HWSW Informatikai Kerekasztal: A posta újabb merénylete - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (22 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A posta újabb merénylete Késsel tesztelik a küldeményt Értékeld a témát: -----

#201 Felhasználó inaktív   Pasqualle 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 21. 18:53

Idézet: Ariadne - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 18:09

Furcsa, de mikor Párizsban tanultam, a hagyományos levelek itthonról oda kb. 2-3 nap alatt értek el ...
, ellenkező irányban viszont sokszor egy hét is volt...

rairtad, hogy europe?

#202 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 21. 20:57

de, rá volt írva, + törékny matrica legnagyobb méretben.

van ~20onéves lemezeim is, mind gond nélkül olvashatóak. ezeket formáztam, persze bad hegyek.

itt postás válogatja, kihozza-e csomagot. 10ből kétszer csak értesítő jön...
Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#203 Felhasználó inaktív   markuz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2006. 01. 21. 21:30

Idézet: DGabor_ - Dátum: 2006. jan. 21., szombat - 20:57

itt postás válogatja, kihozza-e csomagot. 10ből kétszer csak értesítő jön...

ez bizony így van.
ha van kedve kihozza, ha nincs nem hozza.

:D

#204 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 21:52

Idézet: Pasqualle - Dátum: 2006. jan. 21., szombat - 19:53

rairtad, hogy europe?

Hát, a Franciaország/France, irányítószámmal meg a város megnevezésével (Párizs) azért talán csak elég kellene hogy legyen a postásoknak a célország megállapításához... Vélelmezem... :)

Ráadásul már két békéscsabai postás is nyert Vágónál, az egyikőjük a max nyereményt vitte el. Igaz, ők kézbesítők voltak mind2en, ha jól tudom - hopp, akkor ezért jöttek ilyen gyorsan hazafele a levelek?! :omg:  :D
Muszáj mindig megoldást találnunk? Nem élvezhetnénk egy kicsit a problémát?

#205 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 01. 21. 22:32

Hétfőn küldtem utánvéttel egy levelet és péntekre meg is jött a lóvé. :up:  :cool:

#206 Felhasználó inaktív   markuz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2006. 01. 24. 21:54

Idézet: Warton - Dátum: 2006. jan. 21., szombat - 22:32

Hétfőn küldtem utánvéttel egy levelet és péntekre meg is jött a lóvé. :up:  :cool:

azért csak gyűlnek a pozitívumok is a postával kapcsolatban  :D

#207 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 30. 14:43

http://index.hu/homa...1&c=1&tb=1&pb=1

vagyis

:(

#208 Felhasználó inaktív   Zool 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 01. 14:19

Nekem eddig még minden cuccom gond nélkül megérkezett.

Elmúlt héten 3 csomagom is másnapra itt voltak a cuccok.

IMHO! Vastag kartondoboz csomagolás, sima papírral beborítva, spárgát még sosem használtam.
Belülről ujsággal vagy bármivel kitömni. Feladásin nem ráírni 100-as betűvel, hogy aranyóra.  :confused:

#209 Felhasználó inaktív   zolli 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 01. 15:12

Idézet: FakeJack - Dátum: 2006. jan. 30., hétfő - 15:43

Ez csodás.
Aki ilyet művel annak olyat tudnék adni................
44-es lenne a szája az biztos :D.
Hát ez elképesztő hogy ma mire nem képesek. :( :( :mad:  :eek:

Üdv.
Zolli

#210 Felhasználó inaktív   Tetrapack 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 01. 19:43

A story-m egy újabb szakasza: Ma volt a hivatalos tanuvallomásunk a rendőrségen. Emiatt még melóba sem tudtam menni :-) Ennyit legalább megért.
A rendőrhadnagy aranyos volt, bár ő sem nagyon hitt nekem, viszont pártatlannak kellett lennie. Még kihallgatják a postást is aki "átadta" a pénzt nekünk. A következő szakasz, egy újabb szembesítés lesz amennyiben a postás ragaszkodik az eddigi sztorijához...
Bazz.. már tavaly augusztus óta várom a huszonezer forintom, de még mindig nem ért ide  :look:

#211 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 07. 10:54

Idézet: Tetrapack - Dátum: 2006. febr. 1., szerda - 19:43

A story-m egy újabb szakasza: Ma volt a hivatalos tanuvallomásunk a rendőrségen. Emiatt még melóba sem tudtam menni :-) Ennyit legalább megért.
A rendőrhadnagy aranyos volt, bár ő sem nagyon hitt nekem, viszont pártatlannak kellett lennie. Még kihallgatják a postást is aki "átadta" a pénzt nekünk. A következő szakasz, egy újabb szembesítés lesz amennyiben a postás ragaszkodik az eddigi sztorijához...
Bazz.. már tavaly augusztus óta várom a huszonezer forintom, de még mindig nem ért ide  :look:

Lehet, hogy ezt a pénzt már euro-ban fogod megkapni. Pedig rebesgetik, kitolódott 2013-ra.

#212 Felhasználó inaktív   Tetrapack 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 07. 21:54

Hehe... köszi a biztatást ! :nevet: Azért remélem nem lesz igazad ! 
Egyébként meg ha az ország ilyen jól halad, nemhogy 2013-ra lesz Euró, de mi leszünk az elsők akiket kirúgnak az Unióból :-)

#213 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 11:16

Idézet: Tetrapack - Dátum: 2006. febr. 7., kedd - 21:54

Egyébként meg ha az ország ilyen jól halad, nemhogy 2013-ra lesz Euró, de mi leszünk az elsők akiket kirúgnak az Unióból :-)

Akkor rubelben kapod  :eek: (return to CCCP  :D )

Polgárit is indítottál, vagy csak büntetőt?

Szerkesztette: roo760 2006. 02. 08. 11:18 -kor

#214 Felhasználó inaktív   Tetrapack 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 14:43

Az se rossz :-) Annak is már nagyobb az értéke mint a Forintnak ?  :cool2:
Még csak a feljelentésig jutott az ügy. Ott sikkasztás vétségével indítottak eljárást, de nemtom milyet. Még kihallgatják a postást is, aztán lesz egy szembesítés és ha az se vezet eredményre akkor lesz csak valami tárgyalás. Asszem. Pedig már alig várom hogy a kártérítési részhez érjünk. Nem mintha tényleg kártérítenének, de legalább megmondhatom, hogy mi a véleményem a postáról :-) Mert most nem engedték, hogy ezt is belefoglaljam a tanuvallomásomba. Mert ha a postát is gyanusítgatom azzal hogy elfogultan hoztak ítéletet, azt is bizonyítanom kell. De erre nincs bizonyítékom. Tehát amint kiderül, hogy tényleg a kézbesítő a tettes, akkor lehet a kártérítést elindítani.
Vagyis kb 25 év mulva :-) Amikorra ez a pénz kb egy rágóra lesz elég :-)

#215 Felhasználó inaktív   Ariadne 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 08. 14:48

A legjobb az lenne, ha a Magyar Posta mint jogi személy felelne a dologért, van már hál'istennek jogi személyeknek is büntetőjogi felelőssége nálunk is. Mert akárhogy is, de a Posta felelőssége (lenne) olyan embereket alkalmazni, akik normálisan dolgoznak, egy ember esetleges kirúgása még nem változtat a szolgáltatás minőségén...

Szvsz egyébként a büntető eljárásnak nem sok értelme van, csak polgárisnak a Magyar Posta ellen (őt is lehet perelni simán, nem kell ahhoz tudni, pontosan ki a felelős a dologért). Most visszaolvastam, látom, más is írta már.

Szerkesztette: Ariadne 2006. 02. 08. 14:52 -kor

Muszáj mindig megoldást találnunk? Nem élvezhetnénk egy kicsit a problémát?

#216 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 19:13

Idézet: Samuraj - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 16:24

[...]

Azonkívül. Kapott e már valaki vissza levelet,csomagot ismeretlen címzettel, mert mondjuk elirta az ir számot, vagy nevet vagy akármit.

[...]

Pénteken jött vissza egy csomag.

Vatera-n eladtam egy könyvet, a csomagot meg sikerült rosszul címeznem.

Szerencsére erőteljesen volt csomagolva, mert a postásbácsi nagy erőket vetett be, hogy a postaládámba begyűrje... :reklamacio:

Jobban örültem volna, ha csak egy értesítőt hagy itt, én meg elmentem volna a postára a csomagért - főleg, hogy újólag fel kellett adnom...
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#217 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 13. 22:46

Idézet: Ariadne - Dátum: 2006. febr. 8., szerda - 14:48

Szvsz egyébként a büntető eljárásnak nem sok értelme van, csak polgárisnak a Magyar Posta ellen (őt is lehet perelni simán, nem kell ahhoz tudni, pontosan ki a felelős a dologért). Most visszaolvastam, látom, más is írta már.

Igen, de ha van a kezében egy büntetőeljárási elmarasztaló ítélet akkor könnyebben megy a polgári jogi per is.

#218 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 19:45

>>> :( <<<
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#219 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 14. 21:29

Idézet: *Iguana* - Dátum: 2006. febr. 14., kedd - 19:45

:offtopic:
Elfogtunk egy postai belső levelet:

Kedves Józsi! Köszi az új "válasz az eltűnt csomagok után reklamálóknak.doc" sablont!
Nagyon hasznos, csak bemásolom, elküldöm és már kész is a munkám.
Szaros nettó 300e-ért nehogy már kivizsgáljak ilyen ügyeket! Tudod ki menjen ki a hidegbe, a telefontól meg bepállana a fülem.
Kollégáink bár lopnak, de nem minket károsítanak meg, hanem az ügyfelet. Nekünk ezek felderítésére se pénzünk, se időnk, se KEDVÜNK nincs!

Az ügyfél pedig megérthetné már: azért mert piaci árért kötelesek vagyunk felvenni a küldeményt, nem jelenti, hogy ki is szállítjuk....mindenre nem lehet kapacitásunk!
Miért nem biztosította? Az sem jelent semmit, de több pénz folyik be a fizetésünkre  :D
Különben is az állam dotál minket az ügyfél adóforintjaiból, nincs szükségünk holmi kapitalista "szolgáltatok-ezért ellentételeznek" elavult piaci modellekre.

Egyébként szarok a bizalmára is, küldje futárszolgálattal, legalább kevesebb melónk lesz.

Még egyszer köszi drága Józsi a sablont: xy Panaszkivizsgálninemakaró Osztályvezető

#220 Felhasználó inaktív   cloud1111 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 04. 02:15

Idézet: Tetrapack - Dátum: 2006. febr. 7., kedd - 21:54

Üdv Tetrapack!
Érdekes a történeted,muszáj volt miatta regisztrálnom nem állom meg,hogy ne reagáljak.....
Szal én is egy "szakadt" bűnöző,gyilkos,stb kézbesítő volnék:)
Mégpedig az egyesített fajtából(Egyesített kézbesítő a hivatalos besorolása azoknak a postai dolgozóknak,akik az utcán sétafikálnak munkát mímelve)
A te konkrét esetedre:
No,mifelénk is van,volt, panasz pénzkifizetéssel kapcsolatban,egy kis házistatisztika.
Az esetek kb. 60%-ban az ügyfél volt a ludas,ez bizonyítottan kiderült.
Az esetek 30%-ban a kollégáim elbaltázták!!! a dolgot,olyan is volt,aki pl. a villanyszerelőnek adta át a pénzt:(
(ő nyitott ajtót,és lazán közölte,hogy a címzett testvére,élettársa,stb)
10% meg bűnözni próbált,nos ők msnap már csomagolhatták is a csomagolni valót viszláááát...
Egy a gond,minden esetben a kézbesítőtöl vonják le a zsetont!!!!!!
(ha kiderül az ártatlansága,azért vissza kapja)
Nem szó szerint:-a kézbesítő minden rábízott tételes-,érték-,stb küldeményért kártérítési kötelezettséget vállal,ezt a munkába lépépskor aláírásával igazolja is..

Egy példa:kapol pénztet vidéki nagybácsitól,te nem vagy otthon,de a te címedre bejelentett,de ott ritkán tartozkodó nagymami veszi át ,te keresed pénzt,nagymami tagad,kézbesítő nem tud bizonyítani fizet...
Sajnos megtörtént ez megtörtént eset,és több ilyen vagy hasonlóval találkoztam az öt évem alatt.....
Szal a te lakóhelyeden valami baromi érdekes posta lehet,nálunk (budapesti kerület)ilyen esetnél még a fenekedet is fényesre nyalnák és lehetőleg előtted aláznák porig a kézbesítőt mielőtt meggyőződnének a bűnösségéröl...

Téma megosztása:

• (22 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.