Idézet: team3 - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 10:54
Hmm ebben van valami...
Csak azt nem ertem miert? Ha nem kell a kartyanak tobb adat, hanem csupan tobbet szamul rajtuk stb, akkor miert esne vissza AA eseten az fps egy lassabb procinal??? Nem nyul a rendszer memohoz, hanem magaban malmozik... Akkor nem ertem..
Rosszul gondolom?
u.i. az ertem, hogy az AA leterheli a kartyat (ezert megy 4900 helyett 4000-t), de ha nem kell neki a CPU-tol adat, hanem csak magaban teker...
Talán ezt még senkisem kérdezte :
Mivel játszol/ szeretnél játszani?
Mekkora felbontásban?
Milyen AA és AF értéket szeretnél használni?
A játékteljesítményt ugyanúgy meghatározza a többi alkatrész sebessége is. Játéknál, sokan lineárisan összekötik az elért fpsek számát a VGA teljesítményével. Ez csak részben igaz! A VGA sebességét a többi komponens is meghatározza - vagy gyorsítja vagy lassítja, kisebb-nagyobb mértékben (alaplap, proci, memória). Igaz, az AA és AF értékeket a kártya teljesítménye fogja meghatározni, de kis mértékben a renszer teljesítménye is befolyásolja azt. Nos itt érdemi változást nem fogsz tapasztalni plusz 100-200 Mhz-es proci gyorsítással, itt a különbség egy másik "erősebb/újabb" rendszerkörnyezetben tapasztalhatnál (vagy VGA tuninggal).
A prociról meg még annyit, hogy igen vannak olyan játékok amik nagyon erősen támaszkodnak cpu oldalra, és ezeket nem minden esetben lehet orvosolni egy mezei VGA cserével (pl. az NFS U2 nagyon érzékeny a cpu-ra, míg pl. a Painkiller alig-alig).
Tehát az elmondottakhoz csak annyit, hogy az VGA teljesítményét a rendszer is befolyásolja, így az AA és AF is - mégha kevésbé is - de érinti a rendszerteljesítménye.
A leírt javaslatoknál itt is, ott is van igazság : Ha minden marad csak VGA csere lesz (6800GT) - erős VGA-d lesz visszafogotabb rendszerben, de erősebb AA és AF teljesítményed lesz, mint a 6600GT-nél.
A másik esetben meg időtállóbb a rendszer, közepes VGA, de fejleszthető a VGA cserével.
Te döntesz, mi csak segítünk...