HWSW Informatikai Kerekasztal: UPS - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPS Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   ics 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 01. 16. 23:15

Csak két megjegyzés (már írtam őket, de lehet, hogy nem ebben a topikban):
- Ha használt APC-t veszel, ugyanazon típus valamelyik régebbi változatát veszed meg, és bármilyen furcsán hangzik, a régebbi hardvert nem feltétlen eszi az új oprendszerhez írt új driver. Smart esetén ennek azért igen kicsi esélyt adok.
- Sajna egy múlt héten gyártott aksi is lehet halott, ha gondatlanul bántak vele. Mi pl. megsütöttünk egyet a légkondi hiányában túlmelegedő gépteremben, ami pár óra alatt totálisan nullára amortizálta magát. Amúgy ha ráteszel vmi jó kis terhelést, és a táblázat szerinti időt kb. kihúzza vele az UPS, akkor szerintem nagy gond nem lehet, ellenben teszt nélkül ne hidd el, hogy jó, ha kéz alatt veszed (értsd nem márkaszervízben - tudom, ott is átverhetnek, de oda legalább vissza tudod vinni).

#62 Felhasználó inaktív   ics 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 16. 23:20

Ja, és mit akarsz megkenni a motoron??? A nyikorgás nem rontja el a monitorod képét! :D Namost ha a csapágy zárt, akkor ne kend meg, mert zsírban úszik eleve, ha meg kijött, akkor úgyis gajra mentek benne a golyók, azaz kuka. Ha nyitott (látod a golyókat), akkor tényleg szilikonnal lehet babusgatni, csak akkor meg nem ártana az előző maradék trutyit kimosni belőle, amihez vegyszer kell, szét kell szedni stb. Vagy gagyi gépzsirt teszel be neki. A szimmeringet cserélni kell, nem kenni (ez az amin átmegy a forgó tengely, a másik oldalán víz van, ez meg gumiszerű anyagból van - ha átereszti a vizet, az hazavághatja a motort, asszem ez trivi). A kollektorokat meg a szénkefék anyaga keni.

#63 Felhasználó inaktív   hajjack 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 01. 19. 04:48

Hello ics!

Nos, azota tobb emberrel konzultalva ott tart a dolog, hogy hetfon beszelek a grundfos szervizzel. Arra vagyok kivancsi hogy a finom zavaro jel, ami a keringtetobol jon tartozeka-e a szivattyunak :), vagy egyszeruen selejt.
A Smart szunetmentes beepiteset tobben eros tulzasnak (feleslegnek) tartjak, azt mondjak hogy ez egy szimpla zavaro jel, semmi koze a fesz.ingadozashoz, magyarul lehet hogy egy
surge arrest is boven eleg. (Mar ha nem sikerul a bena pumpat megfegyelmezni a szervizben. :-)

Azt olvastam, hogy a surge arrestben is van zavarszures, kerdes csak az, hogy milyen.
Tenyleg, van az apc-nek egy lineR eszkoze, ez egy feszultsegszabalyozo. Ez gyakorlatilag azt tudja mint mondjuk a smart csalad, tapolas (sic!!) nelkul?

A motor keneset majd a szervizesek megvitatjak, szetszedtem a napokban ket ilyen pumpat, hat eleg szutykos tud az belulrol lenni.

Hetfon majd irok ujra, kosz mindenkinek a segitseget!

Udv:hajjack

#64 Felhasználó inaktív   synch 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 01. 19. 20:57

sziasztok!

a következő a problémám:

a számítógépem és monitorom úgy van elhelyezve, hogy a konyhát és szobámat elválasztó fal felé néz a monitor és a gép hátulja.
a fal másik felén van régi (kb. 15-20) éves hűtőszekrény.

a gond az, hogy a hűtő induláskor bezavarja a hangfalakat és kb. 1 hete a monitort is (egy villanás a monitoron egy furcsa zaj kíséretében, mintha elmenne egy kis időre az áram).

a gépet egyelőre nem zavarja, a monitor viszont már stand-by móda való ki- ill. visszakapcsoláskor is hasolnó zajt ad ki (eddig ezt nem csinálta).

a kérdésem az, hogy ezen segítene-e egy UPS, ha igen milyen.

ha nem, van-e más megoldás, vagy vegyek egy új hűtőt :)
iMac CoreDuo 20"

root of www.elvit.hu

#65 Felhasználó inaktív   joe39 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2003. 01. 19. 21:00

elsődlegesen a hűtő zavarszűrőjét kéne kicserélni.
talán megoldás lehet egy zavarszűrős hosszabbító beszerzése, az már mindegy, hogy melyik eszközt szűröd.

#66 Felhasználó inaktív   hajjack 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 01. 20. 02:07

Oooooo, lenne egy hulye kerdesem.
Egy ups akku nelkul a zavarszuro, stabilizator, feszko-szabalyzo funkciokat elvegzi-e?

udv:hajjack

#67 Felhasználó inaktív   synch 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 01. 20. 13:56

idézet:
Ezt írta joe39:
elsődlegesen a hűtő zavarszűrőjét kéne kicserélni.
talán megoldás lehet egy zavarszűrős hosszabbító beszerzése, az már mindegy, hogy melyik eszközt szűröd.
[/quote]

köszönöm.

ki gyárt és hol lehet ilyen zavarszűrős hosszabbítót venni?
iMac CoreDuo 20"

root of www.elvit.hu

#68 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 20. 16:47

APC SurgeArrest E15? 5 aljzat, ~8e, vagy E25 ~11.

De lattam mar vmi MGE 1 aljzatosat ~5e-ert, amibe beledugsz egy sima hosszabbitot, aztan jol van...

Nagyobb szamtechboltokban megtalalod oket.

#69 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 20. 17:47

Hi!

Mivel én is gondolkodom egy szünetmentes vásárlásán, és sajnos igenis számít az ár :( ezt néztem ki:

[url="http://"http://www.powercom-usa.com/ProductDetail.asp?ID=15"]Powercom King PRO 635AP[/url]

viszont van egy ilyen tulajdonsága:
AC Output Transfer 2/4 milliseconds, including detection time

Ez az áthidalási idő lenne?
NEm azt írtátok, hogy a line interactive-k 0ms?
Az Obelion BT-nél 20e Ft Bruttóba?
Milyen márka egyáltalán a Powercom?
"Aki a munkahelyén nem nyal, az szopni fog!!!"

#70 Felhasználó inaktív   ics 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 21. 00:08

Ami még az adatlapján van: négyszög a kimenete. Én is szemeztem vele régebben, aztán APC lett belőle.

Általános leírás a különböző üzemmódokról: [url="http://"http://sturgeon.apcc.com/whitepapers.nsf/docID/BE4504E72E24AAC485256C600069521F/$FILE/WP1v3.pdf"]<<<itt>>>[/url]

Namost az APC oldalám nem találtam infót, a neten összevissza mindenféle leírások találhatók, de sehol sem találtam meg a rendes műszaki speckókat, csak marketingbrosik vannak ay APC oldalain. :mad:

Arra akartam válaszolni, hogy 0ms vagy 2/4 ms. Már én sem tudom, pedig amíg nem kérdezted, holtbiztos voltam benne... :D

[ 2003. január 21.: ics szerkesztette a hozzászólást ]

#71 Felhasználó inaktív   hajjack 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 01. 21. 04:02

Sziasztok!

Azok a jelensegek pontosan micsodak, amik nagyfogyaszto (centrifuga, bojler, kandallo) bekapcsolasakor finoman
megremegtetik a monitor kepet. Nem csak a bekapcsolaskor, hanem amig a fogyazsto uzemel.
Mar jo ideje filozok hogy mit is vegyek, de ha az elobi feszultsegingadozas, akkor a surge aljzattal nem nagyon megyek semmire, hiaba szuri ki a kisebb zajt, meg a tulfeszt.

Koszonom a sok segitseget: Udv:hajjack

#72 Felhasználó inaktív   hajjack 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 01. 21. 07:25

Meg egy kicsit nyaggatnam a nagyerdemut: :)
Van az apc-nek egy lineR nevu kifejezetten csak feszultseg-stabilizatora.
Erol hallottatok mar valamit?

Udv:hajjack

#73 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 21. 08:09

[url="http://"http://www.apc.com/products/family/index.cfm?id=67"]http://www.apc.com/p...index.cfm?id=67[/url]

#74 Felhasználó inaktív   hajjack 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 01. 22. 03:19

Nos, Uraim!

Teljes osszefoglaloval meg nem szolgalhatok a keringtetoszivattyu-monitor merkozesrol, viszont ma probara kicincaltunk ide egy smart ezres apc-t. Szepen rakotottuk a
monitort, dugaljzat a foldesbe rendesen, es szepen minden (monitor kep vibralas) ment tovabb. Majd megutott a guta!
Majdnem megvettem egy oraval azelott ezt a keszuleket!

Szoval ics-nek lett igaza tobb mindenben is (lehet hogy mindenben):
-interferencia van a hazban, a tettes a szivattyu, vagy a vedelem nelkuli? monitor
-ahogy ics mondta, a zsir uj powerchute progi elso lepesben beszart, aztan egy nt/2000-et bevallalt, viszont azzal folyamatosan fagyogatott az azelott ilyen rutsagot sose csinalo xp
-az xp viszont (meg jo!) felismerte kapasbol a tapot, a szofverben (p.chute) az event-eket viszont sehogyse lehetett allitani ("none" mindenutt)

Tegnap beszeltem a Grundfos (ez a keringteto markaja) szervizesevel, azt mondta hoyg ez egy olyan szeria volt (zsir uj!!), amibe nem tettek zavarszurot, kulonben meg "hozzam be vizsgalatra a pumpat". Ja! A hazat meg majd a szeretet futi addig! :)

Asszem nem fogom meguszni az uj keringtetot, egy eve csereltem :(

nyunyu! Koszi a linket, eddig en is eljutottam. Tapasztalatra vagyok kivancsi!

Hajjack

#75 Felhasználó inaktív   ics 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 22. 20:40

Lássuk be, azért ilyenkor hízik ám a májam... :D A "szeretet fűtse a házat" is nadddon tetszett... :D :D

De komolyra fordítva: ha a dróton ment volna be a zavar, azt azért az APC kiszűrte volna, no meg a lakás másik részén asszem azt írtad, hogy nem jelentkezik a vibrálás, ergo ez a levegőben terjedő elektromágneses hullám (kizárásos alapon más nem lehet), amin szerintem egy motor köré épített zavarszűrő sem fog segíteni, de most ne legyen igazam!!! Még tartom az "ajánlatomat", hogy ez szikrázás lesz a motor kollektoránál, ergó vagy zárlatos a forgórész egy-két szegmense vagy a kefék koptak el egy év alatt, ez kevésbé valószínű. Inkább a "low cost", zavarszűrő nélküli motorban mást is "vékonyan" terveztek meg... :( Pl. vékony, melegedő huzalok, meg gyenge védelem a porszemcséktől, amik lecsiszolják a zománcot a huzalról, aztán attól krepál be.

Lécci, nézd már meg a motort levett burkolattal csak, hogy nem szikrázik-e. Alapvetően a kollektorhoz érő szénkeféknél csak néha-néha lenne szabad egy icipi, fél miliméteres kis szikrának, ívnek felvillannia. Tehát kikapcs, műanyag (gondolom) burkolat le, bekapcs, csak megnéz, aztán ugyanez vissza.

Szerintem azért akarják bevitetni veled, mert majd aszongyák csak a zavarszűrőt javították, miközben esetleg mást is (még gariban), csak az nem lesz rajta a számlán, arra nem kapsz új garit... Persze a Grundfos-nak leszámlázzák a garis munkát, csak te nem tudsz róla. Asszem érthető mit írok. Én csak az autót vagyok hajlandó elvinni a szerelőhöz, minden mást helyben javítanak. Kedvenc TV szerelőm a hibajelenség alapján megmondja az alkatrészt pontosan a nyákon (akár én is cserélhetném ezek után), aztán villog, hogy milyen jó volt. Ha azzal kezdi valaki, hogy vigyem be, elküldöm a ...

#76 Felhasználó inaktív   Bimi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 23. 11:07

Sziasztok!
Lehet, hogy nem egészen ide tartozik a kérdés, de jobb helyet nem találtam! Nem tudjátok véletlenül, hogy hol foglalkoznak Fortress (Best Power) UPS-el? Ugyanis kipurcant benne az aksi (bár még kb. egy percig bírja :) )
( Ha esetleg nem akarjátok reklámozni a céget mailt is küldhettek!)

Előre is köszi!
Vegetáriánus: régi indián szó. Jelentése: "béna vadász".

#77 Felhasználó inaktív   Bimi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 23. 11:54

Köszi a gyors segítséget!
Már meg is találtam a céget, aki meg tudja csinálni!
Vegetáriánus: régi indián szó. Jelentése: "béna vadász".

#78 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 23. 14:57

idézet:
Ezt írta ics:
Ami még az adatlapján van: négyszög a kimenete. Én is szemeztem vele régebben, aztán APC lett belőle.

[/quote]

És miért lett APC? Mivel tud többet, mert drágábbnak sokkal drágább!
"Aki a munkahelyén nem nyal, az szopni fog!!!"

#79 Felhasználó inaktív   ics 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 23. 22:32

Akkor most a közönség segítségét kérném... :D

Miért? Mert újonnan nem volt olyan sokkal drágább, és rádumált a kereskedő a pultnál. Talán csak annyit tudok mentségül felhozni, hogy azért elég sokféle és elég sok cuccost gyártanak, jópár év tapasztalata van a hátuk mögött, talán jobban bírják... Normálisabb érvem nincs. :(

#80 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 24. 00:06

idézet:
Ezt írta ics:
Miért? Mert újonnan nem volt olyan sokkal drágább[/quote]
Hat, akkor te Back-UPS (Pro)-t vettel. Az ugyanugy negyszogjeles.

Szinuszos kimenete csak a Smart szerianak van, ami 2x annyiba kerul.

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.