HWSW Informatikai Kerekasztal: UPS - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPS Értékeld a témát: -----

#1041 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 02. 26. 07:22

Hozom a pelust.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1042 Felhasználó inaktív   Emre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 26. 14:24

oksi, bocsánat, de van egy dolog ami akkor se értek

Automatikus újraindítás az UPS leállása után - Ez mi takar? ha visszajön az áram akkor ujra ad áramot a gépnek? mikor veszi el ?
ADM64 X2 4400+, ASUS A8N-SLI PREMIUM, ASUS 8800GTX , Kingston Hyperx 2x1GB CL2,5 ,ZALMAN CNP9500 LED,X-Fi ELITE PRO, ENERMAX LIBERTY 620watt, samsung 959NF

#1043 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 26. 16:29

Ha képes lennél tájékozódni az apc weblapon, akkor ezekre az információkra bukkanhatnál:
Forrás: apcc.com, Paraméterek és előnyök > Kényelem

Idézet

Automatikus újraindítás az UPS leállása után:  A csatlakoztatott berendezés automatikus elindítása a hálózati tápellátás helyreállásakor.

A kedvedért megjegyzem, hogy ennek módját írta le lazac is, én is. De ha úgy érzed, hogy nem adtunk megfelelő válaszokat, hívd fel a forgalmazót, és tedd fel a kérdéseidet a supportjuknak  :rolleyes:

#1044 Felhasználó inaktív   Emre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 09:28

Idézet: melon - Dátum: 2005. febr. 26., szombat - 17:29

Ha képes lennél tájékozódni az apc weblapon, akkor ezekre az információkra bukkanhatnál:
Forrás: apcc.com, Paraméterek és előnyök > Kényelem

A kedvedért megjegyzem, hogy ennek módját írta le lazac is, én is. De ha úgy érzed, hogy nem adtunk megfelelő válaszokat, hívd fel a forgalmazót, és tedd fel a kérdéseidet a supportjuknak  :rolleyes:

bocsi, de egy szót se értek angolul
ADM64 X2 4400+, ASUS A8N-SLI PREMIUM, ASUS 8800GTX , Kingston Hyperx 2x1GB CL2,5 ,ZALMAN CNP9500 LED,X-Fi ELITE PRO, ENERMAX LIBERTY 620watt, samsung 959NF

#1045 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 09:54

Így jogos mondjuk.

Tehát: A BIOS-ban a power management opciók között (ami vagy award esetén ezek eltérhetnek) van egy ilyen, hogy power loss state, state after power failure vagy a tök tudja, mi :) . Itt lehet kiválasztani, hogy pwr off, pwr on. Ha pwr on van, az azt fogja jelenteni, hogy a számítógép, miután akármi okból megszűnt rajta a hálózati fesz, annak visszatérése után bekapcsol. Ez rendszerfüggetlen, a bios intézi. Az ups-sel együtt ez úgy fog kinézni, hogy a kritikus töltöttségű telep esetén az ups felszól a gépnek a kommunikációs kábelen, hogy Józsi, lődd le magad.
Józsi ekkor feláll a gép mellől, elbattyog a puskásszekrényhez, előkapja engedélyezett ak47-es kiskedvencét és...
Na szóval a gép ekkor a szabályos módon leáll, majd kicsivel később az UPS fizikailag megszünteti a 230V-os tápellátást. Amikor a 230V a hálózat felöl visszatér, az ups elkezdi tölteni az akksikat és a beállított minimum szint elérésekor a kimenetére is visszakapcsolja a váltófeszt. Az ekkor feszültség alá kerülő számítógép az előbb taglalt beállítás révén  bekapcsol.

(kis kukacka: a features inkább jellemzőket jelent :p )
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1046 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 11:32

Idézet: Emre - Dátum: 2005. febr. 27., vasárnap - 9:28

bocsi, de egy szót se értek angolul

Jajj, ne haragudj, elfelejtettem leírni, hogy válaszd ki az országok közül Magyarországot, hogy magyar nyelvű tartalmat jelenítsen meg a böngésződ. Én sem fordítottam, hanem egyszerűen kimásoltam a szöveget. De ehhez már tényleg államvizsga kell böngészésből :omg:
A lényeg az, hogy most már mindenki reméli, sikerült választ kapnod a kérdésre, talán didyman fórumtárs magyarázata volt a legteljesebb, ugyanakkor a legszórakoztatóbb is :respect:

Szerkesztette: melon 2005. 02. 27. 11:33 -kor

#1047 Felhasználó inaktív   Emre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 28. 11:06

UPS fizikailag megszünteti a 230V-os tápellátást - > de mikor szünteti meg a táp elláást? mikor már 0 watt fogyasztó van rákötve ? Mert azt nem tudja hogy mikor állt le a rákötött, esetlemben 2 számitógép! Remélem nem egy bizonyos töltötségnél ! Ez azért nemmindegy, mert én rá akartam kötni egy-két routert, és switch-et is, és automatára akarom összerakni, hogy ne kelljen soha, személyesen lemennem hozzá

#1048 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 28. 11:36

:omg:
Beállítod, hogy x töltésnél szóljon az OSnek, hogy kikapcs. Ha gondolkodsz, jobb esetben ez felette van a 0nak. Így már nem lesz működő cuccos a UPSen, amikor eléri az y töltöttséget, ami 0<y<x, és ekkor kikapcsol.
Áram visszajön, UPS eléri z töltöttséget, és visszakapcsolja az áramot. Feláll router, switsh, meg amit  még izgat, és a gép is, ha be van kapcsolva a BIOSban, hogy ez megtörténjen.
:confused:
Üdvözlettel:
Gabi

#1049 Felhasználó inaktív   Emre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 28. 11:56

aha, és  APC BACK-UPS RS 800VA tpusnál be lehet álitani az y értékét ?

#1050 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 28. 12:18

Softwarefüggő.
Üdvözlettel:
Gabi

#1051 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 28. 12:21

Korábban azt olvastam itt a fórumon, hogy érdemes lehet szinuszos kimenetű upsre kötni a kis tápegységes eszközöket (router, switch, külső modem, stb). Sajnos a pontos magyarázatra már nem emlékszem, de ezt is érdemes lehet figyelembe venni. A Smart sorozat biztosan szinuszos, az RS-ben nem vagyok biztos.

#1052 Felhasználó inaktív   Emre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 28. 12:21

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2005. febr. 28., hétfő - 13:18

Softwarefüggő.

ez az ami nemmindegy, mert nekem egy olyan rendszer kell ami automatikus, és nemszeretnék az ablakon kidobni 53 ezer Ft-ét . Elég nehezen lehet megfelelö információt találni az interneten

Szerkesztette: Emre 2005. 02. 28. 12:29 -kor

#1053 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 28. 13:11

Configuring automatic UPS shutdowns

Idézet

7. On most systems, init takes over, kills your processes, syncs and
unmounts some filesystems, and remounts some read-only.

8. init then runs your shutdown script.  This checks for the
POWERDOWNFLAG, finds it, and tells the UPS driver(s) to power off
the load
.

9. The system loses power.

#1054 Felhasználó inaktív   octane 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 28. 17:40

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2004. nov. 26., péntek - 8:33

Megvan!  :D
Pannon Power. Tudtok róla valamit?

Van már valakinek ilyen szünetmentese?

Infokat tud valaki?
*    Think. Feel. Drive.     *
*           Subaru              *

#1055 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 28. 22:00

Idézet: lazac - Dátum: 2005. febr. 26., szombat - 1:24

Ebben az a "poén", hogy a 'Battery modules shipped with unit - 1' is sántít. Nyakamat rá, hogy 2db akksi van benne/mellé (ilyen teljesítményhez dukál, no meg az RBC32 cserepakkban is kettő van...), az más kérdés, hogy esetleg 2 oldalú öntapadós fóliával össze van ragasztva...:)

Pontosan.

>> Doksi <<

Szerkesztette: fram 2005. 02. 28. 22:00 -kor

Ciciman is on borda

#1056 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 28. 22:12

Idézet: melon - Dátum: 2005. febr. 28., hétfő - 12:21

Korábban azt olvastam itt a fórumon, hogy érdemes lehet szinuszos kimenetű upsre kötni a kis tápegységes eszközöket (router, switch, külső modem, stb). Sajnos a pontos magyarázatra már nem emlékszem, de ezt is érdemes lehet figyelembe venni. A Smart sorozat biztosan szinuszos, az RS-ben nem vagyok biztos.

Hmm, ez nem egyértelműGond azoknál lehet, amelyeknek rendes, hagyományos trafója van, 50Hz szinusz frekire..A kapcsolóüzeműeknél tök mindegy.

#1057 Felhasználó inaktív   DarkChild 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 03. 13:37

Már egy ideje agyalok azon, hogy kéne egy jó kis szünetmentes táp és a tegnapi ütős kis áramszünet után úgy gondoltam, hogy eljött az ideje a beruházásnak.
Úgy gondolom, hogy márkanév ide vagy oda, nincs szükségem APC vagy Merlin (MGE) féle csodákra, elég nekem egy kevésbé neves, ám nagyobb teljesítményű ketyere.
A volt-amper meg joule adatokkal (amik az ilyen cuccok fokmérői) még hadilábon állok, ezért az előbbi adat alapján keresgéltem. Vagyis hogy legyen minél nagyobb a VA értéke :D
(Gondolom ez lehet a legfontosabb, ha a legtöbb terméknek szerepel a típusszámában. :) )
Szóval, a négy versenyzőm a következő:
- Infosec SL700 UPS 700VA (francia gép)
- POWERCOM BNT-600AP (ez meg amcsi :) )
- Trust Energy Protector 650 (ez holland)
- Mustek PowerMax 600 (ezt meg nem tudom :D )
Ők lennének a kiválasztottak :)
Mondjuk annyi segítség is elég lenne, ha valaki felhomályosítana ezen márkák megbízhatóságáról.
Jelenleg egy 300 wattos tápegységgel szerelt gépet kéne hajtania, de azért gondolok a jövőre is, ezért nem baj, ha izmosabb a jelölt :)

Szerkesztette: DarkChild 2005. 03. 03. 13:38 -kor

#1058 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 03. 14:22

Powercom szvsz :)
Vagy használtan egy APC Smart :up:

#1059 Felhasználó inaktív   DarkChild 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 03. 17:49

Idézet: didyman - Dátum: 2005. márc. 3., csütörtök - 14:22

Powercom szvsz :)
Vagy használtan egy APC Smart :up:

Thx. :)
Egyébként egy ilyen 600VA-s dobozka max. mekkora gépet tud kiszolgálni?
Mert azt hallottam, ha túl erős PC kerül az UPS-re, akkor nem hajlandó áramot átengedni magán.  :confused:

Szerk: elírás

Szerkesztette: DarkChild 2005. 03. 03. 17:50 -kor

#1060 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 03. 18:54

Viszonyításképp: Az én APC Smart 700-asomra rá van kötve egy asztali PC (AthlonXP 1700+, 9800 Pro, 1 GB DDR, 3 HDD, 1 DVD író, 19" TFT), egy régebbi P3 650 MHz-es noti és egy router. Alaphelyzetben 40%-os terheltséget mutat, gondolom, ha terhelt a proci, vagy dvdt írok, akkor kicsit több lehet.

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.