Smart-os kép-darabok, hozzáértő kezekben biztosan jót szül az információ. (Bár az 1400-tól a 600-as elég messze van...)

Koszonom szepen!  :respect:

Most epp folyamatban van az 1400-as kapcsirajzanak a megszerzese, rajta vagyok az ugyon, es realis az esely hogy meglesz. Ahogy megvan, az alapjan modositani kell 1 picit a toltoelektronikat(hogy ne forralja az akusavat), es mar kesz is a tuning upsem :cool:

#922 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 02:13

mit jelent ha smartups-on villog az egesz akkutoltottseg jelzo ledsor?
Per Aspera Ad Astra

#923 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 02:28

Idézet: Sumi - Dátum: 2004. dec. 15., szerda - 2:13

mit jelent ha smartups-on villog az egesz akkutoltottseg jelzo ledsor?

1000-es Smart users manualjában troubleshooting alatt kétféle villogást említenek:

FRONT PANEL LEDS FLASH SEQUENTIALLY
The UPS has been shut down remotely through software or an optional accessory card.
None. The UPS will restart automatically when utility power returns.

BATTERY CHARGE AND BATTERY LOAD LEDS FLASH SIMULTANEOUSLY
UPS has shutdown. The internal temperature of the UPS has exceeded the allowable threshold for safe operation.
Check that the room temperature is within the specified limits for operation. Check that the UPS is properly installed allowing for adequate ventilation.

#924 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 02:34

hm.. hat ezek kozul egyik sem..

mert egyreszt hideg az ups, masreszt nincs smart kabel beledugva.. harmadreszt hiaba huzom ki/dugom vissza az aramot.. ugyanugy villog
Per Aspera Ad Astra

#925 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 12. 15. 06:56

Nálam: Bár ez nem villog és sípol is.
PROBLEM: All indicators are lit and UPS emits constant tone.
Possible cause: Internal UPS fault.
Solution: Do not attempt to use UPS. Turn off UPS and have it
serviced immediately.

:D
Solution: A qualified electrician should be summoned to correct
the building wiring.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#926 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 07:20

APC-SMART rajz: A 2-es képen az ACout1 és ACout2 között két 1n4148-as dióda található (közös pontjuk a rect ponton van, ami egy 604k-s ellenállást támaszt és egy ADC bemenete...). A két dióda sorba van kötve, egy irányban az AC-kimeneten, eszerint azonnal el kéne haljon, amint az AC1-en van a pozitív félperiódus.
Másik furcsaság a site-wiring fault áramkör tranzisztora mögötti, szintén 1n4148-nak(ami kisáramú, kisfeszültségű általános és kapcsolódióda) jelzett zener dióda.
Szóval nem értem a rajzot, de nagy kincs :)
Antimatav, a 3-as képen a CH_err vonalat nézd meg! A referencia fixen az 5V-os tápra van kötve (nem semmi megoldás, hol van egy standard 5V táp pontossága egy referenciaforráshoz képest..), ezzel az adc belső referenciája (ha van neki) felül van bírálva. Mérd meg az 5V pontosságát is. szvsz ez a két pont gyanús. Ez valami sorosan olvasható, multiplexelt kimenetű, 8 csatornás adc. Jópofa kütyü, és hasonlít ahhoz az ADC12038-hoz, amit először akartunk belerakni a tavalyi dologba. Akkor ez 8bit-es lehet. Itt: http://www.national..../AD/ADC0831.pdf
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#927 Felhasználó inaktív   -=G.I.JOE=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 10:25

Hi!

Vennék >itt<  egy 600-as smart-ot 18.9K-ért. Valami régebbi fajtának néz ki, de állítólag 90%-os benne az akku. Azt szeretném megkérdezni, hogy mit érdemes megnézni, amikor megveszem!

#928 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 10:43

Idézet: -=G.I.JOE=- - Dátum: 2004. dec. 15., szerda - 10:25

Vennék >itt<  egy 600-as smart-ot 18.9K-ért. Valami régebbi fajtának néz ki, de állítólag 90%-os benne az akku. Azt szeretném megkérdezni, hogy mit érdemes megnézni, amikor megveszem!

Egy megjegyzés:  az ugye megvan, h a 700VA alatti APC Smartok kimenete az még csak kváziszinusz és nem valódi szinusz?

#929 Felhasználó inaktív   -=G.I.JOE=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 11:15

Idézet: szeder - Dátum: 2004. dec. 15., szerda - 11:43

Egy megjegyzés:  az ugye megvan, h a 700VA alatti APC Smartok kimenete az még csak kváziszinusz és nem valódi szinusz?

Nincs! De akkor az SOS UPS-nél el van írva az AP400I, az AP600I és az SM600LS? Ott az újabb kvázi  SUVS650I-t 31250-ért árulják, a szinuszosnak írt, régebbi fajtájú AP600I-t meg 37500-ért, ebből is gondoltam hogy szinuszos! Ha tényleg csak kvázi szinuszosak, akkor keressek inkább tovább? (Megkérdezem azért az emberkét, aki árulja.) Enermax 475 aktív PFC-shez kellene!

#930 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 11:24

SMART 600
Üdvözlettel:
Gabi

#931 Felhasználó inaktív   -=G.I.JOE=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 15. 23:53

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2004. dec. 15., szerda - 12:24

Ő az!

#932 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 00:15

Idézet: -=G.I.JOE=- - Dátum: 2004. dec. 15., szerda - 11:15

Nincs! De akkor az SOS UPS-nél el van írva az AP400I, az AP600I és az SM600LS? Ott az újabb kvázi  SUVS650I-t 31250-ért árulják, a szinuszosnak írt, régebbi fajtájú AP600I-t meg 37500-ért, ebből is gondoltam hogy szinuszos! Ha tényleg csak kvázi szinuszosak, akkor keressek inkább tovább? (Megkérdezem azért az emberkét, aki árulja.) Enermax 475 aktív PFC-shez kellene!

Régen úgy volt, h a 700VA-es volt a legkisebb a Smartok közül, amelyiknek valódi szinuszos kimenete volt.  Most megnéztem az APC honlapját, és egy csöppet megváltozott a kínálat... (; 
Mindenesetre jelzésértékűnek tartom, h míg a jelenlegi 750VA és a régi 700VA, valamint az ezektől nagyobbakhoz explicite oda van írva, h hullámforma típusa: szinusz, addig a 700VA alattiak esetében ennek megadása egyszerűen hiányzik.  Régebben még kiírták...

szerk.:  mármint régebben még kiírták, h kvázi szinusz.

Szerkesztette: szeder 2004. 12. 16. 00:17 -kor

#933 Felhasználó inaktív   ANTImatavFan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 00:44

Idézet: szeder - Dátum: 2004. dec. 16., csütörtök - 0:15

Régen úgy volt, h a 700VA-es volt a legkisebb a Smartok közül, amelyiknek valódi szinuszos kimenete volt.  Most megnéztem az APC honlapját, és egy csöppet megváltozott a kínálat... (; 
Mindenesetre jelzésértékűnek tartom, h míg a jelenlegi 750VA és a régi 700VA, valamint az ezektől nagyobbakhoz explicite oda van írva, h hullámforma típusa: szinusz, addig a 700VA alattiak esetében ennek megadása egyszerűen hiányzik.  Régebben még kiírták...

szerk.:  mármint régebben még kiírták, h kvázi szinusz.

Erre en is emlekszem, kb 2 eve meg biztos fennt volt......

#934 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 14:14

Idézet: didyman - Dátum: 2004. dec. 14., kedd - 6:38

Neuro: Energetikusok, áááh, mindig kötekednek :D :D

Nem, en kotekedtem:D (a ket (feltehetoen:) kulonbozo forrasbol szarmazo info nem igazan fedte egymast, es mellesleg tovabbra sem fedi, szoval nem ertem, de nem baj:)

#935 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 15:47

Idézet: szeder - Dátum: 2004. dec. 15., szerda - 10:43

Nem. Az ennél is régebbi, monitoralátét (lapos) SMART-ok szinuszt toltak. Az én 400-asom 93-as évjárat, AVR-rel (ami szintén nem lett divat az ezutáni típusoknál ekkora teljesítménynél) és valódi szinusz. A leírás írja is.

#936 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 16. 21:15

Idézet: lazac - Dátum: 2004. dec. 14., kedd - 22:56

Egy tipp a szoftveres részhez:
Apcupsd a daemon for controlling APC UPSes
Eredetileg más operációs rendszerekhez fejlesztett monitorozó szoftver, de van Windows verzió is belőle, ki is próbáltam, hiszen megszállottan alternatív driver-felhasználó vagyok... :D ...

Kipróbáltam, és teljesen jól működik, egyáltalán nem nehéz konfigolni, max. annak jelenthet tehert, aki csak wizardokhoz és kattingatásokhoz szokott. És ami legjobb: az APC szoftverek memóriaigényének töredékét foglalja csak. Köszönet!  :respect:

#937 Felhasználó inaktív   -=G.I.JOE=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 18. 09:27

Helló! Vettem egy >ilyen< szünetmentest és nem hajlandó on-line-ba bekapcsolni, csak hidegindításra reagál. Kevés lehet e fesz a konnektorban? Milyen határértékek között kell működnie? (Majd szerzek egy multimétert és kipróbálom. Azt is leírhatnátok, hogy hogy kell használni!. Mire tekerjem, meg ilyenek, mert lövésem sincs.)  :(

#938 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 18. 09:34

Ez jó. Korábban linkeltem be ugyanezt, mert nekem is ilyen van, de tökéletesen működik, bár az is igaz, hogy majd 20ezer pénz volt, hogy megcsinálták. :think:
Üdvözlettel:
Gabi

#939 Felhasználó inaktív   -=G.I.JOE=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 18. 10:49

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2004. dec. 18., szombat - 10:34

Ez jó. Korábban linkeltem be ugyanezt, mert nekem is ilyen van, de tökéletesen működik, bár az is igaz, hogy majd 20ezer pénz volt, hogy megcsinálták. :think:

Igen, onnan szedtem a linket. Egyébként tegnap kipróbáltuk ahol vettem, ott működött. De ha kevés a hálózati fesz, akkor is be kellene hogy kapcsoljon, csak állandóan sípolnia kellene, nem?

#940 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 18. 11:05

Igazán nem értek hozzá, csak annyit, hogy összedugom, soft fel, beállít, és csumi. Majd jönnek a hozzáértők, én ilyennel nem találkoztam. Nem lehet, hogy nem bírja a géped, és túlterhelődik? Vagy aksiról viszi? :think:
Igazából lövésem sincs, mi lehet a baj.  :confused:
Üdvözlettel:
Gabi

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49