HWSW Informatikai Kerekasztal: A posta újabb merénylete - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (22 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A posta újabb merénylete Késsel tesztelik a küldeményt Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 13. 15:54

Idézet: ganxsta - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 13:54

Viszont elbuktad ott a történetet, hogy amikor átvetted jegyzőkönyvet kellett volna felvetetni, hogy a csomag sérült és ott helyben kibontatni..

Jegyzőkönyv felvételére csak a postán van lehetőség mégegy független szemaú jelenlétében...

szerk.: utólag látom ez már ki lett tárgyalva :)
részvét, nekem is úton volt alaplap proci és a harmadik napon jött meg...para volt ez a kis idő is, mert miskolcról már volt nálam cucc másnapra :confused:

Szerkesztette: FragMaster 2005. 09. 13. 15:57 -kor

Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#22 Felhasználó inaktív   ganxsta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 16:01

Idézet: Füsti - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 16:48

Ganxsta:
"apeh levél volt. a levél kelte 2005.07.28. volt, a postai bélyegző pedig 2005.09.02" Ezen mi a fura?

Mi? Hát csak az, hogy rám telefonált  augusztus közepén az ügyintéző, aki a levelet feladta, hogy ugyan szíveskedjek már válaszolni.  Mondtam, hogy nem kaptam semmit. ekkor állítólag utánanézett, hogy tőlük akkor már 1 hete kiment. Hát csak ennyi a furcsa benne, hogy akkor mit keres a levélen egy kb. 2 héttel későbbi bélyegző. Mert mint ahogy mondtad, az a levél felvételének dátuma... Csak ez a furcsa, semmi más...
<span style='color:blue'>System halted! Macska reboot!</span>

#23 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 09. 13. 16:18

Idézet: Füsti - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 16:48

Jahno:
"de amikor saját magamnak feladott express ajánlottamat nem kaptam meg, viszont fizetni kellett utánajárási díjat, hát

Gondolom a kifizetet tudakozvány dijat visszakaptad a a feladási dij XX-szeresével egyetemben. Tehát ha tényleg

Áááá, fenét. Én vidéken, családnak meg elpostáztam a nevemre a cuccost, hogy előbb hazaér, mert kell. Tévedtem, de kb. két hét után már kezdtem nyűglődni, kitöltöttem a bigyót, és vártam. 3 nap múlva megjött a posta, másnap meg a tudakozványom, hogy címzett a ... napon a küldeményt átvette, részünkről mulasztás nem történt, blablabla, csókolom.

Céges levelekkel nem sokat packáznak, de érdekes mikor ismerős baszogat, hogy küldjemmárküldjemmár, nekem meg visszajön a cucc, hogy "nem kereste". Ráadásul ha ezer százalékra elküldtem, a címzett nem is keresheti, csak a feladó, közben meg lehet ott hempereg a local postán, de inkább visszaküldik.

Mostanában a párom jobban benne van ezekben, de mindent szigorúan ajánlottan adok fel, ami bele is kerül havi 10-20ezrembe, de nincs mit tenni, user még a visszajött tértivevényes cumóját is letagadta, hogy Ő ugyan nem látta...
Make love not Wor.

#24 Felhasználó inaktív   weihe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 16:23

Ja, egyetértek, nekem is voltak családtagjaim/ismerőseim postások. Az tuti, hogy ha a keresett küldeményt nem kapta meg a címzett (ezen nyilatkozott azon a papíron), akkor a feladó kapja mega kártérítést. Nem tudom, hogy a feladási díj hányszorosa most a kártérítés, de ha nem volt értéknyilvánítás azon a csomagon/levélen, akkor csak annyit kap vissza, hiába volt benne egy 100ezres nagyságrendű tétel.
Észnél kell lenni, az biztos, vagy valami futárszolgálatot igénybe venni. Azok nem tudom mennyire megbízhatóbbak, az biztos, hogy nagyságrendekkel kevesebb küldeményt szállítanak, mint a posta.

De az, hogy késsel megszurkálta valamelyik idióta, hát ez  :eek:  :OOO
Ez tuti nem szabványos eljárás, csak megint valami suttyó paraszt kis egyéni bosszúhadjárata volt, mert épp haragszik az egész világra.

EGOKA: a bögréért meg azért kellett bemenni gondolom, mert már a postán észrevették, hogy törött, ki se küldték a kézbesítővel (a jegyzőkönyvezést minimum 3 személy jelenlétében szokták csinálni, talán a kézbesítőnél nincs is hozzá megfelelő papír). Ilyenkor általában behívják a címzettet, és ott bontatják ki vele, miközben írják kapásból a jegyzőkönyvet.. Azt viszont nem hiszem, hogy ott kapásból fizetik is a kártérítést, ha tényleg össze van törve/hiányzik valami.
Amíg Ön durmol, dolgozik a Darmol.
Reggelre kelve, gatyája telve.

Artin drazsé sose káros,
Ettől székes a főváros.

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 09. 13. 16:23

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 17:18

Áááá, fenét. Én vidéken, családnak meg elpostáztam a nevemre a cuccost, hogy előbb hazaér, mert kell. Tévedtem, de kb. két hét után már kezdtem nyűglődni, kitöltöttem a bigyót, és vártam. 3 nap múlva megjött a posta, másnap meg a tudakozványom, hogy címzett a ... napon a küldeményt átvette, részünkről mulasztás nem történt, blablabla, csókolom.

Céges levelekkel nem sokat packáznak, de érdekes mikor ismerős baszogat, hogy küldjemmárküldjemmár, nekem meg visszajön a cucc, hogy "nem kereste". Ráadásul ha ezer százalékra elküldtem, a címzett nem is keresheti, csak a feladó, közben meg lehet ott hempereg a local postán, de inkább visszaküldik.

Mostanában a párom jobban benne van ezekben, de mindent szigorúan ajánlottan adok fel, ami bele is kerül havi 10-20ezrembe, de nincs mit tenni, user még a visszajött tértivevényes cumóját is letagadta, hogy Ő ugyan nem látta...

Ezt mond el két fórumosnak is, mert egyik sem volt hajlandó elhinni, hogy szemét a posta.

És még én voltam a fasz, hogy mégegyszer elküldtem... :omg:

#26 Felhasználó inaktív   weihe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 16:26

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 16:18

Ja, ez az, mikor a mélyen tisztelt kézbesítő baszik kivinni a levelet, sőt, még értesítőt se hagy (vagy kiesik a ládából, megeszi a kutya, mittomén mit szoktak még mondani), aztán ha x nap után nem megy érte senki, küldik vissza "nem kereste"-vel..

Artin drazsé sose káros,
Ettől székes a főváros.

#27 Felhasználó inaktív   Füsti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 16:35

Idézet: weihe - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 17:26

Ja, ez az, mikor a mélyen tisztelt kézbesítő baszik kivinni a levelet, sőt, még értesítőt se hagy (vagy kiesik a ládából, megeszi a kutya, mittomén mit szoktak még mondani), aztán ha x nap után nem megy érte senki, küldik vissza "nem kereste"-vel..

Na ez sem igazán igy van:
Tehát afennt megnevezett kézbesítő nem hagy értesítőt, akkor X nap /5/ után a posta kiküld még egy értesítőt és ha ezek után sem megy a cimzett érta, akkor küldik vissza "nem kereste" jelzővel.
Háromféle Ember él a Földön: aki tud számolni, és aki nem...

#28 Felhasználó inaktív   L@Jani 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 13. 16:41

Helló
Én is írok egy kis történetet.
Rendeltem szintén az E-bay-ról kerékpár alkatrészeket 110eFt értékben,elutaltam a pénzt várom a comagomat,kb az utalás után másfél héttel átjött a szomszédom egy dobozzal, és azt mondta hogy a postás ezt nekem hozta csak mivel mi nem voltunk otthon igy  odaadta neki a csomagot.
Azt hittem infarktust kapok mikor a csomagomat csak úgy akárkinek odaadhatja a postás nem szólva hogy másfél havi fizetésem van benne.
Hát ennyit róluk.

#29 Felhasználó inaktív   Yocee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 16:43

2 dolgot várok e-bayról, egyet hong-kong ból, egyet meg kanadából... kezdek aggódni. :(
It's not bug, it's future.

#30 Felhasználó inaktív   weihe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 16:45

Idézet: Füsti - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 16:35

Tehát afennt megnevezett kézbesítő nem hagy értesítőt, akkor X nap /5/ után a posta kiküld még egy értesítőt és ha ezek után sem megy a cimzett érta, akkor küldik vissza "nem kereste" jelzővel.

igaz, ez kimaradt  :respect:

Artin drazsé sose káros,
Ettől székes a főváros.

#31 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 09. 13. 16:46

Idézet: Yocee - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 17:43

2 dolgot várok e-bayról, egyet hong-kong ból, egyet meg kanadából... kezdek aggódni. :(

UPS baszod, de tényleg, külföldről még szerintem occsóbb is, mint a posta. Panelban nem találtak itthon,  aztán ragacsos címkét nyomtak az ajtóra, hogy kit kell hívni újabb időpont egyeztetés miatt.

Nem hallotok elég rémtörténetet a Postáról, főleg  a külföldi csomagokról?
Make love not Wor.

#32 Felhasználó inaktív   joey_hun 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 13. 16:47

sz@r ügy. :(
én Ausztráliából szoktam dvd-ket rendelgetni; a nyáron mivel vidéken-falun-tartózkodtam az ottani címet adtam meg.a postás-aki eccer sem csengetett-fölb@szta a csomagot a kerítés tetejére,mert nem fért be a postaládába. :omg:  úgy vettem észre a cuccot,h a kutyám állandóan azt nézve ugatott. :D ha nem ugatja akkor simán lenyúlták volna,mert alig észrevehető volt az udvarból a csomi. :reklamacio:

#33 Felhasználó inaktív   Egonka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 16:53

Idézet: L@Jani - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 15:41

Helló
Én is írok egy kis történetet.
Rendeltem szintén az E-bay-ról kerékpár alkatrészeket 110eFt értékben,elutaltam a pénzt várom a comagomat,kb az utalás után másfél héttel átjött a szomszédom egy dobozzal, és azt mondta hogy a postás ezt nekem hozta csak mivel mi nem voltunk otthon igy  odaadta neki a csomagot.
Azt hittem infarktust kapok mikor a csomagomat csak úgy akárkinek odaadhatja a postás nem szólva hogy másfél havi fizetésem van benne.
Hát ennyit róluk.

Nekem az alaplapot ami az USA-ból jött, lerakták a körfolyón a küszöbre. Éppen el voltunk 3 napra nyaralni, a szomszéd szette össze, nehogy valaki elhordja :) De legalább nem kellett az Orczi téren baszakodni a VÁM-osokkal...
Jött egy eBay-es, cuccom amirôl számlát! kért a vámos. Mondom neki ez egy használt cucc magánembertôl, honnan kerítsek neki számlát? Nem érdekelte... azt mondta nyomtassak neki valamit azt jól van. Hát nyomtattam és lôn VÁMolás :) Hihetetlen....

#34 Felhasználó inaktív   Jano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 16:59

Idézet: Füsti - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 16:35

Értesítő az megint érdekes dolog. Postáztam fórumtársnak csomagot, persze nem kapta meg. Szólt, kerestetni kezdtem. Értesítőt állítólag nem kapott róla (egyet se).
Megkerült, de másik kerületbeli postán, mint a címzett. Bement érte - elhajtották. Másnap újra be a postára, az itteni hölgy még annak is utánakérdezett, hogy melyik szobában veheti át. Másnap srác újra be, kiderült közben visszapostázták, mert letelt az 5 nap.
Jó, mondom beszívtam - utánvétes csomag, fizettem blankra. De csak nem jött meg egy hét után se. Kiderült véletlenül Egerbe küldték "vissza" Nagykanizsa helyett, ott pihent a csomag, senkinek fel se tünt.
Aztán visszakaptam pár nap múlva, de csak akkor adták oda, amikor kifizettem a visszaközvetítési díjat.

Aztán volt még problémám 2 csomaggal azóta. Így, bár előtte évekig nem volt gondom a postával, már nemigen bízok bennük.

#35 Felhasználó inaktív   Füsti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 17:57

Idézet: Jano - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 17:59

Értesítő az megint érdekes dolog. Postáztam fórumtársnak csomagot, persze nem kapta meg. Szólt, kerestetni kezdtem. Értesítőt állítólag nem kapott róla (egyet se).
Megkerült, de másik kerületbeli postán, mint a címzett. Bement érte - elhajtották. Másnap újra be a postára, az itteni hölgy még annak is utánakérdezett, hogy melyik szobában veheti át. Másnap srác újra be, kiderült közben visszapostázták, mert letelt az 5 nap.
Jó, mondom beszívtam - utánvétes csomag, fizettem blankra. De csak nem jött meg egy hét után se. Kiderült véletlenül Egerbe küldték "vissza" Nagykanizsa helyett, ott pihent a csomag, senkinek fel se tünt.
Aztán visszakaptam pár nap múlva, de csak akkor adták oda, amikor kifizettem a visszaközvetítési díjat.

Aztán volt még problémám 2 csomaggal azóta. Így, bár előtte évekig nem volt gondom a postával, már nemigen bízok bennük.

Szavaidban nem kételkedek. Biztosan igy történt.
De 10 munkanap után küldik vissza vagyis ez két naptári hét.

A saját tapasztalatom:
Eleinte értékbiztositással adtam fel a csomagokat - ez igen költséges.
Azután pár csomag simán - kis aggodás - és másnapra az esetek 95%-ban ott volt a csomag.
Ezek után már csak simán postázom mindenféle különszolgáltatás nélkül. Müködik.
Csomagom még nem tünt.

Olyan eset nekem is volt, hogy a cimzett nem kapott értesitőt. Na ezért kérek mindenkit, hogy jelezze ha megkapta a csomagot. Az illető jelezte, hogy nem, na be a Post és utána kerestetni /már létezik ilyen/ pár perc és mondták a csomag XY postán van letétben. Info át a megrendelőnek, ő be a Post-ba majd határozott fellépés és már elő is került a csomag. A poén, hogy pont vele történt ez meg mégegyszer. Na akkor már hivatalvezetés állt vigyázzban és kézbesitő lapátra.Tehát létezik ilyen is...
Háromféle Ember él a Földön: aki tud számolni, és aki nem...

#36 Felhasználó inaktív   conSalves 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 17:59

Idézet: Egonka - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 15:53

Nekem az alaplapot ami az USA-ból jött, lerakták a körfolyón a küszöbre.

Az még a jobbik eset ha lerakja.  :(  Nálunk fogta és kb 3m-re bedobta a kertbe a betonra (szerencsére nem volt törékeny a csomi).  :eek:  Pedig csak csengetnie kellett volna és kimegyek érte. És ezt két csomaggal is eljátszotta.

#37 Felhasználó inaktív   weihe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 18:09

Hát nem tudom, én abban a hitben éltem eddig, hogy a csomag(szállító)kat alá kell íratni, bár lehet, külföldi csaomagnál más a helyzet, onnan még nem kaptam (illetve de, egyszer nyertem egy Panzer General3-at még a megjelenésekor, de azt a FedEx hozta ki :))

Artin drazsé sose káros,
Ettől székes a főváros.

#38 Felhasználó inaktív   FERCSA 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 18:47

Idézet: weihe - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 19:09

Hát nem tudom, én abban a hitben éltem eddig, hogy a csomag(szállító)kat alá kell íratni, bár lehet, külföldi csaomagnál más a helyzet, onnan még nem kaptam (illetve de, egyszer nyertem egy Panzer General3-at még a megjelenésekor, de azt a FedEx hozta ki :))

nekem kulfoldi csomagoknal is ala kellett irnom :)
GLS (n.o.) es FedEx (usa)

#39 Felhasználó inaktív   karlos 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 18:58

Idézet: joey_hun - Dátum: 2005. szept. 13., kedd - 17:47

sz@r ügy. :(
én Ausztráliából szoktam dvd-ket rendelgetni; a nyáron mivel vidéken-falun-tartózkodtam az ottani címet adtam meg.a postás-aki eccer sem csengetett-fölb@szta a csomagot a kerítés tetejére,mert nem fért be a postaládába. :omg:  úgy vettem észre a cuccot,h a kutyám állandóan azt nézve ugatott. :D ha nem ugatja akkor simán lenyúlták volna,mert alig észrevehető volt az udvarból a csomi. :reklamacio:

Ismerős a dolog.
Mi az angol amazonról szoktunk rendelni.
Hááát mit mondjak,elég érdekes a Magyar Posta hozzállása.
Ha az én címemre kérjük a szállítást,akkor semmit nem kell aláírni,csak a kezembe nyomják a csomit és kész.Viszont,ha a haverhoz megy a dolog,akkor Neki ki sem viszik a cuccot,hanem csak értesítőt kap,és a Nyugatinál levő központi (?) postán veheti át,egy aláírás ellenében.

#40 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 19:29

Sajnos a M. Posta kicsit genya. De nem inkább a szervezet, mint maguk az emberek, bár a szervezetet télleg emberek alkotják.
Németből kaptam csomagot, nem voltam itthon, nekem is kivágták a lépcsőházban. Már nem fizetik ki a postásnak hogy cédulákat irjon és visszavigye. Előfizetős ujságaink is - régebben - rendszeresen nem jött meg, kb 20-30%, tehát minden harmadik-ötödik, valszeg a postás dolgozók nyulták le. Nagy genyaság az ajánlott levél is, mert a kutya se bizonyitja, hogy ugyanugy kézbesitették-e vagy sem. Viszont jó drága, me 200 forint a sima levél is. Tértivevesen lehet tutira nem kevesebb pinzirt.

Azt a tippet tudom ajánlani a csomag váróknak és küldőknek, hogy van olyan opció csomagnál, levélnél is talán, hogy postán maradó és csak egy értesitót hoz ki eleve a postás. Még nem próbáltam ki, de múködnie kell. Pl a tajvani havernak meg kell mondani hogy irja rá a szükséges dolgokat a csomagra - akár magyarul is! Így biztosan nincsenek folyosóra és keritésre kidobált, feldobált holmik. De már párszor elgondolkoztam, talán orrba kéne gyúrni a fickót. Nálunk a csomagos másik postás, mint a leveles, tehát ha valaki elszánja magát, nehogy vétlen személyt érjen.

Most viszont nem a postát akarom védeni, de a késes csomag nem feltétlen a posta műve. Akár a vámon is csinálhatták, vagy szállitás közben került egy másik csomag mellé, amiben éles.... aztán neki csuszott... illetve a külföldi posta is lehetett.
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

Téma megosztása:

• (22 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó