HWSW Informatikai Kerekasztal: UPS - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPS Értékeld a témát: -----

#1721 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 12. 13:36

Idézet: theHassan - Dátum: 2005. okt. 11., kedd - 6:18

Kérdezgetek ismét.
Volt régen APC szünetmentesem, eladtam (laptopban beépített volt :) ). Most vennék újat. Gondolkozom a Powercom márkán, egy Black Knight 400-on. APC jobb, ezt tudom, de vajon annyival jobb, amennyivel drágább is? A 400-as Powercom ára kétharmada a 350-es APC-nek.
Illetve biztos, hogy jobb? Néhány jellemzőben a Powercom jobbnak mutatkozik (a gyártó weboldala szerint), mint az APC. Pl. 480 joule-os spikeprotection 300 helyett, LAN-kábel védelem. Telefonvédelem nem érdekel, nincs vezetékes telefonom, és ha rajtam múlik, nem is lesz.
Válaszokat előre is köszönöm.

Powercom, =TRUST, MUSTEK, Centrallion= szar :D

#1722 Felhasználó inaktív   theHassan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 12. 15:02

Köszi.
Infosec UPS-ek? Francia cég, soha nem hallottam még róla, de érdekesnek tűnik...
Semmit ne higgy el elsőre! Naponta kétszer az az óra is a pontos időt mutatja, amely húsz éve megállt.

#1723 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 17. 16:42

Kaptam, egy UPS-t, ami HITA névre hallgat, és vagy 30 kiló.
480W-os invertere vanik, és tiszta szinuszos kimenete van.
Képek:
http://solct.uw.hu/u...PS/DSCK0021.jpg

http://solct.uw.hu/u...PS/DSCK0022.jpg

http://solct.uw.hu/u...PS/DSCK0024.jpg

http://solct.uw.hu/u...PS/DSCK0025.jpg

http://solct.uw.hu/u...PS/DSCK0026.jpg

http://solct.uw.hu/u...PS/DSCK0027.jpg

http://solct.uw.hu/u...PS/DSCK0028.jpg

http://solct.uw.hu/u...PS/DSCK0029.jpg

3db 12V/12Ah-ás akkuval műxik a kicsike.

Szerkesztette: stol 2005. 10. 17. 16:50 -kor

#1724 Felhasználó inaktív   ANTImatavFan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 17. 17:27

Idézet: stol - Dátum: 2005. okt. 17., hétfő - 16:42

Állat! Nagyon szexi  :up:  :D

#1725 Felhasználó inaktív   adik 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 29. 16:47

Hali,
van egy kisebb teljesítményű, régebbi Pulsar EL 2 szünetmentesem, kíváncsi lennék, h mennyit fogyaszt.... thx
.SzPA

#1726 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 18:33

Idézet: adik - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 16:47

Hali,
van egy kisebb teljesítményű, régebbi Pulsar EL 2 szünetmentesem, kíváncsi lennék, h mennyit fogyaszt.... thx

:omg:

Mi mennyit fogyszt??
Az UPS annyit fogyszt, amenyivel tölti az akkut.
Inkább, a terhelhetősége a lényeges.

#1727 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 20:06

Mióta lecseréltem a CRT monitorotmat TFT-re, 244W-ról 188W-ra esett vissza az UPS-em terhelése :)

#1728 Felhasználó inaktív   adik 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 20:17

Idézet: stol - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 19:33

Mi mennyit fogyszt??
Az UPS annyit fogyszt, amenyivel tölti az akkut.
Inkább, a terhelhetősége a lényeges.

igazad van, elég hülyén fogalmaztam meg. szóval ez úgy nézett ki, h elhoztuk egy felszámolt munkahelyről. és a filó, hogy megdobja-e nagyon majd a villanyszámlát. felszámolt munkahely, szóval egy kereset kiesik, ilyenkor ilyen apróságok kicsit jobban számítanak. elvileg 120W, 240VA a kimenő teljesítménye.

egyáltalán, bedugom, összedugom és semmi nem történik. nem tudom bekapcsolni a gépet. gondolom meg kellene várnom, amíg feltölt?

egy ilyen UPS és a 360W chieftech, amd 2500, 17" crt gondolom elég vicces lenne, de mondjuk egy 300celeronnal? egyáltalán van értelme? ez zavart is szűr?
.SzPA

#1729 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 12:30

Sziasztok!

Az aláírásomban szereplő konfighoz szeretnék egy szünetmentes tápot. Nézgetettem pl az APC BACK-UPS BK-650EI 650VA-t amelynek teljesítménye 650VA, 400w. Ugye a gépemben egy 485 w-os táp van, aminek áramfelvétele, teljes terhelésnél meghaladja ennek az ups-nek a 400w-os teljesítményét. Vagy ezt nem így kell nézni? :) Ebben kérek egy kis fejtágítást.
: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#1730 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 11. 09. 12:38

Idézet: McElroy - Dátum: 2005. nov. 9., szerda - 12:30

650EI 650VA-t amelynek teljesítménye 650VA, 400w. Ugye a gépemben egy 485 w-os táp van, aminek áramfelvétele, teljes terhelésnél meghaladja ennek az ups-nek a 400w-os teljesítményét. Vagy ezt nem így kell nézni? :) Ebben kérek egy kis fejtágítást.

Attól függ, hogy mi van a gépedben...

Nekem a 3.2-es prescott/1G RAM és 4 darab HDD verziót egy ilyen UPS 12 percet elviszi...
Make love not Wor.

#1731 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 12:53

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. nov. 9., szerda - 13:38

Attól függ, hogy mi van a gépedben...

Nekem a 3.2-es prescott/1G RAM és 4 darab HDD verziót egy ilyen UPS 12 percet elviszi...

Hát van 2 db winyó, 2 db dvd meghajtó, amd athlon 64 3200+ proci, ati radeon x800 video karesz, sb audigy 2 zs plat. pro hang karesz, 2x512 mb ddr 400 ram, usb-n: egy web kamera. Monitor neked rá van kötve? Nekem még crt-m van, a tft kevesebb áramot vesz fel.
: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#1732 Felhasználó inaktív   Semmer2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 13:26

Sziasztok!
Előre is elnézést, ha már volt róla szó, de kicsit sok az az 58 oldal :)
Szeretnék egy smart ups-t venni, lehetőleg apc-t. Az érdekelne, hogy hogyan tudom egy ilyenre rákötni a perifériákat (pl. monitor), és egyéb eszközöket, mondjuk videót, vagy ilyesmi. Hiszen a szünetmentes tápon nincsen szabvány konnektori csatlakozó. Még a monitort gondolom meg is lehet oldani egy olyan kábel beszerzésével, mint amikkel a gép tápjából kapta az áramot régebben. Nézegettem a back ups-eket, amiken van konnektori csati, de inkább smartot szeretnék. Azon is biztos meg lehet oldani valahogy :think: De hogyan? Aki tudja, ossza meg!
Thx

#1733 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 18:41

Bolti elosztorol Schuco levag, aztan rahegeszt egy masmilyen szabvanyu dugot. (IEC C14 a becsuletes neve)

Szerkesztette: nyunyu 2005. 11. 09. 18:44 -kor

#1734 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 09. 22:05

MCElroy: mekkora CRT? Egy 17-essel még biztosan megbírkózik az UPS.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1735 Felhasználó inaktív   Semmer2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 10. 10:56

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. nov. 9., szerda - 19:41

Bolti elosztorol Schuco levag, aztan rahegeszt egy masmilyen szabvanyu dugot. (IEC C14 a becsuletes neve)

Köszi. Azt reméltem lesz valami kevésbé brutális megoldás is. :box2:
Akkor már azt is megkérdezném, hogy a teljes terhelés pontosan mit jelent? El tud vinni annál többet is az ups, csak arányosan kevesebb ideig, vagy ha annál többet várok el tőle, akkor kihal?

#1736 Felhasználó inaktív   dtbsz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 12. 12:53

Sziasztok....

A szitu a kovetkezo: Eladtam a trabimat!!!! :D es mivel fura dolgokat eszlelek 1 ideje az itthoni aramellatasban, ugy dontottem, trabi ara 3/4-ebol veszek 1 ups-t meg mielott elb*szodik valami az uj pc-ben.

(Ez van benne, diohejban: Chieftec haz 410es tappal, Sempron 2400+, 2x512 ddr, 2 hdd, 2 optikai egyseg, lapon van a hang meg halo, + 9200 ati kartya es meg 1 halokartya + jelenleg 1 17'-es crt + 2 zold neon benne :D)

Tenyleg sok az 58 oldal.... en 2 oldalt vegigofutottam.... de nem talaltam valaszt a felmerult kerdesimre.

1. kerdes: kineztem valamit amit meg mondjuk megengedhetek magamnak APC teren:
http://www.apc.com/resource/include/techsp..._basket=4605,3c
velemeny?

2. kerdes: mit kezd majd ez a ups a 410-el???? + monitorral?

3. kerdes: altalaban, hogy jelzik, hogyha 1 ups folyamatosan adja a kajat nemcsak ha ingadozas van? + esetleg vegyek valami mas brand-et? ....ami olcsobb de "tobbet nyujt"????

Elore is koszonom!  :up:

#1737 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 12. 13:08

Semmer2: A túltehervédelem 10-50%-os túlterhelés körül vágja le az UPS-t, ilyenkor egy biztosítékot lő ki, azt vissza kell nyomni és mehet tovább a cucc. Mivel nem a ráírt érték feletti tartós munkára tervezik az UPS-t, ezért élettartamot rövidíthet a tartós túlteher, illetve a meghibásodás valószínűségét növeli.

dtbsz:

1, a CS a legalapabb APC UPS, ennél sokkal jobban jársz egy használt, RS vagy SMART modellel és új akksikkal.

2, Hát elviszi :omg: .

3: Mivan? :) Mit ad és mikor? Ha akkus üzem van, azt egy LED jelzi pl. a linkelt APC-n.

brand helyett nem lehet márkát írni?
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1738 Felhasználó inaktív   dtbsz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 12. 14:26

Idézet: didyman - Dátum: 2005. nov. 12., szombat - 12:08

dtbsz:

1, a CS a legalapabb APC UPS, ennél sokkal jobban jársz egy használt, RS vagy SMART modellel és új akksikkal.

2, Hát elviszi :omg: .

3: Mivan? :) Mit ad és mikor? Ha akkus üzem van, azt egy LED jelzi pl. a linkelt APC-n.

brand helyett nem lehet márkát írni?

Koszonom a valaszt csak azt nem ertem mi ez a "2, Hát elviszi :omg: ." lehet te ugy szulettel, hogy mindebben otthon voltal, en nem.... ez one.

Ha veszek 1 APC elosztot ami olcsobb, nyilvan, akkor az megved az aramingadozasoktol? (aramszunet nemigazan gyakori) Mert nekem ez lenne a fo.

#1739 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 12. 14:38

Bocs, a kérdésfeltevés volt olyan, hogy ezt a választ szülte. Úgy értettem, hogy mást nem nagyon tud vele mit kezdeni, csak ellátni táppal, ha szükséges, mondjuk kávét főzni nem fognak együtt :) .
Az elosztó nem véd ingadozások ellen, az csak arra jó, hogy a túl nagy tüskéket levagdalja egy villámvédő patron és/vagy varisztor segítségével (több szintű védelem van), illetve a zavarokat szűri ki valamennyire hatékony módon, LC-szűrővel, bifiláris tekerccsel. Az ingadozásokat, amik ezekhez a zavarokhoz mérten sokkalta, akár nagyságrendekkel nagyobb időintervallumban történnek, átengedi.
Ha árra mész nagyon, akkor az előbb említett dolog lehet jó Neked (a trabi árához mérten) olcsó megoldásként. 10k körül akad már használt SmartUPS, akksik hozzá megvannak kb. 6-8k-ból és egy nagyon tuti géped van.

#1740 Felhasználó inaktív   dtbsz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 14. 00:33

Idézet: didyman - Dátum: 2005. nov. 12., szombat - 13:38

Bocs, a kérdésfeltevés volt olyan, hogy ezt a választ szülte. Úgy értettem, hogy mást nem nagyon tud vele mit kezdeni, csak ellátni táppal, ha szükséges, mondjuk kávét főzni nem fognak együtt :) .
Az elosztó nem véd ingadozások ellen, az csak arra jó, hogy a túl nagy tüskéket levagdalja egy villámvédő patron és/vagy varisztor segítségével (több szintű védelem van), illetve a zavarokat szűri ki valamennyire hatékony módon, LC-szűrővel, bifiláris tekerccsel. Az ingadozásokat, amik ezekhez a zavarokhoz mérten sokkalta, akár nagyságrendekkel nagyobb időintervallumban történnek, átengedi.
Ha árra mész nagyon, akkor az előbb említett dolog lehet jó Neked (a trabi árához mérten) olcsó megoldásként. 10k körül akad már használt SmartUPS, akksik hozzá megvannak kb. 6-8k-ból és egy nagyon tuti géped van.

wow.... es ha egy ilyet vennek?
http://www.apc.com/resource/include/techsp...ase_sku=LE1200I

Felteve ha tenyleg ez a baj, de nemtudom biztosan. Van 1 ejjelilampa az iroasztalon es neha elofordul, hogy elgyengul, tobbe kevesbe, (nemcsak az ejjelilampa) s ilyenkor nagyon halk szercsego hangokat hallok a tap kornyekerol.... feltem.... ha nincs love ups-re es nem is olyan egetrengetoen fontos, velemenyed szerint ezzel megoldodna a pc-t fenyegeto veszej?

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.