HWSW Informatikai Kerekasztal: UPS - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPS Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   Rendy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2002. 10. 15. 08:07

Szeretnék venni otthonra egy UPS-t csak nem tudom milyet. Az a problémám, hogy szerintem sok az áramingadozás és tönkreteszi az alaplapom, HDD-m és még sorolhatnám. Félévente kell ezeket lecserélnem mert tönkremennek. Azt szeretém kérdezni, hogy ki mit tud javasolni. Hallottam már van olyan is , hogy nem szünetmentes hanem annak egy része csak ami pont erre a célra szolgál. Hallottatok ilyenről?
| Epox 8RDA+ | Athlon XP Barton 2500+  | 2xSamsung 256MB 400MHz | Club3D Radeon 9700 | Creative SB Audigy | Samsung 120GB, 7200 RPM | TEAC iró | Toshiba DVD | Logitech Z-560 | Sony HMD A420 | Logitech Cordless Desktop MX |

#2 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2002. 10. 15. 12:18

nem (marmint nem lattam meg ilyet), bar tenyleg volna benne logika, hiszen az akku nehany evente valszeg cserelendo (bar a cegnel uzemel egy asszem 8 eves Best is, ami meg biztosan eredeti akkus - es jo, birja ha kell. Neha meg mar 2 ev utan cserelni kell az ujabb APC-kben)
igaz, nem hiszem, h ettol sokkal olcsobb lenne
azt a keves tobbletet meg mar megeri az, h a nem mentett adataid is megmaradjanak

(a tuskektol vedo surge-protector mar joval olcsobb, de az az ingadozasoktol mit sem ved, csak a hirtelen tulfesztol)

[ 2002. október 15.: Degeczi szerkesztette a hozzászólást ]

#3 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 15. 12:22

Lehet venni (pl. az APC is gyárt) Surge Protectort, ebből van olyan, ami kinézetre mint egy hosszabbító. Ez kb 10e Ft, de jobban megéri egy APC szünetmentes bruttó 25e-ért.
"Aki a munkahelyén nem nyal, az szopni fog!!!"

#4 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2002. 10. 15. 12:58

idézet:
Ezt írta Rendy:
Szeretnék venni otthonra egy UPS-t csak nem tudom milyet. Az a problémám, hogy szerintem sok az áramingadozás és tönkreteszi az alaplapom, HDD-m és még sorolhatnám. Félévente kell ezeket lecserélnem mert tönkremennek. Azt szeretém kérdezni, hogy ki mit tud javasolni. Hallottam már van olyan is , hogy nem szünetmentes hanem annak egy része csak ami pont erre a célra szolgál. Hallottatok ilyenről?[/quote]

Biztos, hogy az áramingadozás okozza a jelenséget?

Egyébként sűrűn ingadozó elektromos hálózathoz mindenképpen ajánlott UPS, azokból is legalább egy line-interactive modell (ez képes rátáplálásra, illetve leszabályozásra), a típus gyakorlatilag mindegy, a lényeg, hogy a géped áramfelvételének megfelelőt vegyél (minimum).

üdv

R.
Can you hear me, major Tom?

#5 Felhasználó inaktív   Hory 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 16. 09:12

A line-interaktiv APC tenyleg jo, csak baromi draga. Nem eri meg. Ami nalunk bevalt, az a centralion (line-interactive), ebbol 20 alatt mar 600VA-sat lehet kapni, es teljesen jo, linuxos vezerloszoftvere is van.

#6 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 16. 11:07

idézet:
Ezt írta PeC:
Lehet venni (pl. az APC is gyárt) Surge Protectort, ebből van olyan, ami kinézetre mint egy hosszabbító. Ez kb 10e Ft, de jobban megéri egy APC szünetmentes bruttó 25e-ért.[/quote]

áramingadozás ellen nem sokat ér.
csak ha túláram van akkor jó...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#7 Felhasználó inaktív   Rendy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 10. 16. 12:10

Azt már tudom, hogy ACP-t veszek
Szerintetek otthoni használatra milyen típus ACP volna a legjobb?? Egy 19" monitort és a gépemet kötném rá, talán még a hangrendszert és a nyomtatóm.
Magyarul ha bemegyek a boltba akkor milyet kérjek rendelésre? :confused:
| Epox 8RDA+ | Athlon XP Barton 2500+  | 2xSamsung 256MB 400MHz | Club3D Radeon 9700 | Creative SB Audigy | Samsung 120GB, 7200 RPM | TEAC iró | Toshiba DVD | Logitech Z-560 | Sony HMD A420 | Logitech Cordless Desktop MX |

#8 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 16. 12:34

idézet:
Ezt írta Rendy:
Szerintetek otthoni használatra milyen típus ACP volna a legjobb?? Egy 19" monitort és a gépemet kötném rá, talán még a hangrendszert és a nyomtatóm.
[/quote]

Háát, ha mindenképpen APC-t akarsz, akkor javaslom az APC Back Pro 650-est, ezt kb. 410W-ig lehet terhelni, line interaktív topológiájú, három IEC320-at tápról hajt, egyet pedig szűr/véd a lökésektől (ez kell a lézernyomtatóhoz).
Az ára meglehetősen borsos, a netto nagyker ára 50-55 ezer között van.
Ha nem ragaszkodsz az APC-hez, akkor ennyiért már 1000VA környékén teljesítő, kevésbé neves gyártótól származó line-interaktív UPS-t kapsz...

üdv

R.

[ 2002. október 16.: Renwick szerkesztette a hozzászólást ]

#9 Felhasználó inaktív   kyklops 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 10. 16. 15:04

Rendy!

Tudom nem a Bolhapiac.....

De, nekem van egy eladó APC SMART UPS 700-as, jó akksikkal. (150W-os terhelésnél 30 percet tart)
Kábel is van hozzá. XP is kezeli alapból.
Ha érdekel, akkor irj telszámot felhivlak, megbeszéljük...

Kyklops

#10 Felhasználó inaktív   ANTImatavFan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 17. 00:29

idézet:
Ezt írta Rendy:
[/quote]

Otthonra jo a Back, Back Pro, meg a Smart sorozat is.
Ez egyebkent emelkedo sorrend volt, tehat a Smart a legjobb azt mar aserverek melle ajaljak.

Szerintem nezd meg az apronet-et, ott szoktak lenni nagyon jo UPS-ek barati aron, igaz ezek hasznaltak, de ebben az aksin kivul mas nemigen megy tonkre, szoval szerintem megeri ott venni, mert rengeteget lehet rajata sporolni, ja es meg uj aksikat is arulnak egesz barati aron.
Pl itt ajanl neked valaki egy Smart 700-ast, ez nagyon jo valasztasnak tunik. Kb harmad aron kapsz ilyet az aproneten, mint a boltban, uj aksival (30000 kornyeke).

#11 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 17. 00:42

idézet:
Ezt írta Rendy:
Szeretnék venni otthonra egy UPS-t csak nem tudom milyet. Az a problémám, hogy szerintem sok az áramingadozás és tönkreteszi az alaplapom, HDD-m és még sorolhatnám. Félévente kell ezeket lecserélnem mert tönkremennek. Azt szeretém kérdezni, hogy ki mit tud javasolni. Hallottam már van olyan is , hogy nem szünetmentes hanem annak egy része csak ami pont erre a célra szolgál. Hallottatok ilyenről?[/quote]

[url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=19&t=005794"]>>>talán még aktuális <<<[/url] ;)

Kép

#12 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 17. 12:49

...Egyébként az tény, hogy az APC mellett szól a kiváló support és alkatrészellátás. Én pl. az otthoni Centralion UPS-hez csak a gyártótól tudtam USB kábelt rendelni, Taiwanról. Namost ez az APC-nél biztosan nem fordulhat elő (már csak azért sem, mert a legtöbb UPS-t Indiában gyártják :D)...

üdv

R.

[ 2002. október 17.: Renwick szerkesztette a hozzászólást ]

#13 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 17. 19:19

APC-t vegyél!
otthonra a Back CS sorozat van kitalálva, ebben van telefon/lan védő is, az akksijaik kb 2 évig bírják, utána csere (10e alatt van)
APC Back CS 500EI kb 24-26e+fa, úgyhogy ha a 2-vel feljebb belinkelt még aktuális, azt vedd meg nyugodtan (ezt a típust árulja)

#14 Felhasználó inaktív   th0myz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 10. 18. 21:29

Sziasztok!
Nemrégen összeraktam egy p4es konfigot, és vettem hozzá egy
APC Back 300VA BK300MI UPS-t. Igazából nem gondoltam jobban bele ebbe az ups dologba, gondoltam a boltban biztos szólnak, ha nem stimmel a géphez.
Namost az ups doksijában voltak bizonyos teszteredmények, amikben max pII. szintű gépek voltak. Akkor most kaki van a palacsintában igaz?
:confused:
Tökre off:
"Giggs passza után Scholes tolta meg a labdát szemben a kapuval, majd 187 méterről lőtt, a remekül helyezett labda a vetődő Hoult mellett a jobb alsóban kötött ki, 0-1!"
nb1.hu

#15 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 18. 21:43

idézet:
Ezt írta th0myz:
Sziasztok!
Nemrégen összeraktam egy p4es konfigot, és vettem hozzá egy
APC Back 300VA BK300MI UPS-t. Igazából nem gondoltam jobban bele ebbe az ups dologba, gondoltam a boltban biztos szólnak, ha nem stimmel a géphez.
Namost az ups doksijában voltak bizonyos teszteredmények, amikben max pII. szintű gépek voltak. Akkor most kaki van a palacsintában igaz?
:confused:
[/quote]

mi köze van hozzá ???

#16 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 18. 21:48

mármint

ELMÜ hálózat - 220V - UPS - 220V - fogyasztó

talán csak a teljesítmény számít

a fogyasztó akár a nagymuter halainak akváriumvilágítása is lehet ! :D

#17 Felhasználó inaktív   th0myz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 10. 18. 22:11

idézet:
Ezt írta cyberde:
mármint

ELMÜ hálózat - 220V - UPS - 220V - fogyasztó

talán csak a teljesítmény számít

a fogyasztó akár a nagymuter halainak akváriumvilágítása is lehet ! :D
[/quote]

Oké, tehát, azon felül, hogy mondjuk csak 1-2 percig bírja táppal ellátni a fogyasztókat (monitor meg a p4) más problémám nem lesz igaz? Végülis mifelénk leginkább a pár mp-es áramkimaradások a jellemzőek.
Tökre off:
"Giggs passza után Scholes tolta meg a labdát szemben a kapuval, majd 187 méterről lőtt, a remekül helyezett labda a vetődő Hoult mellett a jobb alsóban kötött ki, 0-1!"
nb1.hu

#18 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 18. 22:38

idézet:
Ezt írta th0myz:

Oké, tehát, azon felül, hogy mondjuk csak 1-2 percig bírja táppal ellátni a fogyasztókat (monitor meg a p4) más problémám nem lesz igaz? Végülis mifelénk leginkább a pár mp-es áramkimaradások a jellemzőek.
[/quote]

a p2-es konfigurációk teljesítményfelvétele sem volt kisebb, mint a mostani p4 xp gépeké, úgyhogy a UPS ugyanannyi ideig fogja bírni ;)

#19 Felhasználó inaktív   th0myz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 10. 18. 22:47

Ok. Köszönöm.
Tökre off:
nb1.hu

#20 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 18. 23:02

idézet:
Ezt írta th0myz:
Ok. Köszönöm.[/quote]

:cool:

Téma megosztása:

• (126 Oldal)