HWSW Informatikai Kerekasztal: A posta újabb merénylete - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (22 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A posta újabb merénylete Késsel tesztelik a küldeményt Értékeld a témát: -----

#221 Felhasználó inaktív   cloud1111 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 04. 02:18

Idézet: Ariadne - Dátum: 2006. febr. 8., szerda - 14:48

A legjobb az lenne, ha a Magyar Posta mint jogi személy felelne a dologért, van már hál'istennek jogi személyeknek is büntetőjogi felelőssége nálunk is. Mert akárhogy is, de a Posta felelőssége (lenne) olyan embereket alkalmazni, akik normálisan dolgoznak, egy ember esetleges kirúgása még nem változtat a szolgáltatás minőségén...

Szvsz egyébként a büntető eljárásnak nem sok értelme van, csak polgárisnak a Magyar Posta ellen (őt is lehet perelni simán, nem kell ahhoz tudni, pontosan ki a felelős a dologért). Most visszaolvastam, látom, más is írta már.

A posta b@szik felelni bármiért is,évek óta egyre erősödő  tendencia,hogy mindenért a kézbesítő{példa fentebb} esetleg az ügyfél feleljen....

#222 Felhasználó inaktív   cloud1111 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 02:30

Idézet: *Iguana* - Dátum: 2006. febr. 13., hétfő - 19:13

Pénteken jött vissza egy csomag.

Vatera-n eladtam egy könyvet, a csomagot meg sikerült rosszul címeznem.

Szerencsére erőteljesen volt csomagolva, mert a postásbácsi nagy erőket vetett be, hogy a postaládámba begyűrje... :reklamacio:

Jobban örültem volna, ha csak egy értesítőt hagy itt, én meg elmentem volna a postára a csomagért - főleg, hogy újólag fel kellett adnom...

Hát igen,ez jellemző kár is lenne tagadni:(
Tudod 2-3-5-10 könyv baromi nehéz tud lenni,ha cipeled,ha te a kézbesítő járatának elején lakol,akkor azt bizony több tucat emeletre,pár kilóméteren át kellene vinnie,ezért próbált megszabadulni a könyvedtől...
egy tanács amennyiben gyakran kapsz terjedelmes küldeményt:
próbálj találni módot rá,hogy értekezz a kézbesítőddel,
közöld vele,hogy nem teszel panaszt rá ha értesítőt hagy,de te félted a küldeményeid épségét ezért inkább bekutyagolsz értük a postára.
hidd el ő is emberből van,nem csupa rosszindulatból áll.
(olvasva a fórumot azt már nem is merem javasolni,hogy beszéld meg,hogy valamelyik szomszédnál hagyja aki ált. otthon tartózkodik,mondjuk ez nálam tökéletesen bevált,eddig anyázás helyett csak köszönetet kaptam,amiért nem kellett a postánál sorban állni és nem is károsodott a küldemény

#223 Felhasználó inaktív   cloud1111 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 02:39

Idézet: Warton - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 22:00

De nem csak a posta, szinte minden területen fényévekre vagyunk Ny-Európától. Ez itt csak a Balkán! :rolleyes:

A Magyar Posta egy hangyapimpilimpivel sem rosszabb,mint bármely más terület az országban..
Bár én inkább csak a kézbesítőkről nyilatkozhatom,nos,ők minimum az ország átlagát ütik,lehet a negatív példákat sorolni persze,de elébb tessék szétnézni az országban,a saját házunk táján ezután itélkezni:)
Ja,az európai átlagnál sem rosszabb a postánk,világviszonylatban meg egészen jól áll.
Forrást,linket nem tudok adni,mert nyomtatott verzióban láttam az adatokat.
Persze a német posta nívóját ne tessenek számonkérni{a világ vezet postája szinte minden tekintetben},mert marha demagóg leszek akkó',tudjátok....kis pénz,kis foci

#224 Felhasználó inaktív   cloud1111 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 03:19

Idézet: markuz - Dátum: 2005. dec. 19., hétfő - 11:28

maradjunk témánál inkább

merjem feladni a dvd-t csomagként vagy ne? ez itt a kérdés. na meg az, hogy oda fog érni szenteste előtt, ha mondjuk holnap reggel feladom

azé néhány tanács,észrevétel:
-levélként olyan dolgokat adjatok fel,ami tuti biztos,hogy egy átlag postaládába belefér
(ha levélszekrény útján nem kézbesíthető baromira megnő az esély a sérülésnek,eltünésnek)
-több ujságot,lapot főleg,ha "értékesebb" csak ajánlva
-létezik olyan,hogy "elsőbbségi levél",árat nem tudok,de pár forint többlet ezt másnapra igéri a posta
ez persze kamu,de két napon belül tuti megkapja a címzett
-levélre,ajánlott levélre,értéklevélre nem adható törékeny különszolgáltatás!!ezt csak csomagokra lehet
-gyakori a cd-k,dvd-k feladása!!!!!!!
könyörgöm,ne közönséges levélként adjátok fel,mert kb 10-12 kézen keresztül jut el a címzettig.
Nem olvastok híreket?A budaörsi levélfeldolgozó központból /tucat embert rúgtak ki mer.....mer
-ha több dvd-t adtok fel egyszerre,ne sajnáljátok a lét minimum tértis ajánlottként!
a kézbesítő biztos morog(én is pl)mer nehéz és ha nem tudjuk leadni cipelni köll pár órán át,de így tutti megkapja a címzet,eltünés esetén meg van kárpótlás,feladási díj mitomén hányszorosa
tudom,a pénz nem kárpótól ha nagyon vársz egy küldeményt de azé mégis..
- párezer forintos ,de kisebb kütyük feladása csak értéklevélként!!!!!!!!!!!!!!!!
ezt külön kezeli a posta,külön szállítja,a kézbesítő tételesen veszi át és a letétbe helyezéskor jóval nagyobb figyelemmel kezelik..
-többen rendeltek kűfődröl cuccokat:
ha valamilyen okból kifolyólag készpénzt tesztek borítékba{jajj Istenem} :
veszel egy üres dvd tokot 60ft :) beteszed a dellát szépen becsomagolod{már a tokot}
értéklevélként feladod,valami kamu értéket ráírsz mondjuk 2000 ft oszt így adod fel.
mivel egy dvd-t nem éri meg eltüntetni a biztosítása miatt,így odaér a pénzed..
-azt a szemét irányítószámot tessék figyelmesen ráírni a küldeményre!!!!senki sem nézi a címzést se itthon se külföldön!!!
rengeteg levelet hozok vissza ezért.pl gyakori a tengerentúli küldemény visszaérkezése emiatt
pl: hiába írod te rá,hogy New York ha az irányítószámot elszúrod nyugodtan keresheted a leveled Moszkvában
vagy rengeteg levél érkezik ide(Bp) ami Bukarestbe szólna,de a marhája rossz irányítószámot ír.
.most néhányan biztosan elküldtök melegebb éghajlatra:
tanuljatok meg már írni számokat is ,betűket is!!!!!
amennyiben meg nem vagytok biztosak a pontos címben,utána köll nézni,járni
kb a levélforgalom 30% címelégtelen ezt hivatalosan lehet a francba vissza küldeni,igen ám,de az se bizti hogy visszakapod{szintén rossz feladócím vagy annak hiánya miatt},így se te se a címzett nem tudtok semmit a küldeményről,az meg egy idő után ha nem keresik megy a kukába{megsemmísítőbe}

#225 Felhasználó inaktív   cloud1111 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 03:35

Idézet: weihe - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 18:09

Hát nem tudom, én abban a hitben éltem eddig, hogy a csomag(szállító)kat alá kell íratni, bár lehet, külföldi csaomagnál más a helyzet, onnan még nem kaptam (illetve de, egyszer nyertem egy Panzer General3-at még a megjelenésekor, de azt a FedEx hozta ki :))

bár nem csomagos vagyok(az külön tészta),de bizony alá kell írni minden esetben,mert nem tud a nap végén leszámolni..ha meg hamisít aláírást az egész egyszerűen büncselekény
egy megoldást látok,(mert nincs jogom megkérdőjelezni a hozzászólásaitok igazát,nem is áll szándékomban, pedig tudnék érdekeseket mesélni..)az udvarban bedobott,kerítésre akasztott küldeményeket mérettől függetlenül nem csomagként vette fel a posta

#226 Felhasználó inaktív   cloud1111 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 03:55

Idézet: saca3 - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 10:30

szia nem hiszem hogy a postai dolgozok minimal beren vannak, sot az atlag dolgozokhoz kepest igen is meg vannak fizetve,
es szerintem akkar menyire is rosszul keres valaki, mas tulajdonat
azert nem szabadna meg rongalni.
sajnos valoban ez a hejzet a magyar postaval
az alkalmazotak lopnak es nem torodnek mas ertekeivel
reszvetem a kartya miatt

Egész egyszerűn tévedsz, még pedig nagyot:(
Még a középvezetők sincsenek megfizetve,a postai dolgozók meg...mindegy
Lopás van,nem több nem kevesebb mint akárholmáshol az országban
(közértből az eladók,politikusok a közpénzből,vállalkozók az ilyenolyan adókból csalnak,a közalkalmazottak korruptak,az iparosok szintúgy átvernek a számlázáskor,már amennyiben adnak számlát)
Szal még utoljára annyit a topikhoz bár a szolgáltatás minőségén lehet vitatkozni,azé a kedves ügyfelek is ludasak,nem is egy esetben..
ez persze nem vigasz ha eltünik valamid,az én postásom(kb 15 éve az)ott ül velem szemben ennek ellenére tünt el rendelés útján vásárolt könyvem,ráadásnak ez bolti forgalomban nem árúsított klubkiadvány volt,kiküldék mégegyszer én meg anyáztam az eset miatt,de ugye gondolod hogy nem a kolléganőt akit egyébként a barátomnak is nevezhetek..

bocs mindenkitől a megeredt billentyűzet miatt,muszáj vót:)

#227 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 05. 14:42

Idézet: cloud1111 - Dátum: 2006. márc. 4., szombat - 3:19

...
-létezik olyan,hogy "elsőbbségi levél",árat nem tudok,de pár forint többlet ezt másnapra igéri a posta
ez persze kamu,de két napon belül tuti megkapja a címzett
...

Ez sajnos nem igaz. Az 'elsőbbségi' matrica csak plusz pénz, volt már ilyennel feladott cuccom 4 napig is úton.
Ugyanakkor előfordult, hogy simán feladott csomag másnap a címzettnél volt...
A postán reklamáltam, azt mondták, nincs garancia semmire sem, a plusz pénzért nincs garantált plusz teljesítés.

Idézet

-ha több dvd-t adtok fel egyszerre,ne sajnáljátok a lét minimum tértis ajánlottként!
a kézbesítő biztos morog(én is pl)mer nehéz és ha nem tudjuk leadni cipelni köll pár órán át,de így tutti megkapja a címzet,eltünés esetén meg van kárpótlás,feladási díj mitomén hányszorosa

Mi van? Meg lehet b*szni a tértivevényt és az ajánlottat is. Tudod, az mire jó? Arra, hogy a címzett ne tagadhassa le a hivatalos levelet...
Amire Te gondolsz, az az értékbiztosítás.

#228 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 15:10

Az a postás, aki a XIII. kerület Fáy közbe jár, az mobilon felhív, ha nagyobb cuccos jön hogy itthon leszek-e, mert akkor kihozza. Ilyen is van. Csak jó lenne, ha valahol közte és a feladó között nem tűnne el ez és az.

#229 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 05. 21:09

Posta...

Legutóbb már nem is csodálkoztam. Vártam egy csomagot, de valahogy az Istennek se akart megjönni. Itt-ott érdeklődtem is a postán, semmi.
Aztán úgy 2 héttel a - mellesleg bizonyított, mert a feladóval értekeztem, papírja, mindene megvolt a feladásról - feladás után besétáltam abba a csodás hivatalba. Rákérdeztem. Á,, nincs semmi - volt a válasz. Már éppen jövök el, amikor utánamszól az egyik postás, hogy várjak egy kicsit, neki rémlik valami. Várakozás, 15-20 perc, egyszer csak megjelenik az emberke a csomagommal. Örültem neki, aláírás, átvétel, de azért megkérdeztem, hogy akkor ez hogyan is van?
A Válasz: "Ja, már itt van 1 hete, csak elhagytak valami papírt ami a csomaghoz volt - ehhez nem értek - ezért nem hozták ki". A nevem, címem persze rajta volt a csomagon, csak valami belső szutyk tűnt el, ha jól vettem ki a szavaiból.
Szóval ennyi. Ültek rajta, értesítés nuku, vissza se küldték, csak akkor arra lennék kíváncsi, hogy mit is szándékoztak tenni a csomagommal?
Meg eleve, hol a rákba érdekel az engem, hogy ők elkevertek valamit? Minden adatom rajta volt a csomagon. Miért nem lehetett kihozni? S főleg, miért kellett letagadni, hogy ott ül a postán a csomag?  :reklamacio:

Azt már meg se említem, hogy édesapám nyugdíját - amit ugye senki más nem vehet át csak ő, merthogy volt rá példa, hogy nem volt otthon senki, én éppen bent jártam a postán, szóltak hogy megjött, de át nem vehettem - simán odaadta a postás a szomszédnak, vagy egy csomó hivatalos papírt adtak át másnak (ez is amolyan csak saját kézbe típusú csomag volt). Stb-stb.  :reklamacio:  :mad:
42

#230 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 06. 09:52

Nekem az egyik kedvenc tortenetem, amikor egyik nyaron cd-t rendeltem, posta hozza pufizacsiban. Otthon voltunk, mert epitkeztunk, ment a betonkevero meg minden, de ofcoz csak ertesitot kaptam a postaladaba /nyilvan ki sem hozta, mert jellemzoen nem vagyunk otthon/. Pufizacsi ellenere ket cd-tok romokba torve, az egyiknek a kozepen a lemezt tarto muanyagpockok fele(!) volt kitorve /ezt nem is ertem a mai napig, hogy ezt hogy csinaltak :)
A masik nagy kedvencem a nyitvatartas, a falu munkahellyel rendelkezo lakosainka kb. 70%-a ingazik /ha nem tobb/ de posta h-p: 8-16, szombat vasarnap zarva. Aztan ha jon egy tertivevenyes, akkor meg oldjad meg valahogy, hogy at tudd venni. Nyilvan teljesseggel elkepzelhetetlen, hogy szombaton 8-12-ig nyitva legyen /akar meg annak aran is, hogy egyik munkanap zarva van, vagy roviditett nyitvatartasa van, vagy valami/.
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#231 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 09. 15:44

A CD/DVD karmai letörnek az utazáskor sajnos mert a lemez kitöri őket. A tokcsere bele van kalkulálva a Sendit áraiba nálam. Ettől még megéri.

#232 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 09. 19:35

De ez "csak" pestrol jott videkre 40 kilometert, nem orszahatarok garmadajat ;)
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#233 Felhasználó inaktív   perempe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 09:49

Nekem nem volt semmi gond a postával (ebay), kb. 150 dolcsi értékben jöttek műszaki cikkek Angliából.

#234 Felhasználó inaktív   AzErdos[TM] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 10:07

Idézet: perempe - Dátum: 2006. márc. 11., szombat - 9:49

Nekem nem volt semmi gond a postával (ebay), kb. 150 dolcsi értékben jöttek műszaki cikkek Angliából.

amig le nem nyuljak a Compaq FC kartyat... :mad:
es ez nem az elso eset! (elozoleg csak a cimet nem voltak kepesek elolvasni es ezert dekkolt egy honapot naluk a csomag... analfabetak) :idiots:
AzErdos[TM]
--------------------------------
"Those who desire to give up freedom in order to gain security, will not have, nor do they deserve, either one." -- Benjamin Franklin
Kedvenc szamom: 45 5F E1 04 22 CA 29 C4 93 3F 95 05 2B 79 2A B2

#235 Felhasználó inaktív   perempe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 14:50

MD recorder és Philips mikrofon volt a csomagban.

Szerkesztette: perempe 2006. 03. 11. 14:50 -kor

#236 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 13. 13:39

Időgarantált csomag\Prémium csomag

Kézbesítés: 
A Prémium csomag küldemény első kézbesítését a feladást követően legkésőbb a 2. munkanapon megkíséreljük. A kézbesítés rugalmasságához az is hozzátartozik, hogy Ön a kísérőokiraton rendelkezhet a küldemény kézbesítésének időpontjáról (Munkaidőben: 08.00 -17.00, és munkaidőn kívül: 17.00-20.00 óra között*). A Prémium csomag feladásának alapdíja 1 890 Ft (20% ÁFÁ-val)

Gratulálok a postának! Ennyi pénzért a 06.03.04-es dátummal feladott csomag, 10-én megérkezett. Mintha ez nem 2 nap lenne.  :reklamacio:

Szerkesztette: FlowM@N 2006. 03. 13. 13:41 -kor

| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#237 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 13. 14:23

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. márc. 13., hétfő - 13:39

Időgarantált csomag\Prémium csomag

Kézbesítés: 
A Prémium csomag küldemény első kézbesítését a feladást követően legkésőbb a 2. munkanapon megkíséreljük. A kézbesítés rugalmasságához az is hozzátartozik, hogy Ön a kísérőokiraton rendelkezhet a küldemény kézbesítésének időpontjáról (Munkaidőben: 08.00 -17.00, és munkaidőn kívül: 17.00-20.00 óra között*). A Prémium csomag feladásának alapdíja 1 890 Ft (20% ÁFÁ-val)

Gratulálok a postának! Ennyi pénzért a 06.03.04-es dátummal feladott csomag, 10-én megérkezett. Mintha ez nem 2 nap lenne.  :reklamacio:

Múlt hét kedden adott fel nővérem egy levelet, ajnloattam és tértivevényesen. Csütörtökön még nem érkezett meg (azóta még nem lettek elhozva a postáról a levelek, cég címére kértem). Remélem ennyi idő alatt megérkezett és holnap már meglesz, mert ha nem érkezik meg, az nagy baj (anyakönyvi kivonatom).

#238 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 14. 22:50

Küldtem karácsonyi üdvözlőlapot egy amerikai ismerősömnek, a minap meg is érkezett. Hozzá kell tenni, hogy december 19.-én adtam fel. :) Igaz, nem volt prioritásos. :D

#239 Felhasználó inaktív   adamsky 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 16. 10:38

Idézet: cloud1111 - Dátum: 2006. márc. 4., szombat - 3:30

Hát igen,ez jellemző kár is lenne tagadni:(
Tudod 2-3-5-10 könyv baromi nehéz tud lenni,ha cipeled,ha te a kézbesítő járatának elején lakol,akkor azt bizony több tucat emeletre,pár kilóméteren át kellene vinnie,ezért próbált megszabadulni a könyvedtől...
egy tanács amennyiben gyakran kapsz terjedelmes küldeményt:
próbálj találni módot rá,hogy értekezz a kézbesítőddel,
közöld vele,hogy nem teszel panaszt rá ha értesítőt hagy,de te félted a küldeményeid épségét ezért inkább bekutyagolsz értük a postára.
hidd el ő is emberből van,nem csupa rosszindulatból áll.
(olvasva a fórumot azt már nem is merem javasolni,hogy beszéld meg,hogy valamelyik szomszédnál hagyja aki ált. otthon tartózkodik,mondjuk ez nálam tökéletesen bevált,eddig anyázás helyett csak köszönetet kaptam,amiért nem kellett a postánál sorban állni és nem is károsodott a küldemény

hmm

csak egy megjegyzés

Sokszor kapok csomagot, vagy pénzt, de ....

még nem láttam olyat, hogy a postás felhozta volna, pedig magas főldszinten lakom. Hiába van valaki otthon, mindig nekem kell elballagnom a postára ha meg akarom kapni a jussomat:(

Ha meg beszélek vele, a kézbesitővel, akkor érdekes mindig azt mondja hogy nem volt otthon senki.

Pl: megtörtént esett. Mentem haza pont a postás közeledett a házunkhoz. Kérdeztem töle van e valami amit át kell vennem. Válasza hogy nincs. Hazamentem, majd mikor este lementem mert el kellett mennem, rutinszerüen nyitottam ki a postaládát és lám ott volt az értesitő, hogy mehetek le érte a nagypostára.

Nem kell védeni öket mert szerintem ez nem igazán jo

Abba igazad van loszart se keresnek a postán (aszonypajtás ott dolgozott, de 2 honap után otthagyta,)

#240 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 16. 12:49

Én most még a teljes bizonytalanság talaján leledzek, a csomag ugyanis még nem érkezett meg a rendeltetési helyére. De elég érdekes dolgokat tapasztaltam a feladás közben...

Az objektum egy használhatatlanná kilőtt iPAQ kéziszámítógép. Valószínűleg az akksija döglött le, de mivel az érintőképernyő is gally, ezért nem sok értelme lenne javítgatni. A pdamania fórumán elcseréltem egy sráccal, akinek kellett alkatrésznek, ha kézhez kapja, óccsóbbé vehetek tőle egy valamivel újabb típusú kisgépet. Az ügy sürgős volt, jó lett volna, ha keddre felérkezik Pestre, de mivel vasárnap este rögzítettük az ügyletet, ezért csak hétfő este tudtam feladni.
Melóhelyen szerváltam dobozt, atombiztosan becsomagoltam a kisgépet (saját tokja, rá keményebb nikecellből két nagyjából illeszkedő hasábot vágtam, tesával (az a barna műanyag ragasztószalag) körbetekertem, a dobozba tettem, és papírgalacsinokkal jó alaposan kitömtem.) Meló után szerencsére nem kellett a buszra várnom, fel tudtam stoppolni egyik munkatársam kocsijára (szabadságon volt az egyik fizetőutasa :) ), úgyhogy fél ötre Gyöngyösön voltam. Nem volt sok időm, öttől ugyanis egyéb jellegű elfoglaltságom akadt, szerencsére helyileg a posta környékén.
Beballagtam a csomagpostára. Alig voltak, a csomagfeladó pultnál senki sem várakozott. Király. A hölgyike megmérte a csomagot, vagy negyven deka volt, azt mondta, hogy ezt értéklevélként adjam fel. Mondom, oké. Kölcsönös várakozás pár pillanatig, aztán a hölgyemény kinyögi, hogy "de nem itt, hanem a levélpostán". Nem volt kedvem, meg időm se vitatkozni, csomagpostáról ki, száz méter gyaloglás, majd az ugyanabban az épületben levő levélpostára be. (A két egység között minek átjáró, ha van jó utca is. :rolleyes: )
Levélposta. Vannak tízezren. A csekkbefizető ablakok túlcsordultak, szinte az utcán áll a sor. A levélfeladó ablakoknál szintén, a várakozók 80-90%-a csekkeket szorongat a kezében, nehogy már haladhasson, aki levelet akar feladni. Nekem erre nincs időm, vissza a csomagpostára.
Csomagposta: a hölgyikének előadom a nyűgömet, hogy a levélpostán ezren vannak meg még ketten, és nekem meg sietni kéne. Szájhúzogatás, aztán végre engedélyezi, hogy a csomagomat csomagként adjam föl.
Elkezdem sorolni az igényeimet: értékbiztosítás, törékeny, postai (pecsétes) lezárás, expressz kézbesítés. (Nem az ujjamból szoptam, a szolgáltatásokat és az értük kért díjazást a Posta honlapján található tájékoztatóból vettem, aznap délután kettő órakor.
Hölgyike: Ez nem így működik. Unszolásra előadja, hogy ezek a szolgáltatások megszűntek, már nem lehet csomagot feladni expressz, nincsen postai lezárás, de még törékenyként sem lehet feladni a csomagot. Kicsit leálltam vele vitatkozni, hogy ne beszéljen már hülyeségeket, ma délután néztem utána a szolgáltatásoknak, és a gyöngyösi posta nem nevezhető eldugott vidéki fióknak, ahol semmi sem kivitelezhető. Erre nem igazán tudott mit mondani, nagy győzködések és ideges óráranézések közepette hajlandó volt annyit megtenni, hogy ráírta a kísérőlevélre azt, hogy 7000 forintra lőn becsülve a cucc értéke.
"Mikorra fog felérni?" A hölgyike ránéz az órájára: "Holnapra, száz százalék." (Hozzátartozik a történethez, hogy a csomagokat zárás előtt, fél nyolc környékén kocsira rakják, és Hatvanból az éjjeli postavonattal megy föl Pestre.)
Azóta még nem szólt a srác, hogy megkapta volna... Remélem, azért nem lovasítják, igyekeztem úgy csomagolni a cuccot, hogy nem lehet úgy felbontani, hogy utána feltűnés nélkül vissza lehessen csomagolni.

Téma megosztása:

• (22 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.